На половин годинка става вече МАЙското човече! №11

• 23 378
  • 738
  •   1
Отговори
# 540

Една късна почерпка и от мен за половингодинишарчето ми.  Grinning

Не мога да ви настигна, тепърва чета 15-та страница. Crazy

Миналата седмица баткото си беше вкъщи, че беше с контузия и сега не мога да наваксам.

Около нас иначе нищо кой знае какво ново. От известно време се опитваме да се "захранваме", давам й Герберска круша ама нямаме голям напредък - все още бута с език лъжицата и се маца (а батко й в момента, който му дадох лъжицата отвори устата и толкова чисто си хапваше  Laughing). Та все още се плюнчим на по лъжичка-две и бързо губи интерес, отделно и, че има дни, в които забравям да й дам. Колко си ми е по-удобно с кърмичката. Mr. Green
Давам й и да пие вода - тъкмо на страницата, която чета Змейчето и тя казва - заедно бяхме като стигнахме до този извод - непреварена вода и то от чашка (капачката на шишето). Водата, която давам е или Девин изворна или Банкя или от кана Брита - редувам ги. Като съм по темата бях чувала за някакви бебешки чашки, мънички, колкото напръстник, които са идеални за такива бебета, които не искат да пият от шише, обаче не знам нито марка, нито откъде могат да се купят, мамите дето се ровите в И-бей, не сте ли мяркали нещо подобно?

И на приключване да се "изфукаме" какъв подарък имаме по случай празничето. Фук-фук

Хайде мяткам се назад и отивам да попрочета малко.

Гледам, че вече е тръгнала анкета за заглавие за следващата тема и пак понеже по ония страници четох, за няколко хлапета с лупинги вече, а и доста мами пуснаха децата да пълзят по земята, да предложа едно заглавийце с малко черен хумор, ако може:
"Есента събори листата, майчето на пода се премята" Mr. Green

# 541
jasmin_veni описала ли  точно нашия режим  Joy само че ядеме вечер по 7-8 пъти  Whistling ама здраве да е сама да си прави режима, просто нямам избор а и сами се грижим за малаката нямаме и ние баби и дядовци при нас, живи и здрави да сме само  Peace

Аз днес капнах а и сега разбрах че мъжа ми има да бачка два дни нно стоп и вечер да услужи на колега та ще луднааа  Peace

Ние днес голямо обикаляне  ooooh! Първо до карфура на кафе и обиколка с кумувете ни  Whistling, после в Метро за пюренца от там на пазара за зеленчуци /замразих на малката малко броколи във формички, утре смятам да направя същото и с карфиолче пък да видим/, после в Кауфланд тъпчихме и накрая в Билла  Joy е няма такова хайманосване, накрая милото заспа в слинга в 8 ч.  Embarassed е събудихме се след 20 мин. играхме до 22ч. и най-накрая спинкаме!!!!

целувки на всичси бебоци и лека и спокойна нощ  Hug

# 542
Славче, да, от Хонг-Конг ги пращат  Peace Явно там им излиза по-еФтинджос да ги печатат и изпращат, отколкото в Щатите  Thinking

Хабиби, вие май само Пикадили сте пропуснали днес  Wink Голяма разходка сте направили  Grinning

Елче, честита половин годинка и честито килимче на Саня   bouquet Получихте ли Нуби-то?  Rolling Eyes

Сега да питам - някой давал ли е вече зелен фасул? Как го приготвихте? Имам замразен и мисля тези дни да пробвам дали ще се хареса на госпожицата  Thinking

# 543
Нели, логично е да им е по еФтинджос Wink Аз дадох зелен фасул, приготвих го - сварих го и го пасирах и айде на кубчета Wink

# 544
Честито бебоците празнуващи 6 месеца и на тези които вече празнуват 7 да са живи и здрави.

Лилка ако беше от сапуните - затворите да са празни отдавна  Joy Добре, че не продавам такива, че сигурно някой да ме е убил досега

Rolling Eyes това май нещо не го разбрах newsm78.
dudunski ,но това е странното при нас, че самата сапунерка няма и грам ръжда(доста сполучливи са всичките останали аксесоари) и целоста и е запазена навсякъде, както си е купена преди години единствено с всеки изминал ден се отъняваше едната причица на решетъчната част.Като почиствам банята забелязвах всеки път как се рони като трохички хляб тази пръчица докато един ден се отчупи от единия край и падна след това и другата и това само средните където е най вече сапуна крайните почти нищо им няма.

И ние не искаме да пием вода, ама тя преварена хич не е хубава (поне на мен де) сложих днес малка лъчижка захар и е пие с удоволствие.
Ние имаме вече някакъв режим с някакви малки изключения плюс минус час
-събуждане и закуска 7:30-8:00ч
-сън от 10ч до към 11:30-12 :00ч и обяд към 12ч
-следобедн сън от 14-15ч и ядене към 15:00-15:30 (ако не е спала преди обед следобедния сън е от 12:30 до към 15ч,ако сме на разходка малко се променя това спане)
-след това 18:30 следващо ядене
-дрямка за 20-30мин между 18-21ч
-баня ,последно ядене към 21ч и заспиване различно до към 22ч

# 545
Лилка ако беше от сапуните - затворите да са празни отдавна  Joy Добре, че не продавам такива, че сигурно някой да ме е убил досега

Rolling Eyes това май нещо не го разбрах newsm78.

майтап за сапуна разяждащ решетките на затворите Wink

# 546
Аз дадох зелен фасул, приготвих го - сварих го и го пасирах и айде на кубчета Wink
Тъпо ама  Blush ooooh! нали целия си го вариш и пасираш, не само бобчетата  newsm78

# 547
Аз дадох зелен фасул, приготвих го - сварих го и го пасирах и айде на кубчета Wink
Тъпо ама  Blush ooooh! нали целия си го вариш и пасираш, не само бобчетата  newsm78

Да, да, само махам крайчетата както се почиства зелен фасул и целия - режа го само на парченца по бързо да стане Wink

# 548
  • София
Честити месечинки на празнуващите (вчера и днес - Mr. Green - който не спи, така е..) Елче, честита ви придобивка Simple Smile

Аз имах приятелка на гости, добре си побъбрихме, приготвих (поръчах, Славче  Wink) пица, много приятничко ни беше... А през деня ходихме на рд на друга приятелка, която стана на 30, децата голям купон спретнаха. Като сколасам да сваля снимките от телефона, ще кача някоя и друга....

Исках през нощта/рано сутринта да пиша през тел., но не става, не знам защо. Това моето чаве като се разпищя по никое време, ама то веселба, то изпробване на гласа, то игра, леле, не мислех, че ще заспи някога. И така сигурно час.. заспа и айде после пак. Луда станах... Краси, да знаеш, че не си сама... Тези деца са се наговорили, така ми се струва. Дано тази нощ реши да ми спести тея децибели... сигурно и на последния етаж я чуват, има ужасно пронизващ глас, ама нали баба ми й подари гласа си, и тя да оправдае "наследството"..... Mr. Green

Дилянка/Нели Praynig стиснати палчета да се оправяш бързо. Аз на времето имах някакви кистички на левия яйчник и както е казала Ани - с хапчета оправих работата.

Ани, Славче, като се видим ще ми кажете ли как редите далаверата в артскау? Нелка, нямаме път към Хисар за момента, иначе  Heart Eyes
Славче, не дават ли хубаво време за понеделник? Или сборен пункт мол-а, а от там - ако времето позволява директно в околните паркове...

Вени, за Габче знаеш - режим какъвто сама си спретне. Нали сме решили да се водим по бебетата, съответно и тук така. Ако сме навън, може да спи и 2 часа, иначе в къщи дремва за 20-30 мин. и това е. Все повече внимание си иска....
А за инфо - не я заведох на зъбар, мойта зъбарка ми каза, че съм се смахнала  hahaha и да съм си оставила нещата на природата на първо време..

Въпросът с яслите - хич не ми се дава и на мен преди да е на 2 и малко (мама ни е гледала до 3 и след това директно на градина), но си спомням Ани беше казвала за ползите от яслата.. Ако имам как да си остана повечко време, ще съм най-добре. Нелка, и аз не искам да изпускам тези сладки моменти на всичко първо в живота й... (в тази връзка днес си отлепи лепките на памперса едновременно с двете ръце, все едно цял живот това е правила, и беше видимо доволна  hahaha )

Забравих какво имаше на предните странички... Извинете  Blush ама ми спи и душата вече. Отивам да лягам, вчера се дивих на разговора между Меги и Лилка по никое време, днес аз на същия хал... Лека и спокойна нощ да е!

# 549
  • Sofia
Аз съм на линия  Crazy Снощи с мъж ми до никоето време преинсталирахме моя комп (като бебенце е сега  Mr. Green), а Кри реши да яде в 6ч.  Crazy После за кога да лягам - по-добре да си пийна чая и кафето докато всички спят  Peace
Нели, Славче, ей така като се заговорихме за кравата, влязох аз в акаунта да видя к'во става и - paiment failed  Shocked Аз нали "набутах" мъж ми да се занимава, той направи акаунт с негов мейл, който не проверява и хич не знам какво става. Не мога вече и плащанията с картата да си хвана, ама ми се строи, че не са дръпнали парите  Mr. Green Сега, като се събуди, ще го накарам да си влезе в пощата, да видим пише ли нещо  Crossing Arms

Аз утре съм си наумила да ходя при баща ми. не е 100% сигурно, но е много вероятно, така че за огромно съжаление ще пропусна срещичката. Мисля, че и утре даваха хубаво време и от вторник - дъжд  #Cussing out Ако все пак си останем тук, сме на линия  Peace

Elche, чудесен подарък  Peace Да ти кажа - и нашата сушилня е много шумна - нощем затварям плътно мокрото помещение, да не буди семейството, а то пък цялата топлина остава вътре и прави конденз. Затова започнах повече през деня да я пускам  Rolling Eyes

# 550
Привет

И тази сутрин ме боли гърло пу да му се невиди, не знам откъде прихванах пустия гърлобол #Cussing out

За утре и аз не съм на линия, сори Cry

Грис-а го сварих само с вода и после добавих плодовото пюре!!!Всички рецепти които изчетох дори бебешки бяха с пр.млко, имаше и с АМ ама то като се свари и вече няма никаква  хранителна стойност и накрая ми писна та си го направих както ми текна, така съм с готвенето, не мога по рецепти и с точни мерки - всичко на усет и око го правя

Дилянка, и аз съм имала киста на яйчника ама супер странно докато реша какво да правя, дали да се оперира или не и почнаха едни зверски болки един ужас, не можах веднага да отида на преглед ама като отидох и се оказа че се е спукала #Crazy, та така още 1 седмица зверски болки докато се разкара течността и после нищо. Пожелавам ти по най-безболезнения начин да се отървеш и ти

Вени, извинявай ама ми стана смешно от иказването на брат ти - мъжка му работа точно! Всяко бебе си спи по колкото си реши, независимо какъв режим се опиташ да му направиш - има по-поспаливи и такива дето сън не ги лови и нито едно от тях не е сбъркано Grinning

Аз тия дни нещо много съм се разнежила и само го гушкам и го мачкам Мишо Mr. Green В същото време младежа само си бута ръцете и краката в устата и не ще играчки само крайници ooooh!

Пожелавам хубав ден на всички

# 551
Здарвейте и от мен в неделната сутрин. Днес рано, рано ранихме цялото семейство...
Вени, да ти споделя опит и от Алек и от Крис: това че дечковците си подремват и поспиват през деня не е във връзка с нощния сън. Дори забелязвам, че след като е поспал стабилно денем, не се превъзбужда и киселее и вечер спи по- добре. Брат ти какво разбира от бебешки сън  Mr. Green От бебе до бебе разлика от земята до небето  Heart Eyes Не се тревожи, сам ще си регулира нощното спане. С Алек до 2 годинки се будех нощем като ненормална  #Crazy
Дудунски, да се оправяш, ей.
Дилянка, само горе главата. Всичко ще е ОК. Както казва Ани, кистите по жените ходят. Не задълбавай  Hug
Елче, страхотен подарък си имате. И аз бих се фукала с такъв  Hug
За купени замразени зеленчици никой нищо не пише  newsm78
А за козето мляко да кажа, че Меги е аПсолютно права. Аз мляко не съм пила, но съм купувала сирена... е имаше някакво българско- отврат. Взимах на Маджаров - не беше никак лошо, но какво френско козе сирене ядох- няма равно.

# 552
Добро утро!!!

И ние от рани зори сме будни, а преди малко Шуши се събуди от сутрешното си доспиване Laughing

Благодаря момичета за подкрепата, ще стискам зъби и няма да унивам повече Hug

Дудунски, бързо да се оправяш и ти Heart Eyes Heart Eyes
Аз бях купила грах замразена и си му правя пюренца.

Елче, с  здраве да си ползвате хубавият подарък Hug Heart Eyes

За грис-та и аз се чудех как да я направя, Дудунски ще пробвам и аз така Embarassed

Приятен ден на всички! Дано изгрее слънчице Hug

# 553

За купени замразени зеленчици никой нищо не пише  newsm78

аз използвам на бондуел Simple Smile

Вени - Атила спинка между всички хранения по 30 мин до 1.30 различно- ако не е спинкал през деня през ноща става много неспокоен - според мен няма нищо общо, храним се към 8,12,15, 18, 21, и после към 3-4 часа +- 30 минути

давам му по малко твърда храна когато се храня и аз  в 8.30-9, 12.30-13, 15.30-16 часа - сутрин каша(картофи с царевично брашно или зелен фасул с пшенично брашно, коричка хляб намазана с жълтък или тиква Simple Smile ) в 12 часа зеленчук - в 15 часа някакъв плод
всичко това е в много малки количества след кърмене най мн яде около 80 гр ако много много му храса,обикновено около 5-10 лъжички  Whistling

хайде отивам да чета после ще пиша пак :*

дудунски
грис царевичен направих с банан преди 1 седмица, не се хареса от нас Simple Smile  Peace

# 554
Добро утро  Hug
Облаче,страхотно аватарче си сложила.Големи са бонбони малките ти господа  Hug
Дилянка,дано се оправиш скоро  Praynig
Аз се "сдобих" с бучка в гърдата.Ееее,няма такава болка.Самото място е супер червено и боли много.И сега най-големия куриоз в нашия град няма лецитин.....в едната аптека имало 2 опаковки,но не могли да ги намерят.Утре вече ще има.Температурата за сега е 37,5,обаче аз нямам сили за нищо.Чувствам се супер скапана  Confused Правя топли компреси и слагам Ади да суче по-често....оф,дано скоро се оправи  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт