Подсъзнанието може всичко 32 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 83 541
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
  • Добрич
svetli333, успех!

Това е откъс от предговора на книгата на Браънн Уейс Вестители от отвъдното

Цитат
Знам, че всичко си има причина. Може би в самия момент на събитието ние нямаме интуицията, нито предчувствието да разберем причината, ала с времето и с търпение тя ще излезе наяве. Така беше и с Кетрин. Срещнах я за първи път през 1980 година, когато беше на двадесет и седем години. Беше дошла в кабинета ми, за да търси помощ срещу постоянната си тревожност, пристъпи на паника и обладаващите я фобии. Тези симптоми я измъчваха още от детството й, но малко преди да се обърне към мен, те се бяха влошили. С всеки изминат ден тя се бе чувствувала емоционално парализирана и все по-малко способна да действа. Това ужасяваше и потискаше.
За разлика от хаоса, който по това време цареше в нейния живот, моят течеше гладко. Имах здрав брак, две малки деца и процъфтяваща кариера.
Моят живот изглеждаше праволинеен още в самото начало. Израснах в дом, където цареше любов. Академичните ми успехи дойдоха лесно, а и още като второкурсник в колежа бях вече решил да стана психиатър. Получих Фи Бета Капа  в Колежа на Колумбийския университет в Ню Йорк през 1966 година. После постъпих в медицинския факултет на университета в Йейл и получих докторска титла през 1970 година. Стажа си като млад лекар изкарах в Медицинския център Белвю на Нюйоркския университет, след което се върнах в Йейл, за да довърша специализацията си по психиатрия. Непосредствено след това получих място в университета в Питсбърг. Две години по-късно бях поканен да оглавя факултета по психофармакология при университета в Майями. Там получих национално признание в областта на биологичната психиатрия и лекарствената злоупотреба. След четири години бях вече асоцииран професор по психиатрия в медицинския факултет на университета и станах главен лекар на отделението по психиатрия в голямата университетска болница в Майями. По това време вече бях публикувал трийсет и седем научни доклада и статии в медицински издания.
Годините на системно учение бяха култивирали съзнанието ми на лекар и учен в тесните рамки на консерватизма на моята професия. Изпитвах недоверие към всичко, което не би могло да бъде доказано по традиционните научни методи. Бях в течение на някои изследвания в парапсихологията, които се провеждаха в по-големите университети на страната, но те не бяха привлекли вниманието ми. Всичко това бе твърде далеч от мен.
Тогава срещнах Кетрин. В продължение на осемнайсет месеца прилагах познатите методи на лечение, за да й помогна да преодолее проблемите си. Когато вече изглеждаше, че нищо не помага, опитах с хипноза. В поредица от трансови състояния Кетрин извикваше спомени от предишни съществувания и тези спомени, изглежда, бяха причинните фактори за нейните симптоми. Тя показа също и способности да бъде проводник на информация от високо развити "Духовни същества" и чрез тях да разкрива много от тайните на живота и смъртта. Само за няколко месеца нейните симптоми изчезнаха и тя започна наново живота си, по-щастлива и в по-голяма хармония със себе си и света отпреди.
Нищо в моя произход и обкръжение не бе ме подготвило за това. Бях абсолютно удивен, когато се сблъсках с тези явления. Аз нямам научно обяснение на случилото се. Твърде голяма част от човешкото съзнание е извън нашата способност за разбиране. Може би под хипноза Кетрин бе в състояние да се фокусира в част от своето подсъзнание, където се съхраняват реални спомени от минал живот или пък бе попаднала в течението на това, което психоаналитикът Карл Юнг бе определил като колективно несъзнавано — енергетичния източник, който ни заобикаля и съдържа спомените на цялата човешка раса. Отговорите на тези въпроси започват да се търсят от учените. Обществото може само да спечели от изследването на мистерията на съзнанието, на душата, на живота след смъртта и на влиянието на опита от минали животи върху сегашното ни поведение. Очевидно разклоненията са безкрайни особено в областта на медицината, психиатрията, теологията и философията. Щателното научно изследване в тази област още едва прохожда. Направени са някои крачки за разбулване тайната на тази информация, но процесът е бавен и среща сериозна съпротива от страна на учените. През цялата си история човечеството се е съпротивлявало на промяната и на проникването на нови идеи. Историческата наука просто бъка от такива примери. Когато Галилей открива спътниците на Юпитер, астрономите от онова време отказват дори да погледнат към тях, защото съществуването на спътниците влиза в разрез с вече приетите от тях постулати. Това е и сега с онези психиатри и терапевти, които отказват да изследват и да подложат на оценка събраните доказателства за живот след физическата смърт и за спомени от минали съществувания. Те здраво са си стиснали очите.
Тази книга е моят малък принос към увеличаващия се брой изследвания в полето на парапсихологията и по-специално в онзи неин клон, който изследва опита на човека от предродилния период и след неговата смърт. Всяка дума, която ще прочетете, е истина. Нищо не съм добавил. Съкратил съм само онези части, които се повтарят. Малко съм променил самоличността на Кетрин, за да не наруша принципите на доверителността. Четири години ми бяха необходими, за да опиша случилото се, четири години събирах кураж да поема професионалния риск да раз¬крия тази толкова необичайна информация. Една нощ, докато вземах душ, внезапно се почувствувах непреодолимо заставен да изложа преживяното върху белия лист. Имах силното убеждение, че точно сега е моментът, че не мога повече да държа в себе си полученото знание. Уроците, които ми бяха предадени.имаха предназначението да бъ¬дат споделени с другите, а не да се пазят. Това познание бе дошло чрез Кетрин, и сега трябваше да се предаде чрез
мен. Знаех, че каквито и последствия да имаше, нищо не ще. бъде по-унищожително от това, да не споделя полученото послание за безсмъртието и за истинския смисъл на живота.

