Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 8 964
Вие като правите кексове, например, от брашното за кекс ли взимате? То е с набухватели, нали? По-добре ли стават с него десертите?

# 31
  • Мнения: 28 652
Аз - не. Ползвам си обикновено бяло брашно, само внимавам от коя марка е.

# 32
  • Мнения: 753
Много, много интересни предложения! Благодаря за отделеното време от ваша страна и за споделения опит!

А "Мелко" къде намирате?
Семената се слагат сурови в началото, нали?Сигурно може и печени семена да се добавят...

И малко встрани от темата:
Четох, че често слагат сухо мляко в машини за хляб по разни рецепти за хляб. Имам спомен, че съм чела, че не е особено полезно. За жалост не помня точни причини. Вие знаете ли нещо по въпроса?

# 33
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 758
Мелко има в Кауфланд. 0,99 лв струваше пакета последния път.

# 34
  • Мнения: 9 785
Дълго време ползвах брашното в белите пакети на София мел, но откакто пробвах Метро-марката Аро, само него купувам. По-евтино е, сега малко му вдигнаха цената.

# 35
  • Мнения: 6
Маркта е Panino тип 500

# 36
  • Мнения: 1 446
Вие като правите кексове, например, от брашното за кекс ли взимате? То е с набухватели, нали? По-добре ли стават с него десертите?

Аз понякога го ползвам, понякога синята марка на София Мел. Еднакво ми се получават.

# 37
  • Мнения: 1 874
Дълго време ползвах брашното в белите пакети на София мел, но откакто пробвах Метро-марката Аро, само него купувам. По-евтино е, сега малко му вдигнаха цената.

Само да кажа, че ако купуваш тази марка - няма гаранция, че винаги ще купуваш едно и също брашно! Аз работих няколко години в завод за олио и имам опит как работи метро - те са си регистрирали тази марка и през няколко месеца обявяват конкурс сред заводите - кой всъщност ще им предложи най-ниска цена за производството на тази марка! За това производителите често се сменят - даже на етикетите може да видиш - Произведено за "Метро Кеш енд Кери" от фирма "Х". Може за брашната тези конкурси да ги печели все една и съща фирма, но рано или късно ще сменят доставчика - много са мобилни! За това те съветвам, ако харесваш някое брашно "Аро" - да прочетеш коя мелница точно е производителя и да купуваш от нея! Понякога се получава и парадокс - по едно и също време в Метро - нашето олио е било и по-скъпо от това "Аро", което пак си е било наше, но всичко е заради стриктните договори и големите отстъпки, с които метро те задължава да работиш!

# 38
  • Мнения: 9 785
Дълго време ползвах брашното в белите пакети на София мел, но откакто пробвах Метро-марката Аро, само него купувам. По-евтино е, сега малко му вдигнаха цената.

Само да кажа, че ако купуваш тази марка - няма гаранция, че винаги ще купуваш едно и също брашно! Аз работих няколко години в завод за олио и имам опит как работи метро - те са си регистрирали тази марка и през няколко месеца обявяват конкурс сред заводите - кой всъщност ще им предложи най-ниска цена за производството на тази марка! За това производителите често се сменят - даже на етикетите може да видиш - Произведено за "Метро Кеш енд Кери" от фирма "Х". Може за брашната тези конкурси да ги печели все една и съща фирма, но рано или късно ще сменят доставчика - много са мобилни! За това те съветвам, ако харесваш някое брашно "Аро" - да прочетеш коя мелница точно е производителя и да купуваш от нея! Понякога се получава и парадокс - по едно и също време в Метро - нашето олио е било и по-скъпо от това "Аро", което пак си е било наше, но всичко е заради стриктните договори и големите отстъпки, с които метро те задължава да работиш!

Благодаря, ще имам напредвид Peace.
Само да допълня, че дори и за прехваленото София мел понякога има лоши отзиви. В хлебопекарската тема често сме го обсъждали. Гаранция няма никъде. Всяка партида си е сама за себе си. Факт е, че споменатото Аро го ползвам от няколко месеца вече. До момента не съм се разочаровала и дано не ми се случи, защото купувам по 20 кила наведнъж най-често Whistling

# 39
  • Мнения: X
И малко встрани от темата:
Четох, че често слагат сухо мляко в машини за хляб по разни рецепти за хляб. Имам спомен, че съм чела, че не е особено полезно. За жалост не помня точни причини. Вие знаете ли нещо по въпроса?
Аз не слагам сухо мляко.Просто заменям част от водата в рецептата с прясно мляко.
Например:използвам най-често бързата програма,тя е с 400 мл течност.Слагам 150-200 мл прясно мляко и допълвам до 400 с вода.

# 40
  • Мнения: 753
Благодарности за споделеното!

# 41
  • Мнения: 2 024
  Софиямел /син пакет/


Същото използвам.

# 42
  • Мнения: 360
Препоръчвам брашната на мелница Балван, не съм имала проблем с тях. Нямат добавки, набухватели или други, което за мен е плюс.
От брашната на мелница Велико Търново за машината за хляб ползвам тип 700. В брашното им тип 500 наскоро имах неприятни находки (въпрос на партида, вероятно).

# 43
  • Мнения: 1 874


 Гаранция няма никъде. Всяка партида си е сама за себе си.

О, да и това е абсолютно вярно! Peace

# 44
  • Мнения: 2 886
Виждам, че ползвате брашна с подобрители -  добавените ензими, глутен и още не знам какво не ви ли притесняват? Ползвам Агромел без подобрители.

Общи условия

Активация на акаунт