Хол и спалня в една стая

• 60 883
  • 98
  •   1
Отговори
# 90
: rosy_bosy 

А горе долу колко ти излезна като пари ?
в ИКЕА има такива гледах та ако по се връзва на оферта дали да майстори човек или да си купи готови?!

# 91
В Бриколаж и Практикер продават тия опъвачи и релсата. Цената не беше повече от 10тина лв на метър.

# 92
Миоки - назад беше отговорено. Че гости на диван не се канят, неудобно е. Че им е удобно да лежат и да гледат ТВ.
Иначе и за мен няма никаква логика. Нито естетика.
Joy хахаха много точно резюме.
И аз се заинтересувах от темата, та я прочетох. За мен също няма никаква логика, нито естетика, но то затова всеки си има собствен вкус Peace
Похвала за авторката, че е измислила нещо, което най-добре отговаря на нуждите и възприятията й. Да си го ползва със здраве!
Иначе за стар панелен апартамент бих направила спалнята в бившата кухня, а трапезарията/хола бих обединила с кухня - за мен това е по-логичен и естетичен вариант Peace А новото строителство (маломерното) точно така го правят вече, предполагам за улеснение и спестяване на м2.
Иначе никак не ми се вижда логично да нямам изобщо мека мебел, но още по нелогично за мене е да каня гости в спалнята си  Crazy

# 93
Добре де, на мен ми стана интересно, защо в тази стая не е кухнята, а малката стаичка да е спалня?
Обикновено хората прекарват по-голямата част от деня (изключвам работещите през седмицата) в дневната, а не в спалнята. В момента се е получило една голяма спалня с трапезарна маса  newsm78 не ми става много ясно това разпределение. Така, ако има гости и някой се нуждае да полегне примерно, ще трябва да го направи в кухнята или при всички гости. В този случай гостите ще се търкалят на спалнята образно казано. Другият недостатък е липсата на диван, който също може да е разтегателен и ако се наложи някой да преспи на гости да се използва като допълнително легло.
На мен лично ми се губи логиката, ще се радвам на аргументи защо е избрано това точно разпределение (може би в стаята, в която е кухнята не се събира една спалня?).

Ами аз като имам гости, не си полягвам на дивана, за теб не знам  Thinking Гостите пък ако са 5 човека и имаш диван, теглят чоп кой ще се излегне на него ли ?
Обикновено хората като идват вкъщи, сме предвидили хапване, пийване, няма как да ям удобно на холна масичка, все пак сме в България, повечето ни гостувания са свързани с пийване и хапване, по - удобно е на обикновена трапезарна маса. Диван не ми трябва за гости, трябва ми за мен и за мъжа ми, по възможност обаче да събира и двама ни, щото ако е по - малък, не става. Сега вече и детето се включва в лежането и зяпането в телевизора, тъй че трябва да имаме голям диван за вечерите БЕЗ гости, в които се търкаляме на дивана и ядем пуканки примерно. А сега си представи колко по - удобно е да не си полегнал на твърдо тясно диванче, а на широка просторна спалня, и така гледаш телевизия, а пък вечер ако задрямаш на диванчето, няма нужда да се местиш, щото всъщност си си на спалнята  Laughing
Ей това е замисъла, и според мен е страхотен.
За дивана - като легло за гости пак не коментирам, аз ако искам и спалня за гости ще си направя, ама имам място, авторката нали е ясно, че дори спалня като стая отделно не може да има, тъй че да кани гости с преспиване едва ли ще й хрумне.
Като ми дойдат гости ги настанявам на дивана не наказани на кухненската маса, освен ако не са поканени на вечеря. По-добре да ми се търкалят на дивана отколкото на леглото... Освен това, ако спалнята отиде в другата стая то трапезарията пак ще остане в тази, така че не виждам разлика. Просто ще са разделени функциите на помещенията...аз не ям в банята и не спя в кухнята. В спалнята се спи, в дневната се канят гости, в кухнята се готви. Сега ти ако искаш, можеш да вечеряш и в банята - твоя работа, но това не значи че е правилно и функционално.
На теб може да не ти тряБва легло за гости, но на някои да и дивана е едно добро предложение, а и знаем че доста хора си купуват разтегателни дивани именно с тази цела - да имат още едно място за спане ако се наложи.
Аз разсъждавам над този интериор, не е нужно да ми скачаш.

п.п. за мен спалнята е интимно място и не бих искала всеки който ми дойде на гости да я разглежда.
п.п.п. ако се наложи да се преоблека докато има външен човек вкъщи или ще трябва да го пратя в кухнята или аз да отида там да се преобличам.
п.п.п. аз не гледам много телевизия - новините и някой филм евентуално и да ще го гледам от дивана не от спалнята защото в спалнята си въобще нямам телевизор. Както казах, всяко помещение си има функция и го ползвам според функцията която съм му определила. Моето жилище е 50кв за справка така че не се ширя в голям апартамент и само да си чеша езика тук.

