София.ДРУЖБА.

• 67 172
  • 737
  •   1
Отговори
# 615

Май ще спра да се кося, че няма места по градините и яслите... Излиза, че е жив късмет, ако се наложи да го дадеш в частна  Confused

Напоследък и аз разсъждавам върху темата  Heart Eyes
Дали пък не е по-добре, че не е приет  newsm78

Една позната от Надежда ми разказва как детето й редовно в градината яде "родопска закуска". Това е познатата на всички ни "циганска баница" или "студентска пържола" - т.е. филия с олио, сол и червен пипер  ooooh!

# 616
Цитат
Една позната от Надежда ми разказва как детето й редовно в градината яде "родопска закуска". Това е познатата на всички ни "циганска баница" или "студентска пържола" - т.е. филия с олио, сол и червен пипер 
  Joy Joy Joy Joy
Е какво му е лошото на тази закуска, аз съм яла също и да не би да не съм порасла  hahaha hahaha hahaha
Едно от любимите ми яденета на баба, както и филия намазана с домашна лютеница ....мммм... Laughing Laughing Laughing

Връщане към корените ни трябва, а не някакви пълни с Е- та полуфабрикати, Магита и тем подобни боклуци  Peace

# 617
  • София
Цитат
Една позната от Надежда ми разказва как детето й редовно в градината яде "родопска закуска". Това е познатата на всички ни "циганска баница" или "студентска пържола" - т.е. филия с олио, сол и червен пипер 
  Joy Joy Joy Joy
Е какво му е лошото на тази закуска, аз съм яла също и да не би да не съм порасла  hahaha hahaha hahaha
Едно от любимите ми яденета на баба, както и филия намазана с домашна лютеница        ....мммм... Laughing Laughing Laughing
 Peace

Това, че ние така сме порасли, едва ли е аргумент. Те и в социалните домове порастват някак си. Да не говорим, че преди 40 години разбиранията за здравословно хранене са били съвсем други, особено в Бг.
Аз също много обичам циганската баница, само че моята е със средиземноморски уклон - със зехтин и босилек. (и парче сирене, ама то си е отделно)
Съгласна съм, че поне в нея няма много вредни неща, предпочитам я пред вафла или кроасан.
От друга страна...редно ли е само с това да хранят подрастващи деца? И после защо българите ядем много хляб...
От финансова гледна точка им е супер изгодно - колко струва филия хляб, лъжичка олио и щипка пипер?

# 618
Ааа klodia, нищо и няма на циганската баница, и аз съм хапвала доста, но сякаш бях по-голяма  newsm78

На мънички дечица в градинска възраст ми се струва, че може и нещо друго да се предложи освен филия с олио  Peace

# 619
Може доста неща да се предлагат в градините и да се надяваме, че ще има промяна в тази насокА.  Освен добра храна, трябва и грижите за децата да са добри, а напоследък от все повече родители се облакват я от госпожи, я от лелки...

# 620
     Laughing Laughing Laughing
      Реално погледнато,тази "циганска баница" е много по-здравословна закуска от някоя меденка,тъпкана с палмово масло и безброй Е-та.  Crazy

Но ,съгласна съм с Данито,има далече по-стойностни варианти за закуска.  Peace

(Малко позакъснях с поста.....ама както и да.... Embarassed Laughing )

# 621
Как сте мами Simple Smile Стана си пак хубаво времето и никой няма тук  Mr. Green Как ще прекарате лятото? Аз нямам търпение вече да съм отпуска, но за съжаление чак от средата на август Sad

Хубав и усмихнат ден на всички  bouquet

# 622
Аз пък от средата на август се връщам на работа след майчинството и ми се струва толкова скоро  Cry

# 623
Здравейте,
И аз се връщам на работа от другата седмица,но гледам да свиквам с мисълта Wink
Иначе за море сме края на Август на Китен.Нямам търпение.Така ми се ходи на море  Party

# 624
Аз направих резервация от 20-ти до 30-ти август на Приморско, но от 1-ви съм отпуска, че градината на малката не работи през август, а на дежурна не искам да я пращам.
От 1-ви септември вече ще е в първа група (кога порасна толкова бързо, не усетих)  Cry
Сигурно до 15-ти ще са сборни групи, но ще свикне, няма начин. От другата седмица, обаче, с мъжа сме младоженци, че баба й излиза отпуска за три седмици и ще я гледа.

# 625
tufituri, и ние щяхме да сме на Китен, но в последствие се отказахме и тази година сме на Св. Константин и Елена от 20-30 август, преди това ще пообиколим малко на мъжа ми края Севлиево-Етъра-Трявна-Велико Търново, та общо взето половин месец ще сме в път, дано само сме здрави...че много боледувахме тази година всички Sad
Лъчи ще е 2-ра група от есента и няма търпение, че сега са сборни групи и не му харесва хич Sick

# 626
Светлушка, да не излезем с мъжа ти рода Wink И аз съм от този край.

# 627
Светлушка, да не излезем с мъжа ти рода Wink И аз съм от този край.

Ами възможно е, светът е малък  Mr. Green

# 628
Cuckoo нас дружбенки, чистите ясли никак не ни вълнуват, най-близката май е около Плиска някъде...

# 629
Клуб Бел съществува ли още?
На първа страница пише "затворен", но мисля, че скоро имаше среща на дружбенки там  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт