Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 844 102
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 6 315
  • София
А аз си мислих, че не е ок, когато образува много пяна.🤦♀
Хубаво ли е това масло, не съм го пробвала? Аз най-често млеката на Елби купувам и кашкавала, въпреки че бързо мухлясва, не знам това признак ли е за нещо тук май се е обсъждало, че не е хубаво да мухлясва, но аз помня, че едно време преди 90-та година кашкавала пак мухлясваше.

Хубаво е, да. Най-често, като взема масло го претопявам на гхи и ако маслото е лошо, започва да мирише лошо в мига, в който се стопи. Един вид, това ми е теста. Blush

# 6 316
Здравейте,
Някой дали може да препоръча място за поръчка на месо от пасищни пуйки. Знам че сега не е много подходящ сезона, но захранвам бебе и алергологът ни препоръча да започнем с това месо 🤦♀. Видях в домашница че има, но фирмата няма никаква информация от къде идва месото. Благодаря

# 6 317
  • пустинята Гоби
Има храни, които оцветяват кожата и такива, които не я оцветяват, така че примера със зелениите не е релевантен. Няма как да знам дали човешкото месо се оцветява, но ако ядете само моркови или тиква ще станете жълти като стой, та гледай.

# 6 318
  • София
Има храни, които оцветяват кожата и такива, които не я оцветяват, така че примера със зелениите не е релевантен. Няма как да знам дали човешкото месо се оцветява, но ако ядете само моркови или тиква ще станете жълти като стой, та гледай.
Точно така, от морковите се става оранжев, но трябва да се изядат много моркови. При мен стана с пиене на страшно много сок от моркови. Това е сигнал, че черния дроб не може да го преработи.

# 6 319
  • София
А и метаболизмът при пилците не е точно като при хората.
Сетих се - може да дават куркума на пилетата, за да им е по-жълто месото и да ни измамят  Simple Smile

# 6 320
Може и шафран 🤣

# 6 321
  • София
Малеее....тогава наистина ще са златни

# 6 322
  • София
Спомням си  как едно време, жълтъците на  яйцата от индустриално отглеждани кокошки, бяха доста бледи. Потребителите не ги приемаха с възторг и все мрънкаха. Към днешна дата, вече са доста  жълти, сигурно  ги тъпчат с моркови, тиква и царевица, нали ?  Аз залагам на синтетични багрила в смеските ,  хем е евтино , хем резултата е сигурен.

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 20:43 от мързеливка

# 6 323
Един производител разказваше, че може да докара всякакъв цвят жълтъци....

# 6 324
  • София
Един производител разказваше, че може да докара всякакъв цвят жълтъци....

А пилета ?Simple Smile

# 6 325
  • Майнатаун
Имам следната дилема кое е по-добре, макар че предполагам че ще ви се стори глупав въпросът ми. Имаме съсед на вилата, който им огромно място, над 2 декара което си го ползва за да си гледа кокошки. Абсолютно свободно са отглеждани, хранят ги със зърно уж. Яйцата от кокошките са страхотни поне за мен, сякаш даже имат по-добър вкус. Съпругът ми обаче е н мнение, че не трябва да взимаме от там яйца, защото нямат никакъв контрол и никой за нищо не ги проверява и не се знае стават ли тия яйца, той държи на индустриалните, защото са произведени под контрол. Въпросът ми е има ли за какво да се опасявам от домашни яйца?

# 6 326
Да ми ги дава на мен, аз ще му купувам от магазина Sunglasses
Човек, та ти имаш цяло богатство под носа си, въобще няма какво да се чудиш.

# 6 327
  • София
Здравейте,
Някой дали може да препоръча място за поръчка на месо от пасищни пуйки. Знам че сега не е много подходящ сезона, но захранвам бебе и алергологът ни препоръча да започнем с това месо 🤦♀. Видях в домашница че има, но фирмата няма никаква информация от къде идва месото. Благодаря

Ако сте от София, има една ферма "Могилка", ще я намерите и във фейсбук.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100057273025766

# 6 328
  • София
А и метаболизмът при пилците не е точно като при хората.
Сетих се - може да дават куркума на пилетата, за да им е по-жълто месото и да ни измамят  Simple Smile
дават им, и не толкова ...полезно неща. Да не си помисли че е от царевицата расла на Южен склон Grinning

# 6 329
  • София
Говорейки за пилета, ако ви попадне опитайте тези, ръчно пърлено, дреболиите са в плик. Купувам го от млекарница в кв. Гоце Делчев.

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 21:26 от Ray Of Light

Общи условия

Активация на акаунт