Последна редакция: пн, 29 ное 2010, 21:04 от Миоки

# 94
Да вметна само - аз нямам разтегателен диван, а само кожен и това е една от причините да купувам сега наново - искам ъгъл - първо за повече хора, второ не гости да спят в нас - ами...бабите ни Laughing
Има и евтини - от примерно 450лв до...800-900лв, говоря евтини до средни. Има и такива, които са една идея по-височки и стават за трапезна маса - водят се трапезни ъгли, евтини са също и са идеален вариант - хем ще имаш нещо като диванче, хем тая трапезна маса прословута...Варианти много.

# 95
Темата доста се разводни. Аз пуснах снимки само за да ви покажа как съм си направила стаята, ако на някой нещо му хареса да си ползва като идея /най-вече за разделителната решетка/, а не да ми казвате колко е по-удобно да си каня гости на дивана и как не е удачно спалнята и хола да са в една стая. Да по-добре щеше в тази стая да е кухня и хол в едно, а не спалня и хол в едно. Когато се нанесохме да живеем в този апартамент преди 7 години /тогава нямах дете/, първо направихме ремонт на банята, коридора и кухнята.  Спалнята си ни беше отделно, хола си ни беше хол с ъгъл в едната част и същата трапезна маса в другата част на хола /защото за мен е доста неудобно да си поканя гости на вечеря и те да се превиват на дивана. В случаите, когато сме имали повече гости и съм слагала масата до дивана, защото имам само 8 стола, никой от гостите ми не иска да седне на дивана, всеки предпочита да е на стол и да се храни нормално/. Сега, когато вече детето ни стана на 5 години и решихме да му направим отделна стая, за нея остана спалнята, а ние трябваше да отидем в хола. И понеже вече ми е ремонтирана банята, коридора и кухнята и нямам финансова възможност да разбивам всичко и да местя тръби до хола, за да си изместя мивката, затова така решихме да си направим хола /хол - спалня/. След години, когато  банята, коридора и кухнята ми се амортизира и станат за ремонт, тогава   ще си преместя кухнята в хола, но засега това са обстоятелствата.

# 96
mpoli - не се обиждай, темата така и така е за стая 2 в 1 и всеки си обсъжда това, което му идва на ум и го впечатлява или притеснява. Иначе...какво да пишем по темата точно   Laughing

# 97
  • София
Темата доста се разводни. Аз пуснах снимки само за да ви покажа как съм си направила стаята, ако на някой нещо му хареса да си ползва като идея /най-вече за разделителната решетка/, а не да ми казвате колко е по-удобно да си каня гости на дивана и как не е удачно спалнята и хола да са в една стая. Да по-добре щеше в тази стая да е кухня и хол в едно, а не спалня и хол в едно. Когато се нанесохме да живеем в този апартамент преди 7 години /тогава нямах дете/, първо направихме ремонт на банята, коридора и кухнята.  Спалнята си ни беше отделно, хола си ни беше хол с ъгъл в едната част и същата трапезна маса в другата част на хола /защото за мен е доста неудобно да си поканя гости на вечеря и те да се превиват на дивана. В случаите, когато сме имали повече гости и съм слагала масата до дивана, защото имам само 8 стола, никой от гостите ми не иска да седне на дивана, всеки предпочита да е на стол и да се храни нормално/. Сега, когато вече детето ни стана на 5 години и решихме да му направим отделна стая, за нея остана спалнята, а ние трябваше да отидем в хола. И понеже вече ми е ремонтирана банята, коридора и кухнята и нямам финансова възможност да разбивам всичко и да местя тръби до хола, за да си изместя мивката, затова така решихме да си направим хола /хол - спалня/. След години, когато  банята, коридора и кухнята ми се амортизира и станат за ремонт, тогава   ще си преместя кухнята в хола, но засега това са обстоятелствата.

Аз те поздравявавам за удачното и с вкус направено решение.                                         

# 98
Темата доста се разводни. Аз пуснах снимки само за да ви покажа как съм си направила стаята...
Не, явно не си разбрала правилно. Целта не е на ТЕБ някой да ти казва как и защо да си направиш разпределението. Никой не ти казва - промени го! Разбира се, че може да си го направиш както искаш и както на ТЕБ ще ти е най-удобно и според обстоятелствата, и финансовата ти възможност.
Целта тук е да се обсъдят варианти на стаи съчетаващи две или повече функции и всеки да извади изводи за себе си. Това, че си показала този тип разпределение като вариант е хубаво, защото така всеки нагледно може да види и да прецени + и - , и да вземе по-лесно решение, ако стои пред подобна дилема.
Нито е нужно да се оправдаваш нито да се защитаваш. Достатъчно е освен снимките да обясниш и защо си избрала това разпределение.
Според мен темата изобщо не се е разводнила, освен ако не си я пуснала само за да се похвалиш.

Общи условия

Активация на акаунт