Творим прекрасни плетки - шапки, шалове, жилетки

• 180 939
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
за козирката, върху средните 26 см плетете нисък пълнеж/стълбчета без наметки/ със скъсени редове по следния начин:
1 ред - във всяка втора бримка на предния ред плетете по два ниски пълнежа;
от 2 до 5 ред плетете без наддаване;
6 ред: във всяка трета бримка от предния ред плетете по два ниски пълнежа;
изплетете още 7 реда без да наддавате, но всеки ред изплитайте с 4 бримки по-малко/вероятно от двете страни да скъсяваш с по 2 бримки/

Тити,благодара ти  Hug

# 436
Момичета, благодаря ви за милите думи   bouquet  Честно да ви кажа направо ме окуражихте и сега мисля да изплета оная розовата пуканка дето Дани я плете за нейната прекрасна малка принцеска. Дано да се справя, но се надявам, че винаги мога да разчитам на помощта ви ако нещо ме затрудни   Embarassed
Айде, аз изчезвам, че съм малко отпуска и имам планувани разни чистачески задачи  Mr. Green, ама няма как и това трябва да се свърши.

Лек ден на всички  Hug Hug Hug Hug

# 437
Спайдърменската шапка е на малкия - носи я без проблем и от двете и лица.
Имах предвид тази шапка    това е големия  Laughing
Толкова съм доволна, че я носи, че чак ми се иска да му изплета още, ама може и да попрекаля и да му станат безинтересни  шапките на майка му  Mr. Green

# 438
йес  Peace ще обираш овациите навсякъде, но сигурно няма да ти вярват, че не е оригинална  Laughing

Много е хубава  newsm10

# 439
...

но ви моля да споделите някоя плетка за шал, на 2 куки, за която ходи по-малко прежда, за момиченце иии... да може да го разбере блондинка  Laughing
Аз мога да ти дам няколко идеи за лесни плетки, но не знам коя ще е най-икономичната относно разход на прежда.  Blush Но си мисля че за детско шалче ще ти стигнат 100гр прежда, за този шал (ширина 18см, д-на 135см, 10см ресни) ми отидоха около 150гр акрилна прежда (100гр/240м) на куки 4мм.
 Най-лесната е
* жартиерна плетка, плетеш на всички редове само лицев или само опаков бод;
* оризова плетка;
* ластична плетка - тук има доста варианти: ластик 1лицева/1опакова, 2л/2оп, 2л/3оп... малко по-сложен ластик, които много красиво седи, според мен, не му знам името
* с плетеница
* how to knit a scarf
* разни плетки малко по-сложни са
Много ти благодаря, Пепито, за вниманието...
Имам сега едно малко по-различно питане... Вие всички ли държите иглите както на клиповете?  Shocked Иглите - не, ами конеца... Мен баба ми ме е учила като много малка да плета и... конеца ми идва между показалеца и средния пръст на лявата ръка.. И сякаш не ги разбирам много мацките в клиповете  Rolling Eyes
Извинете, ако досаждам, но ми стана интересно.
А красивите шапки, дет показвате са толкова далеч от сръчните ми ръце, че  Crazy   bouquet

# 440
Спайдърменската шапка е на малкия - носи я без проблем и от двете и лица.
Имах предвид тази шапка    това е големия  Laughing
Толкова съм доволна, че я носи, че чак ми се иска да му изплета още, ама може и да попрекаля и да му станат безинтересни  шапките на майка му  Mr. Green

Zoo, аз ти поразгледах снимките и страхотно много ми хареса всичко,но искам да грабна идеята за спайдърменската блуза.Суоер е!А моя "СПАЙДЪРМЕН" е на 4.5 год.Така като гледам твоя горе-долу.....е там някъде.

# 441
  • София
Зоо, готини модели имаш.  Grinning И шапките им отиват, така че ще носят. Wink

Бубичка , аз само така плета - конеца минава над показалеца и минава под средния.

# 442
S_SYANA - така е, януари ще направи 5 г. Пуловера му го плетох миналата зима и добре, че маааааааалко му беше дългичък, та сега може да му доплета два-три реда червено на ръкавите и ще си го носи още. Много ще се радвам да видя и други деца с такъв пуловер  Peace

Бубичка - важното е да плетеш, пък дръж конеца както ти е удобно  Laughing

# 443
S_SYANA - така е, януари ще направи 5 г. Пуловера му го плетох миналата зима и добре, че маааааааалко му беше дългичък, та сега може да му доплета два-три реда червено на ръкавите и ще си го носи още. Много ще се радвам да видя и други деца с такъв пуловер  Peace

Бубичка - важното е да плетеш, пък дръж конеца както ти е удобно  Laughing

Само искам да попитам каква е преждата и горе като е поло  разтяга ли се добре и въобще лесно ли се облича.Аз не смея да му правя блузи с поло яки.

# 444
няколко странички назад rag е показала страхотни неща,:)
очите ми останаха в този комплект

ще помоля за схема и разяснения, каква прежда, колко - досега съм плела само на две куки, но тази шапка и шал много ми харесват и ми се иска да се пробвам да ги изплета  Embarassed

# 445
Страхотни сте мацки, браво!
Впечатлена от вашите творби ми се иска и аз да се пробвам да изплета нещо  Embarassed. Харесах си тази шапка http://tonkakoleva.snimka.bg/hobby/moi-pletiva.160479.20678228 струва ми се лесна за изпълнение, а е страхотна. Може ли някой да ми съдейства със схема и с вида на преждата и куките  Embarassed. Благодаря на момичето, което сподели снимките.
Шапката, както каза Додо, е на Lily, дано да се включи да каже точната схема. В общи линии плетеш в кръг ниски пълнежи, като започваш с 6 (примерно) ниски пълнежа, на следващия ред наддаваш във всяка бримка; 3ред - наддаваш през една бримка. Така на всеки следващ ред се наддава през 2,3,4,5,... докато стигнеш до необходимата ширина, след това плетеш няколко реда без наддавки за дълбочина. Като гледам снимката има периферия, оттам дето започва жълтия цвят, тя пак се постига с наддавки, но не мога да кажа през колко точно бримки.  Blush В блога на Додо преди бях гледала схема на наддаване в кръг при плетене на кука, но сега не я намирам. За прежда и кука не мога да дам съвет. Любимата ми кука, която става за почти всички прежди, е 1,75мм за по-тънки акрилни прежди е много подходяща (от рода на yarnart baby).

Бубичка, както каза zoo няма значение как държиш конеца и по какъв начин изплиташ бримките, важното е да ти е удобно и да спазваш схемата. Аз също държа конеца между палец и показалец, на лявата ръка.

П.П. Пак забравих да питам, с каква прежда ще е най-удачно да се изплете ангелче от този тип?

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 13:07 от pepito21

# 446
S_SIYANA - преждата е Катрина/ИРА/ на Стенли - 100% акрил е. Полото го оставяш по-широчко и няма проблем - мериш по детето. Аз доста плетох и разплитах, докато го направя.

# 447

П.П. Пак забравих да питам, с каква прежда ще е най-удачно да се изплете ангелче от този тип?

Бегония на ЯрнАрт е ок за ангелчета, снежинки и прочее коледни красоти.

ей ся ще видя къде е схемата за плетене в кръг

Подсещам ви за квадратчетата и рибоците за одеялцата на надеждата!

eat. sleep. knit...

# 448
  • София
Додо, пращам ти мейла си за да ми пратиш схема на рибките или квадратчета (каквото се плете с Джинс) и адреса си. Имам някакви цветове на Джинс май....

# 449
  • Варна
sVeshti4ka,
Можели някаква схема за плетене на тази шапка-шал.  bouquet
ali4e, тази шапка и шал само на една кука ли се плетат.
Нещо подобно на две куки имали newsm78
Аз засега плета само едни квадрати, ще си правя одеало. Embarassed
Додо, може и на мен да пратиш схема на рибките, да се пробвам да ги плета.
Каква прежда трябва да си купя за тях.

Общи условия

Активация на акаунт