Отговори
# 45
  • Бургас
А как се разбира дали има подобрители?

# 46
А как се разбира дали има подобрители?

На пакета би следвало да пише.

# 47
  • Бургас
В Мелко 450 :
състав:пщеница,
Пепелно съдържание  % с.в.:не повече от 0.450
В Софиямел синя опаковка:
Съдържание пшенично брашно ,аскорбинова киселина
Тази аскорбинова киселина вредна ли е?

# 48
  • Географският център на България-Габрово
В Мелко 450 :
състав:пщеница,
Пепелно съдържание  % с.в.:не повече от 0.450
В Софиямел синя опаковка:
Съдържание пшенично брашно ,аскорбинова киселина
Тази аскорбинова киселина вредна ли е?

Тази аскорбинова киселина е витамин C,въобще не е вредна и много от момичета в хлебарският форум я използват при правене на хляб,и не само.Аз специално винаги слагам или аскорбинова киселина или лимонов сок.Това го знам от дядо Хаджи.

# 49
Всичко, което пишете, ми дава поводи за размисъл. Благодаря.
И аз съм на вълна избягване на всякакви "подобрители", особено след като се осведомих от разни книги какво точно представляват.
А Агромел къде може да се купи?

# 50
Аз го купувам от Кауфланд. Обаче има два вида Агромел, с малка разлика в цената. На по-скъпото пише `` Брашно за ценители, без подобрители``.

# 51
софиямел или ако имам път към карфур - там има био бяло брашно, някакво немско, около 2-3лв струваше , но поне даваш на детето без притеснение

за типово , пълнозърнесто и ръжено - в слънце луна мелят и познати много ги хвалят, но вкъщи готвим само с 500, така че не сме тествали

# 52
Прочетох, че за марката Техра сте твърдо не. А какъв им е проблема - не се получават печивата или имате съмнения за качеството на брашното? Питам, защото за първи път купувам пълнозърнести брашна и то точно на Техра Sad. Хляба ми не бухна особено, но си мислих, че по принцип е така с пълнозърнестите брашна. Ако брашното не е читаво ще се замисля дали да не отиде в кофата

# 53
Тази сутрин се зачетох в АРО-то. Продукт е на София мел. Rolling Eyes

# 54
  • На село
Прочетох, че за марката Техра сте твърдо не. А какъв им е проблема - не се получават печивата или имате съмнения за качеството на брашното? Питам, защото за първи път купувам пълнозърнести брашна и то точно на Техра Sad. Хляба ми не бухна особено, но си мислих, че по принцип е така с пълнозърнестите брашна. Ако брашното не е читаво ще се замисля дали да не отиде в кофата

И аз искам да разбера какво против Техра имат дамите. Миналата седмица купих инцидентно брашно Техра - Селски хляб и всички у дома го харесахме, макар че подобрителите, описани на опаковката са притеснително много.
А за протокола - използвам брашно от мелница Обнова в чували, но тъй като един познат ми го носи, съм зависима от него и по стечение на обстоятелствата последните 2 месеца приготвям хляба и сладкишите със Софиямел, към което нямам забележки.

# 55
  • България
Виждам, че никой не отговаря защо не Техра... И понеже и аз съм се обявила твърдо против Техра, да ви дам моите си причини (за другите не знам).
Повечето от брашната, които аз съм виждала на тази марка са някакви бъркочи - смески от много продукти. (Допускам, че може да имат и други, но са ми се уплъзнали Simple Smile И понеже практиката ми показва, че не може да се разчита на добронамереност от страна на фирмите производителки на храни в БГ, моето недоверие още в магазина се качва. Не може голяма фирма за брашна да не предлага чисто ръжено брашно или чисто пълнозърнесто! Защо продават само смески, ако са производители?  Thinking Предпочитам сама да си слагам добавките, които искам и когато искам.
Имам най-голям опит с ръженото им - с ленено семе и нещо, което не си спомням точно как беше формулирано, за да звучи приемливо, но от типа "натурална закваска". За мен едно брашно, ако не можеш да го пресееш, вече е проблем - а няма как да прекараш през сито нещо с цели ленени семена. Няколко пъти ми се случва обаче, да нямам избор и го купувах. И, разбира се, пробвах няколко пъти да го пресея  Blush, и на дъното на ситото ми оставаха някакви незнайни боклуци, но за сметка на това - в голямо количество.
Може аз да съм твърде недоверчива  newsm78, но това ми беше достатъчно!

# 56
  • Бургас
Здравейте

Купих си брашно на Агромел,това на което пише за ценители без подобрители.
Ами не ми хареса брашното.Правих питка и не можа да стане хубава и висока както ми е ставала с Мелко-то.След това правих бухти съшо не ми се получиха.Месих месих слагах брашно а тестото все лепне.Накрая станаха твърди бухтите от многото брашно и въпреки всичко все още лепнеше тестото.
Оставам си с Мелко 450. Peace

# 57
Виждам, че никой не отговаря защо не Техра... И понеже и аз съм се обявила твърдо против Техра, да ви дам моите си причини (за другите не знам).
Повечето от брашната, които аз съм виждала на тази марка са някакви бъркочи - смески от много продукти. (Допускам, че може да имат и други, но са ми се уплъзнали Simple Smile И понеже практиката ми показва, че не може да се разчита на добронамереност от страна на фирмите производителки на храни в БГ, моето недоверие още в магазина се качва. Не може голяма фирма за брашна да не предлага чисто ръжено брашно или чисто пълнозърнесто! Защо продават само смески, ако са производители?  Thinking Предпочитам сама да си слагам добавките, които искам и когато искам.
Имам най-голям опит с ръженото им - с ленено семе и нещо, което не си спомням точно как беше формулирано, за да звучи приемливо, но от типа "натурална закваска". За мен едно брашно, ако не можеш да го пресееш, вече е проблем - а няма как да прекараш през сито нещо с цели ленени семена. Няколко пъти ми се случва обаче, да нямам избор и го купувах. И, разбира се, пробвах няколко пъти да го пресея  Blush, и на дъното на ситото ми оставаха някакви незнайни боклуци, но за сметка на това - в голямо количество.
Може аз да съм твърде недоверчива  newsm78, но това ми беше достатъчно!

Моето на Техра е Грахам - пише си пълнозърнесто пшенично брашно и чисто ръжено имам, много странно...
А между временно си купих пълнозърнесто Панино за проба, но е твърде бяло на цвят, много се учудих. На Техра брашното е много тъмно, купувала съм и брашна от Слънце и луна, смляни на каменна мелница и те са тъмни. Да не би да пробутват обикновено бяло брашно с малко трици? Хляба ми бухна повече, ама на мен целта ми е истински пълнозърнест хляб, не бухнал хляб. И още нещо - пише, че може да съдържа подобрители, това пък как да го разбирам? (да му се не види и борбата с тия продукти!!!)

# 58
  • София /Абсурдистан
София мел - синия пакет го предпочитам  Peace

# 59
  • Варна
Виждам, че ползвате брашна с подобрители -  добавените ензими, глутен и още не знам какво не ви ли притесняват?
Хич не ме притеснява.

Мелко-450 и 500.

Общи условия

Активация на акаунт