Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 830 704
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 5 805
  • София
Ще сложа тук месните продукти на Карлово мес. Мисля, че така се казваха.Имат шунка, кремвирши/телешки и свински/, луканка и още продукти, които са само месо, обикновена сол и подправки.Чак не можах да повярвам, че няма нитритна сол.
Другите подобни, които харесах са на Попов-обаче в тях има нитритна сол , а в шунката им отскоро и захар.Голямо разочарование беше:(

Някой нещо да сподели за Чифлик Ливади? Месата им как са? Напоследъм доста се разрастнаха и се чудя дали и те не са развалили качеството си.

# 5 806
  • София
И от мен глас за Карлово Мес.
Колко са се разраснали ЧЛ? Освен на Римската стена?

# 5 807
  • софия
Къде в София има продукти на Карлово Мес?

# 5 808
  • София
За последно съм купувал от "Смокиня". Не препоръчвам магазина, но имах налични ваучери за него. Не знам към днешна дата дали има още.

# 5 809
ОН лайн в ебаг

# 5 810
  • София
Имате ли впечатления от месарница Абърдийн?

# 5 811
ОН лайн в ебаг
Само София ли предлагат техните продукти

# 5 812
Само София ли предлагат техните продукти

Не. В Сопот на главната улица и в Карлово съм виждала.

https://karlovomes.com/%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8.html

# 5 813
  • София
Аз ги намирам в малко квартално магазинче в София.Иначе съм виждала и във Фантастико /обикновено има отделен щанд за фермерски продукти/.

# 5 814
  • София
Аз ги намирам в малко квартално магазинче в София.Иначе съм виждала и във Фантастико /обикновено има отделен щанд за фермерски продукти/.

Моля, кажете къде точно е това магазинче.

# 5 815
  • София
Аз посетих едно малко магазинче на Кричим 2, бях го препоръчвала преди време. Само млечни и месни, специално шунката ме интересуваше по 19 и 25лв е двата вида на кг, но не запомних производител. Имаше и вакуумирани малки опаковки, на трети производител.
Месо зареждат всеки ден, млечни от Родопите само във вторник

# 5 816
  • София
Комплексообразувател - това нещо го има в сирене по БДС.
Какво ни лъжат във Визия папи ЕООД, произвели  сирене за Родна стряха в Лидъл... Зряло 45 дни Simple Smile)) че що ще го слагат този образувател?

Друг продукт е овчето сирене Маджаров - нещо твърдо и бяло, с лек овчи аромат и никакъв вкус на сирене. Взех го да го ям, но при рязане се уморих, трябва с флекс за месо да се реже, предобрили са го откъм втвърдители. Отказах се да го ям, направих го на омлет /миш-маш. Тогава вече се размириса...

# 5 817
  • София
Комплексообразувател - това нещо го има в сирене по БДС.
Какво ни лъжат във Визия папи ЕООД, произвели  сирене за Родна стряха в Лидъл... Зряло 45 дни Simple Smile)) че що ще го слагат този образувател?

Друг продукт е овчето сирене Маджаров - нещо твърдо и бяло, с лек овчи аромат и никакъв вкус на сирене. Взех го да го ям, но при рязане се уморих, трябва с флекс за месо да се реже, предобрили са го откъм втвърдители. Отказах се да го ям, направих го на омлет /миш-маш. Тогава вече се размириса...

Мисля, че така наричат калциевият хлорид  CaCl2. Той наистина е необхадим  при производството на сирене, но в малки количества, а а нас основно го ползват за имитация на зряло сирене, защото втърдява яко в по-големи количества.И това не е добре, защото изкуствено привнесеният калций  в превишени количества в организма, изтласква този, който имаме в костите и така може да си докараме остеопороза, по-рано от предвиденото. Поне така съм чела. А що се отнася до Маджаров,  съмнявам  се да намерят толкова овче мляко, че да  има овче сирене  във всички търговски вериги в цялата страна и то в промишлени  количества, просто му слагат аромат за овче мляко.  https://smartkimya.com/bg/collections/dairy-flavours/products/ti … eeps-milk-flavour

# 5 818
Харесвах овчето сирене на Димитър Маджаров, но не съм го купувала отдавна. Последния път когато купих беше много сухо, ронливо и единствено аромата на овче мляко подсказваше, че е от очве мляко. Скоро взех козе на същата марка от Била и беше хубаво.

# 5 819
  • София
Калциев двухлорид си е написан след това Sad

Общи условия

Активация на акаунт