Ту наляво, ту надясно, януарско бебче ритка бясно! -14 тема

• 23 939
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Добрьтро коремлийки,

тия дни верно времето е страхотно. Вчера направихме як пазар и вече почти всички по-големи неща ги купихме, та малко се успокоих. Остана ми май спално бельо, одеалце ей такива дреболийки  Wink
Медунке не се сърди, ама тая глупост с осоляването не остана ли в средновековието? Със сигурност твоите близки ти мислят добро, ама ....
Аз днес съм в клиника Щерев на училище за родители после ще докладвам!

айде лек ден от мен и никакви преждевремени раждания  Naughty

# 556
За соленето на бебе - преди няколко месеца в Пловдив имаше случай на бебе прието в спешното с изгаряне от това солене  Shocked. Аз не съм го правила. От майка ми знам че на нас са ни слагали по малко сол във водата при къпане, първите месеци.
То е спорен и въпроса за мазане с мас - въпрос на избор  Peace
За соленето ясно, аз също не мисля да угаждам на бабешките акъли, но от мастта какво може да му стане - естествено добре преварена и ароматизирана. Аз преди години получих много тежка алергия на кожата на очите от една "маркова" спирала, та се почна едно лющене на кожа, едно нещо. Ходих на лекар специалист-дерматолог - де що мазила и мехлеми, извари, отвари и какво ли не не ми предписа и не изпробвах, но възстановяването на кожата и успокояването й ставаше ужасно бавно. След един месец една приятелка ми каза да пробвам с мас. Баба ми я превари девет пъти, сложи и ванилия и стана като крем. Още с първите намазвания кожата ми се успокои и се усети резултат, а до две седмици бях като чисто нова!!!  newsm10 За това смятам в началото, докато на бебчо му се лющи това покритие на кожата (като ходих на едната лекция за първа грижа за бебето, лекарката обясни, че бебетата имали някакъв слой по кожата, който спомага са по-лесното плъзгане по родовия канал и който в последствие падал), да го мажа с мас. Естествено никого не убеждавам, просто аз говоря от собствен опит за нещо, което ми е помогнало много! Peace

# 557
Добро утро

Питах майка ми дали ме е солила и тя каза, че не е . Да ви кажа честно не мириша като се изпотя.    Rolling Eyes
И май от Корекома са купували някакъв пенатен крем и с него съм мазана  Thinking
Има ли такъв крем все още?

# 558
Маста е животински продукт и може да предизвика тежки алергии. Има и други недостатъци, но на мен този ми е достатъчен  Peace По-добре с нищо да не се маже, отколкото да се правят експерименти.

Този слой(верникс), спомагащ на бебето да се плъзне по родовия канал е предпазвал и подхранвал бебето в утробата 9 месеца. Затова не се отмива, а се оставя да попие самичък в кожата на бебе.

Солта е без коментар  Twisted Evil от моя страна.

# 559
Бенджолина, вчера го гледах този крем в няколко бебешки магазина. Освен него на тази марка има и други продукти (шампоанчета, лосиони и т.н.)

# 560
Добро утро

Питах майка ми дали ме е солила и тя каза, че не е . Да ви кажа честно не мириша като се изпотя.    Rolling Eyes
И май от Корекома са купували някакъв пенатен крем и с него съм мазана  Thinking
Има ли такъв крем все още?

Пенатен е на Джонсън'с, но по-елитно като козметика. Аз лично не съм ползвала, но мои познати се оказаха доволни от всичко на Пенатен-кремчета и т.н. Има ги по аптеките

# 561
Медунка, Мила, благодаря ви за инфото. Ще погледна и аз, досега не бях обръщала внимание.
Може и да го пробвам.   Rolling Eyes

# 562
  • Сливен
Медунке и на мен ми говорят за осоляване, казаха ми слагали се 1-2 щипки във водата. Навремето са казвали -"жиганите и турците не се осолявали, затова миришели" и аз се чудя. И за маста ми казват да мажа. Имало една майка дето мазала бебето с всевъзможни скъпи кремове,само се обринвало, лекаря й казал да спре с кремовете и да маже с мас. На детето му минало от маста.

# 563
  • В две тъмни очички
Здравейте момичета  Hug
Да се изкажа и аз по темата :
За солта Определено няма да слагам и то защото причината по-която се слага (миризмата) не е оправдана
За маста Живот и здраве, смятам да мажа обилно бебчо с мас! Виждала съм ефекта от маста и да ви кажа останах очарована. Съгласна съм,че има кожа и кожа....така че всеки си преценя иска ли ...не иска ли .... може ли .... не може ли ! И точно за това,че е животинска - аз съм много ЗА натуралните неща! Според мен е по-добре да се използват природните дадености, отколкото изкуствено създадени кремове, голяма част, от които също съдържат мас!

# 564
  • Сливен
http://www.btv.bg/news/story/122713
Ето една статия и репортаж за тежък случай след осоляване

# 565
  • Сливен
Тъй като сме на тема козметика за бебето, кажете ми, моля Ви, какво е най-необходимо за едно бебенце и за какво служи. Чела съм разни списъци, но все не съм наясно. Първескиня съм, пък и бабите не са наясно с днешните козметики. И друго щях да питам. Споменаха ми, че много майки били много доволни от козметиката на "Бочко", пък и не била скъпа. Какво ще кажете Вие Simple Smile

# 566
  • Велико Търново
За маста: вече казах, ще мажа, и още как. Досега и с двете ми деца съм хвърляла маса пари за скъпа бебешка козметика, но накрая винаги съм стигала до маста. За мен няма по-добро средство за омазняване на бебешката кожа. Педиатрите напоследък също съветват да се мине към натурални мазнини при силно изсушаване и лющене на бебешката кожа.
Да допълня: ако искате да мажете със свинска мас, трябва да е неосолена!

violini, трябва ти олио за мазане (тук използвам мас), кремче за подсичане на дупето и някакво измиващо средство. Това е минимума. От тук нататък се натрупват с течение на времето и други нещица: кремче за лицето за студено време- ако ще го извеждаш, спирт за пъпчето-ако не падне дълго време, пудра (аз не я препоръчвам), кремче за крусти по главичката и така, докато станат 2 пъти колкото твоите мазила  Laughing

Последна редакция: нд, 14 ное 2010, 11:10 от tonche

# 567
  • В две тъмни очички
Моето мнение както казах е за мазане с мас - относно мазила
За къпане или Мустела или Бюбхен
За мазане на дупето - задължително бочко
Пудрене също, но с антибиотична пудра, ама сега нещо ми избяга от главата как се казваше! Ще се поровя и ще пиша пак!

# 568
Като сте на тема мазане и къпещи средства да питам- през първия месец бебето като се къпе, само с вода ли или се слага и шампоан(ако има коса) и лосион за тяло?

# 569
  • Велико Търново
В началото само с вода. След 3 седмици, примерно, ще започна с миещото блокче на А-дерма но не всеки ден, а на 2-3 дни с него, през другото време само с вода. Използвам го и за косата и за тялото.

Общи условия

Активация на акаунт