Февруарските бебоци, упражняват се в подскоци – тема 15

• 19 623
  • 722
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте момичета Simple Smile

Да ви пожелая усмихнат ден и слънчево настроение!

Относно хемоглобина - някой наистина знае ли колко трябва да бъде? Долната граница за небременни жени е 115-120.
Това, което научих е, че се желязото се усвоява най-добре в комбинация с витамин С. А калцият пък пречи на ефективното усвояване. Моят хемоглобин последно беше 97, и мисля да пия органично желязо, което продават в аптеките на Лечител.Пия чай от коприва и сок от червено цвекло.  Някой има ли отзиви за органичното желязо?

И да ви питам, вие докато спите усещате ли бебето, когато рита? Аз не го усещам много много Simple Smile но ти си рита.

Може ли да ми пратите паролата за албума? Благодаря!

Simple Smile

Може ли да помоля за паролата на албума?

# 646
ми не не ми сложиха никаква престилка а и аз незнаех да си призная че трябва. Ами и аз се успокоявам че не е страшно и на мен ми казаха че снимали и в майчин дом -говорих с една завеждаща отделение там - ама незнам луда работа. Бебо от сутринта прави салта в корема ми сякаш да каже споко мамче  Laughing
Боже един от поредните пъти в които осъзнавам че вече ми е все едно за моя живот и важен е негови.Че няма аз а то и ние.

# 647
Добро утро  Hug, Е такъв кошмар не бях изживявала. Контракциите си продължиха вчера и след n броя но шпа и магнезии, обадихме се на доктора и боскулизин пих (май така се пише). Сутринта към 3 часа се събудих от контракции, ама супер гадни. Ставам и няма ток  ooooh! , отново но шпа, та ми олекна. Милото тръгна на работа и аз реших да си легна, събудих се на дивана в хола и говори Галчето дошъл тока към 10 и нещо, явно съм натиснала телевизора. Ставам отивам до WC тръгвам да си мия ъцете ииии няма вода ooooh! Направих си кафе, кафе машината бръмчеше на пресекулки-егати тока, сандвичи в момента ям със салфетка  Mr. Green Поне нямам контракции, а бебо щастлив ритка отвътре, че ядем.
Тъкмо щях да питам за хемороидите как познахте, че имате  Embarassed А за лекарството от таткото на Деси да не е антифлегмин-мъжО работи във фирма за лекарства и бая го купуват хората с тази цел пък иначе е за животни.
За питката голям смях, една колежка беше черпила за внучка й проходила, аз естествено закъснях нали все работна. Влизам взимам си питка и седя  hahaha от къде да знам, че трябва да тичам  Joy Голям срам. Сега Деси обяснила, но явно си е до края от България
Мама Санчо  Hug Една приятелка, която е дребосъчна и правиха снимка преди да роди за да видят дали ще излезне бебо, спокойно. Добре, че вие с бебо сте добре. Аз изкарах акъла, като паднах от стола  hahaha Ама нали съм шугава, зор да седна.
Късмет и палчета от нас за изследванията
Финти браво за бебока, ние в събота сме на преглед дано бебо е стигнал 650гр  Whistling И на повече няма да се обидя, но се съмнявам да има такъв прираст.
Весел ден, много дълго стана пак  Hug

# 648
Добро утро! То пак станало добър ден, но в нашата къща само аз съм будна  Laughing, мъжО и щерката още спят.
Вчера гледах албумчето и се зарекох да дам най-накрая и своя принос с малко снимков материал. За целта след обяд накарах половинката да ме щракне, понеже нямам нито една бременна снимка. Обаче... май бях твърде спортно облечена, коремчето верно никак не личи на нея  Confused. После посред нощ се мъчих да го снимам по-разсъблечена. Снимката стана с лошо качество, ама нейсе (Тотони, ето го, специално заради теб  Wink):
http://mamafevruari2011.snimka.bg/maternity/fevruarski-koremchet … g.522140.21462384
Наснимах и качих също разни покупки - който има желание, да разглежда:
http://mamafevruari2011.snimka.bg/family/pokupki-za-bebocite.530752.21462303
Сега чакам още една поръчка от Ларедут и нея ще ви я снимам с фотоапарата, че май си надцених камерата на телефона, снимките са доста мътни  Rolling Eyes .
Iskrata, моят хемоглобин последно беше 96, но се чувствам чудесно и според док не е проблем, понеже нямам рязко спадане на нивото му. В началото на бременността ми беше 104, просто ми е нисък по принцип. Желязо пия по 1 таблетка, когато се сетя, но, да си призная, редовно забравям  Embarassed и то по-скоро защото не ме притеснява мен ниският хемоглобин. Само че всеки случай е различен, така че най-добре си слушай доктора. Той ще прецени, дали трябва да вземаш нещо допълнително и доколко ти се налага.

# 649
Здравейте и от мен!
Моят хемоглобин от 2 месеца се е закотвил на 101 въпреки че пия ферофолгама 2х1!
Доктора ме изпраща на хематолог за да преценят дали мога да пия някакво по-силно желязно течно.

# 650
Благодаря ти, Светла Simple Smile

Моят хемоглобин в септември беше 108, после падна на 103. И моят доктор ми предписва да пия синтетично желязо, което аз не искам да пия. И аз се чувствам добре, може би и моят хемоглобин е нисък принципно. И затова ми се иска да опитам с хранителен режим и органично желязо.

# 651
  • София
На ЖК са ми казвали, че при бременност долната граница на хемоглобина е 110. Но все пак има значение колко е нормално при вас (при мен обикновено е доста висок, затова и се чувствах много зле от спадането му - от 135 на 102). Като цяло изписват желязо и гледат да го стабилизират преди раждането, защото при евентуална кръвозагуба не е добра идея да си и със сериозна анемия.
Iskrata, майка ми пробва да пие желязото от лечител след кръвоизлив, но май не остана много възхитена от него. Спомням си, че с малтофер се оправи. Може би трябва да питаш дали това на лечител е подходящо при бременност. Иначе копривата върши чудеса, но не съм сигурна, че отварата от нея е препоръчителна. За сметка на това готвена става  Peace.
Аз да се похваля, че днес още не ме е болял коремът - снощи усещах бебето доста високо, явно като се е преместило и не ме притиска ниско, положението се подобрява.

# 652
Много благодаря на всички за окуражителните отговори.  Hug Някака ми стана по-спокойно. А въпрос вчера ни казаха че ни била ниска плацентата. Преди беше ниска, после се вдигна - как така пак ще е ниска нещо не ми е ясно. Доки каза много да не с шашкам че щяла да се вдигне, но да почивам.
Лорин кофти ден ти е днес май - важното е че са ти сприали контракциите.
И на мен ми се усилиха напоследък та доки вчера ми утрой магнезия, но чак като твойте съм ниамала.

# 653
Здравейте и от нас!  Wink
Днес не сме особено активни, но трябва малко почивка както за бебо, така и за мама. А и времето тук е толкова сиво и навъсено, че на човек никъде не му се мърда. А вчера дори заваля първият сняг при нас, е не успя да наптрупа, но доста застудя изведнъж. Тъй че възползвайте се от хубавото време при вас и се разхождайте, че след дългогодишни наблюдения, като се развали времето тук, след броени дни и в България се влошава- явно такова е обичайното течение на въздушните маси.

И аз гледах Гала. Не знам нищо за този магазин. Хареса ми страшно много люлеещото синичко легълце. Верно, че си купихме вече, ама пък съм любопитна- някой да знае случайно колко пари е? А сгъваемото легло, което става колкото палатка- и тука ги има, ама хич не ги препоръчват за постоянно спане, че от мириса на тея найлони обработвани по какъв ли не начин на детето може да му стане лошо едва ли не. Ама пък го намирам за страшно практично за път или като сме на гости за кратко при някоя баба.
По повод разкрасяването- аз не съм се подстригвала от август и мисля, че вече е крайно време да направя нещо по въпроса, че до февруари сигурно ще заприличам на Рапунцел вариант брюнетка, а след като се роди бебока едва ли ще стигна до фризъора. Вчера си харесах едно много хубаво парфюмче в the body shop, казва се love etc, както и една серия за тяло morrocan rose и се чудя дали да не си угодя и аз на себе си докато мога или да чакам до Коледа някой да ми го подари  Flutter

hey_ya май ти попита за хемороидите. Аз имам проблеми си изхождането, но досега мисля, че не съм си навлякла този проблем, дано и занапред да не се стига до там. Но веднага отварям книжката на хемороиди и чета: препоръчват храни, богати на баластни вещества, повече течности и движение, да не се натоварваш с вдигане на тежко, да си правиш хладки бани от лайка или арника, може да масажираш леко с масла - лавандула, невен или хамамелис, компреси с кварк или настърган суров картоф, или студени компреси - лед в някаква кърпа и да наложиш върху проблемното място. За медикаменти пише да се консултираш с лекаря си, той може да ти предпише друго кремче или имало и свещички.

# 654
loryn ,радвам се ,че вече си добре,при Гала говориха точно за контракциите, hahaha точно това е лекарството,моят татко е ветеринар  и за това  го знае Joy Joy
Преди да родя незнаех и аз какво е това животно-хемороид,от тогава до сега няма отърване и външни и вътрешни(тече кръв и е много болезнено при ходене до smile3550,само това лекарство помага,но понеже прекалявам с лютото  и пак си излизат.
sssvetla и аз бях като теб с първата си бременност Laughing, а сега приличам на мама Тошка  hahahaот пълна лудница-задница и корем-5 метра  встрани.Дрешките са много хубави,направо вече ви завиждам. Rolling Eyes
Аз пия малтофер,доки ми го изписа,другата седмица ще видя резултата и ще пиша

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 12:40 от desitacheva

# 655
Леле колко много неща сте накупили, до сега гледах албумчето. А аз още се мотая, нали имаме други важни неща да купуваме, още спим на разтегателен диван, нямаме си матрак за спалнята Confused Все си харесвам разни неща от Ларедут, пълня количката и все отлагам поръчката. Дано да навия милото да поръчам този път, че ще изпусна всички намаления.

# 656
добър ден и от мен Simple Smile

изпуснах ви тези дни, че Стефан беше с Т, вади зъби, а от вчера се обрина - някаква алергия, та само да се отчета от днешния преглед:
казаха момче, 1300гр, шийка 32мм и ми пуснаха изследвания.

бягам, че малчо иска внимание непрекъснато, много е кисел...

# 657
desitacheva, при първата бременност такъв корем имах в девети месец , така че и аз имам напредък някакъв  Laughing. Ей ме бременна с Рая:
http://dek2008.snimka.bg/maternity/dekemvriyiski-tumbacheta.258151.8791083

# 658
добро утро и от нас,
хайде и аз да се оплача, ама от гърло - повече няма да лизна бира  Sad.

Изчезвам на пазар, лек ден на всички!

# 659
Като говорите за хемоглобин ,моят(както вече споменах) е 82  Rolling Eyes .
Лошото е ,че пия желязо , а няма резултат .
Сега ще поръчам водорасли АФА(за които също споменах) .Ще ги пия месец и после пак ще изследваме хемоглобина .
Мен док не ме е пращал на хематолог ,нито нещо ме е шашкал  newsm78.
А днес при Гала казаха ,че под 110 се счита за анемия ,имало опасност за плода ,преждевр. раждане...Не ми се вярва чак толкова да е сериозно  Thinking
 Лорин ,ти къде живееш ,че така редовно ви спират тока , а и водата сега  ooooh!
Това е отвратително-в 21.век  Sick

Общи условия

Активация на акаунт