Купуване на ЧИСТА ХРАНА

  • 830 830
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 1 530
  • на последния етаж
  • Мнения: 9 880
Месни неща купуваме от Лесидрен, определено ни допада вкуса им Simple Smile
Къде могат да се намерят?

# 1 531
  • Мнения: 25
В София имат няколко фирмени магазина, ние купуваме от този на Черни връх, близо до Кемпински е Simple Smile

# 1 532
  • София
  • Мнения: 5 347
Привет и от мен, ние за млечни продукти сме се спрели на Земенея (натуралните)
Как го разбираш "натуралните"? Не можах да се свържа на посочените телефони да питам.

Вчера яко ме шамаросаха Земенея - имат вафли с тяхната марка. С маргарин и всички задължителни изкуственяци. Е, стопиха ми се надеждите и в този производител.

# 1 533
  • София
  • Мнения: 6 302
Здравейте, някой има ли впечатления от Джиев - пилешки продукти май само? По-точно ме интересува кайма и шунка.
В магазинче, което отвориха скоро до нас ги има, освен тях също продават Земенея, Равногор, Ситово.

Май сме съседки  Wink Аз купувам сирене на Равногор, харесва ни, но малко му вдигнаха цената. На Ситово също не е лошо, освен това често има и натрошено, което е доста по-евтино. За на Джиев продуктите и аз се интересувам, днес една жена купи от магазинчето тяхна пилешка кайма, питах я хубава ли е, тя отвърна, че за пръв път взема. Яйцата в магазина са винаги пресни, поне аз когато съм купувала. През ден варя за бебето и много лесно се белят.

# 1 534
  • Sofia
  • Мнения: 29 073
това,че се бели лесно яйцето не е показател за пресно,пресните трудно се белят

а в пилешката кайма има много смляна кожа и кой знае още какво

# 1 535
  • София
  • Мнения: 5 347
Кожите в каймата вече са бял кахър
http://dnes.dir.bg/news/evropeyski-sauz-otglezhdane-GMO-16863201?nt=4
Компаниите производителки на семена чакат от 40 години това решение, отбелязва АФП.

Дочакаха.

# 1 536
  • Мнения: 19 997
попаднах на едни бисквити Хогаренас в Пикадили. По съставки ми изглеждат ок и са вкусни. Много леко сладнят. Само високоолеично слънчогледово олио не съм сигурна какво е.

# 1 537
  • Sofia
  • Мнения: 29 073
не са много "чисти"

# 1 538
# 1 539
  • София
  • Мнения: 5 347
нали са аржентински? там е ГМО до ГМО
не са от ЕС- никакви ограничения
не знам какво има предвид Доли, но с това аз съм ги набедила

# 1 540
  • Мнения: 19 997
Да, от там са. Това не ми беше дошло на ум. Търся някакви бисквити, които да купувам от магазина и не мога да намеря читави.

# 1 541
  • Мнения: 851
Нещо случайно попаднах при вас Simple Smile Здравейте Simple Smile

Както казва моят мъж...'Най- големият производител на моцарела в света го хванаха, че не му е истинска моцарелата, твоята от къде я купи истинска? '

Имам въпрос- как разбрахте, че истинското кисело мляко е рядко, а истинското сирене е твърдо? Simple Smile Питам, защото имам лични наблюдения, че не е така.

На Джиев продуктите бяха качествени преди години, когато сме купували, но много зависи купуват ли се от конкретния магазин. Бързо се развалят, трябва да им се гледа срока. Каймата им е единствената пилешка, която съм яла и ми харесваше.

Хогаренас не са ли гръцки?

# 1 542
  • Мнения: 9 992
Нещо случайно попаднах при вас Simple Smile Здравейте Simple Smile

Както казва моят мъж...'Най- големият производител на моцарела в света го хванаха, че не му е истинска моцарелата, твоята от къде я купи истинска? '

Имам въпрос- как разбрахте, че истинското кисело мляко е рядко, а истинското сирене е твърдо? Simple Smile Питам, защото имам лични наблюдения, че не е така.

На Джиев продуктите бяха качествени преди години, когато сме купували, но много зависи купуват ли се от конкретния магазин. Бързо се развалят, трябва да им се гледа срока. Каймата им е единствената пилешка, която съм яла и ми харесваше.

Хогаренас не са ли гръцки?


Домашните са такива  Grinning

Моцарелата е прясно сирене , преди да е осолено . В България не се консумира мисля , дори се казва ,че не е много полезно , защото маята е жива още . Рикотата си е чиста извара.

# 1 543
  • София
  • Мнения: 5 347
...Имам въпрос- как разбрахте, че истинското кисело мляко е рядко, а истинското сирене е твърдо? Simple Smile . ...

вадиш от контекста , прочети малко назад, за да хванеш нишката

твърдо купешко мляко и меко купешко сирене не трябва да се купуват, за да не се стимулират химично-вкусовата промишленост, непрофесионализма и злоупотребата с потребителите

Последна редакция: сб, 14 юни 2014, 08:35 от ЗаСлон

# 1 544
  • Мнения: 851
ЗаСлон, явно наистина нещо съм пропуснала, ще се върна назад в темата. Но продължавам да твърдя, че истинското кисело мляко е средно твърдо, до степен да остане на бучка, когато си гребнеш от кутийката/бурканчето. И задължително се образува цвик/вода. А твърдото сирене е нищо друго, освен стабилизатори.(пак като млякото, то трябва да е средно твърдо, не меко, не твърдо) Замислете се как стоят бучките сирене по цял ден във витрината на магазина и как трябва да се съхраняват, за да не се развалят. Не искам да споря, това е мое мнение.  Просто ми стана интересно и ще се върна да прочета защо е такова общото мнение.

Общи условия

Активация на акаунт