Подсъзнанието може всичко 32 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 83 469
  • 730
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Една хубава статия за прилепването, вижте и коментарите Hug Не всичко е по нашата дискусия, но има доста общо Peace

http://sebepoznanie.com/psihologiq/strah-psihologiq/vkopchvane/
Точно и ясно.  Laughing

# 676
  • София
Четох тази статия преди дни и определено е така! Аз лично се чувствам прилепнала към минали събития, които са били щастливи и се опитвах да върна времето, но осъзнах, че това е налудничево. Сега се боря да се отлепя, за да мога да продължа по пътя си!

Опитай се да ги изживееш във фантазията си. Позволи си да "потънеш" в мечтата, почувствай я - нещо като авторска медитация по твои правила и само за теб. Остави се на всичко, което дойде, живей там, докато трае. После сподели.  Hug

ПП. Понякога се прилепва заради недоизживяна емоция...

# 677
  • София
Е, да, но всяка "борба" за отлепване е ново прилепване Mr. Green

Сложна е тази тема.

Тук не вярвам да има съвършени.  Laughing Човек трудно намира баланса, докато се учи как да синхронизира сърце и ум (първосигналната с интелектуалната части на мозъка). Не става по правила, няма логика. Поне не според общоприетото за логика!

# 678
  • София
Усещането за свобода от някаква зависимост/прилепване/ за мен е доста осезателно. Някакъв вътрешен покой. Не става съзнателно. Опитвала съм се рационално да си наложа освобождаване от някаква своя идея, но не става. Разумът съвсем ясно идентифицира вредите от нея, обаче...емоцията я задържа. Тя съществува.
Затова и се чудех как осъзнаването на нещо ни помага да се избавим от резулатите, които то влече след себе си.
Връзката съзнание - подсъзнание работи по свои правила. Интелектът в тази посока на мен лично не ми помага.

# 679
  • София
....Затова и се чудех как осъзнаването на нещо ни помага да се избавим от резулатите, които то влече след себе си.
....

Никой не знае как това би работило за теб. А така структурираното изречение напомня прилепване към контрола... Както и твърдението за осезателната свобода от зависимост...  Peace

# 680
  • София
А, то ако си тълкуваме синтактичните конструкции, до какви изводи за прилепвания можем да стигнем, ехеее... Crazy

Необходимостта от контрол е заложена. В случая търся познание. Чисто практически се опитвам да си обясня даден механизъм. Освен индивидуалното, трябва да има и нещо, което да е основно и фундаментално и да не зависи от личния фактор. Един алгоритъм може да има много решения.Така е. От тази позиция обаче се чудя дали всеки има потенциал да стигне до решението.

Относно осезателното очистване. Говоря за особено усещане, което ме спохожда, когато нещо е надживяно. Пробвала съм съзнателно да постигна този ефект, но не ми се е получавало.
А за прилепванията, спокойно може да се каже, че всяко наше вътрешно убеждение е прилепване, колкото и външно да даваме израз на правото на всеки да има свое такова. Това, какво мислят другите, е извън нас. Ние прилепваме към собствените си мисли. И това, че яростно не оспорваме чуждото мнение, не значи, че го приемаме. А и не е нужно, според мен. Борбата с егото, впрочем, аз мисля за излишна.

# 681
  • София
Не разбрах посланието ти с оглед на контекста, но май и ти не си ме разбрала...

# 682
  • София
Да, недоизживяна емоция има, има прекъснато насилствено друго прилепване. Вселената ме откъсна от прилепване, което ме задържаше далеч от развитието. От тази гледна точка даже излиза, че лошото събитие е добро за мен. То беше причина да започна нещо, което отлагаш от известно време. Но сега, а и през цялото време миналото все ме дърпаше от време на време.
Ако тази техника ще ме отърве от всички задръжки и страхове, с радост бих се подложила.

# 683
  • София
Не разбрах посланието ти с оглед на контекста, но май и ти не си ме разбрала...

Ами...аз си задавам един и същ въпрос - какъв е механизмът, който води до "изчистването" на даден проблем, когато причината му бъде "извадена на светло". И получавам отговор, че това е индивидуално. При това положение си правя извод, че не се подлага на съмнение резултатът - винаги е един и същ, но механизмите за достигането му са субективни. Но когато се намеси субективният фактор, стигам до заключението, че това е нещо като решаване на задача - има различни пътища да стигнеш до решението, което съществува, но само в случай, че знаеш как, имаш познания. А иначе не само не успяваш да намериш решението, но и може да задълбаеш в търсенето му до безкрай, което да те невротизира тотално.

Тъй, де...не зная дали става ясно.

# 684
  • София
... И получавам отговор, че това е индивидуално. При това положение си правя извод, че не се подлага на съмнение резултатът - винаги е един и същ, но механизмите за достигането му са субективни...

Аз и ти скачаме с парашут. Аз се подмокрям при скока, ти изживяваш своеобразен екстаз. И двете се приземяваме благополучно.

Това как ти се струва?  Simple Smile Айде, сега дефинирай ти факторите, които са довели до това аз да се напикая!  Mr. Green По който искаш механизъм - биологичен, физичен, психически.

# 685
Предполагам, че нямате представа какво "си мисли" вокс за вас Stuck Out Tongue
Да кажем, че малко ни интересува. Особено ако е поднесено в стил "аз съм прав/а, а вие сте недорасли тъпачки".

Извинявам се, но от вчера ме сърби клавиатурата. Предлагам да приключим с въпроса.

"Всичко е добре, когато свършва добре", ако приключи наполовина или с обида не е най-добре Simple Smile

Имах предвид това:
Цитат
Този попули май си мисли, че насреща му са малоумни дечица, които не могат мислят и разсъждават самостоятелно  
...
а това, че някой учи нещата по трудния начин, а друг по лесния... така е в живота, но ако някой се е опарил, не означава, че всеки ще се опари...например хора със силен Сатурн получават нещата по-бавно и по-трудно от тези със силна Венера или Юпитер, с това искам да кажа - да някои падат, но други могат да летят!

При моя Сатурн в първи дом, вероятно съм по-строг, но справедлив Simple Smile) . И си мисля, че не е задължително да учим нещата само по... трудния начин. Но все пак става дума за много специфична област, грешките в която може да имат сериозни последствия. И може би се надявам, че ако има повече информация може да има по-малко грешки. Въпреки че вероятно не винаги е така, и ако трябва някой да се заблуди или да пострада кармично, пак може да стане. Но има неща които зависят и от нас!
Определено анализа на астрологичната карта може да е ценен за това, в какво е силен човек и къде трябва да работи   - при един може да е визуализация, друг с утвърждения, трети във Волята и Любовта да е силен. Това в зависимост от планетите и аспектите които имат.  Аз и по-рано съм писал в смисъл, че мога да правя такова изследване (безплатно)

Има неща, които са от значение за правилното езотерично развитие, за много хора - пречистване, хармония, развиване на способността за концетрация (съсредоточаване на един обект), позитивни мисли и отношения постъпки.

За това концентрация на пламъка на свещ може да е много ценна, концентрация на езотерични символи  , дишане през едната и другата ноздра плавно, концентрирано и дълбоко, правилни (универсални) мантри и положителни утвърждения.
Според мен това са неща достъпни и подходящи за различни хора, но ако човек иска да има по-сериозни резултати и развитие, трябва и по сериозни промени в начина на живот хранене, непиене, непушене, неизневеряване, нелъжене... колко хора ще са съгласни след това да се занимават - може би няма да са много. Но има причини за това и нашето неудобство случая не е най-важното. Ценните неща са скъпи и не се дават на всеки. А само на който ги заслужи, за да не се злоупотреби с тях. Защото ако развие някой сила с думи да лекува и не може да се контролира достатъчно, и в гняв или напиване причини на някой болест или вреда,  кой носи последствията?
Не случайно в миналото е имало много сериозен подбор на кандидатите.

Тези методи, които описах,  действат и са проверени. Колкото и прости да изглеждат. И според мен са истинска и безопасна алтернатива на "ребъртинг","ченалинг" и.. др. (списъка предпочитам даже да не го мисля колко е дълъг).
Също така смятам че настройка в класическо Усуи Рейки може да спомогне в Пътя. Не толкова дори да станеш лечител, а да може да пречиства и хармонизира човек своята аура.

Цитат
какъв е механизмът, който води до "изчистването" на даден проблем, когато причината му бъде "извадена на светло". И получавам отговор, че това е индивидуално.

да може да е индивидуално, а ако нерядко резултата е отрицателен, може да се замислим доколко е подходящ метода. Затова е от значение методите да са сигурни и проверени.
А това дали един метод ни "харесва" или че просто поне веднъж сме го правили, може да не е гаранция че е правилен, особено за нас.
Надявам се след този пост обвиненията в негативизъм и конфликтност спрямо мен да бъдат снети Stuck Out Tongue

Последна редакция: пт, 26 ное 2010, 13:49 от Vox populi

# 686
  • София
Vox populi, "отрицателен резултат",  "сигурни и проверени методи", "гаранция, че е правилен"?... Ти за какво говориш?  Laughing Човек може да се бъгне и от някоя статия във вестника! При онова, което обсъждаме тук, такива категории липсват, мисля аз.

# 687
Vox populi, "отрицателен резултат",  "сигурни и проверени методи", "гаранция, че е правилен"?... Ти за какво говориш?  Laughing Човек може да се бъгне и от някоя статия във вестника! При онова, което обсъждаме тук, такива категории липсват, мисля аз.

За това, което обсъждаме тука, смятам че такива категории са ..много съществени

# 688
  • София

Значи, ако при бънджи скок твоите очи кръвясват, значи и моите следва да кръвясат, така ли? Не е ли това въпрос на организъм?

Границите на човешките възможности са различно разположени за различните индивиди, не си ли съгласен?

# 689
Vox populi, "отрицателен резултат",  "сигурни и проверени методи", "гаранция, че е правилен"?... Ти за какво говориш?  Laughing Човек може да се бъгне и от някоя статия във вестника! При онова, което обсъждаме тук, такива категории липсват, мисля аз.

Значи, ако при бънджи скок твоите очи кръвясват, значи и моите следва да кръвясат, така ли? Не е ли това въпрос на организъм?

Границите на човешките възможности са различно разположени за различните индивиди, не си ли съгласен?

Определено не бих препоръчвал на всеки да скача с бънджи. Но за един пенсионер може да е доста по критично. Мен не влече примерно, въпреки че не съм пенсионна възраст Simple Smile)),  и не ме е срам да си призная:)
Друсането с адреналин пак си е друсане. Аз предпочитам да акцентираме на естествени и хармонични методи за развитие:)

Общи условия

Активация на акаунт