На половин годинка става вече МАЙското човече! №11

• 23 417
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
  • Sofia
vivid_v, ние сме с 2-ка биберон, а вода предлагам с 1-цата, ама не я пие. Мисля, че 2-йката й е добре на Крисето - поне не бие шишето, не се дави, абе добре си е  Peace Имам едно variflow, дето уж текат според силата на дърпане, но с него се давеше. Не съм го пробвала скоро, оставих го за след 2-йката.
Аз съм си наумила да купя на Крисето някаква чашка, дано пропие вода  Confused Габи също беше претенциозен към температурата и на течностите, и на пюрето, но на Кри не й дадох тази възможност - тя е жена, трябва да се справя с всичко  Joy
dudunski, абе май да изчакаш с ваксината  Confused Да не се отприщи нещо, гледай какво болно време е  #Cussing out Тоя Еуфорбиум едва ли ще направи нещо - то си е едно "нищо"  Joy Да ти кажа и на мен ми е заспало, а и мъж ми едва отлепи сутринта. Аз снощи ПАК съм заспала на дивана  Embarassed Май се е посъбрала умора, а и промяната в климата... - аз винаги съм била "чучулига"
Вили, Облаче, да вземеш да я постнеш тая рецепта за капките, че аз снощи на първо търсене не я открих - пак съм я "подредила" някъде, дето не я намирам, а даже си мисля, че 2 пазя  Embarassed То и на моята нищо не разчитах де  ooooh!
Криста сутринта яде раничко и реших сега да и дам нещо преди обедното хранене - смачках банан, сложих му малко АМ да е по-редичко и ...тц...не го иска. Досега бананите все ми ги плюе - натурални, намачкани, през цедката... ще излезе, че не й харесват  hahaha
кака Лара, и аз чакам артскау и щях да питам по-вещите за срока  Peace По пощата ли идват?
Раличка, Калмацин можеш да пиеш и даже е полезен за кърменето  Peace

Аз пък не обичам много празниците  Embarassed Абе нещо ми е депресивно от 2-3 дни, може и затова да не чакам Коледа  Confused

# 391
Ох и аз съм в групата на мързеливите Laughing
Сутринта ни боцнаха за кръв, човека дори не усети, а тези клектори #Crazy идеше ми да се гръмна, нашишка се до ушите само не и в пликчето.
От нашите капки за сега има ефект, не хърка и цяла нощ спа непробудно.

Браво на малчовцити които вече са по-добре Hug

# 392
АниК, аз мислех да го тествам този variflow, но щом казваш, че тече повече - няма Naughty Абе и аз не искам да я правя капризна моята госпоЙца, ама заради тази температура исках да пие повече течности, та затова й угаждам Laughing

Дудунски, по-добре отложи верно ваксината, за всеки случай Peace А какво ви е на вас млякото, че е по-гъсто? Аз давам Лактана. Да се оправя нослето на сладкия Мишко Praynig Hug

Облаче, супер че и Криско е по-добре Peace

Аз с колектора за урина имах успех от І-вия път, но я позачаках 10-15 мин. да се изпишка по голо дупе - да й стане хладно и да свърши работата по-бързо Mr. Green

# 393
   Добро утро мацки!!! Много активни сте били едва ви изчетох и то отгоре-отгоре.
   Аз пак се връщам на темата за попарата. Сега я направих с АМ и едни бебешки бисквитки. Оставила съм да се накиснат и ако не се сгъсти достатъчно като попие млякото ще сложа мъничко каша на прах (колкото да се оправи).
   КикиНики относно месото - не е хубаво да се въвежда преди 6 месец, макар че на някои бурканчета пише 4+ От 8 месец се въвежда рибата и черния дроб, но това все пак е ориентировъчно и всяка майка сама решава кое е най-доброто за нейното дете.

# 394
Аз да се отчета набързо след 6-месечната ни консултация. Вече сме 79 см и 8230 грама. Биха ни всички ваксини, проплака малко на втората, на третата нададе вой, но плака не повече от 30 секунди голямото ми момче. Те ги бият трите супер скоростно, буквално за 10 секунди. Явно доста леко пипа сестрата. Това е от нас. Не съм ви чела. Вече е 1 часа през нощта тук, а Джулиан гледа кучето и се смее на глас, чак се дави и кашля от смях. Никакви наченки на заспиване. Ще се будува...

# 395
  • София/Сливен
И ние нашата противохепатитна ваксина я отложихме (но по други причини). Ще я сложим при следващата консултация. Нашата лекарка каза, че тази ваксина позволява да се сложи и при лека хрема, стига да няма температура.
Хубавелка, Велина я е рисувала на градината тази рисунка. Тя ми нарисува и портрет на бебето на цял лист. А Тошко сега рисува акули и китове.

# 396
Здравейте Simple Smile

Нещо и на мен ми е ужасно мързеливо Sad Трябва да чистя, но още не ми е дошла музата.

Пухкавелка, на Валерия и сложих Ротарикса още като беше на 3-4 месеца, слага се на два приема през устата. Доколкото знам може да се слага и след 1 годинка.

Пожелавам на болничките да оздравяват, че тази хрема е ужасна...

Приятен ден на всички!

# 397
Облаче, шило е жестоко - живаче от класа Simple Smile Само да не ми пада повече ... вече я слагам срещу фотьойла , за да нямаме изцепки Wink

Уф ние не дадохме урина. .. май ще го отложим за утре ... не ми се занимаваше сутринта Wink Иначе сме 7800 70 см Wink

# 398
    Hug Хайде и аз да се разпиша
 Радвам се,че повечето сополанковци са добре PeaceНо моята Таня не е по добре,пак мрънка почти през цялата нощ,но мрънка без да се събужда Thinking,ставах хиляда пъти да и давам биба,пръсках й Стеримар и пак не с есъбуди.Тази сутрин даже са й гореливи очетата и Тобрекс слажих ooooh!Иначе си изпи млякото,но като цяло е кисела никъде не й харесва,никоя играчка не й допада ooooh!,а това изобщо не е типично за нея.Дано успея да я увладея тая хрема.И ние утре сме на консултация,но ако е така ще отложим ваксината,въпреки,че доки каза,че хремата не пречи(тя Меги го е казала).
  За непросветени като мен-за какво е тази ваксина Ротарикс,аз сега чувам за нея Blush
  Тук днес е ужасна мъгла нищо не се вижда на три метра пред теб Crossing Arms.Аз наготвих,изпрах,поизчистих.Следобед ще дойде свекито да гледа малко Таничка,а аз ще ходя на тържество в градината на Явчето.

# 399
  • София
Момичета привет,

Включвам се набързо по повод synflorix-a. Намерете една листовка на ваксината в нета и ще видите,  че има няколко схеми на поставяне описани в листовката, наред със страничните реакции, и ако лекарите спазват Закона за здравето, независимо, че ваксините са задължителни, би трябвало да показват листовките на родителите и да има т.нар. информирано съгласие... Та да се върна на въпроса с поставянето - в листовката пише, че при поставяне в периода 6-12 месеца, първоначалните приеми са само 2, а не 3 и има бустерна доза на 1 годинка... Имайте предвид тази информация, когато обсъждате ваксинирането с педиатрите си, особено тези от Вас, който досега са поставяли само Pentaxim (имам спомен, че педитата в 14 ДКЦ бяха взели някакво такова решение).

Сега две думи и за хремите  Sunglasses. При Марти успях да спра ужасен гъст зелен сопол, който се точеше в огромно количество, особено до обяд, с капки от сребърна вода и клеева тинктура. На 10 мл сребърна вода слагам 5 капки тинктура и капя по един капкомер в ноздра. По 5-6 пъти на ден. Съществено подобрение имаше на 3-тия ден, а вече е напълно чист. За ходещите по-големи дечица на градина, д-р Михайлов препоръчва в есенния период профилактични подобни промивки на носа веднъж на ден, та смятам да продължа на слагам и след като се върнем в София. Д-р Михайлов казва, че тези капки са подходящи и за бебета. Аз съм доста скептична спрямо него, но факт, че това помогна на Марти много.

..**НаТи**.. , на твое място не бих сложила никаква ваксина, ако детето не е напълно здраво. Нашата педка отложи хепатитната на 6  месеца, когато и казах, че таткото ни е болен, защото малкия бил в инкубационен период и може да се е заразил, дори и да е видимо здрав.

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 11:42 от green_dawn

# 400
Момичета здравейте!!!!

Простете че не влизам често и съм назад с новостите на 6 месечкоците Embarassed

Ние сме супре зле smile3518

Вече нямам нерви.Баткото съм го спряла от градина че постоянно там е под обстрел от вируси, а скоро и шарките ще почнат ooooh!

Наш Виктор е все още с хрема.и суха гадна кашлица..вече месец и половина не се оправи това дете спря да суче...и кърмата ми спря,спря и да яде...водих го къде ли не...На частни педиатри на частни УНГ и резултаът е нулев...Вече сме с отит...От снощи не е спал като хората..а днес отказва да яде и мрънка цял ден..Спи на пресекулки, а като е буден само на ръчички Rolling Eyes..И големия батко като бебе иска да го обгрижвам- направо ми се реве..И той кашля ...та така..Незнам вирус ли е ама то би трябвало да се подобри поне,а то newsm78...

Сега разбрах че и Данли са в болница...Малкия Криско е с плевмония... Cryееееее направо кошмар ...само болести около нас...

Ами ние сме назад с ваксините и както е тръгнало ще ги слагаме когато се оправим напълно...Тая синфлорикс е  доста гадничка и си мисля че от нея се влоши детето..незнам вече

# 401
Рали, така е в 14-то ДКЦ се слага Синфлорикса по втората схема 7-ми,8-ми,12-ти месец Wink

Записала съм тоя пост от преди 1 час Wink

Херцог
,  79см  Shocked манекен Wink

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 13:35 от Славчето

# 402
Ани, ето я рецептата ( не ми се преписваше, а и не знам дали щях да се справя с латинския  Mr. Green ) Искам да напомня, че става въпрос за капки за нос, които били "вълшебни", но моля имайте в предвид че са изписани на три- годишният ми син. В понеделник имам час при педиатърката ни и ще я питам дали тези капки стават и за нашите мъници? Някой ако има желанието може да го стори и по- рано  Peace

Мирчо, толкова съжалявам. Дано скоро се оправят и двамата. Стискам палци и на Данли с нейното Крисче. Еееее, лоша работа.
Сега чета поста и на Грийнчето- само да кажа за сребърната вода, че миналата седмица капах 3 дена ( сутрин и вечер) в нослето на Алек и сякаш хремата спря  newsm78 Само че аз четох че трябвало да се разрежда с вода newsm78

# 403
  Мирчо стана ми много мъчно за Вас Hug Стискам палци скоро да се оправи напълно малкото човече.С антибиотик лекувахте ли се,знам че не е  добър вариант,но когато се налага.
 Данли(макар и да не можеш да прочетеш сега) стискаме палци за теб и Криско,бързо да пребори болестта.Преди наколко дни казаха,че имало бум на пневмонии сред малки и големи заради топлото време ooooh!Господ да ни пази Praynig
   Таня е сякаш малко по спокойна,хапна си всичкото пюре-190гр,дадох й на Овко -тиква,ябълка и морков-преди време Славчето го беше споменала-не беше рядки и Таня го хапна с апетит.Нещо мрънка май ще иска и малко мляко,тичам да правя.
    п.с. изяде и 40гр.мляко

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 14:03 от ..**НаТи**..

# 404
Лелеее, лоша работа , Мирчо - и аз стискам палци бързо да се оправят мъниците, въобще не ти е лесно ( а и на тях, предполагам).  Praynig
Стиснати палци от мен имат и Данли и Крисче  Praynig Възможно най-леко да им мине престоят в болницата, и скоростно оздравяване, естествено  Praynig
Наше Криси пък от днес е със сълзящо оченце  Rolling Eyes Не знам какво да слагам, до сега не се е случвало. Тук четох, че се третира с преварена вода или отвара от лайка  newsm78 Утре ще я заведа на док, и без това резултати ще носим, да я види, че едно такова гъстичко изтича...
Аз да се похваля, че ударих далаверата днес с Калмацина (Аник, златна си, че ме подсети за него  Hug) - отивам в DM-а да се разгледам какви са цените, и виждам - 8.49 лв, но за 30 капсули. Зад етикета пък - наредени опаковки с по 120 капсули (100+20% подарък). И питам една консултантка - как да разбера колко струват големите опаковки, и тя ми отговаря, че това била цената, просто доставчика вместо да им достави малката разфасофка, се объркал нещо, та получили голямата на тази цена  ShockedИ аз, като невидяла, си взех 2 опаковки, сега имам мат'риал за 8 месеца  hahahaЩе падне хууубаво разхубавяване  Joy Ама евала им на хората, де - 'щото спокойно са можели да си ги пуснат на редовна цена, и разликата да си е в тяхна полза. За сметка на това, обаче - сега е в моя  Laughing След това реших да се възнаградя за "спестените" парички, та ги вложих в една сладурска блузка  Crazy
Момичета, някой ще бъде ли така добър да ми прати паролката за албумчето, да се порадвам на сладурковците, и да кача и аз снимки на Криси  Wink

Общи условия

Активация на акаунт