Висок холестерол и Алат при бременност в 9-ти месец?!?

• 3 228
  • 4
  •   1
Отговори
  • гр.София
Здравейте на всички  Hug

Реших да пиша тук тъй като през последните две седмици обикалям от лекар на лекар и вече не знам какво става с мен.Всичко започна от последните изследвания на кръвта и урина който ми пуснаха в края на осмия месец.При урина излезна че имам белтък 3.00 при норма 1.00, левкоцити и масово епителни клетки.От там ми пуснаха изследвания на черния дроб,стерилна урина и за загуба на белтък.След тези изследвания излезна че АЛАТ-а ми е 185 при норма 40 и ГГТ-то също беше повишено.Та от там започнаха съмнения за хепатит ( няма да казвам как се чувствам през цялото това време). Пуснахме нови кръвни изследвания за АЛАТ,Холестерол,Триглицерин и ГГТ.Всички е извън нормата.АЛАТ е 144 при норма 35;Холестерола ми е 10,17 при норма 5,17;Триглицерина ми е 3,9 при норма 1,7 и ГГТ ми е 60 при норма 38.Та сега след последните изследвания утре съм на кардиолог.Това за което моля след този дълъг и подробен роман(за което се извинявам) искам някой ако се е сблъсквал с подобен проблем да ми каже на какво могат да се дължат тия огромни отклонения на изследванията.А съм в 9-ти месец бременна, на 23 Ноември ми е термина.До сега всичко ми е било наред,нямам оплаквания никакви.А в крайна сметка ме изкарах болна я от Хепатит,а от заболяване на черния дроб и не знам си още какво.А никой не казва бебчето как е и дали при евентуален проблем има някаква опасност за него.

Предварително благодаря на всеки който има търпението да прочете всичко това и да ми даде най малкото кураж че с бебето ми всичко е наред  Hug  bouquet Hug

# 1
може да е "бременнен" диабет с тези триглицериди
изследвай си захарта и инсулина

за другото нямам идея

# 2
  • в страната на чудесата
колко кг качи досега? кръвна картина правиха ли? в крайна сметка какво решиха за белтъка в урината и има ли инфекция? имаш ли повишено кръвно? маркери за хепатит?
не се притеснявай излишно - ако има увреждане на черния дроб, което не е свързано с еклампсия/прееклампсия няма риск за бебето. ензимите не са чак толкова високи.

# 3
  • гр.София
Качила съм 14 кг. В момента съм 63 кг. Не знам какво точно ще рече кръвна картина,но ми взимаха кръв в Цибалаб по 22 показателя и всичко е в норма там. За белтъка никой нищо не каза, предполагат че е от течението което ми се появи и лекувах до преди седмица. Кръвното в момента ми е нормално, а принципно съм с ниско.Маркери за хепатит няма.Последно Април ми е правено изследване за хепатит и е отрицателно.

# 4
  • в страната на чудесата
отиди при гастроентеролог/хепатолог. необходимо е веднага да се направят маркери за хепатити, както и кр.захар и ново количествено изследване на белтъка в урината.

Общи условия

Активация на акаунт