Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 830 582
  • 6 804
  •   2
Отговори
# 1 410
Ходих до "Добрев" в "Павлово", но виното е 13.90 лв. Сигурно четат темата Simple Smile

И в Бели Брези на Дойран беше 13.90 или повече, не помня точно.  не, че исках да си купя, но ми стана интересно след дискусията тук.

Не обичам и такова сочене с пръст на другия и оправдаване при положение, че има неясноти и при производителя. Ами, ако прекупвача се е съобразил с цената на сайта без да знае, че включва 7 лв за транспорт ( Shocked) на бутилка и е сложил същата цена, за да не подбива пазара  newsm78 Аз не познавам и двете страни и не мога да кажа кой прав и кой крив, но като страничен наблюдател не ми направиха добро впечатление писанията по-горе.

Често казано за Елата не съм чула лоши отзиви до сега (не, че е късно  Tired ) та ми стана интересно zvanche би ли споделила твоите притеснения/негативи за Елата? Почти съм убедена вече, че няма как да има малък производител, който да запази качеството след като набере определена маса клиенти Sad

# 1 411
Здравейте отново. След последното н включване тук дълго анализирахме обратната връзка, която получихме от всички за виното. За това толкова време ни нямаше Simple Smile
Искаме да благодарим на всички за коментарите- особено за не толкова добрите, защото те са много важна част от бизнеса за нас. Ето какви решения взехме:
1. Наложихме препоръчителна цена на търговците от Елата- не повече от 15.00лв
2. Съгласувахме се с организаторите на пазара и на този етап Елата ще продават виното там
3. Ще коригираме цените в нашата фейсбук страница- за повече прозрачност и за да са по-ясни условията.
4. Ще се радваме ако имате въпроси или предложения- да ги споделите с нас на нашата фейсбук страница или на office@trastena.com

това е оптималният вариант, който успяхме да постигнем за всички страни. Поздрави!

# 1 412
Често казано за Елата не съм чула лоши отзиви до сега (не, че е късно  Tired ) та ми стана интересно zvanche би ли споделила твоите притеснения/негативи за Елата? Почти съм убедена вече, че няма как да има малък производител, който да запази качеството след като набере определена маса клиенти Sad
Аз мога да споделя моите впечатления за Елата. Само веднъж посетих пазара и си купих сирене от Елата. Ами сиренето беше много меко  и много солено, с две думи прясно, а не както очаквах зряло сирене. И като цяло останах с впечатлението, че са опитни търговци...не само в добрия смисъл. Не знам, но започва да ми се струва, че тази работа с чистите храни и фермерските продукти започва да отива към поредната печеливша сфера. Модерно е, търсенето се увеличава, съответно цените се дигат, а качеството спада. Аз например често се опитвам да си купувам хляб от специализираните магазини за био и фермерски храни, но честно казано цената от 3.50 за хляб ми се вижда много висока.

# 1 413
roverandom,  и аз имам такова опасение.
Също и друго такова, че се създава изкуствена бариера за хора с приемлива продукция, но на доста по-ниски цени.

Освен това не ми харесва как се чувстват над закона (който търговците са длъжни да спазват).

Пак в "Павлово" е пекарната, да не споменавам марка. И там хлябът изобщо не е евтин.
Пловдивският майстор е издал книжка с рецепти за хляб, по-скоро брошура, около 30 страници голям формат. Струва 6 лева.

# 1 414
  • софия
За да не повтарям, от споделени неща в темата, личният ми опит с Елата, моите опасения са същите като на roverandom и Люлин. Хората, които видях на пазара от Елата ми направиха впечатление на търсещи печалба, яхнали вълната на "модата" за търсене на нормална, истинска храна и нищо повече. Т.е. търговци, но не от най-почтените. Извинете, но те си бяха сложили 100% печалба за стока, която дори не е бързо разваляща се...

# 1 415
Здравейте,
Тъй като не живея в София се интересувам от онлайн магазини за чиста храна.
Бихте ли дали линкове на сайтове, от които сте поръчвали.
Благодаря.

# 1 416
Къде живееш?

# 1 417
гр. Русе
Не са ми известни био магазини тук.
Затова питам за онлайн такива.

# 1 418
  • София
http://dnes.dir.bg/news/deputati-otzet-16257335?nt=13
Записаха в закон що е то оцет, 10 000 лв. глоба за ментета

И все пак се изненадах, че "оцет" се прави от петролни деривати!

# 1 419
  • София
Цитат
Не знам, но започва да ми се струва, че тази работа с чистите храни и фермерските продукти започва да отива към поредната печеливша сфера.
Не е само "струване" Laughing Един от "производителите", които се рекламират в страницата на пазара отглежда зеленчуците в едно планинско село от пет човека. Петият човек е свекърва ми Laughing, която искрено се разсмя, когато и казах за него - не пръскал, не торял... Пълна измама.

# 1 420
 Мишоран кажи кой е некоректния? Не заслужава конфиденциалността щом си позволява да лъже. По принцип не винаги еко означава без торене ( ами естествена тор?) или пръскане ( сигурно има безопасни смеси, които ще предпазят реколтата). Но да казваш не торя и не пръскам, а да го правиш  Thinking

# 1 421
Ами аз не знаех, че някой твърди, че не пръска и не тори. Баба ми например си гледа домати и ги пръска със "син камък". Обаче доматите са й супер. Не знам колко са еко и чисти при това положение...същото е и с домашните яйца, които са от кокошки хранени със смески. Доколко са чиста храна не знам, но поне съм сигурна, че не са наблъскани с хормони. Предполагам, че фермерите също ползват някакви препарати, според мен трудно ще минат без тях, особено ако произвеждат продукти за продан, а не само за собствени нужди.

# 1 422
  • Sofia
и моите хора от село си пръскат овошките,лозето,зеленчуците...като им казах,че искам да няма пръскане ме изгледаха с насмешка... Wink

# 1 423
и моите хора от село си пръскат овошките,лозето,зеленчуците...като им казах,че искам да няма пръскане ме изгледаха с насмешка... Wink
В темата за био градинарството постоянно около това се въртят въпросите. Има пръскане и пръскане. Например синия камън е позволен и за био. Аз лично в градината ми не пръскам с нищо и не ползвам изкуствен тор и се получава,  но може би е въпрос на късмет (досега). Подозирам, че овошките без пръскане няма да се получи...

# 1 424
  • София
... домашните яйца, които са от кокошки хранени със смески. Доколко са чиста храна не знам, но поне съм сигурна, че не са наблъскани с хормони. ..

Просто прочети състава на смеските и ти също ще знаеш Simple Smile
точно тези яйца са блъскани с хормони. Ти как мислиш, че става "блъскането".

Имам огромно разочарование от уж натуралните сушени кайсии от Евразия. Кафяви на цвят, не ярко оранжеви.
Вече на кашончето пише , че съдържат сулфур диоксид. Нямаше такъв надпис досега! Цял кашон 5 кила ще мием и накисваме преди консумация.
А предния кашон ми го нападнаха буболечки и аз бях толкова щастлива... грешни изводи съм си правила, в стремежа си да се заблуждавам, че е нещо читаво

Същото се случи и с прах за пране Planet , гръцки, еко (не био). Вече съдържа и оптични избелители , и фосфати, и  ензими и чудесии, по съставки не отстъпва на Ариел, но не пере идеално като него

Общи условия

Активация на акаунт