# 646
Ребъртинг не е ли вид йога, която американец е комерсиализирал и т.н.? Забравила съм какво съм чела по въпроса.
Не отричам практиката, всеки може всичко/различни неща да преживее. Peace
Rebirthing си е съвсем сериозен метод, който прави опит да обедини древни практики и съвременна психология.

Отнасям се съвсем сериозно към тази практика, а и човекът, от когото я разучих, е медицинско лице, университетски преподавател, и повярвайте ми имаше безкрайно малко информация за ребъртинг в годините, в които аз се интересувах. А на български информацията идваше само от неговия сайт.
Но не обичам да говоря за близки, приятели и т.н. в интернет пространството. Peace

Разказах най-общо някакви наблюдения, защото това са все пак чужди и лични преживявания, конфиденциални.

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 23:44 от Ив

# 647
Поздрав за тези от вас които ги виждат Hug

# 648
Искам да споделя нещо прекрасно, за лека нощ   bouquet
Научих
от Насаме със Аз на 25 ноември 2010 г

Научих, че за да получиш това, което искаш, трябва да си благодарен, за това, което имаш.

Научих, че единствено със Сърцето си не можеш да правиш сделки.

Научих, че за добрия изход не са достатъчни само добри намерения, трябват и добри дела.

Научих, че ако искаш да имаш близки приятели, не трябва да ги държиш на разстояние.

Научих, че Страхът не е нищо друго освен наранена Любов.

Научих, че съществуват безброй възможности, но само една е Най-Добрата.

Научих, че за да се почувстваш обичан, трябва единствено да се заобичаш.

Научих, че когато повярваш в себе си, не само си повярвал в божествената същност на Вселената, но и Вселената е повярвала в теб.

Научих, че Любовта е това, което остава завинаги в сърцето ти, дори след като си послушал и последвал Егото.

Научих, че Утре е твърде далеч, а Вчера много отдавна, за да губиш Сега-то си заради тях.

Научих, че само това, което те е вбесило и ядосало до ярост, е докоснало преди това истински сърцето ти.

Научих, че понякога дори горчивите и злостни думи нямат значение, защото често се самозаблуждаваш на глас.

Научих, че да бягаш е по-сигурно отколкото да поемеш отговорност, но и по изморително, зaщото отговорност се поема веднъж, а бягството от нея продължава завинаги.

Научих, че прошката освобождава не този, на който е простено, а този който е простил.

Научих, че понякога и Ляво и Дясно могат да те изведат на едно и също място.

Научих, че Честността много често изисква да се жертва Сигурността, но жертвата си заслужава, защото Честността освобождава, а Сигурността заробва.

Научих, че Любовта не приключва, когато Умът престане да вярва в нея, а когато Сърцето престане да я чувства.

Научих, че когото и да лъжеш, лъжеш само себе си.

Научих, че правилно може да избира единствено Сърцето.

Научих, че всяко създание е добро в същността си, но понякога липсва връзката със същността.

Научих, че Чудесата се случват, само ако им позволиш да ти се случат.

Научих, че за да ти се усмихне Живота, трябва да му се усмихнеш ПЪРВО ТИ!
Научих ...

Жени

# 649
  • Добрич
До сега работих служебно на компютъра и вече ми беше дошло до гуша от задължения, когато реших да погледна в темата за лека нощ.

Dani Avramova, благодаря ти за чудесния завършек на деня.   bouquet Почувствах го като глътка свеж въздух.

# 650
ivonski, благодаря за споделеното преживяване.   bouquet

Наистина всеки си избора за себе си кои методи да прилага. И все пак съм съгласна с това което пише Vox populi. Човек трябва да прилага достатъчно разум при избора на практики, да е добре запознат и да не се подвежда лесно от приказаки като: Беше супер, на мен много ми помогна и тн.

Плюс всички техники, в които е включено дишането трябва да се прилагат само под ръководството на добре обучен учител. В случая университетска диплома не мисля, че доказва нивото на подготвеност на преподавателя. Самите йоги казват че с дихателните техники трябва да е доста внимателен човек. Когато се работи с дишането се въздейства на енергийно ниво. Това може да промени начина, по който тече енергията и да предизвика отключване на редица физически симптоми, за които не всеки е подготвен. Така че по-внимателно наистина с тези практики. Не искам да звуча назидателно, но е добре човек да е подготвен преди да прилага каквото и да е.

Всъщност това ми напомня на предварителното активиране на кундалини. Когато се отключи тази енергия и човек не е подготвен също може да има доста последствия. Няма да ви казвам колко книги на запад обаче са насочени директно за работа с кундалини. Дано само да не попаднат в ръцете на неподходящи хора.

Да ви кажа сега за по-бързото учене на език. Техниката, за която бях чела е следната. Всяка вечер се записват на електронен аудио носител материал на съответния език, който трябва да се научи. Пуска се въпросния запис и човек ляга да спи. На сутринта, след като цяла нощ записа се е въртял, материала би трябвало да е добре запаметен на подсъзнателно ниво. За да се направи връзката със съзнанителното ниво, човек трябва да прочете или чуе пак записаното, но в будно състояние. Не съм ги пробвала този метод, макар че имах желание по едно време. (Мисля че го бях чела при материалите за йога нидра, но да не ви подведа.)

А и за секциото щях да коментирам. Беше ми много интересно да прочета, че секцио се е прилагало като интервениця още по римско време. Има документи показващи, че този тип раждане и тогава е практикуван. Незнам дали трамвата при раждане е по-лоша спрямо нормалното, но е факт че някой нормални раждания са доста тежки. Вярвам, че всяко дете е избрало начина, по който да дойде на този свят и това е бил най-добрия за него/нея.  Peace

# 651
  • София
...
... Беше супер, на мен много ми помогна и тн.

...
Плюс всички техники, в които е включено дишането трябва да се прилагат само под ръководството на добре обучен учител.
...

...
Всичко се случва след дишане и визуализации, на алфа ниво. На по-дълбоките нива не съветвам никой да се пробва, защото там може да "пренапишете историята си" и не се знае как ще ви се разгърне сюжетната линия... Моят специалист каза (обучаван в Италия, в университет! ), че хората, които умеят, не бъркат по-надълбоко, тъй като са наясно колко висок е риска нещо да се обърка! Знаете, че човешката психика не е подвластна на математически алгоритъм!
....

Няма такъв отговор "на мен ми помогна". Ако се хванем за "помогна", трябва да дефинираме какво е помощ, а тръгнем ли да дефинираме помощ, започваме да боравим с едни условни понятия като добро/лошо. Тук ми се струва всички са съгласни, че ние трудно можем да преценим кое е доброто и кое е лошото в един такъв аспект.

А за да му се разбъзикат фините настройки на човек не е задължително да практикува каквото и да било дишане - понякога и високомерието помага много.  Laughing А то трудно се локализира и преодолява.

Понеже се спомена, че е достатъчно да живееш естествено и хармонично, само ще кажа, че прилепването дори към тези неща принизява, не издига. Издига високомерието, че си открил Начина, а Начин няма. Тоест, има но всеки намира своя начин, ако ли пък не - следва фанатично, прилепва и следователно не търпи прогрес. Да се считаш за носител на универсално познание е високомерие, дори това да не ви харесва.

Сигурно горното няма да хареса на много хора, но все пак реших да споделя.

# 652
  • София
Имало някога един лекар. Той виждал кой пациент ще живее и кой ще умре... Смъртта стояла до краката на обречения или до главата, когато пациентът ще живее. Докарали веднъж красива жена. Тежко болна, но много млада. Трогнал се лекарят, а Смъртта стояла до краката...

Виждайки това, той твърдо решил, че ще помогне. Обърнал леглото на младото момиче. Какво се случило? - Смъртта взела доктора!

# 653
Дани, с твоят пост започнах денят-Благо-даря ти Hug

А да ви питам - понеже често се споменава йогата във темата,колко от вас практикуват йога и каква разновидност Thinking

# 654
Предполагам, че нямате представа какво "си мисли" вокс за вас Stuck Out Tongue
("би трябвало да бъде само хубави нещо, щото то се връща, нали знаете Simple Smile")

по темата:
Цитат
Открихме, че тези методи постигат състояния на съзнанието и резултати, подобни на психеделичните терапевтични сесии
Ми що не открият водородната бомба в психиатрията? пускаш я и "нет человека - нет проблема"
Идеята ми е че може изобщо да не са в ЧАС той и неговите последователи, (гледайки какви методи предлагат) , да нямат нужния езотеричен ценз за да могат лично и самостоятелно да Видят кавто правят, какво става и какво ще стане като се правят тези практики, това че си е видял предишен живот не е достатъчно! И въобще не значи че това дето го постигат "някои шамани" е Сияйния Път на човечеството! "с какъвто се събере, такъв..."

За съжаление нещата, които по добре да не се правят в "циркулиращата езотерика" са повече от които трябва да се правят.
какво е хубаво да се прави, може да ви кажем в следващото предаване. (само да не се обадят от радио Анкара да не разваляме хубавата жена Stuck Out Tongue ")

# 655
  • Costa Rica
Да кажем, че малко ни интересува. Особено ако е поднесено в стил "аз съм прав/а, а вие сте недорасли тъпачки".

Извинявам се, но от вчера ме сърби клавиатурата. Предлагам да приключим с въпроса.

Понеже се спомена, че е достатъчно да живееш естествено и хармонично, само ще кажа, че прилепването дори към тези неща принизява, не издига. Издига високомерието, че си открил Начина, а Начин няма. Тоест, има но всеки намира своя начин, ако ли пък не - следва фанатично, прилепва и следователно не търпи прогрес. Да се считаш за носител на универсално познание е високомерие, дори това да не ви харесва.

