Творим прекрасни плетки - шапки, шалове, жилетки

• 181 041
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
Така се казва списанието ли ДЕТСКО ПЛЕТИВО

Точно.  Peace

Момичета, захванах аз моето шалоякакачуленце  Joy Преждата е страхотна /макар че ми цапа ръцете доста, ще й го простя Wink /, обръча е 8ица... всичко е наред... още съм на ластика... Чуденката ми за после е дали да продължа да плета само лицево или да карам оризово или... имаше едни пчелни кутийки /тях съм ги мяркала тук при вас/, но не знам тия плетки как се връзват с плетене в кръг, а не от лице/опъки  newsm78 Идея за плетка? И дали няма да ми се загуби плетката, заради меланжа? Rolling Eyes  Само в плетениците не ме бива, че много броене трябва  Crazy

# 571
  • Варна
Хриси, ще гледам да дойда в 12.30.Аз също ще си купя от Меджик-а.
Тази прежда си я представям на един хубав по-дългичък блузон с къс ръкав и с голяма поло-яка.Да се носи с дънки и някакво блузе отдолу.Ще се ровя в архива да разгледам....то аз колкото неща искам ooooh!

Плетем мие плетем, а навън изобщо не е за дебели дрешки  Joy

Ивка27,на схемата за рибката са дадени всички редове и лицевите и опъковите.Започва с първи лицев ред, в който всички бримки се плетат лицево(като първата само се взема като лицева без да се изплита, а последната се изплита лицево)Втори опъков ред всички бримки без втората и предпоследната (които са опъкови) се плетат лицево.След това имаме едни свивки в края за оформяне на опашката.Първата свивка(отдясно) се прави като първата бримка се прехвърля на дясната кука , изплитаме следващата и тази,която е само взета прехвърляме над изплетената(това става като повдигнем с помоща на куката бримката и я изтеглим в/у другата).Втората свивка (отляво) става като изплетем две бримки заедно лицево.
Наддавките се правят съответно -първата изваждаме от конеца м/у две бримки една бримка, която изплитаме опъково, а наддавката в края на реда изплитаме лицево.
Триъгълничето се плете от лицевата страна лицево , а от опъковата опъково.За да се оформи като такова се прави едно изместване на двете крайни бримки съответно надясно и наляво.Това се прави като се кръстосват две бримки (като при плетене на плетеница)
за първото кръстосване отделяме една бримка на отделна (трета) кука зад плетивото изплитаме следващата,тогава връщаме на основната кука отделената бримка и я изплитаме и нея.За второто кръстосване се прави абсолютно същото нещо , само че тази бримка на допълнителна кука държим пред плетивото.
И пак казвам, ако искаш питай нещо конкретно, което не ти е ясно Simple Smile

# 572
IPG, я отидете тук с Хриси да проверите за Меджика - http://www.bandd-yarn.com/catalogModels.php?id=46 и да кажете после, цените.

# 573
  • Варна
IPG ,
Благодаря много  bouquet  bouquet  bouquet
Аз на теория го разбирах по твоето описание, но като започнах снощи да плета и забравих ,кой какъв ред е и стана една объркация. Shocked
Хайде да не спамя повече с моите неудачи в плетенето. Mr. Green
Тази вечер пак ще пробвам и ако не разбирам , ще питам на лични.
И пак много ви благодаря момичета newsm51

# 574
  • Варна

Пуф, ще ги проверя и ще кажа после резултата.Другата седмица

# 575
  • София
Биг Пъф, честит рожден ден и от мен!!!

# 576
Биг Пуфана, честит рожден ден и от мен!  bouquet
Inok, впечатляващ кардиган!Красота!  bouquet
Всички шалове и шапки са много красиви, поздравления за майсторките!  bouquet

# 577
  • София
Привет!
Честит Рожден Ден, Пуфе - здраве, успешни проекти и много любов, и незабравими моменти с близки приятели!!!
С таз скорост дето плетеш чудесийки Hug - искам и ааааз Crazy ама  а де,  ще завърша Кейто Дамата от линка, дето пусна - само да издебна фотографина, че нещо ми бяга по тъч линията Joy
Да доложа за новооткрит магазин на Ст Стамболов 10 - продават май немска прежда в чудни разцветки ама и цени, де Simple Smile
Много хубави работи показвате момичета, възхитена съм от блузата и чантата на Сиси,  и още и още...  bouquet
Ще плетна аз рибки, но дали ще мога да дойда - силно се надявам Praynig

# 578
честит рожден ден, биг пуфана!

инок - резултатът е страхотен, със здраве да си носиш кардигана  Hug

# 579
здравейте,ето една шал-наметка и от мен

а това е пак наметка поръча ми я една приятелка

искам да изплета рибки ,имам прежда ,ако може някаква схема newsm78

# 580
Страхотни са! Peace

От мен първи опит на ръкавичка "Лили" с капаче. Спешъл за кака, която е фотограф - като снима, да не й мръзнат ръчичките Laughing Още не съм сложила копчето и трябва да обточа края на капачето на една кука, де.

# 581
Мечка Малинарка  Hug страхотни ръкавички от къде ги измисли искам и аз за детето Peace

# 582
Кейтилина,В 12, Мечка Малинарка -  Hug Hug Hug

# 583
 Blush

Ми плетеш стандартна ръкавица. Само че 4 реда след като си въвела доп.конец за палеца разделяш бримките на две равни части. Едните си остават на допълнителна кука, другите продължаваш да плетеш. Примерно ако са 40, 20 оставяш, 20 продължаваш, но заплиташ още толкова (20) на нова кука, за да станат пак 40 за капачето.И така можеш да продължиш да си го плетеш в кръг( на 3 куки го правя аз, че няма смисъл от 4)
После, за да вземеш още 20 за пръстите, вадиш от задната страна на капачето. Взимаш ги от там, където ще ти се пада прихлупката, когато ръкавицата е отворена.На самия опаков ред. По същия начин се вадят, както когато вадиш бримките от допълнителния конец за палеца....Така ти стават пак 40 и за пръстите. Crazy Уф, много тъпо го обясних, но така без снимки....Аз обичам да обяснявам по снимки.
Като плета втората, ще снимам паралелно.
С плетениците можеш да си играеш както искаш.
Като набереш 20 за пръстите, събираш ги с другите 20 и продължаваш да плетеш още поне 8 реда, преди да почнеш пръстите.

Обаче си е играчка. По едно време отвсякъде стърчаха куки Crazy Crazy Crazy

# 584
Момичета прекрасни плетива, не ми е ясно как ги правите тия шарки. Но някой ден и аз ще се науча  Mr. Green
На Голямата Пуфана много здраве, щастие, късмет и за напред   bouquet

Показвам си първите готови плетки на една кука-много съм горда с тях. От една седмица ги плета и то по цял ден  Embarassed Шапката сама си я измислих, нищо не разбирам на руски. Отзад не е напълно разделена, незнам дали ще е проблем, но поне 4 пъти я разплитах. Дано да става за новородено, много ми е трудно все още да разчитам схеми. Ще съм благодарна на съвети. Одеалцето малко излезна отгоре по - стегнато, та отгоре на всичко не е и за нас. Поне съм закрепила здраво цветята  Joy

Благодаря на Мечка Малинарка и Пепито-прекрасни сте и двете  Hug   bouquet

http://lorkin.snimka.bg/other/pletivo.545211.21491350
http://lorkin.snimka.bg/other/pletivo.545211.21491360
http://lorkin.snimka.bg/other/pletivo.545211.21491454
http://lorkin.snimka.bg/other/pletivo.545211.21491368

датата пак ми е объркана  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт