Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 844 404
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 2 700
Аз също съм взимам брашно на Балван и мо харесва вкуса на печивата с него (особено когато е приготвено и в карамична тава). А за състава наистина няма как да знаем   Sad

По-горе стана въпрос за хубава халва. В кварталното магазинче зареждаха една, която беше в теникиена опаковка като тази от едно време. Съжалвам, че не си спомням наименованието, но беше някаква фамилия, от сорта "Братя ... , радомирска фирма. Халвата беше наистина с вйус като от едно време, но май само аз я купувах и престанаха да я зареждат. 

# 2 701
  • Sofia
В брашното в пакети се слагат подобрители,ензими,глутен и др незнайни съставки. Най-сигурно е да си мелим зърното.

# 2 702
В брашното в пакети се слагат подобрители,ензими,глутен и др незнайни съставки. Най-сигурно е да си мелим зърното.

Те и без да слагат си има глутен в пшениченото брашно  Mr. Green
И ние ползваме Балван, поне няма описани добавени подобрители и ензими ... колко е истина, не знам. Надявам се да има все пак някакъв контрол.

# 2 703
Птиците, при меленето в промишлени метални мелници съдържанието на глутен се увеличава многократно (заради технологичното нагряване на зърното от триенето). Този д"ефект" не се наблюдава при мелене на брашна в каменна мелница.
В по-големите градове вече има частни каменни мелници, в които мелят брашно по заявка. Не е чак толкова скъпо и си заслужава  Peace.

# 2 704
Ние проблем с глутена нямаме и не сме имали Peace
Свекър ми има каменна мелница и взимаме от него като сме там, но при моето ежедневие не мога и жито да търся, че да го меля ... Ако би имал някой вкъщи проблем, щях да го правя, но сега ме устройва и това Simple Smile

# 2 705
А , добавя си се и допълнително глутен към брашното Simple Smile

# 2 706
  • София

Лимецовото брашно на Балчо има 28 % глутен. Това как го разбирате? Потресена съм! От моето лековерие. Тия митове за ниско и почти нулево съдържание на глутен ще трябва да ги проверявам в лаборатория вече....

Разликата в съдържанието на глутена в брашното зависи от кой лимец е направено.Има еднозърнест и двузърнест лимец.

Аз брашно купувам от Лидъл.Пускат от време на време био брашна,взимам пълнозърнесто и тип 1150.

# 2 707
  • България
Здравейте,

Хубави зеленчуци на Женския пазар продават на маса 11 - Катя - домати, краставици. тиквички, магданоз. Идва към 7.00 и количествата не са големи и до обяд вси1ко свършва. Само в неделя не идва. Маса - 28 - Илия - продава основно домати  и краставиаци. Идва само в сряда и петък. Цените са нормални. Дали слагат торове не зная.

# 2 708
Откъде могат да се купят по-големи количества боровинки?

# 2 709
Точно днес на сергията до нас продавачите обсъждаха, че боровинките тази година били малко и изсъхнали и им ги давали на едро по 10лв кг! А миналата година на нас ни ги продаваха за 6-7 лв кг. Та не знам ще видим ли боровинки, а и на мен ми се искаше... Става въпрос за София, жк Надежда.

# 2 710
Аз се отказах от боровинките. Миналата година ги взех по 5 лв. кг от женския пазар, тази година започнаха от 8, онзи ден бяха вече 12лв.

# 2 711
Уф, мен ме карат да ходим до Кюстендил за боровинки, но хич не ми се ходи и ако има начин да ги купя от София, ще е чудесно.
У нас не сме им почитатели. Още имам от по-миналата година във фризера.
Толкова да не го понасям този Женски пазар, но явно ще трябва да се прежаля и да потърся там.

# 2 712
  • Sofia
Преди седмица минах през Женския пазар и до една сергия се беше извила опашка от над 15човека...продаваха боровинки по 8лв/кг.

# 2 713
Уф, мен ме карат да ходим до Кюстендил за боровинки, но хич не ми се ходи и ако има начин да ги купя от София, ще е чудесно.
У нас не сме им почитатели. Още имам от по-миналата година във фризера.
Толкова да не го понасям този Женски пазар, но явно ще трябва да се прежаля и да потърся там.
Разходете се до Кюстендил, такава хубава екскурзия ще си направите...Много хубаво градче, из Хисарлъка може да се разходите, до Трите буки из планината...
 Simple Smile
На мен ми се ходи до Юндола за боровинки, но дали ще ме огрее...

# 2 714
  • София
На мен ми се ходи до Юндола за боровинки, но дали ще ме огрее...
На Юндола миналата седмица почти нямаше боровинки.
Това което имаше  - смачкани, от "вчера" - 10лв; по-хубави - "от днес" - 12лв
По гората също нямаше...

Общи условия

Активация на акаунт