Сигурно горното няма да хареса на много хора, но все пак реших да споделя.
На мен пък ми хареса. Респект  bouquet Мисля, че това е мнението и на другите. Тук сме, за да се учим и да споделяме опит, а не да твърдим, че сме хванали Господ за шлифера. Mr. Green

Маргало, благодаря!
Лек и усмихнат ден, момичета. Grinning

# 656
  • Добрич
... Предлагам да приключим с въпроса.

Аз също мисля, че спорът е добре да остане във вчерашния ден и днес да започнем на чисто. За тези 32 теми доста дискусии се проведоха, но рядко сме излизали от общоприетия добър тон. Надявам се, че и този спор ще отмине. Все пак действително сме тук, за да споделяме опит и да си помагаме, а не за да се поучаваме.

Желая на вас и на себе си усмихнат есенен ден!

# 657
  • София
Не виждам спор аз. Тук има излагане на различни гледни точки. И дискусия. Хората се изразяват различно, но всеки се аргументира, както му идва отвътре. Mr. Green

Аз лично има своите въпроси, които са свързани с неяснота относно механизма, по който, осъзнавайки дадена травма, ти променяш негативните й отражения и я преодоляваш.
Нещо като да извадиш скелета от гардероба и да осъзнаеш, че е бутафорен? Но ако е травма, той е истински, все пак. Как се преодолява?
Ако в детството си или в минал живот/ако решим, че има такъв/една жена е била изнасилвана от баща си и го е потиснала като спомен, то какво ще й донесе отключването на този спомен?
Класиката е, че тя ще осъзнае на какво се дължат сексуалните й задръжки, влечението към мъже насилници и т.п. Но как тя ще преодолее това? Логиката търся.

# 658
  • София
Да кажем, че малко ни интересува.
...

Така е. Но ето, това е хубав повод да си напомним, че проблемът когато някой не ни одобрява/възприема не е наш... Напрежение изпитва онзи, който се дразни (не одобрява или каквото там), а не "дразнителят"/причинителят.

Аз лично по всяка друга тема бих скочила да доказвам позициите си (някои от вас знаят това  Mr. Green). Но не и по тази! Може да не съм съвършена, обаче знам едно нещо - моята истина за живота не би могла да бъде универсална и аз нямам право да воювам за нея срещу чуждите истини! (не случайно постнах притчата с доктора...)

За съжаление, част от пътя е да приемеш, че хората следват свой път и той не може, а и не бива да бъде насилствено променян. Знаете ли, че за специалистите, работещи в областта на терапията (каквато и да е тя) е много важно да приемат със сърцето си пътя на всеки клиент/пациент?! Ама не онзи, съзнателния.  Само тогава можеш да "помогнеш". Инак прилагаш насилствена комуникация и собствените си травми (бориш се отчаяно да "просветлиш" или излекуваш някой пациент, само защото го припознаваш на подсъзнателно ниво с любим/близък човек). Всяко действие води до равно по големина и обратно по посока противодействие и това прави войнстващото просветление обречено!

Някой дали ме разбра?!  Laughing

# 659
  • морето, сините вълни...
Мдааа чудесна дискусия се получи - поне за мен. В двете тези откривам неща, които за мен са интересни, полезни и се покриват с моята истина. Всъщност дори не мога да кажа че са две различни тези - всеки споделя личното си мнение и вътрешна убеденост. Някой по запалено, влагайки повече емоции, друг - по "суховато" и "фактологично". И да - не приемайте нищо лично Wink. Аз понеже за първи път чувам за ребъртинга не усетих размахания пръст.
Аз като Клонка    Hug също съм се чудила какво всъщност ти помага това да "изживееш" още веднъж нещо, за което дори нямаш съзнателен спомен. Ситуацията не можеш да промениш, променяш примерно отношенето си към нея ... ок... и? Това ще ми помогне да не попадам пак в такива ситуации ... ок. А защо тогава не работя върху последната такава, а не в някаква минала.
А и нали душата предварително е избрала каква "опитност" ще получи с новото си прераждане. Имаме ли право съзнателно в случая да се бъркаме в нейния път?

Общи условия

Активация на акаунт