Съквартирантски неволи и приключения!

• 65 357
  • 375
  •   1
Отговори
# 210
Ох аз за квартиранти роман мога да напиша.Апартамента ми е ново строителство)205г).Първите които живяха бяха семейство с малко дете, правеха си къща и живяха година и нещо.Нямаше и една лопата боклук след тях.Вторите отново семейство, момиче на 12 и момченце на 2 годинки.Еми нЕма такива свине.Уж и деца живели там, а като отидохме ни лъхна такава воня от тоалетната.Хора за 2 години тая тоалетна не беше чистена  Twisted Evilняма такава мизерия просто.Как успяха да надерат ламиниран паркет още не мога да си обясня.Ама издълбан с нощ като че ли.Мога да продължа и още но ще се въздържа.Бях им взела един наем напред.Тоя наем обаче те си го изживяха защото не ми пратиха последния наем и половина.А на всичко отгоре не бяха плащали вода 9 месеца и ток 3. Общо 350лв.Как не са ги изключили още не мога да си обясня.Показвали сметки за платени разходи на майка ама тя жената толкова и е видяла за кои месеци става въпрос....(има много диоптри).Просто наистина ги изгоних защото 2 месеца не бяха лъжи и т.н. и се радвах като видях празен апартамента, макар и в това състояние.Като се изнесли си оставили пералнята долу в общите помещения на мазето, то се заключваше.Мина се месец, два, три в лъжи че 350лв ще ми се дадат.Да ама не пари няма.Та накрая отидох и прибрах пералнята и явно някой от блока им е казал защото парите бяха намерени за 1 седмица...Това с цената на много нерви и разправии.Сега живее една пенсионерка, редовно закъснява с наема но си плаща сметките редовно.Отидох в ЕОН и си извадих такова картонче с номера за тока и я проверявам.Майка проверява водата като ходи да плаща тяхната.Абе гледах да се отнасям добре, да не вися на главите на хората всеки месец търсеща кусури ама явно и така не става.Напатила съм си от хазяи и реших да съм човек и аз ама някои нямат право да се отнасят с тях като с хора.....

# 211
Имала съм и аз някои странни птици за съквартирантки. Първия семестър живях с една американка, която беше много особен характер в доста отношения. Имаше си някакво гадже-азиатец и щеше да се жени за него, за да можел да вземе той американско гражданство. Същевременно спеше с който й падне и понеже деляхме една стая, аз ходех да нощувам при съседите, за да палува на воля. Накрая ми писна и я поканих да се изнесе, което тя след кратък спор прие. После заживях с една българка, която беше много готина в моментите, в които беше трезва, но за жалост те се случваха много рядко. Накрая се пропи тотално, скъсаха я по всичко, загуби си стипендията и се прибра в БГ.

След това заживях с една девойка от бивша съветска република, която имаше странна мисия, възложена й от момчето, с което ходеше в родната си страна. Понеже са мюсюлмани, той й казал, че не може да поеме такава голяма отговорност да прави секс с нея (тя беше девствена) и й заръчал по време на престоя си в САЩ да си намери някой, който да отнеме от плещите му това така тежко бреме. Та тя беше приела доста насериозно мисията, но не искаше да свърши работата с когото и да е и много време старателно си избира младеж. Е, хареса един, но той пък се оказа мормон, а при тях не е прието да се практикува предбрачен секс. В крайна сметка, взе, че се омъжи за него и сега имат две много сладки хлапета.

После заживях с една българка и две румънки, с които деляхме апартамент. Румънките бяха супер, българката също се ядваше, но проблемът беше, че "ядваше" твърде много при това без да се интересува чия е храната, което пък обременяваше финансово останалите. В крайна сметка, това щеше да се преживее, ако ли не беше другата й голяма слабост, а именно - мъжете. Понеже беше доста визуално ощетена, имаше особен подход - напиваше ги до безпаметност и ги мъкнеше вкъщи. За капак си избираше ултра мизерници и отрепки, една част от които завлякоха доста пари, бижута и други вещи от вкъщи.

Последната ми съквартирантка пак беше българка. Тя пък беше абсолютно хахо. По цял ден ревеше, че никой не я обича, че няма гадже, че брат й не държи на нея и хиляди други подобни. Беше обсебена от мен и изпадаше в луд потрес, когато излизах без нея, в следствие на което започваше да ми звъни по телефона със заплахи за самоубийство. Първите пъти се връзвах, после престанах да се отзовавам. Разбира се, още е жива.

# 212
Отидох в ЕОН и си извадих такова картонче с номера за тока и я проверявам.
Kак проверяваш дали е платен тока? Аз до колкото знам не може. Дори и днес да си  платя тока утре ако се наредиш на гишето и провериш сметката си стои и може да го платиш втори път. И онлайн същата работа.

# 213
Не е вярно, ако токът е платен, в момента на плащането нали се издава касова бележка, няма начин да не се отбележи в системата и няма как да стои неплатена сметка.

# 214
.

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 00:54 от f(x)

# 215
Е, да ама нали има история на плащането, извлечения с дати и часове.

# 216
.

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 00:53 от f(x)

# 217
Просто проверявам за изминалия месец, на 25 е датата за плащане и тогава се изчистват ако са платени, ако не са излизат 2 суми за плащане.Тогава вече звъня на безплатния телефон за справка и така...

# 218
Просто проверявам за изминалия месец, на 25 е датата за плащане и тогава се изчистват ако са платени, ако не са излизат 2 суми за плащане.Тогава вече звъня на безплатния телефон за справка и така...
Ясно Simple Smile

Не е вярно, ако токът е платен, в момента на плащането нали се издава касова бележка, няма начин да не се отбележи в системата и няма как да стои неплатена сметка.
вярно е Simple Smile Брат ми на предишната квартира като се изнасяха и не се доразбрали с хазяина кой да плати последната сметка за ток - дали те или той направо да си я приспадне от депозита и в крайна сметка се оказа че и двамата са я платили  Rolling Eyes Rolling Eyes
Провери ако - искаш плати си тока и след няколко дена отиди да платиш пак в друг клон на ЕОН, да видим дали няма да ти вземат пак парите  #2gunfire #2gunfire

# 219
Ясно Simple Smile

вярно е Simple Smile Брат ми на предишната квартира като се изнасяха и не се доразбрали с хазяина кой да плати последната сметка за ток - дали те или той направо да си я приспадне от депозита и в крайна сметка се оказа че и двамата са я платили  Rolling Eyes Rolling Eyes
Провери ако - искаш плати си тока и след няколко дена отиди да платиш пак в друг клон на ЕОН, да видим дали няма да ти вземат пак парите  #2gunfire #2gunfire

Хайде стига с сметки, че ще заключат хубавата тема. Махам си постовете аз, които не са по същество.

# 220
Темата е уникална. Имах един съквартирант, който редовно влизаше в тоалетната я с кафе и цигара, я с пакетче семки. Гледам доста се изписа и за варненските хазяи, живеехме 2 момичета на таванска стая. Хазяите 2-3 етажа по-надолу, редовно като се прибирах ги заварвах в стаята. Държаха да имат ключ в случай, че наводним , а дори нямахме чешма в стаята. Следваща квартира, самостоятелен апартамент. Хазяите редовно минават на инспекция и като влязат веднъж, няма излизане. Започва проверка на хладилник, шкафове, дори на боклука. Що конско отнасяхме, ако случайно видят неизхвърлена торбичка.

# 221
Една от хазяйките ми, лятно време предлагаше, вместо бойлер, да ползваме вода от шишета, сгрята на слънце през деня.
Вярно, че водата наистина се затопля така, но просто не си представях колко шишета трябва да наредя, че да ми стигнат за един нормален душ  Joy
Но жената беше пенсионер, с много малка пенсия и наистина правеше големи икономии.
В началото ми е било смешно, но като се замисля, наистина не бих искала да съм на нейно място.
Макар че, някои от нещата, които правеше, си бяха направо гнусни и не кой знае колко икономични.
Например - събиране на водата от миене, пране и т.н. и изсипването и в тоалетната, вместо стандартното пускане на водата.

# 222

Simple Smile Изключително интересна тема Simple Smile А аз си мислех че съм попадала на откачени съквартирантки Simple Smile
Сега са ми останали само хубавите спомени , лошите се старая да забравя !

# 223
Като стана дума за "топлата вода" във Варна, ето актуална снимка Laughing Това ще е компанията на всички, които предпочитат да спестят левче за къпане Wink

# 224
 Joy
В Свищов си имаме също "топла вода", не е толкова обширно де, но аудиторията е горе долу същата. А вечер знам , че ходят любовни двойки, почитатели на секса на открито.

Общи условия

Активация на акаунт