Купуване на ЧИСТА ХРАНА

  • 830 701
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 5 820
  • Мнения: 2 279
В Кам Маркет е много хубаво овчето сирене в червена опаковка.
Млекара Здраве Радово се казва.

# 5 821
  • Мнения: X
Да, македонските сирена и кашкавали в КАМ маркет са добри.

# 5 822
  • София
  • Мнения: 247
Калциев двухлорид си е написан след това Sad

Да,  за утотчнение, ето един пример със сирене на Йовчев  :
ОПИСАНИЕ
КРАВЕ СИРЕНЕ 800 Г ЙОВЧЕВ МЕТАЛНА КУТИЯ

Нетно количество: 800 г
Състав:
 Пастьоризирано краве мляко, трапезна сол, млечнокисели култури, комплексообразувател : калциев двухлорид, сирещни ензими, съдържа лактоза

# 5 823
  • София
  • Мнения: 921
Къде в София има продукти на Карлово Мес?
Аз ги намирам в малко квартално магазинче в София.Иначе съм виждала и във Фантастико /обикновено има отделен щанд за фермерски продукти/.

Моля, кажете къде точно е това магазинче.

в квартал Изток, на ъгъла на Методи Попов и Чехов. Това достатъчно ли е;)
Ако ще идваш насам да проверя дали имат да не се разкарваш:)

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 15:56 от Bunnie

# 5 824
  • София
  • Мнения: 5 347
За комплексообразувателя на сиренето Родна стряха- извинете ме за алармата, явно това е ново изискване за етикета.
Отделно обаче имам коментар към вкусовите качества, киселее.

# 5 825
  • София
  • Мнения: 247
Къде в София има продукти на Карлово Мес?
Аз ги намирам в малко квартално магазинче в София.Иначе съм виждала и във Фантастико /обикновено има отделен щанд за фермерски продукти/.

Моля, кажете къде точно е това магазинче.

в квартал Изток, на ъгъла на Методи Попов и Чехов. Това достатъчно ли е;)
Ако ще идваш насам да проверя дали имат да не се разкарваш:)

Благодаря, видях къде е на картата, но ми е много далече, аз живея във Връбница.

# 5 826
  • Мнения: 7 275
в квартал Изток, на ъгъла на Методи Попов и Чехов. Това достатъчно ли е;)
Магазинчето с лодките?
Имат и хубаво вино. Simple Smile

# 5 827
  • София
  • Мнения: 247
За комплексообразувателя на сиренето Родна стряха- извинете ме за алармата, явно това е ново изискване за етикета.
Отделно обаче имам коментар към вкусовите качества, киселее.

Аз на никакво сирене нямам доверие,  след като прочетох ето това от доц. д-р Динко Динков.Ще разберете и защо сирената киселеят.                                             
..."установи се, че в суровините за производство на саламура за осоляване и зреене на сиренето по новото БДС не се включва закваската. За сметка на това фигурира само лимонената киселина, придаваща познатия на потребителите кисело-парлив вкус на продукта. Доказано е, че високите нива на лимонена киселина пречат на развитието на микроорганизмите, използвани в закваската на сиренето, на които се дължи натрупването на желаната млечна киселина при ферментацията на млечната захар. При зреенето на сиренето и разпада на този вече по-малък брой микроорганизми, не се отделят достатъчно специфични ензими, въздействащи на сложните белтъчини, превръщайки ги в по-прости. Като логичен резултат в края на зреенето не се постигат желаните уникални вкусови характеристики на зрялото сирене, познати на по-възрастните поколения.

Второ, добавянето от много производители на възстановено сухо мляко като допълнителна суровина за производство на сирене с аргумента, че има недостиг на суровина, а сухото мляко би могло да замества суровото, създава съществени предпоставки за недостатъчна плътност на продукта, а впоследствие и до по-лесното му разтрошаване, неприятно явление, наблюдавано от потребителите особено при нарязване на сиренето.

Как може да разпознаете хубавото зряло сирене?

На първо място то трябва да има т.нар. „порцеланов лом”. Това се установява, като с пръсти се разчупи бучката сирене на две неправилни парчета - вътрешна повърхност следва да е изключително гладка, бяла и да наподобява вида на разчупената повърхност на порцеланова бяла чиния. Това показва, че сиренето е получено от качествени суровини, по правилна технология и е добре узряло.

Нашето сирене по нормативни изисквания обикновено съдържа сол до 5% и много от потребителите, желаейки да го консумират без да поемат по-големи количества от тази съставка, водеща до високо кръвно налягане, зрителни и др. здравословни проблеми, прибягват до обезсоляването му, като го поставят в съд с вода. Когато сиренето е зряло, след едно денонощие парчетата ще са запазили формата си, а при незрялото или получено от големи количества възстановено сухо мляко и при неправилна технология, то се превръща в кашеобразна разпадаща се маса."

А явно, когато е писана статията  2014 г,  производителите не са знаели за трансглутаминазата и други съвременни тарикатлъци. Чрез добавяне на ензима трансглутаминаза (transglutaminase) се прави килограм сирене  от само 3 литра сурово мляко вместо нормалните 5-6 литра за бялото саламурено сирене.

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 14:19 от мързеливка

# 5 828
  • София
  • Мнения: 921
в квартал Изток, на ъгъла на Методи Попов и Чехов. Това достатъчно ли е;)
Магазинчето с лодките?
Имат и хубаво вино. Simple Smile

ъъъ, нямам идея за кои лодки казваш:)

# 5 829
  • Мнения: 7 275
ъъъ, нямам идея за кои лодки казваш:)
Ами на ъгъла на Методи Попов и Чехов има един единствен магазин и на витрините му са изложени… лодки.
Иначе на "Карлово Мес" не предлагат много продукти.
Преобладават тези на “Ников”.
Аз харесвам луканката на “ Братя Къртеви”.(нямам представа дали се води чиста храна)
Скрит текст:

# 5 830
  • софия
  • Мнения: 30 242
Разширили са избора на продукти на "Елко мес" в "Равно поле". Вчера взех "Бургас" и телешки суджук, още не сме го опитали, но луканката и Московския колбас ни харесаха.

# 5 831
  • Мнения: 11 803
Много е як този магазин - кафе, храна и лодки Heart Eyes

# 5 832
  • Мнения: 10 643
не, на "братя къртеви" си е стандартна продукция и не мисля, че е за темата.

# 5 833
  • София
  • Мнения: 921
ъъъ, нямам идея за кои лодки казваш:)
Ами на ъгъла на Методи Попов и Чехов има един единствен магазин и на витрините му са изложени… лодки.
Иначе на "Карлово Мес" не предлагат много продукти.
Преобладават тези на “Ников”.
Аз харесвам луканката на “ Братя Къртеви”.(нямам представа дали се води чиста храна)
Скрит текст:

Едва днес като минах от там забелязах, че има лодки:)
Мерси;)

# 5 834
  • Мнения: 7 275
Днес за пръв път опитах киселото мляко на Герзовица и много, много ми хареса.
Какви други продукти имат?
Някой да знае дали има магазин в Изток, Изгрев, Гео Милев, където да продават това кисело мляко (Герзовица).

Общи условия

Активация на акаунт