На половин годинка става вече МАЙското човече! №11

• 23 421
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Лилка, да знам го Комсед е магазина, ако искаш като ходя до Джъмбо да ти купя една бройка и да ти ги пратя Simple Smile Ако няма от къде да ги купиш при вас, а държиш на тях  Simple Smile

Крисчана, тук съм ма не чета особено много Sad нещо не ми стига времето май Sad

Да ви кажа днес Цветето се изръси от количката , дори не разбрах как точно щото спеше и съответно беше в другата стая ... само на бебефона се чу писък и хоп нашичката вече беше на земята като отидохме ... нищо й няма де , Wink

Утре сме на консултация трбява да нося урина, което ме подсеща, че не съм купила нито шишенце за урина нито онуй другото колекторче ... ще пращам мъжа ми по нощите да търси за сутринта да имаме Wink

Ох, сега ставам да ходя да провя нещо за вечеря, че съм умряла от глад Simple Smile

# 361
  • София
Минавам само да се обадя, че ви четем и сме добре.

Всечки болни, хремави, кашлящи с зачервени дупенца бързо да се оправят  Hug

Нели, точно нашите мерки!  Heart Eyes Прекрасно сложени са ни госпожичките! Финни и елегантни!

# 362
desex като чета колко е фина и твоята девойка много се успокоявам. Не че се радвам, че детето е слабичко, но поне не сме само ние с тънките крачета  Hug Но в крайна сметка по-слабичките деца си имат своите преимущества - мама не я боли кръста чак толкова много  Flutter

Сега като се зачетох по-подробно, ми то много сополи много нещо. Не обърнах внимание дали дамо при софийските бебоци е така, но при нас слава Богу още няма хрема и дано да ни се размине. Като беше по-малка Василена докторката ми каза, че има задна хрема. Да и пръскам СТЕРИМАР или друг подобно и с аспиратора за нос. Не ни помогна особено, но след време си отшумя.

Друго което ми прави впечатление е, че май май почват да се разпространяват и зъбите. При малката не забелязвам каквито и да било признаци освен, че всичко което докопа минава през устата. Иначе няма мито температура, нито разстройство. При всички бебета ли така изникват зъбите или на някои им се разминава  newsm78

Василена дегизирана като мъжки мишок. Чувалчето ми е подарък от една позната (останало от нейното бебе) и за това е синичко, но пък е много сладко...

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 19:18 от _Snej_

# 363
Обявата за шишето не е актуална вече Peace Радунка ще се сдобие с него Wink

# 364
Айде, Димитърчо вече заспа! Дано да спи спокойно детенцето!  Praynig

Като Ви чета за попарката и аз да кажа: баткото си я ядеше с кеф докъм 4-5 годишен. Но аз му я правех с топла вода, не с чай и никога не съм слагала захар. Нещо не мога да приема сладко и солено накуп. Като порасна - няколко пъти седмично му слагах и жълтък вътре- умираше така да я яде. Но всяка майка ще си реши. И детенцето ще си покаже. Сега има и повече идеи за по- разнообразни закуски.

Вивид зимно чувалче за количката намерих днес в магазин "Чиполино"- на "Т. Каблешков" до пазара "Борово' Има три цвята и са по 35 лв.

Това с вирусите е много неприятно. Дано бързо да минат на дечицата! Баткото ми влачи един месец хрема и кашлица и накрая като изпи антибиотик се оправи. Никак не обичам да давам, но вече като се налага няма как.

Димитърчо днес опита пащърнак- голям потрес беше.  Laughing Ама като му го смесих с тиква и картофи на Хип си хапна детенцето.
Тя май и Дара на Вивид много го обича това пюренце? Hug      

# 365
  • София
Добър вечер от нас  Joy

Честита половин годинка на Мирко и Ради! Честит рожден ден на баткото на Мишон! Да са живи и здрави всички - и малки, и големи  Heart Eyes

Както каза Деси във ФБ - укротихме перчема на Габи. Ще гледам да кача някоя снимка, ама не знам дали ще се види  Joy още свиквам с това да няма толкова хвърчащи перушинки.  Мариелка, оформихме тиквето, да има вид  Mr. Green

Ние днес бяхме 4 часа навън, свършихме бая работа, ходихме и до поликлиниката - биха последния Синфлурикс. Сега Габче е с червени бузки, но няма Т. Дано и не вдигне.... Praynig

Доки я измери със 100 гр. повече от предния път, вика: ти май верно я сложи на диета  hahaha е, Снежи, така е, мамите с по-фиНи бебета (Нелка, Ани, Злати - и вие сте там) не ви болят ни ръце, ни кръст (надявам се..). А аз си ходя с едно ластично на китката да ми стяга, че боли зверски... А и доки вика: вие почнахте ли бавно да се захранвате?  Grinning че нали й споменах за намеренията си  Laughing  и много много не ме закача и натиска...

За попарата - май Меги беше писала, да ви кажа, аз и сега понякога си правя такава, със сиренце, масълце, вряла водичка и препечени филийки. Ама детето не знам дали ще го храня с такива работи (то докато стигнем до попари, сигурно на училище ще е тръгнала  hahaha )

Еееееееее, много болнички.... Всички с хрема и червено гърло/дупе - да минава бързо, ей!!! Мамите имат нужда от малко спокойствие...  Hug

Аз мернах още нещо до появилото се зъбче, май скоро и второто ще излезне. А в петък, хора, сме на зъболекар за Габи  Mr. Green лудата й майка ще я води - ей така, за успокоение, че тази леко крива чертичка малко не ме кефи... Иначе и аз утре ще ходя да се прегледам - не съм посещавала зъбарката от преди да родя.
Снежи, Габче също всичко лапа, каквото докопа е веднага в устата... И също обича да ме скубе.. тя косата и без това пада, а с нейна помощ съвсем ще зачезне...

Славче, как е Цветенцето?

Май циганското лято свърши... какво ще правим в лошото време?!? Ще си перкаме...

Забравям, ама и аз съм бивша бременна, и ми личи  Joy

# 366
Здравейте и от нас, Кристияна вече е на половин годинка! С нетърпение чакам консултацията и  почваме със захранването. Почерпка -

Честито и на другите бебоци навършващи 6 месеца днес, здраве желаем!

# 367
Момичета, вече съм горд собственик на това шише:

Joy Grinning
vivid_v, благодаря ти много Hug. Всякакви джаджи пробвах, но малчун отказав вода - просто не се сеща какво трябва да прави с това нещо в устата му, пробва да суче, обаче то не пуска и започва да се ядосва.

poulini, честита ви половин годинка! Да сте здравички и много усмихнати Hug

# 368
Аз мернах още нещо до появилото се зъбче, май скоро и второто ще излезне. А в петък, хора, сме на зъболекар за Габи  Mr. Green лудата й майка ще я води - ей така, за успокоение, че тази леко крива чертичка малко не ме кефи...

Развесели ме:)  Споко, като израстат зъбките под действие на езика би трябвало да се подредат. Когато на Бела започна да излиза вторито зъбче долу, като се появи чертичката ми се видя уникално крива Mr. Green Ама като гледам в момента зъбките са й чудесни Heart Eyes

Моят бозайник от вчера е щастливо захранен с картоф. Добре му понесе, правеше ред физиономии, но пък и гонеше лъжицата с уста. И двата дни си изяде всичкото, което му дадох, утре повече Mr. Green

Попара и аз все още редово предлагам за закуска на каката. Правя я с 3 сухара, малко масло и бучка сирене, слагам от гранулирания чай от копър на хипп- понякога и без него, ама сега имам от този, дето уж за Габи го бях взимала. Накрая ги заливам с гореща вода смо колкото да се разкиснат сухарите- става по-скоро като каша. Това е едно от нещата,които никога не ми е отказвала. И на мен ми е вкусно Mr. Green Захар не слагам.

Утре сме на консултация. Чудя се да позволя ли да сложим ваксините... останаха последните пентаксим и синфлорикс. Н е знам здрави ли сме или не... Бела тамън реша. че е здрава, и току ме изненада с няоя нова екстра... преди 2 нощи повръща през нощта, иначе й няма нищо друго, дива и щастлива...

Айде отиваме на баня със зверчетата Mr. Green

# 369
Ей, мацки, до сега съм ви чела...... ooooh!
Ама стига с тия сополи и кашлици Naughty
Аз вчера водих мъника да му вземат кръв и да дам контейнерчето с урината - голям смях беше докато му боцкаха пръстчето. Две каки го забавляваха и на нашият моментално му потекоха лигите (в прекия смисъл на думата). И като текта една кръв от това пръстче, а той маха с ръце и се смее, а кръвта хвърчи навсякъде ooooh! - ужас, направо касапница. Но, за щастие, мацките в лабораторията бяха много готини и се смяха с него, а ние после в къщи прахме дрехи и обувки Heart Eyes

Мисля да започна скоро с попарата. И аз ще я правя с домашен хляб, обезсолено сирене, масло и горща вода Peace

От зеленчуците - тиквата и карфиола са предпочитани от моето мъниче! От плодовете много обича круша и банан (сурови).

Зъби все още нямаме, но лиги имаме колкото си искаш.

Лека и спокойна вечер от мен!

# 370
Честити 6 месеца на Мирко, Ради и Кристияна.   bouquet

Честит рожден ден на баткото на Мишо. И дано комарите се смилят над милото Мишле  Praynig
Кали, да нацелуваш малката фризирана дама  Heart Eyes Чакаме и фото  Hug А зъбчето - недей да се взираш. При всички положения ще има най-чаровната усмивка.

Дано всички сополиви да се оправят, а зъбите да се появяват!

Кака Лара, това с ДДС - то е голям хит  Mr. Green
Ани, Нели, Злати, Снеж - много фини госпожици.  А след време как ще им завиждат, че няма да имат нужда от диети  Mr. Green

Али уж вече се сдоби с два зъба, но мрънкането не спира. Явно и други са на път. Тази нощ беше като новородено - ядене в 12, 4, 6, ав 7 вече се беше наспала и изви аларма  ooooh! Лапа всичко, нищо, че лудата й майка още стерилизира  ooooh! Днес почти не спа - около час - час и половина, сумарно дневен сън... Накрая вече мрънкаше дори и като я нося гушната. Не се издържаше и мазах с Оражел. На момента млъкна   Peace Ани, благодарим за инициативата и че ни сдоби навреме с това чудо   bouquet
Аз го пробвах и на себе си и определено има ефект. newsm10
Днес приготвих пюрето от домашни ябълки и добре се прие. Утре продължавам.
Лека вечер на всички и по-малко нощни повиквания. Hug

# 371
Честита половин годинка на Мирко, Ради и Кристияна.

Възможно ли е да избият първо кучешките зъбки? newsm78 На Рая са много подути. А не съм виждала детенце  с кучешки. Като вампирче ще е Laughing

# 372
Рори,да възможно е!На една приятелка на детенцето първо му избиха двата горни кучешки зъба.НАистина като вампирче беше  Mr. Green
Ларче,излезе ли ДДС-то хахахах  Laughing
Честити половин годинки на Ради,Криси и специално на сладурчето Мирко   bouquet Много целувки от нас  Hug
Десекс,браво на Ивка за хубавите резултати от консултацията  Peace

# 373
  • София / Сливен
Здравейте и от нас.
От вчера въведох глутена с една ябълкова каша на Ганчев.
Незнам попара от кога се дава всеки казва различни нещта.
Още ни мъчат тия пусти зъбки един път да пробият.
Меги ама големи сте сладури на тая рисунка незнам кое детенце я рисува най вероятно малката дама.
За косата неми се говори Дани е толкова ловък все дърпа така се радва на някое кичурче то понеже косата ми е къдрава и го привлича.
 А лъскавкото как го блазни като сврака е хаха. То синджирче, пръстени.

# 374
  • София
Е, добре че Весето написа, че да се "сетя". Много целувки на супер сладък Мишон, а на комарите - по една трепачка  #2gunfire

Честита половин годинка и на Кристияна, някой трябва да чете и на първа страничка (докато евентуално запомни кой кога е  Laughing )

Весе, ти наистина ли още стерилизираш? То аз не съм го правила реално никога (изварявах помпата и шишето, което тя тъй или иначе не ползваше). Мисля, че вече можеш да спреш. Али тъй или иначе лапа всичко, сама го казваш, няма смисъл...  Peace Да излизат зъбчетата и да не я мъчат малката ни душичка  Praynig
И винаги си много мила  Heart Eyes

Ларче, и аз се смях с глас за ддс-то Simple Smile запишете историята за спомен, като порастне ще има да се смеете  hahaha

Честито захранване на адаша! Дано всичко му се услажда и си хапва с кеф Simple Smile аз другата седмица почвам по-организирано, независимо каква схема, но не може така.. горкото дете, изпуска от далаверата.
Ники, благодаря за успокоението, но запазихме час, та ще отида  Mr. Green (даже ми вика: утре ми е бебешки ден, сигурно още такива като мен, дето им хлопа дъската...) абе нямам си аз друга работа май...

Радунка и Вивид - честита сделка  Peace

Емо Чолаков отново ни говори едни.. дано дъждът спре до сутринта, че ни е обещал слънце поне до понеделник....

Лека и спокойна нощ на всички ви. Дано и моето момиченце спинка след ваксината..

Общи условия

Активация на акаунт