Ту наляво, ту надясно, януарско бебче ритка бясно! -14 тема

• 23 904
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Чопи, спокойно.
Лягай и почивай, а ако продължи дълго звъни на лекаря.

# 106
  • Велико Търново
Добро утро,
за хемороидите - появиха ми се малко след предишното раждане. Морих ги с едно кремче Прокто-гливенал, май се казваше, синя кутийка с картинка - човече, седнало на бодил. Оправят се. По-точно се успокояват и прибират, но трябва да се внимава да не се провокират от храни или запек, че пак могат да се появят.
Chopi, ако имаш болезнен мензис, това ще те ориентира, боли не влагалището, по-скоро корема ниско долу от двете страни към яйчниците. И в същото време трябва да усещаш и стягане, както при неболезнените контракции. Това дето го описваш ми прилича на тежест в тазовото дъно - да не си се преуморила?

# 107
Добро утро, благодаря на всички за съветите, пратих мъж ми до взима този Неоринал, че направо  ooooh! цяла нощ трамбовам до 00

medunka_7 наистина консултациите трябва да са по на често, най-малкото се следят тоновете  newsm78 поне на мен така ми казват

bubeto_d дай телефона на тази аптека и къде точно се намира, аз и без това искам и други билки да си взимам та ще съм ти благодарна

Хайде хубав ден от мен, като смукна Неоринала ще мина да споделя има ли действие  Crazy

# 108
вчера малко чистих,но с почивки. снощи бях уморена, но сега не съм правила нищо. не изпитвам друга болка освен тази. ох, боли ме,но само там,където описах.  като лежа пак ме боли, ще се разхождам из нас

# 109
 chopi - сега прочетох поста ти, и аз вчера имах такива болки, сякаш някъде отдолу във влагалището... това придружено с контракциии, уплаших също като теб да не би да раждам. Пих гинипрал и легнах, та се успокоиха нещата. А контракцията представлява стягане на корема, ако си сложиш ръката ще усетиш как става твърд.
 Желая на всички следващите седмици да протекат възможно най-леко и приятно!

# 110
  • Велико Търново
medunka_7, и моят доктор го раздава лежерно, то и аз го раздавам така де. Ама с моя се познаваме доста отдавна и му имам доверие на 100 %. Никога не ми е мерил тонове с предишните бременности. Мисля че не се налага това, ако бременността е нормална и няма някакви индикации за страдание на плода. На ехографа тоновете също се мерят.

От средата на 8-ми месец консултациите трябва да са по-начесто, по-скоро да те следят теб за кръвно, отоци, изследвания, а и бебо да го видят все пак.

# 111
  • В две тъмни очички
Добро утро  bouquet
Да не почвам да раждам, че не съм готова
Съжалявам ако ще е грубо, но ми стана много смешно като го прочетох ....
И след месец няма да сме готови като тръгнат бебоците  Laughing, но сега се успокой,ако бяха родилни контракции щеше да ти се стяга и целия корем,а не само влагалището, щеше и кръста да те боли .... ама аз така обяснявам,че все едно съм раждала вече. Бебчо вече си тежи много и може от това да е. Родилните контракции до колкото знам не могат да се сбъркат с подготвителните, които явно усещаш в момента. Та вече сме в 8-я месец , нормално е да контракциите на Бракстон да започнат.
Jorjianaaa Ей сега ще го потърся номера,а ти не очаквай да ти мине още от 1-то хапче, поне след 2-я , 3-я прием. Но не спирай да пиеш вода. По препоръка на доки , когато бях с цистита - 3 литра вода и отделно други течности! Не трябва да позволяваш на урината да се концентрира. Ако те боли много , напълни едно шише с топлаа вода и си го сложи м/у краката,ама не вряла,че не ни е разрешено!
medunka_7 40 дена са си много при положение ,че си влязла в 8-я месец. Аз бях на кантар - последния ми преглед беше 1 седмица преди да вляза в 8-я и за съжаление пак ми насрочиха преглед за след 1 месец  Tired , а не за след 2 седмици, както когато си след 31-ва седмица. Предполагам , че от следващия път направо всяка седмица ще се гледаме или най - много следващите 2 прегледа да са през седмица. Пада ми се да съм в 34-та г.с. , та предполагам , че може да ме накарат да отида в 36-та чак и после вече на седмица веднъж

Последна редакция: вт, 09 ное 2010, 10:28 от bubeto_d

# 112
Мамчета, нямате изчитане брей. Аз добре, че пуснах малката на ясла от вчера, та имам няколко часа отдих Simple Smile Аз съм спокойна за раждането, и предния път бях и всичко си мина чудно. Мисля, че психическата нагласа е много важна. Който има възможност, да ходи на йога за бременни, мисля, че това много ми помогна предния път  Peace

# 113
не съм готова от гледна точка на това, че още не съм изпрала дрешките на бебето,които купих, не съм си приготвила багажа, таткото го няма, не сме избрали име,дори акумулатора на джипа учудващо е паднал, та днес свекъра го зарежда да го оправи.
пих един магнерот, въпреки че корема изобшо не ми е стегнат. все пак лежах в болница заради контракции в 6 месец.
от днес почвам 8 месец.

# 114
  • В две тъмни очички
Jorjianaaa
Билкова аптека - специализирана - София
Адрес: ул. "Поп Богомил" - 38 /до Лъвов мост/ - ако идваш от автогарата и тръгнеш по Мария Луиза , се пада първата пресечка в ляво!
Тел. за информация: 02 / 983-60-03
Работно време: понеделник - петък 9.00 - 19.00 h, събота 9.00 - 14.00 h

Ето и сайта , ако някой се интересува от някоя билка , там има обяснение за всичките
http://zdravnitza.com/

# 115
Добро утро(обед докато ви прочета) Mr. Green
Медунче,мерси за закуската-замезих Embarassed
За зачестяването на прегледите през последния месец е така.По-често трябва да се срещаме с док,не само за тонове Peaceа за всичко, което си включва една ЖК ,мерене на кръвно,тонове,таз,бебето....
Моята приятелка която роди вчера имаше проблеми с раждането и се наложи секцио именно заради небрежното отношение на докторката и от ЖК(д-р.Ризова) #Cussing out.Кръвно не и е мерила досега,ехограф и е включила 2-3 пъти за цялата бременост и то в първите месеци ShockedМомичето накрая взе да и играе кръвното...вдигаше,свашяше...Ама и тя си е малко заплес милата.Да не ходи на допълнителни прегледи...
Хемероиди,могат да се получат от запек.Преди като трябваше да пия желязо в 9-ти месец ми се появиха.мазах с Прокто-гливенол.Минаха.След секциото дойдоха пак CrazyНо минаха.
Засега нямам,но знам,че след раждането ще дойдат задължително,независимо по какъв начин се ражда.
ЛохиитеПринципно ги дават 40 дни.Мойте хормони нещо не се подредиха и се чистих 3 месеца ShockedГъбясах в резултат на което от постоянната влажна среда. Confused Месец след като спрях да кърмя,ми спря и лохията. newsm78
Инка,Арниката е хомеопатично лекарство(на гранулки)Продават се в аптеките.Но трябва да се запознаеш по-подробно за какво ти трябва,какво деление-9ch,15ch,30ch и.тн..
Аз си я назначих заради силните болки в таза.По един прием ot 9ch(5гранулки под езика)на ден за една една седмица.Е оправих се мога да вървя вече PeaceНо хомеопатката ми каза да спра да я пия и ми изписа дуго Mr. Green

Последна редакция: вт, 09 ное 2010, 10:40 от elenia

# 116
Аз също съм при Ризова, но вече веднъж ми мери кръвно, всеки месец ме гледа на ехографа, тоновете слушахме предния път, който беше в 6ти месец. Не мога да кажа дали си върши работата както трябва, защото незнам тоно каква е същността на работата и кое е важно и кога най-вече е важно. И аз малко се чувствам пренебрегната откъм внимание, но си мисля пък явно всичко си е наред, и вече избягвам да се притеснявам за това. Еlenia На твоята приятелка защо заради Ризова и се е наложило секцио?

# 117
Добро утро и от мен.

Вчера наистина си изкарахме страхотно в Стара Загора с Мила.  Hug И аз ти благодаря за страхотната компания. Днес още я мисля тази френска кифла Laughing . Минахме по магазините, но аз все си викам още е рано. А наистина е по добре по отрано да се подготвим, че да ни е по спокойно. Ама, пусти страх.  Laughing

Чопи, лягай и почивай и не се разхождай. Докато ти мине не ставай. И ако не мине отивай на доктор. Не знам дали е нормално да те боли така. И на мен ми стана смешно, извини ме ,че не си готова. Няма да бъдем готови и в 9тия месец. Laughing Важното бебето да е готово.

Днес ходих да си пусна кръв и урина. Отидох в Казанлък в една лаболатория ,която ми препоръчаха. Отивам и имаше поне 20 човека преди мен. Естествено не си и помислих,че нямкой ще ме пусне да мина, просто блязох вътре да седна на стол ,въпреки ,че беше много задушно. Повечето чакаха отвън, на хладно. Стана ми горещо и като се събляках и ми лъсна корема, една възрастна жена каза: " вие за кръв ли сте, влезте ,че сте бременна" . И другите викат: "да.да" ,Възползвах се ,разбира се , и ми стана много хубаво. И пари не ми взеха в тази лаборатория, а досега винаги са ми взимали за консумативи.

Какви са тези домашни тестове за белтък в урината? От аптека ли се купуват?

За консултациите, викат ме на 2 седмици, но вчера само ми измери теглото и ми даде направления за изследвания. Другия път в 34 седмица каза,че ще е по-обсотойно Ще видим бебето дали се е обърнало. Моята докторка вика,: То ще е голям майтап при 2 нормални раждания, 3тото да е секцио, ако не се обърне."  Общо взето ме успокои, че ще се обърне.
А майка ми не знам защо е толкова наплашена от секцио. Тя пък ми вика: "и да е седалищно пак нормално ще го раждаш."
Някой раждал ли е нормално със седалищно разположено бебче?

# 118
 Bube - на мен ми изписаха гинипрал в края на 5тия месец, заради контракции, някои от които болезнени, важното е само да не са начесто. До сега си го пия и за съжаление въпреки него, гледам да почивам повече, т.к. при малко повече раздвижване започват. Бях така и с първата бременност и трябва да ти кажа, че при 5см. разкритие, контракциите все още не бяха силни и болезнени и си спомням,че си помислих "че то това ли било..." е докато не започнаха вече силните, които наистина няма как да ги сбъркаш... Simple Smile

# 119
  • София
Здравейте всички, 3 дни не съм влизала и не мога да ви изчета.....
Днес отивам на Ден на отворените врати на Майчин дом - София от 14.00 , ако някой ходи ще се видим. Ще бъда с цикламено-лилава чанта и сива жилетка.Ще се радвам да се запозная с някой .  После ще пиша какво е било.... на мен ми е любопитно да видя.

Общи условия

Активация на акаунт