КОЛЕДНИ ПОСТИ

• 5 412
  • 46
  •   1
Отговори
  • Sofia
Здравейте! Колебаех се дали темата е за тук, но... ако модераторите преценят да я преместят.
Предлагам всички които ще постим да се включим и да се подкрепяме и да обменяме идеи и рецепти. Интересно е да споделим кой по какви причини е решил да пости.
Малко обща информация има тук
http://www.pravoslavieto.com/docs/post/postite_v_BPC.htm
Успех на всички, които ще постят!  Hug

# 1
  • Sofia
Бреееййй.... никакъв ентусиазъм! Никой ли няма да пости?  newsm78
Искаше ми се да питам имащите опит в тази дейност - споделете как се отразяват постите на кг ви? Аз съм постила само веднъж и качих 4-5 кг.  ooooh! Нещо не ме засищат постните храни и ям много хляб и тестени. За това сега ме е страх, но по други причини съм решила да постя.

# 2
  • В светлината на слънцето
Аз обикновено спазвам бели пости, като само последната седмица или десетина дни преди празника минавам на строг пост. При белите пости са позволени всички млечни храни и яйцата. По-леко е и по-засищащо. Може и така да опиташ. Иначе съм спазвала и пълния строг пост с тримири и т.н. Не съм усетила глад честно казано, но и никога не съм прекалявала с тестените храни. Просто се настройвам на по-малки количества храна в този период подсъзнателно и не изпитвам чак такава нужда от храна. Не ми е направило впечатление да качвам кг след строг пост. А след бели пости дори съм сваляла кг. Thinking

# 3
Здравейте, аз също мисля да постя тази година! Правила съм го 3-4 пъти вече и на ме ми се отразява много добре! Пречиства се организма и обикновено слабея, но изключително ограичавам тестеното или ако си позволявам някакъв хляб е само диетичен тип Бонус/Тонус. Наблягам на плодовете и зеленчуците. От диетичните магазини си купувам соеви продукти.

Но темата много ми харесва за обмяна на рецепти, защото това, което ми е найтежко е липсата на разнообразие в храната особено, когато аз съм единствената постеща.

# 4
  • Sofia
Да, това за белите пости ми хареса. На мен най-големият проблем ми е липсата на кисело мляко. Много ми е трудно без него. А това всъщност разрешено ли е?
Да, неудобство е когато си единственият постещ в дома. И у нас е така. Мъжът ми, ако го оставя на постни манджи ще ме заръфа мен.  Mr. Green Това постното не било манджа, а гарнитура, според него.  ooooh!

# 5
Здравейте Grinning
И аз съм решила да спазвам Коледните пости. Като причини бих изтъкнала просто че имам желание да го направя, което се засили поради невъзможността ми да постя по време на кърменето. Преди това да си призная не ми беше хрумвало за постене, така че обмена на инфо тук ще ми е много полезен, както и подкрепата разбира се  Grinning
savina_33, аз тия дни търсих тема за постенето във форума и забелязах че темички за предишни пости са пускани в подфорум готварски рецепти. Нищо чудно и там по традиция да се появи подобна тема...

# 6
  • Градът на липите
Здравей те.
Понеже правя една диета ( а не искам да я прекъсвам ).и същевременно искам и да постя се чудила  newsm78 как да заместя белтъчния ден.Но lulumba ми даде отговор с белите пости. За първи път чувам за тях,до сега винаги съм спазвала строг пост.
 Присъединявам се и аз към вас   Peace

# 7
didolina, аз съм правила 90-дневната точно по време на пости. И спазвах белите пости. Много ми беше добре честно казано, изобщо не усетих липсата на месо. При белите пости е позволено всичко млечно: кисело и прясно мляко, сирена, кашкавали, сметана, както и яйца. Това е някаква олекотена версия на постите, която се признава дори от църквата. Всъщност аз за бели пости чух за първи път именно от свещеник.
Не знам дали темата изобщо е за този подфорум, защото идеята на постите - независимо дали са бели или не, е по-скоро пречистване на духа, а не на тялото. Второто е просто приятно допълнение. Но истинската същност е духовния пост, което ще рече по-добри мисли, позитивизъм, постъпки и т.н. Постите категорично не са диета. Може би са по-подходящи за готварския подфорум, най-вече зарази обмяната на идеи и рецепти. Thinking

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 11:42 от lulumba

# 8
  • Градът на липите
lulumba  много ти благодаря за информацията  Hug

# 9
  • Sofia
Ами ако модераторите преценят да я преместят, аз не знам как става.  newsm78

# 10
Много ми допадна темата и се записвам  bouquetЗа първи път чувам за бели пости и ще ги пробвам Peace

# 11
  • Sofia
Приемам идеи как да си ям овесените трици без мляко? Нещо не мога да го измисля...  newsm78 Като се има предвид, че нямам време сутрин да пека палачинки и други подобни. Опитах соево мляко, обаче... няма такава гадост.  Sick

# 12
Защо не опиташ с прясно изцеден портокалов сок? Някои харесват овесени ядки само със сок и казват, че било вкусно. Не съм пробвала, само съм чувала. Я вкусът на овесените ядки и трици е еднакъв, просто едното е по-фино.

# 13
lulumba, много ми хареса идеята хем за пости, хем да се съчетае с 90 дневната диета! А белите пости много ми харесаха...без месо мога, но млечните продукти са тези, които ми липсват!

Иначе, нека се опитаме да бъдем и по-доби:) А аз си пожелавам да се оттърва и други вредни навици:)

# 14
 Привет, Мацки!И аз,ако е рекъл Господ, ще постя с ВАС!!!Постя от горе -долу 15 години.Миналата години благодарение на Съфорумките почти не ги усетих!Тема за постите има тук и видях,че и в Кулинарния форум също има тема.Даже виждам и "стари" познати там!Днес се заговява и ви желая леки пости!  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт