Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 830 830
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 1 530
  • на последния етаж
Месни неща купуваме от Лесидрен, определено ни допада вкуса им Simple Smile
Къде могат да се намерят?

# 1 531
В София имат няколко фирмени магазина, ние купуваме от този на Черни връх, близо до Кемпински е Simple Smile

# 1 532
  • София
Привет и от мен, ние за млечни продукти сме се спрели на Земенея (натуралните)
Как го разбираш "натуралните"? Не можах да се свържа на посочените телефони да питам.

Вчера яко ме шамаросаха Земенея - имат вафли с тяхната марка. С маргарин и всички задължителни изкуственяци. Е, стопиха ми се надеждите и в този производител.

# 1 533
  • София
Здравейте, някой има ли впечатления от Джиев - пилешки продукти май само? По-точно ме интересува кайма и шунка.
В магазинче, което отвориха скоро до нас ги има, освен тях също продават Земенея, Равногор, Ситово.

Май сме съседки  Wink Аз купувам сирене на Равногор, харесва ни, но малко му вдигнаха цената. На Ситово също не е лошо, освен това често има и натрошено, което е доста по-евтино. За на Джиев продуктите и аз се интересувам, днес една жена купи от магазинчето тяхна пилешка кайма, питах я хубава ли е, тя отвърна, че за пръв път взема. Яйцата в магазина са винаги пресни, поне аз когато съм купувала. През ден варя за бебето и много лесно се белят.

# 1 534
  • Sofia
това,че се бели лесно яйцето не е показател за пресно,пресните трудно се белят

а в пилешката кайма има много смляна кожа и кой знае още какво

# 1 535
  • София
Кожите в каймата вече са бял кахър
http://dnes.dir.bg/news/evropeyski-sauz-otglezhdane-GMO-16863201?nt=4
Компаниите производителки на семена чакат от 40 години това решение, отбелязва АФП.

Дочакаха.

# 1 536
попаднах на едни бисквити Хогаренас в Пикадили. По съставки ми изглеждат ок и са вкусни. Много леко сладнят. Само високоолеично слънчогледово олио не съм сигурна какво е.

# 1 537
  • Sofia
не са много "чисти"

# 1 538
# 1 539
  • София
нали са аржентински? там е ГМО до ГМО
не са от ЕС- никакви ограничения
не знам какво има предвид Доли, но с това аз съм ги набедила

# 1 540
Да, от там са. Това не ми беше дошло на ум. Търся някакви бисквити, които да купувам от магазина и не мога да намеря читави.

# 1 541
Нещо случайно попаднах при вас Simple Smile Здравейте Simple Smile

Както казва моят мъж...'Най- големият производител на моцарела в света го хванаха, че не му е истинска моцарелата, твоята от къде я купи истинска? '

Имам въпрос- как разбрахте, че истинското кисело мляко е рядко, а истинското сирене е твърдо? Simple Smile Питам, защото имам лични наблюдения, че не е така.

На Джиев продуктите бяха качествени преди години, когато сме купували, но много зависи купуват ли се от конкретния магазин. Бързо се развалят, трябва да им се гледа срока. Каймата им е единствената пилешка, която съм яла и ми харесваше.

Хогаренас не са ли гръцки?

# 1 542
Нещо случайно попаднах при вас Simple Smile Здравейте Simple Smile

Както казва моят мъж...'Най- големият производител на моцарела в света го хванаха, че не му е истинска моцарелата, твоята от къде я купи истинска? '

Имам въпрос- как разбрахте, че истинското кисело мляко е рядко, а истинското сирене е твърдо? Simple Smile Питам, защото имам лични наблюдения, че не е така.

На Джиев продуктите бяха качествени преди години, когато сме купували, но много зависи купуват ли се от конкретния магазин. Бързо се развалят, трябва да им се гледа срока. Каймата им е единствената пилешка, която съм яла и ми харесваше.

Хогаренас не са ли гръцки?

Домашните са такива  Grinning

Моцарелата е прясно сирене , преди да е осолено . В България не се консумира мисля , дори се казва ,че не е много полезно , защото маята е жива още . Рикотата си е чиста извара.

# 1 543
  • София
...Имам въпрос- как разбрахте, че истинското кисело мляко е рядко, а истинското сирене е твърдо? Simple Smile . ...

вадиш от контекста , прочети малко назад, за да хванеш нишката

твърдо купешко мляко и меко купешко сирене не трябва да се купуват, за да не се стимулират химично-вкусовата промишленост, непрофесионализма и злоупотребата с потребителите

Последна редакция: сб, 14 юни 2014, 08:35 от ЗаСлон

# 1 544
ЗаСлон, явно наистина нещо съм пропуснала, ще се върна назад в темата. Но продължавам да твърдя, че истинското кисело мляко е средно твърдо, до степен да остане на бучка, когато си гребнеш от кутийката/бурканчето. И задължително се образува цвик/вода. А твърдото сирене е нищо друго, освен стабилизатори.(пак като млякото, то трябва да е средно твърдо, не меко, не твърдо) Замислете се как стоят бучките сирене по цял ден във витрината на магазина и как трябва да се съхраняват, за да не се развалят. Не искам да споря, това е мое мнение.  Просто ми стана интересно и ще се върна да прочета защо е такова общото мнение.

Общи условия

Активация на акаунт