очакващи бебе на 40+

• 30 669
  • 398
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, момичета!
Benisima, как си, мила? Дано всичко е наред при теб!  Praynig
На всички мами  Hug

# 46
  • BG

Фортуна, всичко е наред! Просто съм се развихрила тези дни по магазините за последни покупки и приготовления, по доктори и финални задачки, които трябва да свърша, използвайки хубавото време. От утре се зазимявам, вече всичко е готово и само ще си почивам и чакам. Поне още 3 седмици трябва да си остане вътре бебуньо....Прегръщам ви!

Peace

# 47
Бенисима, как си, кротна ли се да чакаш вече?
Четох назад, че си избелвала старите дрешки. Аз като ги разгледах моите от сина ми бая жълти петна имат.
Сподели моля те, как ги избелваш. Киснеш ли ги, в много гореща вода ли ги переш?
Досега все нещо не мога да се справя с това избелване и почти се бях отказала.
 Hug

# 48
  • BG
Лотхен, да, от 2-3 дни най-накрая се кротнах, всичко накупих, приготвих и сега чакам. А и навън доста стегна, вали сняг и не е за мърдане. Добре, че болницата ми е на 5 минути.
Освен това вече имам подготвителни слаби болки и контракцийки, коремчето ми се смъква надолу полека-лека и всеки момент може да се изненадаме, макар че терминът е 08.01.
За избелването: ами как - с най-обикновена белина, разтворена във вода, киснат няколко часа, след като първо съм ги изпрала. Това за общото пожълтяване ( все пак доста години са минали) . За петна - първо с Вениш, после по горния начин. После отново ги изпрах в пералнята, за да се изплакнат добре. След това задължително гладя.  Всичко си побеля и изчисти. Даже моя дружка като ги вида, много се изненада, че изглеждат толкова добре и питаше как съм ги опазила толкова време. Е, не са снежно бели като новите, но те са си само за вкъщи.Тази работа я свърших и с приблизително 100-те комплекта  Crazy пелени ( бархетни и тензухени) и аз не знам защо, от мерак, може би. Всъщност, защото в нашата болница искат за бебето освен памперси, и 3 комплекта такива пелени - първите ден-два ги повивали в тях. Сигурна съм, че и останалите все ще потрябват за нещо.

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 23:20 от Benisima

# 49
Благодаря, ще пробвам в тази последователност. И аз имам хубави памучни пелени от баткото, ама мисля да не се мъча този път.
Ще караме с памперси като му дойде времето.
Пожелавам ти сладко чакане и нищо да не усетиш накрая.
хайде пак пиши.

# 50
нямам нищо против жените , които раждат на 40+ стига да се развива всичко добре.
Успех на всички жени на 40+

# 51
  • София
нямам нищо против жените , които раждат на 40+ стига да се развива всичко добре.
Shocked не мисля, че на някоя от тях й пука дали и кога имаш нещо против!

Benisima сега видях, че Дядо Коледа ти е донесъл прекрасен подарък  Hug Много се радвам за теб, разкажи как е бебчо когато ти остане време Simple Smile

# 52
  • BG

Ида, ще гледам утре, докато спи, да драсна някой ред, че вечер е с колики и е невъзможно...Прегръдки!  Hug

# 53
  • София
О, разбирам те, малкия ми беше с ужасни колики денонощно  Cry кошмарни месеци бяха, добре, че мина Simple Smile

# 54
  • BG

Привет, момичета! Влизам набързо да разкажа как роди една почти 40-годишна жена. В 20,20ч вечерта на 20.12. ми изтекоха водите и в 00,15ч на 21.12. бебето се роди. От системата до появата минаха 2 часа, без много мотане, като по учебник. Дори кръвно не вдигнах като първия път - беше 110/70. Епизиотомията си я очаквах, не ми се размина, даже и още малко отгоре имаше разкъсване, но това минава бързичко. На втория час след раждането вече бях станала да търся тоалетната и бях зверски гладна, изрових си шоколада и каквото там си носех и им видях сметката. Бях първата нощ при мамите със секцио, които ме гледаха завистливо, че се движа и хапвам, а те, милите, даже и водичка не могат да пият и три дни никакво мърдане...Побъркаха ги от системи и инжекции и какви ли не манипулации. Съветвам тези, които нямат показания, да си раждат нормално. Изживяването е несравнимо, а последствията - далеч по- малко и по- поносими. Сега се гледаме, кърмим се ( много се гордея с това, защото първия път не успях, просто го нямаше форумът, от който научих как се прави). Имаме колики, които са мъчителни, но моят герой само си пъшка, без да плаче дори. Плаче, когато е гол и го къпя. Момичета, щастието е голямо, всичко се изживява по съвсем различен начин от първия път,  много по-спокойна и уравновесена майка съм, което явно е много важно за бебето. Умирам да изляза, пие ми се хубаво кафенце някъде навън, липсват ми контактите, но ще изкараме някак до пролетта. Сега дори не знам кога е ден и кога - нощ, но всичко ще се нареди. Прегръдки за сега и пишете вие как сте. Желая успех на всички!

Peace

# 55
Още веднъж - честито, Benisima! Да сте живи и здрави, всичко останало се нарежда. Докато те чета, всичките ми страхове изчезват. Благодаря ти!   bouquet

# 56
  • BG

Фортунка, няма от какво да се плашиш!  Hug Току-що научих от стара моя приятелка, на 37г. , че е бременна с трето, второто е на 2, първото на 13. И аз май бих се навила... Laughing

Дерзай, миличка, и бъди спокойна, ще изгрее слънчицето...!!!!!!  Hug

# 57
  • София
Benisima много се радвам за теб Simple Smile  Наистина на тези години е различно - много по-спокойно. Въпреки, че при нас, за разлика от сестра си, дребния беше мноооого ревлив и направо си беше голямо изпитание първите месеци Simple Smile Много е хубаво че се кърмите  Peace Където и да отидете храната е осигурена. При нас сега проблема е как да се отбием  Laughing Ще се радвам да разкажеш още като имаш време. Ако нещо си забравила за бебетата - насреща съм, при мен беше скоро Simple Smile
Fortuna как си, какво ново при теб  Hug
Къде се изгубихте останалите Simple Smile

# 58
Benisima, благодаря ти отново. Не сме се отказали с бебеправенето, само трябва да мине още малко време. За трето не знам дали ще има време - щерката тази година ще стане на 17, аз на 41.  Simple Smile Откак сме започнали бебеправенето се сещам за филма "Бащата на булката" , макар че чак до там няма да стигнем(надявам се)  Grinning
Поздравления, че кърмиш. Аз моята я кърмих до 1г.4мес. И кой знае още колко щяхме да се кърмим, ако нямах медицински показания да спра.  Simple Smile
Ида, добре съм, работя, гледам да не се ядосвам, защото много от нещата не мога да ги променя и чакам да падне забраната за бебеправене.  Simple Smile Ровя се из форума, чета книги и това е. 
 Hug на всички мами.

# 59
  • BG
Средощен привет, момичета! Влизам само да се оплача, че тъкмо се похвалих за кърменето и приех с удоволствие поздравленията, взе, че се оказа, че май не му стигам на моето юначе и се налага по едно вечерно дохранване с  адаптирано млекце.   Sad  Страхувам се, че скоро съвсем няма да му стига кърмата и много ме е яд...!! Така се гордеех, че този път съм се справила...Чета и се ограмотявам във форума, но реалността и индивидуалността са друга работа. Е, баткото порасна и с АМ, какво да се прави...!  Ще мъча, доколкото  мога. Сега поне си заспива навреме и спокойно, човечето. Няколко нощи се държим взаимно будни и нервни  поне до 03.00 часа, докато на мама и светне за какво иде реч. А и коликите ме заблудиха...Хубаво, че поне те поотшумяха! Това за сега от мен. Поздрави и целувки!

П.П. Фортунка, това за третото и аз го казах малко на шега! То шега-шега, ама ако ни дойде до гавата...!!!! Браво за кърменето - героиня! Не бих издържала толков много, честно!

Ида, защо искаш да се отбивате, колко бяхте големи? Благодаря за предложената помощ, ако имам нужда, ще се възползвам!

Общи условия

Активация на акаунт