На половин годинка става вече МАЙското човече! №11

• 23 384
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, явно за днес отпадна срещата (много хора ми се обадиха, че няма да могат днес) - затова с Малини говорих и решихме че няма да е лошо да се видим в СРЯДА (24.11) В МОЛА НА СТАМБОЛИЙСКИ ОКОЛО ОБЯД

# 616
Привет от нас!

Първо да почерпя по случай половин годинката на Белла днес!

Днес нашата кака тръгна на предучилищна целодневно ( от 9 до 15.30ч. ) за 4 дена от седмицата. Пак това ми дава малко спокойствие докато се гледаме с Белла вкъщи. Иначе напоследък ми е страшно заето, сега подготвям един изпит за университета и главата ми пуши...  Crazy

Захранването на Белла върви много добре - вече си хапва стабилно сутрин каша, а на обед зеленчуково пюре. Месо не смятам да й давам докато не стане на 7 месеца, за други неща освен зеленчуци и плодове не мисля за сега  Peace

Зъбки за сега няма поникнали. Кари изкара първо зъбче на 8 месеца, така че явно ще си почакаме с Белла  Grinning

За гърне ми се струва леко безумно на тази възраст да я уча да сяда и да очаквам да върши нещо там. Сега в университета единия ми модул е човешка анатомия и биология и точно там беше отбелязано, че до 18 месечна възраст нервните окончания в отделителната система на децата действат на принципа, че като има нещо за отделяне, то се отделя без да се задава сигнал до мозъка да задържи урината докато детето отиде до гърнето например. Едва след 18 месечна възраст този рефлект се заражда и детето може да покаже, че има нужда да посети тоалетната. Голямата ми дъщеря се научи на ходи на гърне на 2 години и за точно 2 седмици махнахме памперса, без никакви инциденти  Peace

Ние вече започнахме да купуваме коледните подаръци. На Белла взехме това, на Кари това, както и още няколко по-дребни подаръчета. Отделно получаваме разни подаръци от роднините в България и по Коледа по принцип се затрупваме с доста неща  Laughing

Хайде лек и усмихнат ден! Отивам да ви чета  Hug

# 617
Забравих да кажа, че много сладурски неща правите в този сайт - календарчетата и т.н. Аз отдавна ползвам услугите на един такъв сайт - поръчвали сме картички за коледа, календари, колажи и книги със снимки. Дори тази година ще направя и поръчам част от коледните подаръци за роднините там. Особено ми е удобно да качвам и поръчвам снимки, тъй като ми излиза адски евтино, а аз обичам да си вадя снимките и да ги подреждаме в албуми  Peace

# 618
Славче, за срещата в сряда и аз съм ОК. Точно ще си взема и доставката Simple Smile Още веднъж хиляди благодарности  bouquet

Кикиники, това с картите и календарчетата е страхотна идея. Станали са супер, а и по принцип ти си доста изобретателна  bouquet

Лелеееее пак доста болнички мами и бебчета. Мимак, Облаче и други мами с болни дечица дано скоро се оправят. Дудунски и ти да оздравяваш и да си на линия в сряда Hug

Нати, страхотна почерпка Simple Smile Да ти е жив и здрав Андрейко, и много да ви радва Hug

Winnie, честита и на вас половин годинка! Да е жива и здрава малката Белла!

# 619
Ей, най-накрая и ние да се похвалиме, че започнахме захранването! Плодово пюренце ябълка и круша (направено от мама) 2 лъжички - кеф!  smile3521

ООО забравих да се похваля, че малката е качила 600 грама, сега е 7050 гр. и 67,5 см.

Не съм ви чела, но утре като завали с удоволствие ще ви чета цял ден.
Ако има болнички - да оздравяват бързо!
Ако има празнуващи - честито!

Последна редакция: пн, 22 ное 2010, 12:24 от poulini

# 620
Силве, още не съм го водила до педито, но каквото и да каже ще се съмнявам 100 пъти и няма да се успооя. Заради нея първия път стигнахме до болница. Успех с хремата, мила. Не знам какво да те посъветвам да му капеш.
Мимаче, хайде и вие бързо да се оправяте, ей. Аз за Алек купих уоки токита на Бен 10 и една игра- веселия пират. Сега прожектор за рисуване ще поръчвам.
Уини, ти сигурно си писала, ама аз не съм прочела- какво стана с интервюто ти за работа ?
Деска, аз за този мол инфо нЕмах  newsm78
Крисче сега заспа и аз започвам да вършея на компа. Ще си поръчам парфУме, проекторите за рисуване и ще чета за инхалатора, че съм твърдо решена на такъв.
Алексче, как си? Дай ми на лични скайпа ти. Видях че искаш да поръчаш количка от ибей  Peace

# 621
Мариелче, значи засега сме 3-чки Simple Smile

Хайде записвайте се за сряда Wink
Малини, Мариелка и аз Simple Smile

Ние сега се върнахме от разходка - ммм мхладно е навън , но като пекне слънчице е много приятно.

Запознах се с Моника на Лина н н - да знаете МАЙските бебчета са най.хубави и сладки. Цели бонбонки Simple Smile

Паулини , честито ви захранване Simple Smile

# 622
Ей, Славче, ти и вчера и днес си имала срещи с майски мами и бебета, страхотно. Ние вчера таман влязохме в Южния отидохме за кафе стана студено бебето се наяде и набегом към колата че извенъж много студ въх #Crazy

Взех на беб направление, напазарувахме ама понеже съм патица забравих  да му взема колекторче, та ще трябва да се справим с наличното шишенце Sad

За срядя - ако спра да ръся бацили ще дойдеми ние

# 623
Деска, дано се оправиш , че да дойдеш и ти Simple Smile вчера наистина като стана 17ч някъде и стана ужасно студено

# 624
  • София / Сливен
Winnie, честита месечка, люлката е страхотна имаме подобна но нашият бандюга е опасен взе да се надига в нея и ако не го връзвам ще се забие на земята.

# 625
Привет, мами и бебочета  Grinning
Много поводи сте имали за празнуване - месечинки, зъбчета, захранване - да са живи и здрави мъниците, да слушкат и да растат засмени  Hug
Болничките мами и дребчовци да оздравяват  Naughty
Ех, като ви чета за какви общи срещички се гласите, и на мен ми се иска да живея в София  Mr. GreenА иначе хич не ми се нрави  Confused
Аз днес си получих "кравешката" поръчка - книга и снимки - пристигнаха за две седмици. Малко съм разочарована от качеството на снимките в книгата - много гадно червенеят  Confused, но какво да се прави, идеята е важна  Sunglasses. А снимките са 6 точки, страхотни са. Пак ще поръчвам снимки, но за книжката не съм сигурна... Чакам си все още картите и две тефтерчета.
И нас сигурно ни мъчат зъби - тази нощ за сефте гелчето за зъбки прояви ефект - след като се разбуди със сърцераздирателен плач, я намазах, и заспа  Shocked - такова чудо никога не ни се е случвало, до сега все цицата оправяше нещата  Laughing
Дребната я пробвах с малко домашно кисело млекце+бисквитки безглутенови на Plasmon - резултатът беше само 2 изядени лъжички. Иска ми се с нещо да разнообразявам следобедното плодово пюре, но уви, няма да е с това  Grinning. Грисът ми се струва удачен вариант, но още сме на безглутенови неща. Впрочем - от няколко вечери мушмулата си смуче коричка хляб докато ние вечеряме - та да смятам ли, че вече съм въвела глутена  newsm78

# 626
Грисът ми се струва удачен вариант, но още сме на безглутенови неща. Впрочем - от няколко вечери мушмулата си смуче коричка хляб докато ние вечеряме - та да смятам ли, че вече съм въвела глутена  newsm78

има царевичен грис  Peace

почна да се препоръчва ранно захранване с глутен, ако няма фамилна обремененост, т.е межфу 6-8 м
Атила е вече успешно захранен с глутен, трябва да почнеш от овес-ръж-ечемик,-пшеница(мисля че така беше, дано не съм те подвела), т.е. от такива съдържащи по-малко глутен към повече, и се дава всеки ден около 10-20 дни
между другото може и хляб да даваш - на нас също много ни харесва да си смучен коричка хляб

хайде едно "гуш" за всички

# 627
Да, така е има теория за захранване по-рано с глутен, защото в момнета поемат по-малки количества и съответно организма не се натоварва Simple Smile Ама вече до болка ми писна от тия дилеми  Laughing

# 628
е, няма по-отвратено от храната дете от моето - как пък нещо не му хареса на т'ва магаре. днес трябваше да му дам морков та да почне да си ползва ръцете - да го избута и да стисне уста  Laughing май си отглеждам едно капризно създание  newsm78

одеве по случай месечинката залях детето и количката с кафе (Слава Богу студено кафе) и изкарах другата количка - е, супер неудобна ми е, а гледам, че мой познати все такива си купуват и много ги хвалят - уно на пег перего. някой да я ползва и да сподели впечатления?

# 629
  • Sofia
Ей, мислех, че няма да мога да ви изчета, а вие днес скромно-скромно  Mr. Green
Много болнички дечица - Вили, Ники, Силве, да се оправят бързо мъничците  Praynig Praynig Praynig dudunski, ти в сряда да си на линия  Naughty
Не смея да кажа, че Криста оправи сополите - завършихме с 3-4 дни Тобрин.
Winnie, да е жива и здрава Белла   bouquet Хубаво е, че Кари вече е на целодневна забавачка - ще имаш повече време за други неща  Peace

Брей, брей, сега се радвам, че не ми е минало плащането в artscow, че яко щях да се набутам за доставка  Shocked Страхотни неща сте сътворили  Peace

Ние с Крисе посетихме дядо й (моят татко). Той е много близо - в едно Дупнишко село, но с този строеж на Люлинската магистрала направо не ми се тръгва в тази посока. Все пак днес пътувахме много добре, Криста спа и в двете посоки, но явно пътят и емоциите я умориха и пак спи. Тя естествено порева и от баща ми, и от сестра ми - ужасна е докато свикне с някой, което пък прави Габи любимец на всички, з'то той от бебе "се слага" на всеки  Joy  Crazy
Тате ме зареди с яйца, ябълки, картофи тиква, кисело зеле, козе мляко...   chef

Само да сме здрави, в сряда сме на линия  Peace

Последна редакция: пн, 22 ное 2010, 18:00 от aniK

Общи условия

Активация на акаунт