НОЕМВРИЙСКА тема 18

• 21 924
  • 763
  •   1
Отговори
# 645
.
Мимче, стискам зъби. Така ме е одъвкал, ама търпя. Дърпа назад, тегли се. Колики са явно. Не го претеглиха преди изписването и сега не знам как е положението. Памперсите са около 5 на денонощие, което е нормално. Това ме успокоява.

Дано някой от по-компетентните се включи , но не е ли рано за колики?  Rolling Eyes Аз също имам подобен проблем с Алекс и от два дни побърквам акушерките в неонатологията  Embarassed и се ровя непрекъснато в нета  .В крайна сметка днес вече мога да кажа , че имахме първото успешно кърмене. Оказа се , че е с жълтеница,  поспалив  е и се измаря много бързо , в резултат на което заспива от умора преди да се е наял достатъчно. Освен това съм го поставяла неправилно на гърдата в стремежа си да му помогна да суче по-добре.Сега разбрах какво е сукане без болка.Днес яде без да изпуска гърдата , и без да се нахвърля с хъс отгоре ми без да успее да захапе добре.Ако не захапе добре не може да засмуква хубаво и се изнервя , след което следваше истеричен рев до посиняване и ново нахвърляне отгоре и . При мен остава проблема с лявата гърда.Тя явно има по малко отпушени каналчета и му коства повече усилие да яде от нея , а явно не е заякнал достатъчно . Изцеждам след всяко ядене с надеждата , че и там нещата ще се подобрят.
Убедена съм , че щом имаш желание ще успееш.Не се отчайвай Peace

tonivil , мила не се страхувай от секциото.Имам едно нормално раждане и сега второто се наложи да е секцио , заради плацента превия. Ако лекарите са добри и анестезиолога си знае работата 2 часа след операцията ще си напълно адекватна и в кондиция , а на следващия ден ще си се раздвижила и ще можеш да се грижиш за бебето Hug

Честит Мартин на Katenceeeto! Да ви е жив и здрав и много да ви радва!

# 646
И от мен честито на мъжките мами Katenceto и mariela81.
Да са ви живи и здрави момченцата, да се хранят добре и спят спокойно ви пожелавам.
И бързо възстановяване и на двечките.

При нас баткото идваше всеки ден на свиждане и е много любвеобилен към Милан засега.
Все е над главата му да го целува, защото давам само по главичката, пипа го, опипва го навсякъде, за да го опознае според мен. Носи му играчки, прави му театър, играе си все около леглото му.

Днес сложих малкия на спалнята до батко му, Вики го гушна и ми благодари, за това.
Много мило ми стана след тази благодарност.
Като се чухме по телефона веднага след раждането Вики пак ми благодари, че съм му родила братче.  

niko11, не се притеснявай, ще свикне баткото. Просто е в по-малка възраст и при него са по неосъзнати нещата. Трудно му е да разбере нещо толкова необикновенно, като нов член в семейството, като досега той е бил център на вниманието.

# 647
  • Λάρισα
Честит Мартин на Катенцето! Жив, здрав и много усмихнат да расте, а на мама - бързо възстановяване!

Не е рано за колики. При Дора започнаха на 7-мия ден и скоро няма изглед да спрат  Tired

# 648
Не е рано за колики. При Дора започнаха на 7-мия ден и скоро няма изглед да спрат  Tired

7-мия ден ? Направо ме обезкуражи  ooooh! А с какво ги бориш?

# 649
# 650
   Здравейте, аз чак сега смогвам да се включа и да ви благодаря за поздравите и пожеланията.
    На всички мами, които вече са родили честито, а на очакващите желая леко раждане Hug

Катенце, честито синче! Много радост да ви носи и да е спокойно бебче!

За коликите аз пия чай от резене и за сега нямаме проблеми

# 651
Има ли някоя мама с предизвикано раждане и как точно го "предизвикват"? Да не ме срежат накрая?  newsm78

Мама Мими, предизвикват го като те пускат на система с окситоцин, и след няколко часа би трябвало да подейства и да ти почнат контракциите, да си получиш нормално разкритие, и да си родиш по нормален път. Може да се дойде до режене, единствено ако появата на контракции много се забавя, тоновете на бебето почнат да спадат или ако евентуално самите доктори решат, че има и някоя допълнителна причина за секцио. Ако и нашия бебо не реши сам да излиза тази седмица,  следващата и ние ще сме на предизвикване  Rolling Eyes

# 652
Относно предизвикването, на мен днес ми дадоха половин таблетка, която утре сутрин трябва да си сложа и според докторката трябва да подейства доста бързо, така че 2 часа след слагането ме вика в болницата. Явно има няколко начина Simple Smile

# 653
Относно предизвикването, на мен днес ми дадоха половин таблетка, която утре сутрин трябва да си сложа и според докторката трябва да подейства доста бързо, така че 2 часа след слагането ме вика в болницата. Явно има няколко начина Simple Smile

Меченце, как се казва тази таблетка и къде се слага?!  newsm78

# 654
мама Мими-на мен с Ванеса ми предизвикваха раждане и то със система окстоцин от сутринта,на обяд ми спукаха водите и до вечерта бях родила.Бяха се разбрали за секцио единствено и само както е описала *Beboslava* ако не се чуят тоновете на бебето.

# 655
На една позната в Португалия са и го предизвикали по този начин, а за тук не съм чувала така да се процедера. Меченце ти къде ще раждаш?

# 656
Таблетката е вагинална, но не разбрах името ѝ.
А ще раждам във Вита

# 657
  • Λάρισα
ВЕСТИТЕЛСКА НОВИНА!!!

На 11.11. bilyana333 e станала мама на момиченце Изабела, 3300г, 52 см, естествено раждане!
И двете са добре, утре ги изписват.

Таблетката, за която говорите, би трябвало да е простагландин. Да не ви обезкуражавам, но на мен така се опитаха да ми предизвикат контракции и разкритие (защото раждането си тръгна нормално, но родовата дейност - не), но не би. При мен явно беше просто лош късмет..

# 658
Честита да е Изабела на мама Биляна и на тате   bouquet да расте здрава и красива   bouquet

# 659
Честита рожбичка Биляна, да ти е жива и здрава дъщеричката Изабела, много красива и талантлива да бъде. Бързо възстановяване на теб!!!

Момичета качих снимки на Милан в Фейсбук - в моя профил.

Общи условия

Активация на акаунт