Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 844 538
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 2 880
Да, имат прекрасна храна, но се утрепват от работа за нея. Говоря за хора на70-80 години. А на пазара много от тях висят за по 15-20 лева на ден. Не всеки ден- сряда и събота. А бе, огрухани от работа хорица.

# 2 881
Уиш, те и да не бяха на пазара пак щяха да се утрепват от работа, така са свикнали. Баба и дядо ставаха към 5 часа сутринта и бяха по цял ден на двора да работят, без да има нужда да го правят. Два декара двор обработваха от до, защото просто не можеха да си представят как двора ще пустее и те няма да правят нищо.

# 2 882
Уиш, те и да не бяха на пазара пак щяха да се утрепват от работа, така са свикнали. Баба и дядо ставаха към 5 часа сутринта и бяха по цял ден на двора да работят, без да има нужда да го правят. Два декара двор обработваха от до, защото просто не можеха да си представят как двора ще пустее и те няма да правят нищо.
Така е. Но много от тях и мизерията ги гони. Добре че са те. Ходя там през седмица и благодарение на тях се снабдявам с домашни плодове, зеленчуци, мървки, яйца, млечни. Е, и благодарение на градината на майка ми, макар че тази година хич я нямаше. Само аз произведох марули за чудо и приказ в оранжерията, останала от баба и дядо. bowuu

# 2 883
И аз купувам от бабите. Не толкова, че ми трябва, а за да им помогна. Днес се прибрах с две чанти с ябълки, домашни, еко, но шикалки. Много вкусни. Чудя се на какво да ги правя.

# 2 884
  • софия
И аз купувам от бабите. Не толкова, че ми трябва, а за да им помогна. Днес се прибрах с две чанти с ябълки, домашни, еко, но шикалки. Много вкусни. Чудя се на какво да ги правя.
Щрудел за Бъдни вечер, сок, сладкиши.

# 2 885
Малии, аз съм работила на пазара, и честно казано, от баби вече не купувам нищичко  Stop. Не всички са...за каквито се представят. По някои села и някои хора са както казвате, но не всички!
Иначе и мъжът ми е като вас, мноого жалостив, купува, защото му е жал. Хубаво е ако сте си намерили читави и проверени хора, но не се предоверявайте, все пак става дума за храна.
Пиша го с най-добри чувства.

# 2 886
И аз искам да напиша пост като на Хепи! Не всички баби и дядовци са това, за което ги мислим! Голяма част от тях торят с изкуствени торове и пръскат с вредни неща и делят продукцията си за лично ползване и за...пазара!

# 2 887
Малии, аз съм работила на пазара, и честно казано, от баби вече не купувам нищичко  Stop. Не всички са...за каквито се представят. По някои села и някои хора са както казвате, но не всички!
Иначе и мъжът ми е като вас, мноого жалостив, купува, защото му е жал. Хубаво е ако сте си намерили читави и проверени хора, но не се предоверявайте, все пак става дума за храна.
Пиша го с най-добри чувства.
Абсолютно си права. Добре е да се купува от препоръчани и проверени хора. Но някои продукти лесно се разпознават дали са чисти или не. Например дребните, неугледни ябълки, с червейчета тук там най-вероятно не са пръскани, торени и т.н.

# 2 888
И аз искам да напиша пост като на Хепи! Не всички баби и дядовци са това, за което ги мислим! Голяма част от тях торят с изкуствени торове и пръскат с вредни неща и делят продукцията си за лично ползване и за...пазара!
Абсолютно вярно!
И колкото и да е абсурдно - понякога такава "читава" за нас храна от бабите, е далеч по-отровена от зеленцуците и плодовета във веригите. Peace Те бабите нямат мярка, топят метличката в отровата и пръскат...
Да не говорим, колко баби на пазара Красно село съм хващала как заучено повтарят, че  всичко е тяхно, а в действителност е от борсата. Wink

# 2 889
О, голяма част от бабите по пазарите в София продават боклуци с надути цени, водени от идеята, че софиянци ядат доматите с колците. Но, ако отидеш в някое малко градче в пазарен ден, ще видиш много баби и дядовци, донесли страхотни неща в торби и кошници на смешни цени.

# 2 890
Да, добре, радвам се че схванахте какво имам предвид и че пазарувате разумно
И сега въпросче- назад сте дискутирали Земенея, наскоро отвориха магазинче до нас, но нещо не ми вдъхват доверие. Взех сирена- вкусни са ни. Взех прясно мляко- оказа се развалено...което не ми се понрави, но да кажем случва се.
Какво ви е мнението за тях?

# 2 891
Дами, може ли да върна малко темата към меда.
Това със захаросването го знаем всички, че не се получава, ако медът не е чист. Тогава не се ли решава въпросът, ако си купуваш вече захаросан мед. На мен даже ми е по-вкусен така.
С две думи, ако е захаросан, това гарантира ли, че е истински и без добавки?

# 2 892
  • София
Дами, може ли да върна малко темата към меда.
Това със захаросването го знаем всички, че не се получава, ако медът не е чист. Тогава не се ли решава въпросът, ако си купуваш вече захаросан мед. На мен даже ми е по-вкусен така.
С две думи, ако е захаросан, това гарантира ли, че е истински и без добавки?
Да, наистина - толкова митове и легенди има за меда, че вече няма никакъв шанс да разпозная какъв си купувам - независимо 5 лв ли струва или 55 лв бурканчето.....

# 2 893
  • София (Възраждане)
Чувала съм, че има начин да се захароса и без да е чист мес Crazy Twisted Evil

# 2 894
Чувала съм, че има начин да се захароса и без да е чист мес Crazy Twisted Evil
Ако пчелите са хранени със захар, медът образува едни много гадни неестествени кристали. Не знам как да ги илюстрирам. Не че не е мед, но полезните му вещества са значително по-малко в този случай.

Общи условия

Активация на акаунт