На половин годинка става вече МАЙското човече! №11

• 23 364
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
herzog дано следващата нощ да спи бебчо. Ние бяхме така преди 2 нощи. Излизахме на рожден ден. Малката дремвала вечерта, но се събуждала и като се прибираме към 1ч тя ококорена. Сука, какво ли не беше, ама не се одрямва. Слагам я в леглото-тя рев. Като я дигна на секундата спира все едно нищо не е било. Като я сложа пак да заспива, отново рев с цяло гърло. Ей така ме разиграва до 2.30ч. Нали е много кротка, баща ѝ вика че сме дигнали всички в блока... не че съм се притеснила, ама супер ме изнерви. Явно се страхуваше, че я оставям. Кво ли си е казвала... тези пак ще ме зарежят  Simple Smile  Накрая заспа при нас и я приместих на нейното креватче. Това ще ѝ е. Аз такива компромиси не правя, ама имаше късмет, че бях на рожден ден и нямах сили.
Нашата чаша е от мадъркеър с няколко накрайника. Засега съм много доволна. Почти винаги пие от там сок и много рядко с биберон

# 496
Разглеждам брошура на карфур - 99ст пюретата Хаме 190+20гр гратис Peace
И аз ги видях дали биват или? newsm78 Да купя някое плодово което няма да мога да дам  дом.плодове.Май мисля да купувам на хип ,тези които няма да мога да правя нали уж са био.Имам на Ганчев няколко,които май аз ще изям,че и те май небиват много имат разни Е-та  #Cussing out.Вече не знае човек какво яде, с какво се къпи,какво да ползва вече.Имаме една сапунерка комплек с всички останали аксесоари в банята,такава решетъчна метална(уж).Слагаме на нея сапун за каквото е предназначена.Купуваме уж що годе хубави сапуни ,фа,палмолив,тетатет,нивея,последно 3-4 месеца дав и детски бочко слагам на нея.Повече за ръце се ползват и по рядко за къпане с тях.Ако ви кажа как баха издълбана маталните пръчици, които паднаха вече ,ще каже човек че някой си е играл да ги реше по средата.Снимах я даже,едното парченце се вижда под сапунерката:

Честито на бебоците порасващи с още месец.    bouquet

И ние бяхме на консултация днес, биха ни последната ваксина-хепатит от голямата поредицата  #Crazy и сега чак на 1г.и 1м-почивка от тези пусти боцкания.Забравих днес че не трбваше да я къпя и я изкъпах, дано няма някаква реакция.Как ми изкочи от ума.Взеха ни и кръв,урина -добри са.Че докато се изпикаме......Педиатърката и сложи торбичка ,но явно беше мокричка и не залепна както трябва, че после купувах друга, която аз и сложих и след  два,три часа едвам няколко капки, но поне бяха достатъчни.Тя докато спинка хич не пишка.Като и сложа вечер памперса сутрин е сух.А тя си поспа тези два часа малко и чакай да дадеш урина.

Дано всички бебоци да спинкат и да си починете.И ние от два три дена има някакви часа дето промрънка започва де реве и като я залюлея спира, но в сравнениес това на някои от вас ,нашето  е нищо .

# 497
  • София/Сливен
Това което аз разгледах от пюретата на Ганчев - имат витамин С - това е Е300 и лимонтузу - Е330.  Оп, и още едно съм забравила пектин Е440 (регулира стомаха).

Мен повече ме притесняват нишестетата в пюретата - уж пюре само от ябълки, а като погледнеш състава.... и нишесте, за да е по-гъсто.

Последна редакция: сб, 20 ное 2010, 02:08 от М_е_г_и

# 498
Това което аз разгледах от пюретата на Ганчев - имат витамин С - това е Е300 и лимонтузу - Е330.  Оп, и още едно съм забравила пектин Е440 (регулира стомаха).
Дали?Нали казват ,че различните Е-та били ГМО?Че инъче ще имам доста пюренца за хапване. Mr. Green

# 499
  • София/Сливен
това последното малко не го разбрах. В смисъл - как едно химично съединение (Е-тата) може да е организъм (Генно-модифициран)?

Намери таблица с е-та и ще видиш че Е300 е витамин С и т.н.
Почти всички пюрта на Гербер са с витамин С - но не е написано Е- еди кое си, а само витамин С

# 500
Дали наистина са това-тези Е които си изброила са съответно тези съставки лимонтузу витамин С и пектина?Защото пък на някои пюренца си пише вит С вит Ц а не обозначено с Е-300 както писа.

# 501
  • София/Сливен
Ами дай ми други номера на Е-та, които си срещала в тези пюрета и ще открием какви всъщност съединения са. Аз само тези трите намерих. На горния ти въпрос: закона не задължава да се пише всичко, може или едното, или другото. Т.е. или номера, или самото име.

Ето тук има такава таблица http://www.kukuriak.com/%D0%B5-%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D1%85%D1%80% … 0%B8%D1%82%D0%B5/

Последна редакция: сб, 20 ное 2010, 02:23 от М_е_г_и

# 502
Аха ,ясно еми основно тези които ти си изброила съм срещала в пюренцето ,а да сега погледнах, че са изборени лимонтузуто ,пектина и вит.С и в скобки на които не съм обърнала внимание са сложени тези Е-та  Peace на пюренцето - тиква и моркови.Значи сигурно има други Е-та които може да са ГМО но тези номера  не са от тях.

# 503
  • София/Сливен
Горе добавих един линк.  

И все пак - Е-тата са химични съединения, а ГМО са генномодифицирани организми - Не може едно съединение да е организъм.

# 504
Мане колко са многооооо ooooh!Така на пръв поглед излиза че тези които почват с 3хх  са безобидни, а те с 4хх са повече такъв тип алергени и със странични реакции,а вече тези с 5хх са тип лекарсвени съставки за медицината,с 1хх оцветители не би трябвало да са вредни и т.н Полезна табличка

# 505
Добро утро! Сервирам кафето-   food010

и минавам да почерпя, от днес и ние сме в отбора на 6- месечните-   newsm18

и да си пожелая да ни е жив и здрав порасналия малък Слънчо!

На всички вас - слънчев уикенд! Heart Eyes

# 506
Добро утро на всички.

Благодаря ви много за прекрасните пожелания!

Анни, честито на малкият месечко! Да е здрав, усмихнат и послушен! Нацелувай го много днес от мен Hug Heart Eyes

Да ви кажа,че вчера пристигна специалното шише и днес ще го тествам Simple Smile
Вчера не успях да го изваря, бяхме на вън цял следобед - останах без крака Simple Smile,  а малчо така сладко си спа в слинга- цели два часа!!! Shocked
Това не е било от месеци и сигурно няма да се повтори, но беше много приятно!
Това е неговият подарък за ЧРД Joy

Иначе сега сме на "бабаббб" и бабите се радват, че им казал първо "баба" Laughing

Усмихнат ден на всички Hug

# 507
  • София / Сливен
лилка гледам тази сапунерка и не вярвам на очите си значи щом този метал се е разял и счупил какво става с кожата ни, аз сапун не ползвам за тяло само за ръце.
За Е-тата то вече няма храна без консерванти и оцветители и дори сега да не даваме на децата по натам пак ще поглъщат тия отрови.
Честито на месечковците!

# 508
Добро утро и от мен!
Аз пак не съм писала отдавна, но така е, като се гледаме самички по цял ден (татито разбира се помага вечер!)
Ние утре навършваме 6 месеца и честно казано съм много доволна, че се стърпях, да не се захраним и до сега е на изключително кърмене! И то как да го захрани човек, той Шишо (това е галеното му име от нас!  Mr. Green ) предната консултация беше 9,700, а сигурно вече е над 10кг! Но от другата седмица почване и ние да се мацотим, пък да видим как ще я подкараме...
Иначе, сме си здравички, да чукна на дърво и дано всички да оздравяват и да кипят от енергия!
Имаме 2 долни зъба (по-точно зъб и половина) и почваме да гризкаме мамааааа, а като му скарам се хили като ряпа! Хм, дано да не свикне, че не звездички виждам, а цяло съзвездие...
Вода, не пием още, но смятам да я въведа със захранването! Но още и аз съм в чуденка - дали само розова Девин, или Девини да я изварявам! Пробвах да изварявам чешмяна - ей, няма такъв гаден вкус! Ама казват, че не било хубаво да се изварява минерална...  Чета ви и вие какво давате, накрая ще е някаква комбинация май...
Да попитам, видях че много мами от темичката са си поръчали дрехи за кърмачки от форума за кърмене. Ясно е, че паричките са по банков път, ама как става доставката? Виждам, че си пишете само кварталите в София (аз съм от Горна баня, ама ще искам доставка в Павлово, където е работата ми). А виждам, че може да се поръча и различни цветове, но никой не посочва цвят в описанието! Как разбирате какъв цвят ще дойде?

И накрая, да поздравим всички месечинковци днес, както и всички пропуснати през месеца! Реваншираме се със специален поздрав от мен и Марти, надявамсе да ви хареса и да ви зареди с много настроение за днес:
http://www.youtube.com/watch?v=fiPviWzsndI
 Hug

# 509
Почерпете се за Седмата месечинка на малка голяма Бела!

Честито и на всички други празнуващи днес!!!

Общи условия

Активация на акаунт