ОСМОКЛАСНИК химикалка мята, думи пише и задачи смята

• 43 337
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • София
ABC   е равностранен.
=> AH1=BH2=CH=m=h=l=s
=> OH перпендикулярно на  AB, OH1 перпендикулярно  на  BC, OH2 перпендикуларно на  AC
OH=OH1=OH2=m/3 (O medicenter)
POH=x => HOL=60-x
HOH1=2.60=120
=>LOH1=120-(60-x)= 120-60+x=60+x
LOM=180-60=120
H1OM=120-(60+x)=120-60-x= 60-x
=>
1). 90=90 градуса
2).60-x=60-x
3)m/3=m/3

Триъгълник HLO  eднакъв на  H1MO
=>LO=MO
H2ON=60-NOC; NOC=HOL=60-x
H2ON=60-(60-x)=60-60+x=x
=>
1).x=x
2).90=90
3)m/3=m/3

Триъгълник PHO  eднакъв на  NH2O
=>ON=OP

=> OP+OM=ON+OL
=>PM=NL

Нищо чудно да съм сгрешила някъде с буквите, но тук изписването на решение е ужас.Липсват ред символи и знаци. Въпреки, че и миналата година пак  ги нямаше, пък си пишехме на воля. Mr. GreenЯвно съм загубила тренинг.

# 616
Здравейте мили мами!
Честита Баба Марта! Бъдете здрави, красиви, щастливи и много много усмихнати! Приемете официалните ми извинения за отсъствието от форума  bouquet
Смених работата и засега се чувствам добре.
Тийнката е е послушна пу-пу-пу... даже донесе шестица по математика yes yes yes...
Сега отивам да приспивам малкия (малее окъсняхме) и да се подготвя за тежкия работен ден утре. И после лайф-почивка хахаха
Гледам за неделя среща се организира, ще гледаме да наминем. Лека нощ!

# 617
  • София
Ти пък, Джиджи! Hug

И детенцето ти добро, и учителката му добра, колко да донесе  в такъв случай по математика.. Laughing
То мойто също не е лошо, нали си е мое. И  също има шестици по матаматика, нищо че не може да се похвали с добра учителка. Но нещо ми мяза на моменти  на   Two Hearts  А от това до загубена, крачката е една.
Честита ти нова работа!

Мари Ди, да я направим от 17 часа, ако останалите нямат против.  За по-късно вече става безмислено, тъй като няма да имаме достатъчно време за лафене. Joy

Последна редакция: вт, 01 мар 2011, 22:42 от already detective

# 618
  • София
Already, съгласна съм, че по-късно няма смисъл. Ще гледаме към 4 да пристигнем и в 5 да сме на линия Laughing, много благодаря  bouquet

# 619
  • София
Съгласна съм за 5 ч.

# 620
Alreadi, мерси много. Открихме и друг начин, ротация с център О и ъгъл 120 град.

# 621
  • София
Оди, не си написала, че задачата е от раздел Еднаквости. А и аз съм разсеяна и  не попитах с какъв материал се очаква да бъде решена. Peace Като се има предвид, че учат ротация, трябваше да се сетя. По-доброто решение на този етап  е именно това с нея.  Peace Моето е по-скоро за седмокласник.

# 622
Малко извън темата, но получих официален отговор от РИО на МОНМ-гр. Пловдив
   Направили са проверка в ЕГ"Пловдив" и са установили, че само 2 деца от немска паралелка са допуснати да се явят на олимпиада по английски. Питали са директорката дали е отказала на други деца, а тя е казала-не  ooooh! Пълна лъжа!!!
   Обясниха ми, че трябва да отида с детето и да се изправим очи в очи с нея, за да изясним нещата. Но не мисля, че това е добро решение на въпроса  Confused
   11 години съм работила като учител и никой и нищо не може да ме убеди, че после този проблем няма да рефлектира върху моето дете  Cry
   Аз самата имам сили, но не искам да забърквам детето си ...
   От друга страна си мисля, че ако винаги заемаме мижитурска позиция, никога нищо няма да постигнем   Thinking
   С две думи-хем ме сърби, хем ме боли ...

# 623
  • София и там където не се пуши
Clivia, да хубаво е просто детето да се научи да бъде по-настоятелна.

# 624
Дороти, наистина е отказано-проблемът в случая не е в децата. Колко по-настоятелни да бъдат?!?  newsm78
   Аз също звъннах по телефона в училището да попитам-и на мен любезно ми обясниха, че не може.
   Сега всички твърдят обратното-можееееееее, ама е нямало други желаещи  Sick

# 625
  • София и там където не се пуши
Clivia, казвам го в такъв смисъл, че в бъдеще ще знаят, децата да се защитят. Явно че те не са виновни, не съм си мислила такова нещо. Също знам, че може в последен момент (това скоро го научих, от една съфорумка),   да отидат да се явят на олимпиада. 

# 626
   От друга страна си мисля, че ако винаги заемаме мижитурска позиция, никога нищо няма да постигнем   Thinking
   С две думи-хем ме сърби, хем ме боли ...

Clivia, не мисля, че заемаш мижитурска позиция. Напротив! В резултат на твоето запитване до РИО и тяхното до директорката, почти сигурно е, че тази директорка преди да каже "не може" за нещо друго, ще се замисли дали й се иска отново да влиза в обяснение с РИО. Иначе сега ако се изправите очи в очи с нея, какво ще се промени? Убедена съм, че големите промени стават с малки стъпки, а не с драматични действия, а ти си направила точно тези малки стъпки.

# 627
Белмекенска, трогна ме с поста си   bouquet
  И аз мисля, че все пак постигнахме малка победа  Peace
  За догодина вече знаем, че всички деца да имат възможност да се явяват на олимпиадите.
  Даже си мисля, че може да се промени и стратегията на тези учители, които подбираха учениците си, както в нашия клас. От 28 деца-6 само имаха възможност да отидат на немски език. Това е фалшив "успех" за преподавателя. Истинското измерване идва, ако се явят целият клас

# 628
  • София
Clivia, аз съм напълно съгласна с поста на Белмекенска. Направили сте нужното, нали хората казват - капка по капка, вир става. Може би наистина не е необходимо да подлагаш детето на допълнително напрежение, защото и без това не им е лесно. А мисля, че една открита конфронтация с директорката ще се отрази върху целия му престой в това училище. То сега каквото и да стане, няма как да се яви на олимпиадата, нали?
Пък догодина и ние ще сме по-настоятелни, защото и нас не ни позволиха да участваме. Визирам класния ръководител. 

# 629
А това че спират деца да се явяват на олимпиада в тяхното си училище, по езика, който им е основен (аз поне така разбрах) е повече от абсурдно. При моите до сега г-жите даже са ги задължавали - всички деца се чувстват длъжни да отидат и за неявяване трябваше дори да се представи бележка от родител или доктор. Ние си бяхме информирани, че няма начин разбира се, да е задължително, но така г-жата ги амбицираше Simple Smile затова ми е странно обратното поведение Thinking

А иначе и аз съм сигурна, че тази директорка от тук нататък ще се замисли дълбоко, преди да откаже на децата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт