Противозачатъчни(2-ра тема)

• 60 570
  • 218
  •   1
Отговори
# 120
Меичка, убедих се, че всичко е строго индивидуално - мои познати не спират да ръсят суперлативи за Ясмин. Да, но зпри мен не са ок. Аз лично от Линдинета нямам оплаквания. Дано и при теб да липсват странични ефекти, ако въобще се решиш да ги сменяш. Мой съвет: щом се чувстваш добре с тези, недей да рискуваш с евентуална смяна!  Naughty Преди години за няколко месеца бяха спрели вноса на  Линдинет, та  се наложи да ги сменям (май Милигест бяха, вече не помня) - последствията бяха като сегашните. Но след това спрях за месеци всякакви хапчета изобщо, докато не се появят Линдинет. Благодаря ти за отговора! Дай, Боже, до месец да се изчистя...

# 121
На мен след хормонални изследвания ми изписаха Джаз,в края на месеца чакам цикъл и ще ги започна,надявам се да ми понасят добре,иначе хормоните са ми напълно в нормата,мислих,че имам хормонален дисбаланс,но няма такова нещо.
Ясмин съм пила една година и ги понасях добре,особено след 6м на приема,гърдите спряха да ме болят,кожата ми стана много хубава,не съм качвала килограми.
Момичета какво мислите за почивките,според моя доктор не трябва да се прави такава,но аз въпреки това мисля да си почивам по 1 месец на година.

Последна редакция: чт, 13 сеп 2012, 10:57 от Gali D

# 122
Какво имаш в предвид за почивките?

Аз пиех Джаз 1 месец и ги смених, изобщо не ми понасяха добре.
 След 2 месеца на противозачатъчни си пуснах някои хормони и ТСХ се оказа леко висок, според ендокринолога не е от тях, и не могат да ми кажат от какво е, понеже само 1 хормон е леко завишен. В понеделник съм при друг ендокринолог и на ехограф.
Въпросът ми е наистина ли не е от противозачатъчните, според ЛЛ може да има леко отклонение на хормоните но пък само на 1  newsm78 което не е диагноза за нищо.

# 123
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
На мен също не ми понесе добре Джаз...пиех го когато нямаше внос на Линдинет.Иначе от Линдинет 20 нямах никакви оплаквания или странични ефекти.Дори ми убиваха апетита за сладко...

# 124
  • София
за почивките според единият е хубаво на 6м или година по 1 м почивка, според другият ми  може и без защото били ниско дозирани... обаче аз правех, защото  почвах да не се чувствам добре, т.е. мн ми се засилваше мигрената и си имах нужда и си правех на 6м.

# 125
Пак съм аз ....

По - нагоре съм си описала проблемите. Сега и продължението.  Simple Smile

Разрових се да търся кога ми е бил последния цикъл. Не е било февруари, както погрешно си мислех, а април. Досега пет месеца без цикъл.
Дойде ми вчера - много тъмно кафява кръв, нормално като количество.
При последния преглед гинеколожката реши да смени Линдинет 20 с Ясмин. Купих си Ясмин и го почнах вчера.
Много ме е страх от смяната на хапчетата. Знам че всичко е индивидуално, но сърцето ми е свито. Не пия за първи път ОК и доскоро не се замислях много - много. Обаче сега не знам какво ми става.

# 126
Естел, мила, докато не опиташ, няма как да разбереш кои са "твоите" хапчета. След всичко, което описваш, Линдинетът явно не е за теб - не ти помага  Naughty 
Има много доволни от Ясмин. Дано и ти да си от тях Laughing Стискам палци всичко да е наред  Hug

# 127
  • София
Естел,извинявай ако си споменавала,просто не помня,пускала ли си си хормонални изследвания и правен ли ти е преглед с ехограф?
 А докато си пила Линдинета как ти е бил цикъла?Защо ги сменихте?

# 128
пускала ли си си хормонални изследвания - не. Смених седем - осем гинеколога, но никой не предложи да ги пуснем. В момента не мога да си ги позволя. Ще отидат около 150 - 200  лв.

и правен ли ти е преглед с ехограф? - за последно миналата година. Каза ми че нямам кисти на яйчниците.

А докато си пила Линдинета как ти е бил цикъла? - нормален. Те го предизвикваха и беше по часовник. Спрях ги април за един месец почивка след шест месеца пиене. И от тогава ни вест, ни кост до вчера.

Защо ги сменихте? - Последно ходих при нея края на май. Казах ѝ че не ми е дошло. Тя попита дали искам да ги сменим защото дълго време ги пия - година и нещо с почивките. Казах ѝ "да"и тя изписа Ясмин.

# 129
  • София
пускала ли си си хормонални изследвания - не. Смених седем - осем гинеколога, но никой не предложи да ги пуснем. В момента не мога да си ги позволя. Ще отидат около 150 - 200  лв.

А защо не пробваш да попиеш и малко вечерна иглика,дори и да не помогне,няма да ти навреди.
http://apteka.framar.bg/30017871/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BC-%D0%BE … 0-%D0%BC%D0%B3-60

Поговори с лекар по отношение на хормоналните изследвания,според мен в това е проблема,а че са скъпи,така си е,но все пак за здравето ти се отнася,когато намерите къде точно е проблема,той по-лесно ще има решение

# 130
  • София
година и нещо дълго? и ако понасят добре за чии да ги сменяш??? а това, че преди година не е имало кисти нищо не значи, сега при закъснението ако не си правила ехограф не е ясно.
иначе честито...то си е за честито направо след такава почивка... ти нещо прави ли за предизвикване?

иначе за иследванията по сегашни цени, това, което на мен ми бяха пускали в момента е около 90 лв в цибалаб, а има и по-евтини лаборатории, пък може нещо и касата да покрива...

Последна редакция: нд, 23 сеп 2012, 22:28 от Angel_Dust

# 131
 Rolling Eyes И аз не знам за чий.

Нищо не съм правила за предизвикване. Чаках и се тресях от нерви защо го няма. Пазим се И с презервативи. Чудех се къде е.

Пет месеца го нямаше - от април до септември.

Най ми е тегаво самонаблюдението, защото психясвам.

# 132
  • София
дано не ти се налага да го изживяваш пак... и ти понесат добре ясмина, щом си ги подхванала сега тях... и все пак ако на някоя почивка пак почне да ти закъснява, по-добре  лекар, ехограф, дуфастон, още  веднага, вместо такова чакане според мен... аз лично бих изкрейзила  сигурно за толкова месеци.

# 133
Благодаря ти!  Hug

# 134
Естел, заради хапчетата си нямала, среща се такъв "ефект":
http://media.framar.bg/любопитно/какви-могат-да-са-причините-за-липсата-на-месечен-цикъл

Защо ги пиеш хапчетата по принцип?
И аз не мисля, че има основателна причина за смяна, лекарката ти не е коректна.

Общи условия

Активация на акаунт