Хол и спалня в една стая

• 60 882
  • 98
  •   1
Отговори
Здравейте момичета, искам да ви покажа новият ми хол и спалня, които направихме заедно в една стая, поради липса на стаи. 
http://mpoli5.snimka.bg/daily/hol-i-spalnya-v-edno.547766

# 1
Здравей Mpoli! Поздравления за новия хол и спалня- много уютен и стилен интериор Simple Smile
Да са ви честити и да си ги ползвате със здраве!

# 2
  • София
Поздравления! Много стилно и приятно! Simple Smile

# 3
  • Варна
На мен нещо масата със столовете не ми се вписват с целия интериор Thinking

# 4
На мен нещо масата със столовете не ми се вписват с целия интериор Thinking
Наистина не се вписват масата и столовете, но те са ни отпреди 7 години.  Единственото те са ни останали от старото обзеваждане на хола, но мислим напролет да ги лакираме с по-тъмен лак.

# 5
  • София
mpoli, страхотно ти се е получило.....но аз ако имах такъв хол с два прозореца щях да го разделя на две отделни стаи- според мен ще е доста по-удобно, макар и по-тесничко...на мен ми предстои подобно преустройство, но холът ни е с един прозорец и едната част е много тъмна- ужас просто.... newsm78

# 6
mpoli, страхотно ти се е получило.....но аз ако имах такъв хол с два прозореца щях да го разделя на две отделни стаи- според мен ще е доста по-удобно, макар и по-тесничко...на мен ми предстои подобно преустройство, но холът ни е с един прозорец и едната част е много тъмна- ужас просто.... newsm78
В началото мислехме да го разделим на две части, заради 2-та прозореца, но пък щяха да се получат 2 малки кутийки, а така е по-просторно. Трябваше едната стая да е 2.5 на 3.50, а другата 3.50 на 3.50 и затова след дълго колебение решихме да го направим така. Ако трябваше и двете стаи да са за спални определено щяхме да го разделим със стена.

# 7
Каква е тази преградка между столовата и спалнята - интересно изглежда?
Но и аз бих отделила помещенията определено. Така не може един да си легне да почива, друг да гледа ТВ, защото стаята реално е една. Детето като порасне и иска да си покани гости - вие как ще си легнете например. А гости като поканите и се пуши? И т.н. Една врата хармоник анапр. - би свършила идеална работа, прибрана през деня, но спусната - когато се наложи.
Също така бих сложила мека мебел, вместо масата със столовете, никак не ми стои на място така.
И секцията бих сложила на цветната стена - с цветенцата, не до спалнята.
Но пък цветово е прекрасно  Peace

# 8
Каква е тази преградка между столовата и спалнята - интересно изглежда?
Но и аз бих отделила помещенията определено. Така не може един да си легне да почива, друг да гледа ТВ, защото стаята реално е една. Детето като порасне и иска да си покани гости - вие как ще си легнете например. А гости като поканите и се пуши? И т.н. Една врата хармоник анапр. - би свършила идеална работа, прибрана през деня, но спусната - когато се наложи.
Също така бих сложила мека мебел, вместо масата със столовете, никак не ми стои на място така.
И секцията бих сложила на цветната стена - с цветенцата, не до спалнята.
Но пък цветово е прекрасно  Peace
Преградната стена е съвсем декоративна, колкото да отделя стаята на два къта, а не да скрива спалнята. А  секцията нарочно е върху белите тапети за да изпъква, върху шарените тапети не мисля, че ще стои добре /даже ще е доста натруфено/. А мека мебел имах преди на мястото на спалнята, но не е удобно за гости върху мека мебел. За пушенето нашата компания е предимно от непушачи, а който пуши излиза на терасата и преди като ми беше само хол не давах да се пуши вътре /ние с мъжа ми сме непушачи/. А детето докато порасне колко пъти ще напрява ремонти ...

# 9
  • София
mpoli, надявам се да ми позволиш да се наместя и аз в твоята тема и да поискам съвет...в бъдеще и на мен ми предстои холът да се превърне в спалнял Решили сме да спим на разтегателен диван, но все пак ми се иска да обособя отделно помещение за спане. Единият недостатък на хола ни е, че е с един прозорец, а другия е, че е преходен към спалня. Спалнята ще стане детска стая, а ние с мъжа ми ще се преместим в хола. Ето вариантите, на които съм се спряла....
http://irenas26.snimka.bg/daily/hol.547845

Бихте ли ме посъветвали кой ви се вижда най-добър? Вратата, която е в средата на стената е към спалнята..Единият от вариантите е да се направи коридорче, от което да се влиза в  стаята и в хола. На втората снимка холът е разделен на две части с плъзгаща стъклена врата, която само нощем ще се затваря. На третата снимка съм обособила едно квадратче с плъзгаща врата- мисля това да е гардеробна....ще се радвам на съвети и мнения...
Забравих да напиша, че като размери холът е 3.50 м. на 6.м.

# 10
Не говоря за тапетите. А че сега нещата ми се размиват - не е отделено - хол, спалня. Просто казвам аз как бих го направила.

За гости...не знам как стоите на столове часове, аз не бих могла, нищо общо няма с това да седнеш на канапе.
Но...въпрос на виждане  Laughing
Не се обиждай, просто споделям, иначе определено ми харесва  Peace

Та преградката - къде я правихте?

Irenas26 - би ли обяснила точно как е сега?

# 11
Не говоря за тапетите. А че сега нещата ми се размиват - не е отделено - хол, спалня. Просто казвам аз как бих го направила.

За гости...не знам как стоите на столове часове, аз не бих могла, нищо общо няма с това да седнеш на канапе.
Но...въпрос на виждане  Laughing
Не се обиждай, просто споделям, иначе определено ми харесва  Peace

Та преградката - къде я правихте?
Преградката я направи моя мъж, поръчахме само дървената част, а той купи стоманени въжета и крепежни елементи и я монтира. А дървената част на преградата, както секцията и спалнята ни я прави един майстор от Русе, не е от фирма. Никоя фирма, която попитах не се съгласи да ни направи тази преграда и затова се спряхме на този вариант само дървената част, а ние да си мислим как да си я сглобим.

# 12
 Peace Страхотно е като идея!

така, както се ориентирам - вторият вариант е най-удачен.
А защо обаче не направиш вместо трапезария - хол и откъм прозореца спалня?
С една прозрачна преграда, за да има светлина и в хола.
С подходящия декор - може да стане идеално...
Тук е съчетано прозорците и преградната стена с еднакви щори тип японска стена.

Последна редакция: вт, 09 ное 2010, 15:33 от viliko

# 13
  • София
Да и това е вариант..благодаря. В такъв случай обаче в хола ще мога да сложа само мека мебел, а ми се искаше да има и трапезария..знам ,че не може всичко....ще помисля и тад този вариант..

# 14
Предполагам - имате кухни. Там спокойно може да се храните вечер на една висока маса.
Но пък да нямаш мека мебел - ми се струва странно, поне аз обожавам вечер да се излегна пред ТВто и така си прекарвам часове...Не бих се лишила от това. Апартамен без трапезария съм виждала, ама без хол - по-скоро не.
Може и друго да съчетаете - висок тапициран ъгъл и пред него - такава висока маса. Хем нещо като канапе, хем трапезна маса...

Общи условия

Активация на акаунт