Творим прекрасни плетки - шапки, шалове, жилетки

• 181 085
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
За пантофките не мога да помогна, но сватбените снимки са .....невероятни /извинявам се за нахлуването в албума/!!!

Mr. Green Mr. Green Mr. Green Благодаря! Аз дори не знаех, че имам регистрация там. Опитах се сега да се регистрирам, а то ми каза, че вече съм. Дори не знаех, че имам качени снимки. Но не се разсейвайте сега, дайте да свършим работата  Laughing

# 211
Здравейте Момичета това е новият ми проект http://picasaweb.google.com/105569037943653961399/aEYnNB#5537895801299683394 имам и една схема но колкото и да я увеличавам все ми е размазана, някой ако има друга схема ще съм много благодарна да я сподели
Много готино моделче си си избрала!  Hug Схемата

sweetasme, добре дошла. Аз не знам да има стандарт за брой бримки при плетене на шапки, но ако има ще се радвам някой да сподели. В повечето описания пише за колко месечно дете е модела, може по това да се ориентираш, но пак не е гаранция че ще пасне на твоето дете. Най добре в началото като си избереш прежда, си направи мостра на плетката с иглите които ще плетеш, и така спрямо см които искаш да постигнеш ще знаеш с колко бримки да започнеш.
http://www.youtube.com/results?search_query=how+to+knit+hat&aq=f
Шапочка-шлемик. В ravelry, като напишеш "knit hat free" излизат много обяснения на шапки, аз днес ги разглеждах, сайта изисква регистрация.

аз най-накрая имам да показвам нещо, но след малко Simple Smile
Благодаря ти Пепито,
много хубав сайт си ми дала.Обаче там всичко е в инчове,а аз не ги разбирам Mr. Green
Но нищо и сам воинът е воин Blush ще налучквам.
Дано успея да завърша намисленото,пък дори и с повече въображение.Ще се радвам и аз да ви се похваля със снимка в скоро време Hug

# 212
sweetasme Обаче там всичко е в инчове,а аз не ги разбирам ....
Няма какво да налучкваш, мила. 1 инч  = 2,54 см   bouquet

# 213
  • Варна
Pepito,браво за каскета!!!!!Мн яко седи и отзад......абе целия форум станахме майсторки  на тея каскети......а толкова сложни ми се виждаха миналата година....... Crazy

# 214
Ето едно коледно каре което на мен много ми допадна но е на една кука http://kru4ok.ru/salfetka-jolka/

# 215
херцог,съжалявам но и аз не издържах и ги разгледах...страхотна си!!!! много красива!  Hug

Синьото пончо е много готино, и каскета белия също! браво!

# 216
  • София
Да покажа нещо старо, като не съм готова с ново. Сега я извадих за малкия, но още му е голяма.

Сега се боря с един шал на една кука, но има още много за плетене, а и за разплитане.

Чудесно е пуловерчето!

# 217
herzog снимките се виждат добре.Само че тр. да седна да плета и пиша и така мисля че ще се полуи.Ех тези американци не нарисували една схема,че така е по-лесно.Ама карай ще плета и аз пантофки за бебка на приятелка.Иначе няма да седна,а така в полза на друг ще се занимая.

# 218
  • София
На мен ми хареса и в сиво, и с шарената прежда (даже май с шарената повече)

Ще ви пусна снимки на модели от списания на бг, някои от тях съм плела, но съм ги разпродала. Някой ако хареса нещо, ще му снимам и схемата.
(и пак да ви питам не искате ли да продавате Rolling Eyes)

Изобщо казано, зависи от условията. И най- вече от цените, на които искаш да купуваш от "производителите", предполагам...понеже вариант :консигнация" предполага производителят да вложи пари - за материали, за труд - без да има някаква гаранция за възвръщаемост...  newsm78 - с други думи, това е финансово оправдано само ако става въпрос за голям магазин - така вземат големите вериги, примерно - или, ако става дума за нета - нещо съизмеримо с ebay, примерно... или поне в дадената област ...

# 219
Направи дупката за палеца от другата страна.
Абе откъде ли не я правих тази дупка  ThinkingЯвно не оставям правилните бримки на държач/или както там се казва/

Кои ръкавички точно правиш?

# 220
Inok, Big pufana, благодаря ви!   bouquet

# 221
Направи дупката за палеца от другата страна.
Абе откъде ли не я правих тази дупка  ThinkingЯвно не оставям правилните бримки на държач/или както там се казва/

Кои ръкавички точно правиш?
Не правя точно определени. Проста искам горната част да е двойна плетеница, а отдолу равни. И понеже е много дебела преждата не са и на много бримки-32

# 222
абе целия форум станахме майсторки  на тея каскети......а толкова сложни ми се виждаха миналата година....... Crazy
Ти си виновна,   bouquet ако не ни беше зарибила....  Crazy

sweetasme, в телефона си имам конвертор на дължина и там си преобразувам инчовете. Ето ти една шапка на бг, която е за момче с обхват на главата 54 см,моята глава е малко по-голяма, не знам това дали не е много за 3 годишно дете, ако трябва ще намалиш началните бримки.  И тази, аз я плетох точно по схемата с дебела прежда на куки 4,5мм получи се точно за моята глава (т.е. ще е широка за дете) но пък иначе се получи късичка, до началото на ухото.

herzog, балетните пантофки са ми много познати, сигурно съм ги виждала в руски вариант, ще потърся, може да открия някоя схема, ако ще ти е по лесно да се ориентираш. А за сватбения албум  smile3505 smile3525

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 13:10 от pepito21

# 223
  • София
B12 , уникат!
Фен съм ти! Много харесвам този тип плетка, скандинавски им викат някои, обаче аз лично нямам тъпрение и нужната прецизност да я докарам.

Момичета, кажете как се регистрира в този сайт http://www.liveinternet.ru/users/3511359/post140012234/ и въобще какъв му е принципа на действие/ разполагне и търсене/, от коментарите ви разбирам,че без регистрация не може да се търси и че май това е блог към сайта или нещо такова,т.е че са отделни неща- осветлете ме малко,много съм невежа в тези въпроси.
И какви са тия блестящи букети под всяка снимка?

Най- отгоре има лента, на която пише "LiveInternet", след това - "вход" и "регистрация".

# 224
Тогава направи дупката по модела на Додофит, бримките за палеца да не се оставят като отвор, а да се плетат с допълнителен конец. И ще стане . http://rakavichka.blogspot.com/2010/08/gloves-step-by-step.html
Кате, дай един имейл на лични. Условията са повече от отлични.

Общи условия

Активация на акаунт