Съквартирантски неволи и приключения!

• 65 363
  • 375
  •   1
Отговори
# 270
Що ще котка/куче в общежитие? Не е ли забранено отглеждането на животни?  newsm78

Написах "котките около общежитието", вкарваха ги вътре само, за да се пързалят на мозайката.

Моите котки не са пиели, пък нали уж животните се оприличавали на стопаните си Grinning Моите са изключения. Внушавахме си като пушехме трева на младини, че котките ги хваща, може и да им е ставало нещо от дима.

# 271
Ами забранено беше, но аз съм си гледала...
Един много красив , дългокосмест котак си го бях намерила в кофа за боклук, когато бях 1ви курс. Гледах си го няколко месеца, но едната съквартирантка не го искаше и майка ми и баща ми дойдоха и го взеха от 500км и си живееше с тях, в къща с двор.

А по едно време, когато вече живеех с моята си приятелка заедно, в стая двойка, намерихме куче- коли, в окаяно състояние, имаше възплание на тестисите.. та го водихме на лекар, лекувахме  за около 2 седмици, извеждахем го на разходка... портиера го виждаше, само се стараехме управителката да не го види  Mr. Green и после приятелката ми путъва с  кучето с влака, закара го до Добрич, където нейни съседи го взеха и си го гледаха.
И за една котка, със жестоко разкъсана опашка се сетих, че прибрахме след кучето. Много дълго я лекувахме, то не бяха превръзки, не беше чудо, аз не издържах на гледаката де... козината липсваше ... но си изнамерихме един приятел ветеринар - страхотен човек и идваше да я лекува.
Не помня някой да е идвал на проверка в стаята да гледа за животни. А и  ние поддържахме перфектна чистота, та и да беше дошъл някой, нямаше да разбере, че има котка.

# 272
  • София
В общежитията много неща са забранени, но малко от забраните се спазват. Това е всеизвестен факт!
На мои приятели котката в общежитието се разхождаше преспокойно по первазите, влИзаше си през отворени прозорци и се черпеше с каквото намери по съседните стаи. Веднъж доволно беше похапнала с цяло печено пиле.
Мое бивше гадже пък гледаше далматинец в стаята си. Ей, ужасно миришеше, понеже кученцето беше още бебе и си вършеше физиологичните нужди където му паднеше.
На един здрав купон веднъж се смеехме, че най-културно представилото се същество, беше една огромна афганска хрътка, която през цялата нощ най-невъзмутимо си спеше на едното легло, докато 30 човека яко беснееха из стаята  Mr. Green

# 273
  • Costa Rica
И аз съм гледала. К'во като е забранено?
А едни приятели от Турция си бяха напълнили стаята. Имаха разкошно коли и дебел сиамец. Двамата бяха комбина - котьо увисва на дръжката на вратата и отваря, кучо бута с муцуна - и тръгват по етажите. Не съм чула на някой да му е пречело. После се появи и бебе-сетер, и некви други дребосъци имаше. При всичкото това тяхната беше една от най-чистите и подредени стаи в общежитието.

# 274
[quote author=бъръльо-бъръльо
Впрочем убийте ме, но кучето на мъжа ми пиеше бира. Сама си буташе кутийката и лочеше от локвичката. Действието се развиваше на двора, редовно. Пияна не съм я виждала. Дори аз съм й давала собственоръчно да ми пие от шепата безалкохолната бира, която пиех като бях бременна.
[/quote]

Кучетата (както и папагалите всъщност) могат да станат алкохолици и много от представителите им обичат вкуса на бирата.
Но котките не понасят алкохол. Това е чисто физиологична особеност. За тях алкохола е токсичен и смъртоносен.

Извинявма се за спама, но не се сдържах.  Blush

# 275
  • Пловдив
Стига бе хора, едва ли тогава е осъзнавала какво правят и какво може да причиниа животното....
Недейте да обиждате така, чак аз се почувствах зле....

Да бе, защо всички я нападнаха ?!? Гадна е гаврата с животното, ама е погледнато от смешната страна. Ако това ставаше в комедиен филм- щяхте да се хилите като хелоуински тикви  Laughing

# 276
  • Costa Rica
Стига бе хора, едва ли тогава е осъзнавала какво правят и какво може да причиниа животното....
Недейте да обиждате така, чак аз се почувствах зле....

Да бе, защо всички я нападнаха ?!? Гадна е гаврата с животното, ама е погледнато от смешната страна. Ако това ставаше в комедиен филм- щяхте да се хилите като хелоуински тикви  Laughing
Извинявай, но коя по-точно е смешната страна newsm78 Осветли ме.
Ако това ставаше в комедиен филм, създателите му щяха да пуснат с началните надписи един огромен дисклеймър от рода "No animals were harmed in the filming" - в противен случай ще гледат света през телена ограда, а компанията, позволила си това, ще фалира за една нощ. Даже нещо повече - при сегашната политика една такава "комедия" едва ли ще види екран. Тъй де, на хората им пука на какви ценности учат децата си. В цивилизацията на такива неща се гледа сериозно, хелоуинските тикви са за нашето кьоше от планетата.

# 277
  • София
И аз съм гледала. К'во като е забранено?
...
Ми к`во се чудиш тогава, че разни хора правят разни работи, пък било то и лоши, и забранени.

# 278
А се сетих за една съквартирантка, която си оставяше гащите по всевъзможни места. При това, за нея нямаше чисти-мръсни. Доста често прибираше мръсните при чистите, когато иска да пооправи стаята. После, просто проверява кое е чисто и кое мръсно и обува. Понякога даже констатираше - "Е, това не е много мръсно! Може да изкара още едно обуване, защо да ги съсипвам и пера постоянно!"  Mr. Green
Жените понякога сте плашещо изобретателни  Shocked

# 279
  • на плажа
 Влязох да видя коя е тази, която си е напила котката. Грозна работа! По-грозен е начинът, по който го разказа, но ... хора всякакви.
 Но пък се сетих, за моята съквартирантка Asia - доста нечистоплътна, с вечно лъщяша кожа и специфична миризма. Прибирам се една вечер от купон. Съквартирантката я няма, но миризмата си е тук. Чорапите на нейния също толкова мазен възлюблен също са тук -  на леглото ми  Sick., което е залепено за нейното.С два пръста ги изхвърлих  Sick и се метнах да спя. Събуждам се от страхотно земетресение. Скачам в леглото в полубудно състояние и виждам току под носа си задника на Мазнислав ( така си го бях прекръстила), който се клати с бясна скорост  Mr. Green. От гледката и миризмата паднах възнах, завих се през глава и не се показах до сутринта.

# 280
Незнайно как, един ден леглото се счупи. Просто седнах на него и се счупи. Ходих при домакинката, обяснявах на дърводелците, разказах на колеги. Е, един не ми повярва, че не съм "счупила" леглото от мърсуване ...  Blush Mr. Green Такива погледи отнесох тогава, че ...  Whistling

# 281
  • София
Да, ако ти се счупи леглото, рискуваш да те заподозрат в нечисти действия  Laughing Обаче при нас се счупи мивката в банята. Един прекрасен ден, както си седяхме в стаята и хапвахме, се чу ужасяващ грохот от банята  newsm43 Първият осмелил се да надникне, установи наличието на голямо безформено бяло парче от неизвестно какво в коридора. Следващият поглед към банята разкриваше страшната истина - мивката беше заела почти цялата баня, а на нейно място имаше само едно парче - жалък остатък - и сифон  ooooh! Явно беше, че металните конзоли, които носят мивката, са поддали, вероятно не са били добре фиксирани към стената. Това чудесно, ама ходи го обясни на домакина, който и без това се чуди откъде да спести още някой разход, като го натовари на студентите. Минаха месеци, докато се сдобием с нова мивка, дотогава миенето беше интересно занимание. Миенето на ръце включваше и миенето на крака, а ако реши човек да си мие зъбите, по-лесно е направо да си вземе душ, с косата, разбира се. Миенето на съдове също включваше подобни екстри  Laughing

# 282
Мишелин, напълно ти съчувствам за леглото! И аз имам подобен случай, но доста по-екстремен. Като студенти, веднъж отидохме на екскурзия с преспиване и за да спестим пари, се набутахме 5 човека в една стая с две двойни легла. Бяхме четири момчета и аз  Embarassed Само приятели де, ама ходи разправяй. Уж студенти, ама дечковци, взехме да подскачаме на леглата да видим кой ще пипне тавана  Tired И естествено, едното легло се счупи. Викнахме управителя, после майстор да поправи леглото, но всичките ни гледаха с такъв пренебрежителен поглед. Първо, че на това легло са спали трима, второ, че комбинацията е едно момиче на четири момчета и възможностите са взе врещяващи  Mr. Green Пък и ние не смяхме да си признаем, че сме скачали по леглата, така че после се изнизвахме тихомълком покрай портиера докато не ни свърши престоя...

Друга случка. Една зима несъзнателно докарах доста главоболия на съквартирантката ми. Всъщност по-скоро на гаджето й. В една много снежна вечер, някакъв човек яростно тропа на вратата и пита дали съм му паркирала на мястото. Да поясня, живеехме в къща и пред всяка къща на улицата имаше по едно място за паркиране, но не бяха разпределени това на тоя, онова на оня - просто паркираш където има свободно. Но имаше негласно правило, ако си прекарал половин час в ринене на сняг, и поставиш маркер (стол например) докато си докараш колата до там, мястото е твое. Та, въпросният човек, запотен от ринене, се заоплаква как изчистил мястото и сложил стол, но като се върнал с колата, някой бил махнал стола и паркирал там. Аз му обясних, че никой в къщата ни няма кола, и не сме ние виновните. Той взе да се вайка, къде да си дене колата сега, какво да я прави чуждата, и аз на майтап му викам, ами за тая работа има бухалки  Embarassed Ама наистина на майтап му го казах! На другата сутрин съквартирантката влиза в хола разревана... "ауу, снощи гаджето ми паркира отпред и някой му е разбил предното стъклооо"  newsm43  Действието се развива в САЩ където по принцип подобни саморазправи са редки и често завършват в съда, точно затова не очаквах, че човекът ще го вземе насериозно, но явно много дълго е ринал сняг въпросната вечер  Whistling

# 283
И двете случки са ... rotfImao
А призна ли си за съвета после?  hahaha

# 284
И двете случки са ... rotfImao
А призна ли си за съвета после?  hahaha

Какъв съвет? Нямам представа за какво говориш  Wink  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт