Любими цитати от филми и сериали

• 124 088
  • 169
  •   1
Отговори
# 45
Прекрасна тема, поздравявам ви за идеята  bouquet и ще се включвам.

Аз от доста време си събирам цитати, не само от филми, но и от книги, от нета, въобще откъдето ми попадне и ми хареса Wink и имам огромна колекция вече. Whistling

Е.Е.Къмингс някога е написал:"Да бъдеш никой,но себе си,в свят,който прави всичко възможно,ден и нощ, да те превърне в някой друг означава да се биеш в най-трудната битка,в която някое човешко същество може да се бие и да не спира да се бие."
... ОТХ Heart Eyes
Още няколко да добавя:

"Минаха 50 години,50 дълги години,откакто правих това.Като погледнах назад към това, което съм казал преди всичките тези години,към всички надежди и мечти, които съм имал,стигнах до извода, че ако нещата се развият така както си искал,ще успееш в живота.Тогава някои ще кажат, че аз съм се провалил.Важното еда не се натъжаваш от разочарованията в живота,да се научиш как да се освободиш от миналото си,и да разбереш, че не всеки ден ще бъде слънчев.Но когато се озовеш в дълбините на отчаянието,помни че това е само тъмнината на нощта,а в нея има звезди и тези звезди ще ти покажат пътя до дома.Затова не се страхувай да правиш грешки,защото в повечето случаи най-големите награди идват след катo направиш това, от което най-много се боиш.Може би ще получиш всичко, за което си мечтал.Може би ще получиш повече, отколкотонякога би могъл да си представиш.Никой не знае къде ще го отведе животът.Пътят е дълъг,но накрая разбираш,че пътуването е основната цел."

"Веднъж загубиш ли себе си - имаш две възможности: да намериш човека, който си бил преди или да загубиш този човек завинаги."

"Когато толкова много са самотни невероятно егоистично е да си самотен сам"

„Това е върховият момент на човек, който поеме предизвикателството, управлява щастието си. Мечтите ти са непокътнати, но върховете и пътешествията в живота граничат с паденията и нещастията. Носейки се по течението, трябва да поемем по пътя, който ни се предлага и да рискуваме.”

# 46
Сиси Hug Hug Hug
Аз също събирам, но не всичко успявам да си запиша и колекцията ми засега не е много голяма. На ОТХ обаче имам всичкооо. Само твоя първия цитат за 50 години.... не се сещам за него. От кой сезон е?
Пак ОТХ:

Щастието идва под много форми.В компания с добри приятели.В чувството, което изпитваш когато сбъднеш нечия мечта. Или когато си върнеш надеждата.Няма нищо лошо да си позволиш да бъдеш щастлив. Защо никога не знаеш колко може да продължи.

Дали все още си струва да вярваме в чудеса!?........
- мисля, че ДА

И малко известни сентенции:

“Мотивацията те кара да започнеш. Навикът е това, което те поддържа.”
~ Джим Рон
“Някои хора искат да го направят, други мечтаят да го направят, а трети просто го правят.”
~ Майкъл Джордан
“Много хора в този живот знаят какво да правят, но малко хора правят това, което знаят. Да знаеш не е достатъчно! Трябва да предприемеш действия.”
~ Тони Робинс
“Пропуснал съм повече от 9 000 изстрела в кариерата си. Загубил съм почти 300 мача. В 26 случая са ми се доверявали да отпрява победния изстрел… и съм пропускал. Провалял съм се отново и отново много пъти в живота си. И точно поради това съм успял.”
~ Майкъл Джордан
“Първо трябва да научите правилата на играта. И след това трябва да играете по-добре от другите.”
~ Алберт Айнщайн
“Как бързо ‘не сега’ се превръща в ‘никога’.”
~ Мартин Лутер
“Болката е временна. Може да трае минута или час, ден или дори година, но накрая ще отмине и нещо друго ще заеме мястото й. Ако се откажа, обаче, тя продължава вечно.”
~ Ланс Армстронг

# 47
Записвам се и аз с филмов цитат  Grinning

"It was one of those days, when it's a minute away from snowing. And there was this electricity in the air. You could almost hear it. And this bag was just ... dancing ... with me. Like a little kid, begging me to play with it. For fifteen minutes. That was the day when I realized that there was this ... entire life ... behind things. And this incredibly benevolent force who wanted me to know that there was no reason to be afraid. Ever.

Sometimes there is so much ... beauty ... in the world. It's like I can't take it. And my heart is just going to cave in."

Изключително въздействащ монолог, съчетан с една от най-красивите композиции на Томас Нюман  Peace http://www.youtube.com/watch?v=pGWU4QhJ4L8

# 48
Тинки Hug Hug Hug Първият е от 3 сезон, 15 епизод Mr. Green
От тези, които си постнала, всичко ми хареса  bouquet, може би най-много на Майкъл Джордан. Wink

"Повечето от сенките на този живот, са причинени от това, че стоим на пътя на нашата собствена слънчева светлина."

"Има неща, за които съжаляваме, преди още да сме ги направили. Въпреки това ги правим."

"Съвършенството е достигнато не когато няма какво повече да се добави, а когато няма какво да се премахне."

# 49
Слънчо, без да съм си пускала клипа да позная ли чий е монолога или ще сбъркам?  Mr. Green Хубав текст, обаче, наистина.

# 50
Няма да повярваш, но не е на Кевин Спейси  Mr. Green

Клипът си заслужава, само няколко минутки  Wink

# 51
  bouquet  bouquet  bouquet Мерси. И аз много я харесвам на Джордан. Май имаме сходни вкусове
Ето нещо друго.
"Напишете в която и да е търсачка Блеър Уолдорф и ще ви излезне нейния сайт за гадости и заяждане"
Или нещо такова hahaha

# 52
Няма да повярваш, но не е на Кевин Спейси  Mr. Green

Клипът си заслужава, само няколко минутки  Wink

О, без съмнение. Ще го видя.  Simple Smile

# 53
  • в очите на дъщеря си
ОТХ

Take a look at yourself in the mirror. What do you see looking back? Is it the person you want to be? Or is there someone else you were meant to be, the person you should have been but fell short of? Is someone telling you that you can’t or you won’t? Because you can. Believe that love is out there. Believe that dreams come true every day. Because they do. Sometimes happiness doesn’t come from money or fame or power. Sometimes happiness comes from good friends and family and from the quiet nobility of leading a good life. Believe that dreams come true every day. Because they do. So take a look in that mirror and remind yourself to be happy, because you deserve to be, believe that. And believe that dreams come true every day. Because they do.

# 54
От един мой любим филм:

По памет " Съществуват 550 млн. огнестрелни оръжия разпространени по целия свят, това прави по едно на всеки 12 души. Единственият въпрос тук е ...... Как да въоръжим останалите 11?"
Lord of war

# 55
От един мой любим филм:

По памет " Съществуват 550 млн. огнестрелни оръжия разпространени по целия свят, това прави по едно на всеки 12 души. Единственият въпрос тук е ...... Как да въоръжим останалите 11?"
Lord of war

Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

“Не чакайте докато всичко се нагласи точно.Нещата никога няма да се перфектни. Винаги ще има предизвикателства, препятствия и неподходящи условия. И какво от това? Започнете сега. С всяка стъпка, която предприемете, вие ще станете по-силни, по-опитни, по-самоуверени и по-успешни.”
~ Марк Виктор Хансен
“Препятствията са неща, които човeк вижда, когато си отмести погледа от своята цел.”
~ E. Джоузеф Косман
“Препятствията не бива да ви спират. Ако стигнете до стена, не се връщайте назад и не се предавайте. Помислете как да я прескочите, да я съборите или да я заобиколите.”
~ Майкъл Джордан
“Принцип номер едно е да не заблуждавате себе си, вие сте човекът, който най-лесно можете да заблудите.”
~ Ричард Файнман

# 56
Колкото и да се променя животът, едно нещо остава същото. Миналото на мъжа е спомен, а миналото на жената - инструмент.

Любов - това е, когато даваш всичко, което имаш и въпреки това се разстройваш, че не можеш да дадеш повече.

Част от това да бъдеш мъж е да си признаваш грешките.

Когато има толкова много самотници, невероятно егоистично е да си самотен сам.

Има две трагедии в живота. Първата е да загубиш желание за всичко. Другата е да си го възвърнеш.

Happiness is a journey, not destination – father Alfred De Souza
Щастието е пътуване, не цел

Dance, like no one is watching you.
Танцувай, все едно никой не те гледа.
Love, like you’ve never been hurt before.
Обичай, все едно никога не си бил нараняван.
Sing, like no one can hear you.
Пей, все едно никой не може да те чуе.
Work, like you don’t need money.
Работи, все едно не се нуждаеш от пари.
Live, like heaven is on earth.
Живей, все едно Раят е на земята.

Последна редакция: сб, 20 авг 2011, 11:19 от 2в1

# 57
2 в 1 страхотни цитати! Hug Hug HugМного се радвам когато чета такива неща и си ги събирам с огромно удоволствие!  bouquet

все едно да чакам дъжд в пустинята - безполезно и разочароващо."

"Някога разпервал ли си ръце и просто да се въртиш,да се въртиш?Е,и с любовта е така.Всичко в теб ти казва да спреш преди да паднеш,но ти просто продължаваш."
Само след като изгубим всичко сме слонни да направим каквото и да е.
"Накрая се научаваш да плачеш, смеейки се"
"I gave you my heart , and if my heart is not enough for you , then I am not enough too "
(Хейли на Нейтън в One Tree Hill)
От време на време хората праявят крачка напред. Издигат се над възможностите си. Понякога те изненадват. И понякога те разочароват. Животът понякога е странен. Може да те притисне доста силно. Но ако се вгледаш по - отблизо ще намериш надежда... в думите на децата... в стиховете на някоя песен... и в очите на някой, който обичаш. И ако имаш късмет, ако си най - големия късметлия в цялата планета - човека, който обичаш ще реши да отвърне на чуствата ти.
Тъгуването е по-лесно, защото се предаваш.
,,Веднъж загубиш ли себе си имаш две възможности:
да намериш човека,който си бил преди или да загубиш този човек завинаги!,,

Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!

# 58
  • София !
И аз да се запиша  Peace 
Сега разбрах какво е да съжаляваш . Да можех да живея както искам , в друг свят , и в друго време . - Забраненият плод  Simple Smile ( от турски сериал е , ама пък е яко  Grinning )   bouquet

# 59
Във всеки звяр се крие капка милост, във мен я няма, значи звяр не съм.
Ричард III, Шекспир
от Влакът беглец

Общи условия

Активация на акаунт