Подсъзнанието може всичко 32 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 83 467
  • 730
  •   1
Отговори
# 690
Момичета, а какво мислите за сугестологията Thinking

За щастие, съм запозната отвътре със сугестологията, тъй като 80-85г. бях студентка във Философски факултет на Софийския университет и тази система, както  и книгата"Фашизмът" си бяха запазена марка за него.

Това мога да споделя от време оно Laughing

Ленни ,благодаря ти за този разказ.Научи ме на нещо и потвърди нещо което само предполагах.  bouquet
А за това което се дискутира в момента мнението ми напълно съвпада с мнението на ivanqp на което случайно попаднах търсейки нещо съвсем друго.Позволявам си да цитирам
 Защо това е важно за теб, т.е. да откриеш случките от миналото.
Какво ако си решиш проблемите без да си открила случките , т.е. да си осъзнала корените на проблем
Цитат
Опитите за осъзнаване корените на проблема преди решаването му (или като условие за решаването му) доста често/не винаги/ водят до едно безкрайно отлагане на прилагането на метода/техниката за отстраняване на проблема.
Т.е. мисленето се използва като извинение за отлагане на действието. А вече говорихме за това колко е важно действието и че само с мислене не става.
За това.
Не казвам изобщо да не се осмисля, а да не се дава приоритет  на осмислянето пред премахването на проблема. Както и да не се смята че осмислянето задължително трябва да предхожда освобождаването от проблема

И аз съм за естествените и хармонични методи за развитие. HugДа добавя че искам да се прилепя към хармонията щастието и благополучието за постоянно. 

# 691
Усещането за свобода от някаква зависимост/прилепване/ за мен е доста осезателно. Някакъв вътрешен покой. Не става съзнателно. Опитвала съм се рационално да си наложа освобождаване от някаква своя идея, но не става. Разумът съвсем ясно идентифицира вредите от нея, обаче...емоцията я задържа. Тя съществува.
Затова и се чудех как осъзнаването на нещо ни помага да се избавим от резулатите, които то влече след себе си.
Връзката съзнание - подсъзнание работи по свои правила. Интелектът в тази посока на мен лично не ми помага.

КЛОНКА, една аналогия.Пример със здравето ти.Имаш симптоми които ти пречат да живееш пълноценно.В момента в който ти се постави диагнозата,т.е сложиш думичка отпред, можеш да започнеш да разбираш какво става с теб и на какво се дължи.И с това започва и лечението ти. Така става и на ниво душа.Без да ходим и в предишни животи, понякога задължително трябва да надникнем в миналото за да разберем къде е корена на проблема.Иначе няма път напред.Така ги виждам аз нещата.

ивонска аз споменах че намирам живота си за приятен и хармоничен и не бих надникнала нито в миналите си животи ,нито в бъдещето.Но не осъждам хората които го правят,щом това им помага да намерят себе си.И не виждам нито високомерие в това нито пък принизяване.Много път съм извървяла даже за да стигна до това състояние на духа. Признавам,че от чисто любопитсво съм се замисляла за регресивна хипноза, но не съм готова психически за подобно нещо ,пък и не мисля че едното любопитство е добра мотивация .Освен това съм много интуитивна и много често ми се случва да имам предчувствия за бъдещето или пък сънища които се сбъдват буквално,просто още се опитвам да свикна с тези неща преди да отворя "вратата" по-широко.Макар че съм отворена за всичко което е невидимо за окото,т.е езотериката, все пак гледам да съм здраво стъпила на земята,защото нишката понякога е много тънка и трябва много да се внимава.

Последна редакция: пт, 26 ное 2010, 15:52 от nikolexa

# 692
  • Добрич
КЛОНКА, ползваш ли ТЕС? При нея се постигат много добри резултати без да си наясно с механизма на осъществяването им. Въпреки, че не знаем точно как протича, работи чудесно за поставената цел. Както казват, за да караш кола и да бъдеш добър шофьор, не е необходимо да си механик и да знаеш с подробности точно как работи устройството на автомобила ти. И без тези подробности можеш да ползваш автомобила си. Оставам с впечатление, че и психиатрите не знаят точно как работи регресията, но не отричат положителните резултати, постигнати с нейна помощ.

Някъде в нета бях чела за момиче, което има стабилно окосмяване, макар, че всичките изследвания, които и правят са с добри резултати. По-късно по време на регресия тя си спомня, как, докато е била в корема на майка си баща и иска бебето да е момче.

Нямам идея как точно "спомнянето" помага, но лично аз си го обяснявам като с вдигане на бариера. Преди това може да знаеш, че бариерата е там, може дори да я виждаш, но да не можеш да я вдигнеш. След като си спомниш подробностите вдигането на бариерата вече не е  проблем за теб. От това, което съм чела, разбрах, че при някои хора резултатът се постига изключително бързо, дори само с няколко сеанса. При други обаче една и съща или подобна ситуация се е повтаряла в няколко прераждания. Тогава освобождаването става по-бавно.

# 693
Според мен понякога дори това да знаеш причината за проблема може да не е достатъчно за нейното решение, още повече ако нямаш и метод за коригиране.
Още повече ако човек няма обща езотерична подготовка, вътрешна хармония и познания за духовното.
Отделно ако се използва и неправилен или не много благоприятен метод за спомняне.
То някои шамани са изпадали в трансови състояния и след употреба на халюциногени, но това не е правилния път за духовно развитие, особено в наше време(надявам се да не се налага да го доказвам:)

# 694
Според мен понякога дори това да знаеш причината за проблема може да не е достатъчно за нейното решение, още повече ако нямаш и метод за коригиране.
Още повече ако човек няма обща езотерична подготовка, вътрешна хармония и познания за духовното.

Според мен пък,изобщо не е необходимо даже да се минава през езотериката даже.Нито да имаш супер познания за духовното. Все едно да кажем ,че за да се излекуваме от някаква болест на физическо ниво ни трябва непременно докторска диплома . Подсъзнанието си върши идеално работата и без да го насилваме с излишни езотерични практики.

# 695

Според мен пък,изобщо не е необходимо даже да се минава през езотериката даже.Нито да имаш супер познания за духовното. Все едно да кажем ,че за да се излекуваме от някаква болест на физическо ниво ни трябва непременно докторска диплома . Подсъзнанието си върши идеално работата и без да го насилваме с излишни езотерични практики.

много зависи от подсъзнанието, щото в подсъзнанията на различни хора може да има различни неща и някои подсъзнание може да е по-добре да не остават такива каквито са си били...

# 696
  • Tам през Атлантическия океан
Цитат
Все едно да кажем ,че за да се излекуваме от някаква болест на физическо ниво ни трябва непременно докторска диплома .

Споделям , именно за това се прави  консултация със специалист  Sunglasses от там на сетне може да се пусне подсъзнанието в действи  и да се преценява .....  Wink

# 697
Цитат
Все едно да кажем ,че за да се излекуваме от някаква болест на физическо ниво ни трябва непременно докторска диплома .

Споделям , именно за това се прави  консултация със специалист  Sunglasses от там на сетне може да се пусне подсъзнанието в действи  и да се преценява .....  Wink

Peace

Задължително.Никакви самолечения без поставена "диагноза" и разяснена причина за нея евентуално ,била тя за тялото или пък за душата.

# 698
  • София

КЛОНКА, една аналогия.Пример със здравето ти.Имаш симптоми които ти пречат да живееш пълноценно.В момента в който ти се постави диагнозата,т.е сложиш думичка отпред, можеш да започнеш да разбираш какво става с теб и на какво се дължи.И с това започва и лечението ти. Така става и на ниво душа.Без да ходим и в предишни животи, понякога задължително трябва да надникнем в миналото за да разберем къде е корена на проблема.Иначе няма път напред.Така ги виждам аз нещата.
Именно. Диагноза. Достигаш до диагнозата, но лечението не схващам какво е. В медицината нещата са ясни - терапията е еднаква, но различните организми реагират различно. При елементарните болести и сравнително здрав организъм, лечението е идентично за различните хора и води до еднакви резултати.
Именно за механизмите на лечението ми е въпросът. След осъзнаването на диагнозата какво следва? КАК се постига излекуване? Или самата диагноза е лечението?
Освен това, да не забравяме колко хора са способни да развият болестни симптоми само при поставяне на някаква диагноза, дори и тя да се окаже невярна. Ако аз осъзная някоя своя травма, която съм потиснала, не е ли възможно да развия симптомите й много по-сериозно, отколкото да се излекувам? Възможно е. Именно поради тази причина вярвам, че трябва да има изработена някаква стратегия за "лечение", но не схващам каква е тя.

# 699
Peace

Задължително.Никакви самолечения без поставена "диагноза" и разяснена причина за нея евентуално ,била тя за тялото или пък за душата.
Именно , от там нататък отговорността си е наша  Wink какво ще изберем дали традиционната медицина , дали хомеопатия , ГНМ  Sunglasses, ТЕС и т.н. .....

Освен това, да не забравяме колко хора са способни да развият болестни симптоми само при поставяне на някаква диагноза, дори и тя да се окаже невярна. Ако аз осъзная някоя своя травма, която съм потиснала, не е ли възможно да развия симптомите й много по-сериозно, отколкото да се излекувам? Възможно е. Именно поради тази причина вярвам, че трябва да има изработена някаква стратегия за "лечение", но не схващам каква е тя.
Даммм  Crazy

Мисля че има избор  Rolling Eyes  не стратегия за "лечение"  Thinking

# 700
По въпроса с прилепването - мислих по това тези дни. Както писах и тук (благодаря за топлината, която получих за пореден път и публично и на лични   bouquet) , така се случи, че през последните седмици си дадох сметка, че ха ха - совите не са това, което са. Все се чудя защо ми идва този популярен израз от Туйн Пийкс, но той май говори определено нещо на всички ни.

Бях възприела определени хора като безрезервно близки и мои. Само че се оказа, че те не са възприемали мене по същия начин. Да, аз съм им била важна по техен си начин може би, но откровеността и откритостта, която смятах, че съществува между нас, не съвпада с моето ... очакване. И тук се хванах сама в капана. Очаквала съм определено отношение, а не съм го получавала без да си давам сметка за това. И когато го откриеш, боли. Макар и за кратко.

Радвам се, че този път не се тръшнах, но пък изпитвам чувство на празнота. То произтича от покоя. Няма ги обичайните бурни емоции. Няма го вълнението от нещата, които ми се случват. Има само тишина. И сякаш лежа в езеро. Знам, че това ми се случва преди определени курсови занятия, а точно другата седмица започвам едно, но пък е малко натоварващо. Миналата година преди това занятие бях някаква абсолютна бомба през избухване. Настоящото е за предпочитане  Laughing.

Плюсът от цялата работа е, че приех, че някой друг, за когото много тъжах, просто вече не е до мене. Няма го и това е. Няма го вече. Аз съм жива и именно по тази причина животът продължава. Загубата, липсата в някаква степен отваря място за новото, колкото и да боли за това, което искам. И някъде там се колебая между дефиницията за "искане" и за "очакване". Във всеки случай искам определена емоция, определена топлина, определен уют, но как да ги постигна осъзнах, че мога само да оставя в ръцете на Вселената.

# 701
  • София
Във всеки случай искам определена емоция, определена топлина, определен уют, но как да ги постигна осъзнах, че мога само да оставя в ръцете на Вселената.
Много е важно да си наясно дали ти липсва човекът или емоцията, която ти е носил.
Аз преди време бях споменавала за един автор, който тук не е сред популярните, но според него, нищо не се губи, а се трансформира. Емоцията, която си имала от определен човек, я имаш в друга форма, от друг.
Не ми се влиза в подробности, но накратко - той съветва да се огледаме наоколо и да видим това, което сме имали с някого, нямаме ли го и в този момент. Спомняш си усещането на топлина, когато те е прегръщал, примерно и се замисляш, не усещаш ли тази топлина по друг начин, от нечия усмивка, от докосване на дете и т.н.
Аз съм правила експеримента, донякъде осъзнах, че е истина. Просто се вкопчваме в човека и не можем да усетим, че всичко, което той ни е давал, го получаваме и в момента, но не го виждаме, не го осъзнаваме, защото свързваме чувството с определена личност.

# 702
  • София
Vox populi, "отрицателен резултат",  "сигурни и проверени методи", "гаранция, че е правилен"?... Ти за какво говориш?  Laughing Човек може да се бъгне и от някоя статия във вестника! При онова, което обсъждаме тук, такива категории липсват, мисля аз.

За това, което обсъждаме тука, смятам че такива категории са ..много съществени

Значи, ако при бънджи скок твоите очи кръвясват, значи и моите следва да кръвясат, така ли? Не е ли това въпрос на организъм?

Границите на човешките възможности са различно разположени за различните индивиди, не си ли съгласен?

Определено не бих препоръчвал на всеки да скача с бънджи. Но за един пенсионер може да е доста по критично. Мен не влече примерно, въпреки че не съм пенсионна възраст Simple Smile)),  и не ме е срам да си призная:)
...

Именно, де! Не всичко е за всеки.  Laughing Аз същото казвам.

Що се касае до кое е хармонично, тя и хармонията минава през собствена призма: вярвания, разбирания, състояние на дух и тяло...

nikolexa, не може всички да виждаме едни и същи неща... Нали тук обсъждаме, надявам се не го приемаш лично! Само че след като не сме просветлени, хармонията ни не е съвсем константна.  Simple Smile

# 703
за ивонска:
ако нещо не е за всеки или на повечето хора може да навреди, може да е ценно да се предупреди за това, без да се тълкува това като израз на неуважение към аудиторията Simple Smile

# 704
ivonska Peace
....а би ли повторила  Thinking

Тъй тато взехте бънджи за сравнение , някои повтарят скоковете си за да преживеят отново чуството/емоцията  Wink ... само сменят моста с по-висок  Wink

Общи условия

Активация на акаунт