Борбата с рака- духовното оцеляване и физическото преодоляване-22

• 64 462
  • 761
  •   1
Отговори
# 705
За много години, момичета! Да сме живи и здрави   Hug

# 706
Честита да ни е новата година.
Много, много здраве и късмет, за всяка една от нас и нашите семейтства.
Много, много целувки и прегръдки ..... Hug Hug Hug Hug

# 707
  • София
Нещо ново http://www.dnes.bg/health/2011/01/04/novo-oryjie-v-borbata-sresh … na-gyrdata.107802
Може и да сте го видяли, но аз да не пропусна да ви го покажа !

# 708
  • В царството на игрите:)
Дай Боже да има повече такива новини и да доживеем да видим лекарство против тази болест!!! Praynig Peace

# 709
                   Здравейте,
    Аз съм нов участник в темата и във форума. Обикновено се интересувам от други форуми,  но темата е много дълбока  “Борбата с рака – духовното оцеляване и физическото преодоляване”. Онзи, който я е формулирал и предложил е имал комплексен подход във виждането си към страданията и преодоляванията им!
     Лично аз считам, че при подобно заболяване, каквото е злокачественното, ракът, човек трябва да се бори успоредно и пълноценно с психичния срив, който обичайно ни съпътства, след като научи диагнозата. Добре го казвам, но тази борба е много трудна, почти невъзможна да се осъществи на практика. Съветници много! Някои ти казва – успокой се! Да, но това да не е като да натиснеш някакво копче и хоп, готово – успокоен си и преставаш да мислиш,  какво ще стане с теб при тази лоша диагноза!
      Преди време четох едно американско изследване, в което се доказваше, че при ефективно позитивно самовнушение, такъв болен си помага в лечението до 50% обща ефективност.
      Като прегледах темата през м. Декември видях, че senni коментира друг форум от САЩ, в който участничките били депресирани! Но точно в САЩ психотерапията, в частност автосугестията, психоанализата са много и резултатно прилагани. И резултатите са много добри!
       Казано по друг начин, ние сами трябва да си внушаваме позитивно мислене и да не казваме пораженчески – “доколкото е възможно”! От нас зависи, това да е максимално възможно! С воля за живот, а не със спускане на платната!
        Направи ми впечатление, че се прокарва и една теза, че докато трае химиотерапията, да не се използват никакви хранителни добавки, както предлага Пантовка.  Бабилия е доволна от тях, Хули от една страна е за имуностимулантите, а от друга е против хранителните добавки и т.н.
         Лично аз считам, че когато една хранителна добавка е официално регистрирана, минала е клинична пробация и тя е със специфична насоченост към химиотерапията, тя има място в лечението!
         Аз също разбрах, че доц. Валя Цекова от ИСУЛ е починала и която някои от вас познават. Наистина чудесен човек! За информация - в нейната клиника е изпитана хранителната добавка МАОЛО, която е със специализирана употреба – при химиотерапия и лъчелечение. Предназначена е за профилактика и вдигане на левкоцитите, спаднали вследствие на химиотерапевтични процедури  и при лъчетерапия. На растителна основа е, с доказана нетоксичност във Фармацевтичен факултет - София.
          Който се интересува, в сайта на Агенция СМИЛО, която го предлага на пазара, може да намерите подробни резултати от клиничните изпитания на МАОЛО, проведени освен  при доц. д-р В. Цекова, като завеждащ клиниката по онкохематология в ИСУЛ “Царица Йоанна”– София, също и при проф. Д-р Ст. Горанов, ръководител на клиниката по хематология, към Медицински университет Пловдив, при д-р Костова, н-к отделение по лъчелечение в  Комплексния онкологичен център в Ст. Загора и др..
       Също така във форума за МАОЛО може да се прочетат и мнения на пациенти, които са го използвали под контрола на лекари.
       Лично аз смятам, че за тази хранителна добавка всеки трябва да е информиран, защото не се знае какво може да му дойде до главата!
           Мая 

# 710
sivadem, извинявай за въпроса,но ти имала ли си рак,или някой от твоите близки?! Или си поредният,който ще ни наставлява,анализира и прави реклама на доктори?
Защото едно е,когато си "целунат",както ние се определяме,и съвсем друго,когато си просто наблюдател..."Оплаквачка"-както Бабилия квалифицира онези наблюдатели,които цъкат с език и си плюят в пазвата да не са на наше място...

# 711
  • пловдив
.....    
       Казано по друг начин, ние сами трябва да си внушаваме позитивно мислене и да не казваме пораженчески – “доколкото е възможно”! От нас зависи, това да е максимално възможно! С воля за живот, а не със спускане на платната!
sivadem и ако тази тема, пълна с толкова позитивизъм, с воля за живот и изключителна сила за борба и такова себераздаване /доказателството е  на първа страница  с огромния положен труд да се събере, систематизира и предостави на всеки нуждаещ се информация/  не е доказателство.... че платната не са спуснати... направо здраве му кажи ! А израза “доколкото е възможно” за мен по скоро е доказателство, че човек е пораснал достатъчно за да е наясно, че има и неща, които не зависят от нашите желания, постъпки и решения.... има и още нещо...някой...
Иначе благодаря ти за предоставената информация-реклама на МАОЛО, ще разгледам сайта на Агенцията

# 712
  • София
А аз бих искала да кажа, че от такива дълги постове с цел реклама, темата ни обедня откъм потребители, които наистина са докоснати от рака и които имаха и имат нужда от топлината и себеотдаването на всички нас.
Не искам да кажа, че не желаем никой друг да пише в темата. Нека пише, но да знае как.
Все пак във форума има правила и ние трябва да се стараем да ги спазваме.
Още повече пък реклама на това или онова, независимо, че е хранителна добавка.
Последния дълъг пост ми звучи точно като реклама.

# 713
           Здравейте от “Борбата с рака – духовното оцеляване и физическото преодоляване” на БГ мама.
             Чувствам се чужденка!  Някои от Вас откликват странно на моята доброжелателност. Написах мнението си по въпроса с духовното оцеляване, с най-добри чувства. Предложих Ви информация която знам, отново с най-добри чувства!
              Навярно някои са в криза и е разбираемо. Но не се капсулирайте, не се затваряйте в себе си, винаги се надявайте, че във всеки един момент може да получите нова информация, която да е полезна за Вас. Не се ограничавайте с един ваш кръг от говорещи си  в темата, във вашата тема и да не допускате други, които не са от вашия кръг или говорят с по-различен език! Това отново поставя въпроса с укрепването на духа. Разтоварете се, дори изругайте, това ще освободи негативна енергия! Да, рекламирам борбенност( в кратък пост)! Лично на мен това ми помага. Не знам, как по друг начин да го опиша.
                 Мая

# 714
  • София
Нито сме капсулирани, нито затворени.
Допускаме всички в "нашата" тема, стига с нещо и по някакъв начин да можем да помогнем със своя опит.
Просто понякога начина на списване не е най-правилния и може би това дразни.
Много по лесно е да дадеш линк към това, което си прочела или видяла. Ние можем да четем, а най-вероятно вече сме го прочели, защото не спираме да се интересуваме от всяка новост, свързана с нашето заболяване.
Извинявам се, че обръщението ми е на "ти" но реших, че учтивата форма на обръщение би те отдалечила още повече от нас и нашата тема.

# 715
  • пловдив
 newsm78 sivadem извинявай но аз съм явно от по тъпичките  Embarassed и наистина не те разбирам
                      Навярно някои са в криза и е разбираемо. Но не се капсулирайте, не се затваряйте в себе си, винаги се надявайте, че във всеки един момент може да получите нова информация, която да е полезна за Вас. Не се ограничавайте с един ваш кръг от говорещи си  в темата, във вашата тема и да не допускате други, които не са от вашия кръг или говорят с по-различен език!
само преди няколко поста имаше това
Нещо ново http://www.dnes.bg/health/2011/01/04/novo-oryjie-v-borbata-sresh … na-gyrdata.107802
Може и да сте го видяли, но аз да не пропусна да ви го покажа !
на първа страница има тези линкове
"НОВИЯТ АПАРАТ В ТУРЦИЯ
http://www.listen-up.org/med/ct_mri.htm
Нетрадиционна медицина:
Германска нова медицина на д-р Хамер/ статия в-к Лечител/
Антималигноцит
Фунготерапия-виталните гъби
Правилното хранене
Задължителната статия - от Аби

Други линкове
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-10-15&article=297707
http://www.euromedicine.ru/cancerbosom/
http://www.gli.government.bg/bg/page/24
http://invalidi.start.bg/"

за какво капсаловане говориш и за какво нежелание за новости  newsm78 newsm78
Не знам за другите, но на мен наистина ми е интересно да научавам всяка новост свързана с лечението и затова отварям и прочитам всеки пуснат линк. А се реших да пиша по повод поста ти само защото наред с интересната информация някак обвинително ми прозвуча несъгласието с някой твърдения. Не съм била в САЩ, но имам доста приятели и роднини там. Не знам колко свръх полезна и развита е психотерапията там, но крайния резултат - да се питат един друг искаш ли да станем приятели и отговора- ще обмисля предложението и ще ти отговоря с мейл /това се случи на близко дете студентка в елитен институт/ и варианта - виждаш ми се притеснен, искаш ли да поговорим.... нещо не ми е по душа. Може би защото съм израстнала в страна, в която се запознаваш с човек, срещаш се, говориш и..... в един момент изпадаш в беда и той е до теб и ти държи ръката, без да обмисля оферта дали да ти стане приятел, а когато видя притеснен приятел, директно го атакувам - хей какво се е случило... казвай с какво да помогна и как.... а когато на мен ми се случи, хуквам при приятел и директно си изливам болката, без хич и да го питам иска ли или не иска "да поговорим"
Ох, пак се улисах с безкраен пост  Embarassed Съжалявам, но съм си такава - словоохотлива  ooooh!

# 716
Тук започна да става скучно... newsm78

# 717
  • София
Не бих казала скучно.

# 718
  • София
Здравейте мои мили приятелки!
Мина празника и...ииии пак от начало!  Дано годината да е добра за всички ни! Вярвам, че ще е така!
Сивадем познавам момичетата от темата лично! Е не всички но повечето, а пък тези които не съм виждала мога спокойно да кажа, че също познавам, макар и виртуално! Да ти кажа, няма нито една в криза!!!!! Най-вероятно чувствата са ти доброжелателни и се надявам, че ще си останат такива!
Но аз те моля да си по-сдържана в съветите си към нас /не се капсулирайте, не се затваряйте в себе си и т.н/  Ние сме млади, интелигентни жени Grinning, професионално реализирани и продължаваме да се реализираме, контактуваме както помежду си така и с много други хора. Радваме се на живота и бъди сигурна, че го оценяваме повече от останалите хора. Имаме семейства и приятели които ни обичат и ценят! Всички сме много позитивно настроени и то си личи по постовете които пишем в темата! Можем да четем и работим с компютърчето, така че смея да твърдя, че получаваме много повече информация отколкото предполагаш!Аз  лично съм малко уморена от това да ми рекламират борбеност, но очевидно ти няма да разбереш какво искам да кажа, защото не си една от нас!!!!!!! Иначе нищо лично, темата е за всеки който иска да пише!  

# 719
  • Варна
Във връзка с всичко по-горе, бих желала да ви споделя, че от неделя - 02.01.2011 се радвам на руси коси. Моля не приемайте това като реклама.  Joy, (тъй като не сте ме виждали с черни коси ), а като краен напън на заклета Брюнетка да се ориентира в суровия съвременен свят.  newsm78
Мои близки споделиха, че така ще реша някои сериозни проблеми около мен като например проблема с мисленето и глада на сомалийчетата. Все още чакам ефекта, но в едно се убедих - Русо Гладно Нема - все ми се яде и не разбирам това със спускането на платната и онуй другото след това ...
 Joy

Общи условия

Активация на акаунт