Хол и спалня в една стая

• 60 882
  • 98
  •   1
Отговори
# 45
Ясно. Но все пак - не виждам кое те притеснява. Гардеробът си е там, където си го нарисувала, скринът успоредно пред прозореца  Laughing Варианти има, просто си реши какво точно искаш.

# 46
  • София
Права си..продължавам да мисля...благодаря за идеите.. Hug

# 47
Паравана е добра идея. Мои познати сложиха разтегателен ъглов диван и вечер си го разтягат. Така е доста по-прибрано и по приветливо. Голямо легло  в хола, хич не ми се връзва.

И мои познати разпъваха диван всяка вечер, и вече трети диван купуват за 6 години. Тези дивани явно са за инцидентно разпъване.

# 48
Зависи от качеството. Ако купиш най-евтин диван - ясно, че ще се скапе по-бързо.
Ние имаме от тези канапета с големите възглавници и облегалката ляга назад и става на спалня. От 5 години точно, купихме го малко преди детето да се роди. Не е мръднал, а всяка вечер се разпъва, защото го дадохме на баба ми и тя си спи на него, пък ние взехме нов и т.н.. А беше сравнително евтин , около 400лв.

# 49
Ми не знам дали са евтини за твоите стандарти, около 1500 струваше единият, за другите не помня. За тях си бяха доста пари, но ги даваха уж за да не се чупят механизмите за разпъване.

# 50
Има дивани които са с матраци, аз харесах един такъв, не знам на коя фирма беше не е на "Тед" и те имат, но докато се наканя и беше свършил. Взехме един за 350лв. 4 години не е мръднал, облегалката пада назад. Разпъваме го, детето си лежи  и играе през деня на него.

# 51
Нашият също няма механизъм от типа клик-клак, а най-прости панти отзад на облегалката, чрез които тя се смъква до легнало положение.

# 52
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте! Темата ме заинтересува, защото и у нас е холоспалня за преобзавеждане. Според мен, за да изглежда добре и там да се канят гости, е с диван, бил той единичен или ъглов. Имала съм и спалня в това помещение (3.20 на 4.50), но изглеждаше ужасно. От пет години спим на разтегателен диван, който не е мръднал. Седалната му част е матрак с пружини, който се издърпва напред с едно движение, а облегалната (20 см матрак) се сваля над основата с най-обикновени панти, основата  е ракла, в която сгъваме спалното бельо. Купих го случайно за ок. 450 лв. от един магазин на бул. Цар Борис III в Сф., който вече не съществува. Сега търся точно такъв ъгъл, при който облегалката да се сваля. Имат Индива, Тедива и още някои, но на всички матраците са от пенолатекс или дунапрен.  Имам и друг проблем - да си проектирам такава секция, че в нея да се съхраняват дрехи - блузи и бельо, ама да изглежда като холна секция, пък и да не е масивна и висока. Колкото повече мисля и свалям разни картинки от нета, толкова по-зациклям.

# 53
Права си..продължавам да мисля...благодаря за идеите.. Hug

И все пак спалнята да е в тъмната част. Вариантите, които си показала  ми хареса този:
http://irenas26.snimka.bg/daily/hol.547845.21372503

У нас е нещо подобно, но вратата е към светлата част. Имам диван на ъгъл с висока маса /80 на 140см/ и два стола. В тъмната част има комин и много искам там да си направя стенен гардероб с плъзгащи врати и ще изхвърля секцията. Може да се прегради с нещо леко. Не съм фен на дивани за спане и всеки ден да разгъвам и сгъвам.

# 54
 и аз да се запиша да ви следя, че и на нас ни предстои местене на местенце, което никак не е широко  ooooh! За момичетата, които правят холоспални мисля че ще е полезна една темичмка назад- за маломерните апартаменти. Там някои от момичетата бяха показали решения с едни подиуми. На част от хола се издига подиум около 40-50ст и под него е спалнятана колелца която вечер се вади, а над него е холовата гарнитура с масичка...и всъщност през деня спалнята не се вижда. В стълбите бяха направили чекмеджета...които знаете никога не стигат  Mr. Green ...ще потърся и линк към нещо такова да видите, предполагам че мнтого от вас са виждали темичката , но...може на някого да съм полезна.

Ето го линка...става въпрос за последният пост http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415497.135

# 55
Е то уловката на подиумите е, че за да изкараш спалнята отпред ти трябва точно толкова празно място пред подиума, което в маломерна стая не знам как ще стане. То хубаво отгоре ще качиш меката мебел, но другата част на стаята - 2 метра поне ще трябва да е празна или всяка вечер ще местиш маса и столове примерно ...

Аз съм виждала навремето в едни познати - спалня на колелца с нормални размери, обаче в две съседни стаи пробит отвор в общата стена с размерите на леглото, така че да може да се пъха в отвора и да влиза ту в едната стая, ту в другата и домакинята беше ушила дълги големи възглавници, които да се подпират на стената като облегалки и спалнята можеше да се  "застопори" със спирачките на колелала и да бъде наполовина отсам, наполовина в съседната стая и така ставаха 2 броя дивани.
Дали обясних добре  newsm78
Тя загъваше леглото с така модерните по онова време китеници и беше много идейно, особено за времето си. Денем имаха 1 брой диван в хола и 1 брой диван в дневната - трапезария за гледане на ТВ примерно, пък вечер като отидат да спят и в спалнята се появяваше цяло голямо легло. При тях не беше толкова заради липса на място, колкото заради шантавите идеи на мъжът в къщата. Той беше окачил и детското легло на високо, отдолу беше направил детски кът, но след скандала на съпругата, че иска да претрепе детето, той с голяма тъга свали детското легло пак долу и заяви, че по - скучно от това няма накъде    Crazy
Но живееха в къща, стената не беше носеща, че не навсякъде е възможно.

Последна редакция: пн, 15 ное 2010, 13:49 от rosy_bosy

# 56
На мен тази идея с подиумите въобще не ми харесва. първо се разсича стаята, второ - както Роси казва - долната част остава неизползваема и празна. По-скоро бих сложила отвътре спалня, параван - холова част, макар с минимални мебели. В момента на пазара има доста приятни двойки канапенца, олекотени мебели и тн идеи.

# 57
Развеселих се много с тази спалня на колелца  Joy Даже си представих и един волан монтиран, и се ползва за возене на детето из апартамента  Laughing И спирачки имала  Mr. Green

# 58
 Роси боси , това с пробитата стена е наистина много идейно.Малко по рано днес си мислех дали не е възможно паравана да се направи наполовина и леглото денем да се ползма точно като диван  Mr. Green, а над паравана да е секцията., така всъщност се спестява място...колкото за холовата масичка  Crazy
 viliko, спиред мен идеята на подиума е вместо през денят да се вижда спалнята, тя просто да стои под холовата гарнитура...или просто в стаята да се отвори малко пространство, в което така или иначе би било запълнено от спалнята. Да, стаята се разсича, да, не е най- удобното нещ она света, но според мен е едно много разумно решение , когато човек е принуден да се побере на мъничко местенце. Имам органическа непоносимост към стаите кутийки в които всичко е на една ръка разстояние и не понасям малки стаи да се преграждат , на още по малки стайчета, но....и ти си права, че е редно човек да си има отделен кът, но не мисля , че това трябва да се прави с цената на преграда, която ще намали стаите до килерна големина. мен лично това много ме подтиска, живяла съм в такива кутийки и в повечето случаи оставах да спя в малко по просторният хол, защото в спалнята от тип килер се  задушавах. В същото време, ми е много симпатичната холоспалнята на авторката на темата, но за мен лично не ми се струва удачен вариант спалнята ми да е в дневната...та затова на мен малко повече от другите два- три варанта ми допада идеята с подиума.

# 59
poem - права си, всяко решение си е индивидуално, размер на прозорец, на комин, на врата, разположение и тн - могат да създадат достатъчно предпоставки за различно решение... В същото време мога да покажа доста маломерни спални, които са симпатични по своему. Аз прекарвам огромна част във всекидневната и в тая насока - бих се лишила от пространство в спалнята, където реално само спя и се преобличам. Ама се преобличам и спя - на затворени врата.

Общи условия

Активация на акаунт