ОСМОКЛАСНИК химикалка мята, думи пише и задачи смята

• 43 383
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
знам ли ,за някои може и да сме скучни ,затова да не идват на срещите ни
Забравих ,искам да ви поканя на концерт на ансамбъла ,в който танцуват децата ми : 
http://www.facebook.com/event.php?eid=159833490714303
входа е свободен ,два часа македонски ритми - иде ми и аз да запея и да затанцувам ,ама не мога
Дали тук в темата съм виждала онлайн речник по англ.или греша ,трябва ми такъв ,но за изразите в английския език - идиоматичен ?!?

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 13:29 от mama 69

# 91
Здравейте и от мен

Срещата беше супер както винаги сладки приказки с хубави хора.

Честит празник на Ками с малко закъснение но само с хубави пожелания   bouquet

Мама69 аз съм на линия за македонско винаги  и ще дойда, само да се разберем ти нали ще ходиш

# 92
Ками, честито на патерица! Hug То така става, като се вясвам от дъжд на вятър... Embarassed

zari65, бързо оздравяване! Hug

Момичета, аз пак изпуснах срещата. Все ги правите в събота, когато сме семейно вкъщи и имам някакво мероприятие. Cry Надявам се за следващата да съм свободна.

При нас всичко е спокойно. Младежът се бори с немския. Кога успява, кога не...Вчера донесе 4 на контролното и сме доволни вече и от такава оценка. Wink Учителката по немски доста ме дразни, защото не проверява контролните бързо, последното го задържа 10 дни, че дори вече бяха направили ново. Shocked Чудя се с кой акъл е тази жена. Ми те не са си видяли грешките от старото, тя вече им дала ново. При това е учител с 35г стаж. Както и да е, явно ще трябва да се примирим с нея.

Иначе в класа са си все още чужди. Въпреки това се организираха и ходиха 10-ина момчета на кино миналата събота и гледаха поредния Хари Потър. С момичетата изобщо не мелят брашно, абе пуберска работа. Не се оформят като колектив, доста са затворени децата и ги вълнува много ученето. Много зубърски клас - както казва моят. Mr. Green

# 93
  • София
Зари65, скорошно и леко оздравяване на детето! Дано да може да ходи на училище, за да не скучае вкъщи!
В събота си изкарахме чудесно. И както предложи Олреди, нека следващата среща да е и с пуберите. Да се надяваме, че този път ще се отпуснат повече. Ние може да сме в едната част на заведението, а те в другата, за да не си пречим. Wink Надявам се следващия път да сме в голям състав. Hug

# 94
  • София
Здравейте дами, Heart Eyes
Наистина предлагам да се пробваме с  една Коледна парти-среща с децата, които ще настаним на друга маса, естествено. Mr. Green
Палето, не мисли, че една четворка на този етап по немски е лоша оценка. Peace Децата учат много интензивно и им трябва време да затвърдят наученото, затова си мисля, че прогрес в оценките ще се наблюдава втория срок. Иначе в класа на дъщеря ми контролните по немски се връщат максимум до 2-3 дни след направата им, определено преди  да е дошъл ред на следващото.Прави се и поправка.Така че аз нямам  оплаквания от преподавателката . PeaceКласът им е задружен и виждам, че това най-много й се нрави в новото училище. Днес и вчера не беше на училище покрай настинката с  температура. Приятелки й снимаха и пратиха по Скайп всичко преподадено по немски, днес са й обещали да направят същото,  а един младеж даже се опитал да й възпроизведе по спомени естеството на задачите от контролното по математика. Друга девойка пък мина през нас да  й дам парички за балетна постановка, която ще посещават през декември, но срокът за плащането на билетите за която изтича днес.По думите на щерката този й клас е в пъти по-задружен от стария й. А мен такива отношения помежду им могат само да ме радват.  Grinning
мама69 ни покани на танцов спектакъл, аз мога да допълня културния афиш с покана за Коледен концерт на вокалната формация , в която пее дъщеря ми,  на 18.12  в Младежкия театър. Hug

# 95
Здравейте,

Отсега ми се иска да се запиша за следващата срещичка, че за тази само мернах, че се готвите, но при нас до днес як ремонт течеше и въобще нямаше как нито да чета и да пиша тук, пък камо ли да ходя някъде в събота (при "последния напън" на бояджиите). Радвам се, че сте изкарали чудесно и да си призная, защото сигурно го и подозирате - завиждам ви.

Честита да си Ками, желая ти здраве, любов и обкръжение от позитивни хора!

mama 69, благодаря за поканата, много ми се иска да доведа децата, че аз съм половинка от онзи край, но понеже съм жена, то направо си е двойно  Wink!

Бързо оздравяване на всички, че идват празници!

# 96
Момичета, отдавна не съм влизала в темата..а то и среща е имало.
 Сега влизам с молба към вас: помогнете ми за тая задача! От учебника е ,но не мога да зацепя как се решава.
Условие: Даден е триъгълник ABC. AA1, BB1,CC1 са медиани, а М е медицентър. Да се докаже, че М е медицентър и на триъгълник А1В1С1

# 97
  • София
Момичета, отдавна не съм влизала в темата..а то и среща е имало.
 Сега влизам с молба към вас: помогнете ми за тая задача! От учебника е ,но не мога да зацепя как се решава.
Условие: Даден е триъгълник ABC. AA1, BB1,CC1 са медиани, а М е медицентър. Да се докаже, че М е медицентър и на триъгълник А1В1С1
ще ползвам стандартните означения в един триъгълник.
AB=c; BC=a; AC=b
=>AC1=BC1=c/2;BA1=CA1=a/2;CB1=AB1=b/2
(B1-среда на AC, С1 - среда на АВ; А1- среда на ВС)
=>B1A1; A1C1; B1C1 - средни отсечки
=>B1A1 II  AB; A1C1  II AC; B1C1  II BC
Нека с A2,B2,C2 са означени пресечните точки на медианите на  триъгълник ABC със страните на триъгълника A1B1 C1
От горедоказаната успоредност
=>B1C2,A1C2,B1A2,C1A2,C1B2,A1B2 - средни отсечки
=>B1C2=A1C2=c/4; C1B2=A1B2=b/4; B1A2=C1A2=a/4
=>A2,B2,C2 - среди на страните на триъгълник A1B1C1
=>A1A2,B1B2,C1C2- Медиани
=>М- медицентър

Не зная какво са учили до момента, задачата може да се реши   и  с помощта на теорема, според която медицентърът дели медианата  от върха надолу в отношение 2:1.Ако ти трябва и това решение - свиркай.

Последна редакция: ср, 24 ное 2010, 17:49 от already detective

# 98
Олреди, много ти благодаря!  bouquet
Имам два-три въпроса, обаче newsm78:
1. В1С2 е средна отсечка в триъгълник АС1С ? Защото В1 е среда на АС и В1С2 е успоредна на АС1?...В смисъл, че през дадена точка В1 минава само една права , успоредна на АС1 и щом и средната отсечка минава оттам и е успоредна, то В1С2 е точно тая средна отсечка?
 Всъщност само тоя ми е въпроса!

# 99
  • София
1. В1С2 е средна отсечка в триъгълник АС1С ? Защото В1 е среда на АС и В1С2 е успоредна на АС1?...В смисъл, че през дадена точка В1 минава само една права , успоредна на АС1 и щом и средната отсечка минава оттам и е успоредна, то В1С2 е точно тая средна отсечка?
Да, ти си си отговорила вече и сама. Grinning Средната отсечка е  права, свързваща средите на две страни и успоредна на третата. Тоест B1A1 II AB=>B1C2 II AC1, но същевременно B1 - среда на  AC
=>B1C2- средна отсечка в AC1C Peace С останалите случаят е аналогичен.

Последна редакция: ср, 24 ное 2010, 20:02 от already detective

# 100
  • София
Simple Smile
Мога ли да публикувам и аз решение?
С вектори. Те са невероятен апарат. Нека G е медицентърът на АВС.
1) Нека означим с К пресечната точка на АА1 и В1С1.
В триъгълник АА1С=>В1- среда за АС; В1К//СА1=>( по теорема) К- среда за АА1 (1).
Сега започваме с вектори. ПОнеже това не е мат форум и няма означение за вектор, всяка отсечка, която ще изпиша по долу, е вектор.

B1К=AK-АB1=1/2АА1-1/2AC=1/2CА1=>
Аналогично C1К=1/2BA1=>K- среда за B1C1.
=>A1К- медиана за А1B1C1.
Означаваме  AG=4х=>GA1=2х=>AA1=6х=>AК=3х=>КG=х=>KG:GA1=1:2=>G- медицентър.

# 101
  • София
Горното решение е в пъти по-елегантно от предложеното от мен.   bouquet

# 102
  • София
Мами, защо вие или децата ви не си направят регистрация в http://www.math10.com/f/
И като имате въпрос по мат, да пишете там? Simple Smile
Тогава можем да пускаме чертежи и да пишем с мат. символи. Тук е трудно писането.

# 103
  • София
Мами, защо вие или децата ви не си направят регистрация в http://www.math10.com/f/
И като имате въпрос по мат, да пишете там? Simple Smile
Тогава можем да пускаме чертежи и да пишем с мат. символи. Тук е трудно писането.
Добра идея е тази за регистрацията, но последната често води  до пристрастяване ... Laughing

# 104
  • София
Миринда, това е най- важната теорема Simple Smile Тя ни позволява, да докажем, че една отсечка е средна. И затова я има като Т1 във всекчи учебник.
Да. Ако една права минава през средата на страна от триъгълник, успоредна е на друга негова страна=> тази права пресича и третата страна в нейната среда=> Отсечката от тази права е средна отсечка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт