Ту наляво, ту надясно, януарско бебче ритка бясно! -14 тема

• 23 875
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
А да се оплача, че стерилизатора, който си купихме, се оказа, че не ни се побира в микровелето.... И сега си седи чисто опакован и стерилизиран...  Crazy Ще си търси нови собственици....  Tired
Бира, ако сте го взели скоро и пазите кутия и т.н. + касова бележка, пробвай да го замениш с друг в магазина, от който си го купила. За въщане на пари мисля, че ще е смело да се надяваш. Успех!!!

Mish, =Michelle=,  Честит Имен Ден! Агент, честита ти именничка! Всички именници да си носят името със здраве и благоденствие, а януари месец - да гушкат по едно хубаво малко здраво човече!!!   bouquet smile3541
Пате, мерси за темата - много сладко заглавие!

Относно страховете за раждането - като се има предвид, че ще ми е за първи път, ме е страх и от двата начина, понеже е непознато. Иначе не чета излишно страхотии, опитвам се да не мисля много-много за болки, разрези и т.н. Важното е бебчето и аз след всичко да сме добре. Иначе искам нормално раждане - просто все пак секциото си е операция, а мен такива работи не ме кефят!!! То ясно, че болка и минуси има и при двата вида раждане.

Относно лохиите - стана ми любопитно и ето какво намерих в Интернет - за непросветените като мен:
http://www.az-jenata.bg/index.php?page=article&aid=1879

От Редута всичко си го поръчах о-големичко,а те като заидваха едни палаткиии ooooh!Сега стеснявам на поразия Laughing
rotfImao rotfImao rotfImbo newsm62

Последна редакция: пн, 08 ное 2010, 23:32 от medunka_7

# 91
Моето кръвно  също леко скочи,достига 130-135 на 70-75.Следя го,засега не пия лекарства,надявам се да не пия въобще.Важно е при меренето да се спазват някои правила:покой поне 5 минути преди това,изправена стойка,добре стегнат маншон,меренето да е на лява ръка.Хубаво е на 5 дни да се правят домашни тестове за белтък в урината.Лека вечер на всички!

# 92
Привет и от мен  bouquet Хайде и аз да се запиша в новата темичка, че отдавна не съм ви навестявала. От утре вече ще съм си в къщи и ще мога да се включвам по-активно.
Ще се гледаме с каката, че вече втора седмица лекуваме един упорит ларингит. Иначе Бебчо доста поритва, още е седалищно, но за мен това няма значене, на финала пак ще съм секцио.
За страховете около раждането-гледам да не мисля за тях, горе-долу знам какво да очаквам. Важно е юначето да е живо и здраво!
Лека нощ и спокойни сънища Hug

# 93
# 94
Добро утро на всички от мене.Пожелавам ли лек и спокоен ден с по-малко болежки и ритканици.ще изтърпиме.Ние сме силни.Остана ни малко Hug

# 95
Добро утро милички! Hug

Да ви споделя какъв кошмар преживях снощи. С мъжа ми отидохме на вилата към 18,00 часа. Но в цялата махала отивайки видяхме, че няма ток. Тъмница - ама нищо се не вижда. Мислехме, че ще е за малко. Пуснахме си едно телевизорче на акумулатор, гледахме Стъклен дом и след това на телевизор сме заспали. Токът идваше за 5 минути и пак спираше. По едно време се събудихме и мъжо взе че спря телевизора. Мале, като стана една тъмница, ама ТЪМНООООООО....и на мен като ми стана нещо...Започнах да му викам, че не мога да дишам, почнах да се изпотявам и цялата да треперя. Въздух не ми стигаше. Адски се изплаших. А наоколо ТЪМНО...Това ме смазваше. Накарах го да слезем в града. Вилата ни е на 10 минути от вкъщи. Като се прибрахме на светличко и след малко време се успокоих. После като легнах и само като си спомних какво бях преживяла...отново ми стана гадно, но после са успокоих и заспах. Сега съм като пребито куче, отпаднало ми е, и изпитвам страх - да не се случи това отново...Някоя изпитвала ли е нещо подобно???? Tired

# 96

Добро утро, мамита!!!  Hug
Ето една обилна закуска, че да не изпосталеем Animal Pig   food002 eat
Хубав ден на всички! И да внимаваме като излизаме днес, че едни мусони духат навън .... ама ние вече сме тежички, няма опасност да ни издуха!  Joy

Момичета, искам и да ви питам нещо: последния път като ходих при АГ, който ме гледа на ехограф (това беше на 03.11.10), ми каза да отида следващия път чак средата на декември ?!?! Аз се позачудих малко, защото това са цели 40 дни от преглед до преглед и го питах не трябва ли в последните месеци дори да ходя по-често. Той ми отговори, че и всеки ден да гледаме бебето, все тая! То ясно че е така, когато всичко е наред, но аз навсякъде чета, че влезе ли жената в 8-ми месец, консултации и наблюдение на бебчо трябва да се правят на 15-20 дни. На вас какво ви казват, зачестяват ли ви консултациите или докитата ви го раздават лежерни, както моя?

Последна редакция: вт, 09 ное 2010, 09:00 от medunka_7

# 97
Здравейте всички! Сигурно вече сте ме забравили, защото не съм писала много отдавна, но редовно Ви чета! Не пиша, защото още ходя на работа и все не остава време. В неделя бях на курса за бременни в клиниката на Щерев-беше много интересно и полезно.Има ли от вас мами, които посещават тези лекции за да се запознаем? Да Ви се отчета - купили сме вече количка за бебето /ABC Design 3TEC/, комплектче за изписване и горе-долу всички дрешки, които ще са ми необходими първоначално, както и 2 шишета. Остава ми да избера име за госпожицата / за сега сме се спряли на Даная, но още не съм 100% сигурна дали ще се казва така/.
Купих си и сушени малинови листа за чай за по-лесно раждане и днес трябва да си взема и поръчаната арника. Може ли някоя от Вас да ми прати паролата за албумчето, моля! Иначе се чувствам добре, с изключение на дразнещото гърло и голямата вече тежест. От 22.11 излизам болничен 45 дни преди раждане и тогава обещавам да пиша редовно!

# 98
Ох, Медунче, страОтна закусчица... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

А ние вчера с Антоанета Simple Smile направихме бегъл преглед на заралийските магазини за бебета. Основно гледахме комплекти за изписване. Оказа се, че имаме коренно различни мнения затова, що е студено  Laughing  
Мерихме си коремите и пихме кафенце с френска кифла Simple Smile Страхотен предиобед!
 Тони, благодаря за хубавата компания!  Hug

# 99
  • Сливен
Добро утро Simple Smile
Емили,не съм изпитвала паника от тъмно, но ми се случи нещо подобно, когато бях в 4-5 месец. Ходихме на Петрова нива на палатки и всичко си беше наред,легнахме си с мъжо в една уютна топла, малка палатка. Беше ми удобно в чувалчето, не се притеснявах...така си спях дълбоко, независимо, че около нас имаше все още празнуващи хора. За пръв път бях спала така навън в палатка....и както си спинках сладко,сладко,дълбоко,изведнъж,някой се спъна и падна върху палатката,точно върху мен, така се стреснах и изпищях,после не можах да спя, получих някаква коострофобия,направо се задушавах..после 3-4 дена не мога да се оправя,все си мислех за това.
Бандит30 - Честити ти покупки, аз все още нищо не съм купила,все ме е страх,нзм явно съм суеверна.

# 100
  • в Надежда-та
Добро утро шкембаци Laughing
Ние тази нощ нещо не успяхме да спим, малкия става 1000 пъти, та то не беше 00, не беше да пие вода, не беше да иска клечки да си чести ушите Crazy И като за капак сутринта не искаше да ходи на ДГ, та на финала се и разплака....а в такива случай и аз се разстройвам .... Tired
Kalifornia аз хемороиди не съм имала с първата бременност и раждане, но за сметка на това ми се появиха сега (преди седмица) ooooh!
Борещите с тях да споделят с какво ги мъчат, че и на синчето му се появяват от време на време ooooh!

От клизмата не мож избяга-и при секцио и при нормално си я правят-стандартна процедура е.
Rolling Eyes на мен не са ми правили

# 101
violini благодаря ти, че сподели с мен какво ти се е случило. Много е неприятно усещането като цяло, независимо по какъв повод се е появило. Дано да ми мине спомена от преживяното, че е ужасно, и да не се случва повече.

Утре съм на консултация, чакам с нетърпение да видя какво ще ми кажат, незнам кога ще ме гледат на ехограф, тук всяка ЖК е изненада - незнаеш какво те очаква.

# 102
Добрютро момичета,

аз съм в особено лошо настроение, от два дни само кошмари сънувам. Снощи съм се будила през 2 часа и сега ми е гадно, чакам бебка да се събуди да по рита, че да ме успокои  Wink

Аз само не мога да я разбера тая арника, билка ли е, като чай ли се пие? Разбрах за малиновите листа, ама тая арника...

# 103
Как започват контракциите,болката къде е?
В момента изпитвам болка някъде в областта на влагалището,долу ниско,отвътре,отвънка,не мога да я определя, но някъде там,дали е малкия таз, дали е от бебето. Да не почвам да раждам, че не съм готова

# 104
 Здравейте момичета!
 Alluria, bg desi - благодаря за отговорите. Ние сме малко слабички и наистина е възможно това да е причина за тази стойка, но все пак мисля да проверя и да го заведа на един преглед.  Дори се сетих, че на този профилактичния преглед, на 3мес. възраст и аз съм го водила моят син точно при д-р Алексиев.
 Проучвам въпроса за стволовите клетки. Някои болници имат договори с няколко банки, което дава възможност за по-голям избор. От прочетеното до тук, се колебая дали да замразим стволови клетки в Б-я или в чужбина, като основния аргумент за това е времето за транспортиране и извършване на процедурата, т.к. това трябва да стане до 48ч. Аз лично нямам доверие на гръцките банки, затова ги изключвам като вариант и остават Криосейф или една английска банка, която ми предстои да проуча. От българските, мисля, че добър вариант е клиника Малинов, която май сега е с ново име. Ако вие имате вече някакви виждания по въпроса, пишете, защото вече е време да се ориентираме.
Ренче - аз също имах е-коли. Антибиотика се изписва въз основа на антибиограма и това, че преди няколко месеца си пила същия, не трябва да те притеснява.
 Пожелавам ви лек ден и хубаво настроение!

Общи условия

Активация на акаунт