На половин годинка става вече МАЙското човече! №11

• 23 364
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Добро утро момичета
От три вечери моето диване неще да спи, онази вечер като се събуди в 2 чак в  6.30 заспа, снощи пък един час спи два се приспиваме ooooh!,зъбили са кво са незнам, но ще се гръмна вече #Crazy През деня също няма мира, никакви играчки не признава, слагам я на земята да си играе, тя ходи дърпа цветята, дърпа кво има под холната маса, чак се научи да отваря и едни чекмеджета, всичко друго но не и да си играе, а в кошарата и 5 мин. неиска да стои. Вече останах без кръст и ръце, а тепърва започва Whistling
лилка нашата педка каза че може да се къпем след хепатитната ваксина Peace
Честита половин годинка на Йоан и Саня и седма месечинка на Бела Hug

# 511
Честити 6 и 7 месечета на малчуганите, които днес празнуват!  Hug Heart Eyes

Радунка, честит рожден ден на патерица!   bouquet

Ние бяхме на разходка, цели 20 минути  Crazy Дребната й се спеше, но така й не се кротна в количката да заспи, рева, носих я, оставих я в количката, но то се дере, все едно я колят, пак я носих, пак я оставих, пак рева и накрая се донесохме до вкъщи, посука малко, успокои се и заспа  ooooh! Сега сварих един картоф, че да имаме гарнитура към пащърнака, вчера го ядохме с броколи, ама днес и малко картоф ще сложа, че скоро не съм й давала  Peace Ще я чакам да се наспи, да яде и после пак навън, дано е по-кротка следобед, че ще полудея вече  #Crazy

Четох, че за връщане на работа си говорите, аз ще си я гледам и двете години, едно че не ми се връща на работа и искам да си я гледам и да не изпускам точно тези най-хубави моменти, второ че така или иначе няма кой да ми я гледа, а на ясла няма да я пусна  Naughty Все някак ще се оправяме с парите, да е жив и здрав мъжо  Praynig

Вчера с едни дружки, докато бяхме на разходка си говорихме за млякото, че едната искала да дава козе мляко на няма и 4-месечното й бебе  Sick, та стана въпрос за пюретата със сметана /май броколи със сметана имаше на Хип  newsm78/ и аз й казвам да не бърза да дава такова, заради сметаната, а тя ме апострофира веднага, че нали в АМ имало млечни истории разни и било все същото /те са на АМ откакто се е родило бебето, пък аз нали никога не съм давала и хич не ги разбирам  Rolling Eyes/. Та се зачудих дали е така наистина?  Thinking

# 512
Добро утро и от нас  Hug
Тази вечер и ние бяхме будни доста време.Малката си легна както обкновено към 22:30,но постоянно приплакваше на сън.После към 12 се събуди,пак сука.В 4 пак и като ококори едни очи  Shocked смее ми се,играе и се и изведнъж се разревава....сука няколко пъти и към 6 заспа до 10....пак сука и сега си играе в леглото Wink И аз имам съмнения за зъби....пък ще видим какво ще излезе  Peace
Честита седма месечинка на Бела   bouquet И честити половин годинки на Йоан и на Саня  Hug
Мирчо,Мимаче - какви са тези болести,какво е това чудо  newsm78 Дано дечицата се оправят по-бързо,че и на вас да ви е спокойно  Praynig
ПЛОВДИВЧАНКИ - ние другата събота ще сме на ваша територия,само проблема е че ще пристигнем към 9 часа сутринта  Confused Мъжо,ще е с един негов приятел,а аз ще съм с Ади кръстосвайки улиците.Ако някоя от вас е свободна може да се видим и да запознаем бебоците  Hug

# 513
  • София/Сливен
Вчера с едни дружки, докато бяхме на разходка си говорихме за млякото, че едната искала да дава козе мляко на няма и 4-месечното й бебе  Sick, та стана въпрос за пюретата със сметана /май броколи със сметана имаше на Хип  newsm78/ и аз й казвам да не бърза да дава такова, заради сметаната, а тя ме апострофира веднага, че нали в АМ имало млечни истории разни и било все същото /те са на АМ откакто се е родило бебето, пък аз нали никога не съм давала и хич не ги разбирам  Rolling Eyes/. Та се зачудих дали е така наистина?  Thinking

Адаптираното мляко се произвежда от краве мляко, но белтъка е хидролизиран в определена степен. Т.е. дългите молекулни вериги, които не могат да се разграждат в стомаха на бебето, са разградени до по-къси. Не знам дали го обясних добре. Нещо подобно се случва когато от прясното мляко се прави кисело. Затова на малки бебета не се дава прясно мляко, но е допустимо да се дава кисело. Казвам допустимо, да не ме разберете по друг начин.

А козето мляко е по-близко по състав до майчиното, отколкото кравето. Но кози не се отглеждат лесно както крави в кравеферма, затова на пазара няма такива огромни количества козе мляко. Големия ми син е пораснал с козе сирене (в попарата и подобни).

А за сметаната в пюретата - не знам каква е - все пак има огромна разлика между АМ и пълномасленото и съответно сметаната, макар че и двете са от крава.

# 514
Вчера е бил някъв тройнокритичен бебешки ден, щото и моя дечко беше ужасен  #2gunfire

Първо да се отчета за сагата с млякото  Laughing Язък за всички схеми, таткото се прибра по-рано и хукнахме по магазините. Ама нали съм магаре, и вече бях купила НАН, реших снощи да дам. В интерес на истината се прие добре, но изпи по-малко от обикновено, а сутринта ме чакаше истинска бомба в памперса. Толкова много не е акал от месеци  Heart Eyes Решила съм и днес да е на това мляко да видя как ще се държи.

Ооообачееее, тия зъби ще ми видят сметката. От вчера следобед мрънка постоянно, търси какво да докопа да се почеше, и ако не може да си го напъха в устата (както обикновено става) започва да се сърди, бодито е постоянно мокро отпред, не смогвам да го преобличам, а най-омразното нещо при нас е преобличането. За капак сутринта от 4 е замрънкал, сука, плака, скимтя, към 7 вече събрах сили да стана, направих шишето, изпи го и започна да гризе възглавницата.
Не мога да му отворя устата да видя каква е хавата, но вчера докато зяпаше в магазина ми се мерна някаква подутина на долния кучешки зъб  Shocked Не е ли още рано за тия екстри? При все, че сме още само с един преден?

За връщане на работа още не ми се мисли Sad Няма да понеса да го дам на ясли. При таткото се готвят съкращения и ако изхвърчи, може той да стане "мама", но пък му влизат идеи да ходи да плава. Ще видим как ще се подредят нещата. Мимаче, абе твоя мъж ли плаваше в речното?

спири, как е мъжът ти?  Praynig

# 515
Дудински и аз планувам да се върна на работа- живот и здраве октомври догодина. Ще се наложи да запиша баткото на занималня, бебко плануваме да го гледа свекърва ми. И ние ще започнем да си спестяваме, за да закърпим малкото майчинство след първата година. И на мене не ми се иска да го оставям точно лятото, а и бати ще е ваканция тогава.

Димитърчо не иска да спи от няколко нощи- буди се на всеки час. опитах всичко- не е гладен, не е жаден, не му е топло, не му е студено, няма колики, не е болен. Сетих се, че на батко му давах на неговата възраст чай на хип за сън. Та днес купих от този чай "лека нощ" Разликата от преди осем години е, че сега в него има освен лайка, липа и маточина. Не са ли малки да им се дава маточина? А на чая пише след 2-ия месец.

От днес сме на Мулумил 2. Ама не иска да го пие диването! Различно е на вкус от 1-цата. Чудя се не е ли можело да им сложат един и същи аромат и на двете, та майките да си нямат проблеми, особено като имат такъв каприз като моя.  Hug  Ще се боря да го пропие, няма начин.    

Да ви питам има пюрета на Хип за след 4-ия месец с грах, царевица, карфиол. Давате ли на мъничетата си вече от тези храни?

# 516
Хубавелка има бисквитки на Плазмон за гризкане и на Хип. Ама са с глутен. По спонен ти май каза, че вече си захранила малчо с него.

Десекс и вие сте така със събуждането, а? Направо сутрин съм гроги.

Меги, те плодовите пюрета на Ганчев с това нишесте вътре са си направо готови кисели. На Ганчев мисля да минем като пораснем още малко.

Радунка нашия пък мучи като кравичка "му-му".  Laughing Особено когато е сърдит.

Да ви кажа преди малко се озорих на една текстова задача по математика за втори клас ( а съм завършила уж висша математика) Та си мисля: Дали ще мога да помагам на бати в пети- шести клас?  newsm78

# 517
Привет мацки

Кака Лара, ако малчо си ака от новото мляко направо му го остави, аз пак ти казвам моя от Аптамил-а грам не акаше

Грахи, и ние цял ден решаваме задачи за 5-ти клас, ужас просто, и аз съм учила висши математики ама няма нищо общо, то не бяха влаци, басейни, км/ч, хижи, дроби ужаааааааас

Честито на всички месечковци, все повече растем и хубавеем

За сапунерката на Лилка, нашата е пък ръждясала ама все пак сапун и вода на едно място рано или късно увреждат метала

За АМ, продават АМ от козе мляко което си е башка цифромания, ама продават

Днес дадох на беби грис за пръв път с банан естествено че нали ни е любим - много му хареса излапа 190гр

И от снощи нещо ме е заболяло гърло доста лошо спах и днес цял ден продължава #Cussing out

На всички болнички скорошно оздравяване

# 518
Аз за работа сега дори и не мисля, да си призная. Такова майчинство му ударих, че близо 4 години съм си в къщи и май свикнах, че взема и ми харесва  Mr. Green
За е-тата, наистина са навсякъде и отърване няма. Благодаря за табличката   bouquet
Деска Дудунски, я кажи как му правиш този грис. Аз искам да му разнообразявам. Още не съм го захранила с месо, запоявам помалко с жълтък. Уж трябва през ден ама аз ... ако му дам 2 пъти в седмицата пак добре. С това наше темпо не знам кога ще го захраня. Не обича много много пюретата, кашата горе долу, най много си иска адптето и това е. Днес обаче много малко яде- по 100-тина грама и не иска повече  newsm78

# 519
грахка и аз давам от чая на Хипп "Лека Нощ", но ефекта е нулев. Поне с него пробутвам да пие вода, а и е без захар, за разлика от другите.

# 520
Лилка ако беше от сапуните - затворите да са празни отдавна  Joy Добре, че не продавам такива, че сигурно някой да ме е убил досега
Бях до Карфур от пюретата по лев са останали 2 или 3 вида, от които едното с извара  ooooh! демек нищо не направих, ама до него е Юск та купих 5 много сладурски бодита с къс ръкав всякакви размери имаше за 10лв. Иначе съм взимала на Хаме и етървата ми ги беше препоръчвала - хубави са
От нс друго няма интересно, държа се много добре по магазините, обикаляхме за хладилник на нашите и всички се изтрепаха да казват колко е кротка, та сега ще видим да не ми говърне тъпкано  Crazy

# 521
Да ви питам има пюрета на Хип за след 4-ия месец с грах, царевица, карфиол. Давате ли на мъничетата си вече от тези храни?

Грахче, аз вече от всички зеленчукови на хип съм давала, само с домати и чушки (има едно смесено) не съм още Peace
А и аз давам от чая лека нощ като се събуди през нощта, ама аз го правя доста разреден - по-скоро за разнообразие на водата Peace

# 522
  • София / Сливен
Дудунски хич даже не решавам задачите за 5 клас или Алекс сам си ги решава или мъжът ми помага много съм зле с математиката и честно казано си я помразвам но за останалите прдмети съм 6 точки.
Кака Лара и Дани има подутина на кучишките долни зъбки но мисля че няма още да никнат доста по късно излизат още нямаме зъбче макар че на долното венче скоро ще пробият.
Вече не сме вегетарианци днес дадох пюре от заешко месце цялото се изяде.
Честита месечка на Бела много изкушителни вкусотиики има в почерпката все гледам да се ограничавам но хич не ми се отдава.
Гледах по бтв сутринта имаше в предаването на Иван Звездев един спортист каза че палмовият сироп действа отслабващо дали да не си поръчав 500мл. е 50лв. някой пробвал ли е?

# 523
Честито на празнуващите    bouquet

Искам да питам майките с опит: лекуваме сУполите вече 4 дена и няма кой знае какъв ефект, а капките брутално цапат всичко, та дали да не отидем в понеделник за нещо по-ефективно при педито?

Аз вече съм от работещите по-малко , влача малкия с мен по огледи, ама няма как ooooh!

Аз където имам едно от най-кротките дечица, днес е невъзможен-побърка ме...иде ми да го сложа в един кашон и да го изпратя на баща му Cry  Ние нямаме баби и дядовци да помагат, единя му дядо ми заяви, че ще дойде за РД догодина. Искам да отида до WC-то като бял човек и да се изкъпя на затворена баня  smile3511
 оплакх ви се сега да ви пожелая лека вечер  Heart Eyes

# 524
  • Под кленовите дървета
Силве, къде е голям Миро да помага? Обмисляла ли си за наемане на жена за един-два часа дневно, колкото да се оправиш, да отдъхнеш.  И ти човек. Hug

Мами, искам да питам какъв режим имат вашите бебета, защото според брат ми, тотално сме объркали нашия и затова бебето се буди нощем. Та бебо се буди към 7, играе до 10, тогава суче малко и заспива за час. В 11 се буди играем, храним се в 12, в 13 заспива до 14:30-15:00. Обаче от там не мога да го удържа буден и в 17 пак заспива за малко. Та според брат ми трябва да махна всички спанета, освен обедното, за да спи вечер и да давам вода през нощта, за да не го свикна и на 3 години пак да търси мляко. При вас как е?

Общи условия

Активация на акаунт