Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 830 825
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 5 880
За хигиената на мляко и млечни продукти зависи от хората. Съседката на село, докато имаше животни, спазваше невероятна хигиена при доенето - специални дрехи, които постоянно се перяха и гладеха, специална забрадка, за да не се вижда и косъмче. Кравите и овцете бяха на паша, а зимата се хранеха само със сено и суха люцерна.
Сега има само няколко наистина щастливи кокошки, които не са и помирисвали смеска.
Единствената крава на село, за която знам, че съществува, е на една невероятна мърла, която живее в къща без вода вътре. Хора, които са влизали казват, че изобщо нямало чаршафи. С едни и същи дрехи в обора и в леглото... И много пари да ми дадат, пак не бих се доближила до такова мляко.
Напоследък изобщо не ми върви месото, особено пилешкото. Преди поръчвах и купувах пилета от малка ферма, доста по-добри от масовата на пазара. Човекът зарежда пиленца еднократно, гледа ги около 3 месеца, преди кланицата се свързва с клиентите и уточнява заявките им. Минимално количество - кашон с 8 пилета. Кара ги до хората с хладилна камионче в деня след коленете им в лицензирана кланица. Това е за София и още един - два града.

# 5 881
  • България
От склада на Сточна гара краве сирене Съединение 17.80
Козе 22-23, не запомних, защото не взех
Кашкавал Върбина обикновен 19.40
За пилетата. Според проучвания на английски от моя приятелка няма хормони в сготвеното месо. Митове са и се мултиплицират от устата на лекари и разбирачи. Тя направи проучването не само поради лична необходимост, заради своето момиченце,  а и защото отговаряше за храненето на голяма група деца. Родителите настояваха да се изхвърли пилето от менюто.
За насекомите, които ще ни пробутват да ядем нищо не казвате...
Заслон, къде е този склад?
На Женския пазар, София, в страната към Лъвов мост има магазин на Аладин само за пилешко, което е от Румъния.

# 5 882
  • София
Тоя склад през тодина го обясняваме в темата, някои успяха да го намерят,  но е много трудно. Освен това лаботи само преди обяд  в работни дни. Ще опитам по-късно да намеря локацията. Адрес няма!

# 5 883
Ще опитам и аз да обясня за склада. На кръговото на Сточна гара излизате от изхода, който е за Хаджи Димитър и мелниците, като излезете много скоро самия път прави остър десен завой, точно преди завоя трябва да продължите направо, от лявата страна ще ви е канал ли е река ли не съм сигурна, а от дясно започват халета. Карате докато стигнете до тези халета, които имат навес отпред, там питате за склада с млечни продукти. Работят само до към 12.30ч.

# 5 884
Този сезон пилетата на Чифлик ливади са невероятни.
Големи, сочни и много вкусни.
Аз не съм член на Ливади, защото не харесвам обвързване с членство, но пилета редовно има на свободна продажба и се възползвам.
Синът ми хапва всеки ден пилешки гърди (направил си е програма хранене в комбинация с тренировка) и магазинът ми е единственото спасение от боклуците, които се продават масово.

# 5 885
Това ли е? Дистрибутори са на много млечни фирми.

https://goo.gl/maps/GJV7oCGPSyqY58fL6

# 5 886
  • София
Не са тези.
Много малка им е базата, само едно хладилно помещение и едно миниатюрно офисче. Само за натурални сирене и кашкавал.
Там има много фирми, пълно е и с боклуци.
Указанията на Ze ze са идеални Simple Smile
ПИТАТЕ ЗА МЛЕЧНИ ОТ РОДОПИТЕ

# 5 887
  • София
Какви са цените в момента на Ливади?

# 5 888
Аз открих в съседно на нашето село магазинче за млечни продукти на фирма Ваневи мисля. Имат страхотна извара, прясно мляко от млекомат, кисело мляко и сирене. Опитвала съм само бялото саламурено сирене във вакуум опаковка. Имат и кашкавал и още няколко вида сирена, но тях не съм опитвала. Минус им е бабата магазинерка, която гледа да те удари в кантара, а вчера и в млякото. Просто свърши. Бутилката не ми се напълни, но тя каза, не може да платиш по малко. Щом бутилката е минала средата значи плащаш 2л. Можех да откажа да взема млякото,но не ми се занимаваше с разправии.

# 5 889
На Вивенда същото ли е пилешкото онлайн както и на място в магазините им? Виждам само еидн вид, пише натурално пилешко, гърди 400гр са 8лв, което хич не е чак толкова скъпо. На съни фарм са 22лв - 500гр. Магазините са ми далеч, бих искала да поръчам онлайн. Но то явно е само замразено, на място имат ли охладено прясно? И знае ли се откъде зареждат пилешкото?

# 5 890
  • софия
Пилетата на Ливади в началото на пилесезона (м. март) са по-дребнички. След това стават по-големи (2,300 кг - 2,500 кг). Ноември купувам повече, зареждам фризера и вадя, когато искам. Удобно ми е, свикнала съм и за сега нямам причина да се отказвам от тях. И агнешкото им е хубаво, свинско сме купували. Изобщо доволна съм от тяхното месо.

# 5 891
А каква е цената на килограм на пиле Ливади?

# 5 892
На Вивенда аз купувам само от френските пилета с техния сертификат червен за качество. Свободно отглеждани са . Месото няма нищо общо с това  от Съни фарм и подобни. Цената е висока, месото е замразено. Купувам с доставка до вкъщи . Взимам и друго месо. Нямат за мен аналог.

# 5 893
цените са убийствени на вивенда.

# 5 894
Ливадите много вдигнаха количеството и те, преди за свободна продажба не оставаше почти нищо, сега има целогодишно без недостиг.
Аз спрях да вземам свинско откакто му изравниха цената с говеждото. Иначе им е добра продукцията, но аз нямам претенции да разбирам.

Съни фарм от самото им начало не вярвам, че са пасищни. В началото на различните продукти пишеше от кой производител са и бяха все различни. След това не съм вземала вече.

Общи условия

Активация на акаунт