Подсъзнанието може всичко 32 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 83 546
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
Добър вечер, дами!   bouquet Поканиха ме да споделя за рибъртинга... Не знам какво ви интересува, така че питайте, ще съм наоколо.   bouquet

Искам да споделя че "ребъртинга" е изключително неправилна, вредна и опасна практика и никой не съветвам да се занимава с нея. Имало е и смъртен случай! Дишайте бавно и дълбоко. Колкото по-бързо диша едно същество-> по-кратък живот!

Всичко е опасно, ако се практикува от неподготвени.  Wink И на зъболекарския стол могат да те убият...

Simple Smile
Ребъртинг не е ли вид йога, която американец е комерсиализирал и т.н.? Забравила съм какво съм чела по въпроса.
Не отричам практиката, всеки може всичко/различни неща да преживее. Peace

# 601
  • Tам през Атлантическия океан
Ами, добре.  Simple Smile Не ми се спори - не за това дойдох.  Peace

Хайде, хармония ви желая!   bouquet

Peace

Говорехме  Grinning

Жалко че го възприе като "спор"  Crazy

Дискусията бе интересна ,кара  да се замислиш  Hug  ......

ivonska  bouquet

# 602
Цитат
Всичко е опасно, ако се практикува от неподготвени.  Wink И на зъболекарския стол могат да те убият..
вредните и неподходящи неща са опасни, това че нещо "можело да ти се отключи" въобще не значи че метода е правилен, то за да ти е заключено има причини!

То и бъдещето е "заключено",но това не ти пречи да посещаваш врачки например.

Нещо е неправилно и вредно за един,това не означава че ще бъде същото за друг.Всеки си има глава на раменете да си прецени.
Имах една съседка в България,която беше ходила на един отслабващ курс в Балчик и там се беше запознала с една психотерапевтка и беше се подложила на подобна "процедура".Мисля ,че беше 3-4 пъти в рамките на 20 дневен период.И беше много впечатлена и въодушевена.В едно от виденията си се беше видяла като 15 годишно момиче изнасилвано от баща си.В днешно време беше "стара мома",на около 38-39 години,ниска и дебеличка, година по-късно се ожени и роди и две деца,при положение че беше задгърбила тези възможности.Това се случва преди около 16-17 години. Пиша всичко това за да ви кажа ,че и в България има психотерапевти които го прилагат,но избягват да го тръбят наляво и надясно ,точно защото се приема много недоверчиво и хората си държат на авторитета.Ето затова и ивонска не споменава името на нейния човек.А че има и много измамници е ясно.Сега е модерно всичко езотерично - т.е носи големи доходи.Та колкото по-голяма рекламата ,толкова по-съмнителна работата.

# 603
  • София
Добре, де, чакайте сега. Мисля си аз - ако решим, че някоя ужасна травма съзнанието е "заключило", значи и подсъзнанието я приема като безопасна. В затвора е. Ако я пуснем на свобода, какъв механизъм трябва да разработим, за да се справим с нея, че да не ни завладее тотално? Това с някаква последваща терапия ли се постига, или се разчита на собствените ни психически сили да се овладеем и това даже да се окаже полезно за нас?

Защо решаваме, че ако съзнанието е изтласкало нещо, то подсъзнанието го отработва като съществуващо? Все пак, в тази тема се доказва друга теза - съзнателно изработваме модел, който подсъзнанието приема. Ако съзнателно възраждаме своите травми, какво постигаме? Осъзнаване, че те не са страшни?
Разсъждавам си просто...

# 604
то да беше йога, ама Йога - истинската е от Просветлени Учители, а не от някой, който се  мисли за нещо специално , че да измисля и "ребъртинги"!
За комерсиализирането въобще не ми се говори.
"Не всичко което блести е злато"!

има неща принципно вредни, противоречащи на определени закони и нашето харесване и нехаресване не е най-важното.  А това че някой може да "изтрещи" още повече от такова нещо хич не ми се мисли!
Виденията не са най-важното нещо. Има съвсем други критерии за духовно израстване - чистота, добродетели, хармония, а методите за това са други!

Травмите от минали животи може да са затворени, и за да не ни смачкват, докато не сме готови. Да не мислите че всички сме били йоги и принцеси едно време?
Затова е много важно преминаването на правилно езотерично развитие, а за това има процедури, условия, изисквания и трябва и работа.
За това че  някой може да си визуализира за постигане неща, от които може да му пати главата, даже не ми се  коментира.

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 17:55 от Vox populi

# 605
  • София
По въпроса за регресивната хипноза съм чела преди много години. Това, което се търсеше там, беше споменът от минали животи с цел да се обяснят определени проблеми в настоящия.
Логиката е много проста - осъзнаваш, че някога си била супер красавица, с тялото ти са злоупотребявали, това те е измъчвало и - хоп - в този живот си грозновата, а ако не си, то определено страдаш от някакво хранително разстройство, което обезобразява тялото ти и те прави нежелан сексуален обект. Така се предпазваш да преживееш същата травма като в миналото. Осъзнавайки това, ти си "свободен" и така ставаш красива, стройна жена, която без страх прави секс, създава семейство и т.н.
О.К. Ясно. Но аз наистина не схващам как става тая работа.
Значи, схващам, че за да съм застреляна домакиня без никакви амбиции за кариера, раждаща дете след дете и търпяща алкохолизирания си съпруг, защото в миналия си живот съм била властна, образована личност, останала без деца и семейство и на старини съм умряла като скот - самотно и без ничия помощ и тук-и-сега съм готова на всичко само и само да съм с многобройна челяд и да не си изпусна драгоценния мъж. И какво? Спонтанно ме сполетява прозрението, че живея тъпо и това не е мое решение, аз всъщност не искам това, а искам да съм волна птичка, вишистка, стара мома, правеща научна и бизнес кариера? Зарязвам дом и се втурвам да уча? А какво следва от това? Дали наистина искам това? Дали не правя следващата грешка? Дали няма пак да се върна в изходната точка и следващия път да бъда още по-окована, че тоя път да нямам възможност даже да отида на терапия и да си изживея живота, който е трябвало да изживея сега?
Просто се чудя.

# 606
Точно ребъртинг (визуализация, дишане) и преди малко отворих сайта на инструктора-психотерапевт, преподавател е в университет. Simple Smile

Shocked

Ами, ако е рибъртинг, къде са им преживяванията?...  Thinking (дай да погледнем и ние сайта, нали не е секретно?... Simple Smile)

Amar, благодаря, точно холотропно дишане!  Peace Но виж, явно има разлика и ВИДОВЕ холотропно дишане, защото в моя опит гърч няма, а съм чувала за тая техника, която ти докарва гърчене...  Thinking Сега погледнах в Гугъл и да, и в рибъртинга го наричат холотропно...

Все пак има разлика между Past Life Regression и rebirthing. Така като ти прочетох впечатленията ,те е подложил и на двете.

КЛОНКА,става така,че тези хора спират да търсят причините за неудачите извън себе си. Ние тук си чешем езиците и си говорим за закона за привличане и дъра-бъра ,че всичко е в нас,обаче за огромната част от хората това е трудно за осъзнаване.Те се възприемат като жертва на лоша съдба или просто на някакав фатална случайност.Ей такива хипнози им помагат да търсят решението в себе си и обяснението за лошия късмет вътре в тях.А това вече е супер добро начало.

Аз лично не бих се подложила на подобни процедури,не защото са вредни или неправилни, та коя съм аз да определям кое е неправилно,просто намирам живота си за супер хармоничен и приятен и не изпитвам нужда да виждам какъв е бил преди,нито пък съм готова за подобни видения.По същата причина и не изпитвам нужда да се консултирам с врачки за бъдещето,пък били те и супер гениални, живея си живота такъв какъвто е.И като се замисля ,няма нещо дето съм го пожелала силно и да не е станало.И затова не са ми трябвали никакви специални техники,йога,рейки и прочее.В крайна сметка всички тези неща ни карат само да погледнем по-дълбоко в себе си.

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 18:17 от nikolexa

# 607
"а искам да съм волна птичка" - важното е първо човек да изпълни  задачата си за този живот, и след това е свободен. А ако просто си иска и не работи върху себе си, а и ползва разни "трикове", цената може да е..немалка ("кофти сделка")

# 608
това, че някой е преподавател в университет не значи, че е духовен водач или Просветлен!

# 609
  • Costa Rica
Ребъртинг не е ли вид йога, която американец е комерсиализирал и т.н.? Забравила съм какво съм чела по въпроса.
Не отричам практиката, всеки може всичко/различни неща да преживее. Peace
Rebirthing си е съвсем сериозен метод, който прави опит да обедини древни практики и съвременна психология. Създателят му е Станислав Гроф (май беше от полски или чешки произход), учен със значителна репутация, не някой пишман-гуру.  Методът се нарича Rebirthing, а самото дишане - холотропно. Така че говорим за едно и също. Може да се гърчиш, да плачеш или да лежиш като пън - според зависи Laughing Водещият трябва да е сертифициран. Между другото Гроф има една много ценна идея - за Сянката - онази с част от нас, която се правим, че не съществува. Всичко черно и негативно, което си носим. Според него човек не е цялостен, ако не осъзнае и не приеме Сянката си. Всички ние се стремим да бъдем перфектни, да нямаме недостатъци - и си плащаме за това с психичното си здраве. Целта на рибъртинга е именно да изкара на светло Сянката.

Past Life Regression е съвсем друга бира и малко намирисва на шарлатанство. Тук вече повечето психолози ще се изхилят.

Защо решаваме, че ако съзнанието е изтласкало нещо, то подсъзнанието го отработва като съществуващо? Все пак, в тази тема се доказва друга теза - съзнателно изработваме модел, който подсъзнанието приема. Ако съзнателно възраждаме своите травми, какво постигаме? Осъзнаване, че те не са страшни?
Разсъждавам си просто...
Защо решаваме... питай чичко Фройд, той така рече Laughing Когато затрупаме някоя травма в мазето, тя си работи и намира начин да избие навън под една или друга форма. Болест, най-често. Ако я възродим, я осъзнаваме именно като травма, а не като някакво безименно зло, което тихичко ни трови. Оттам насетне всеки сам си решава, какво ще прави с нея.

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 18:43 от Делфина фон Ю.

# 610
Ивонска, благодаря за споделеното.  bouquet
Жалко, че 'тръгна'...

# 611
и да е "сертифициран" и да не е, ако "метода" съдържа неправилни техники, значи е вреден!

Психолог и Просветлен Учител не е едно и също! За създаване на духовни техники се иска много високо ниво!
По резултатите който иска, да си направи изводи. А който не иска,  и Ванга да му каже, то....

# 612

Past Life Regression е съвсем друга бира и малко намирисва на шарлатанство. Тук вече повечето психолози ще се изхилят.

Естествено ,че ще се изхилят.Защото ако не го направят все едно че признават официално прераждането и съществуването на нещо отвъд.Досега не познавам сериозен психолог който да каже такова нещо на глас.Все пак и те са хора и трябва да ядат. Дали е шарлатанство- зависи.В очите на атеистите със сигурност.

Ивонска, благодаря за споделеното.  bouquet
Жалко, че 'тръгна'...

Е как няма да си тръгне, дойде Vox populi и размаха пръст кое е неправилно и кой и как трябва да си живее живота.

Цитат
Психолог и Просветлен Учител не е едно и също! За създаване на духовни техники се иска много високо ниво!
Аз пък бих се доверила повече на един добър психолог,отколкото на някой представящ се за просветлен учител.Аз гурута в живота си нямам и не смятам да имам.

# 613
  • Добрич
Vox populi, пиша в тази тема още от началото. Тук ние рядко използваме удивителен знак. А в твоите постове преброих доста такива. Струва ми се, че този знак е съпроводен с назидателен тон. Съгласна съм с

...
Нещо е неправилно и вредно за един,това не означава че ще бъде същото за друг.Всеки си има глава на раменете да си прецени.
....

Кои сме ние, че да съдим другите хора и да решаваме кое е полезно или вредно за тях? Щом техниката не вреди на другите, не виждам нищо осъдително. Лично аз бих се подложила на регресия, ако имам възможност и ако намеря точния специалист и не бих рискувала, ако не съм сигурна. Това не ми дава право обаче да осъждам тези, които не вярват в преражданията.
Въпрос на гледна точка.

# 614
  • Tам през Атлантическия океан

Vox populi, пиша в тази тема още от началото. Тук ние рядко използваме удивителен знак. А в твоите постове преброих доста такива. Струва ми се, че този знак е съпроводен с назидателен тон. Съгласна съм с

Ами назидателен е тона човека искаше да акцентира че това не е шега работа  Wink

Както и да е, всеки носи отговорност за постъпките си  Wink

Харесва ми когато има различни мнения по въпроса,  понякога Егото ни кара да подскачаме когато някой има различна гледна точка  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт