Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 830 676
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 5 865
В Румъния използването на хормони и изкуствени добавки при отглеждането на пилета е забранено. Изписано е и върху опаковките. От години купувам само тяхно месо - Fragedo е марката, има я във всички големи магазини. Няма мирис при готвене, не се отделя вода, много съм доволна от качеството.
Да не би в България да е разрешено използването на хормони?
Говорите откровени глупости, лошото е че има хора, които ще се вържат на писаниците ви и ще се юрнат да купуват румънско пилешко с измамната надежда, че е по-добро от българското!
Чул, недочул, всеки си пише в интернет каквото му падне. Още по-зле е когато уж интелигентни хора се връзват на евтини маркетингови трикове, като тези на румънците.
Същото, като оная малоумна реклама на Лидл, че зеленчуците им са без пестициди. Сякаш е законно да се продават, ако са с пестициди... Хората толкова затъпяха, че не си задават дори елементарни логични въпроси.

# 5 866
  • София
В кои вериги има румънски пилета? В Лидл със сигурност няма.

МЕТРО

А аз, понеже вече нямам доверие на разни псевдодомашни пилета, варя месото в подсолена вода и хвърлям бульона. Някъде четох, че така се отърваваме от хормоните и антибиотиците.

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 21:49 от мързеливка

# 5 867
  • Бургас
В Румъния използването на хормони и изкуствени добавки при отглеждането на пилета е забранено. Изписано е и върху опаковките. От години купувам само тяхно месо - Fragedo е марката, има я във всички големи магазини. Няма мирис при готвене, не се отделя вода, много съм доволна от качеството.
Да не би в България да е разрешено използването на хормони?
Говорите откровени глупости, лошото е че има хора, които ще се вържат на писаниците ви и ще се юрнат да купуват румънско пилешко с измамната надежда, че е по-добро от българското!
Чул, недочул, всеки си пише в интернет каквото му падне. Още по-зле е когато уж интелигентни хора се връзват на евтини маркетингови трикове, като тези на румънците.
Същото, като оная малоумна реклама на Лидл, че зеленчуците им са без пестициди. Сякаш е законно да се продават, ако са с пестициди... Хората толкова затъпяха, че не си задават дори елементарни логични въпроси.

Айде полека с квалификациите. Никой не ви го тика насила в устата. Много неща са забранени в България. И всички знаем как се спазват забраните. И сертифицирането как се извършва също знаем. Тук сме раят на правовата държава и високите стандарти.
Да, лично за мен румънското е по-вкусно, по-чисто и по-добро.

И айде да различаваме маркетинговите трикове от задължителната информация на етикета.

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 22:18 от Tintina

# 5 868
Oпитах се тактично да ви обясня, че няма нужда да се пише на етикета, че нещо не се ползва, след като и без това е забранено. И да- това е маркетингов трик за лапнишарани.

И понеже явно вярвате, че "Румъния е раят на правовата държава и високите стандарти", ще ви споделя че българско пилешко месо се изнася от години за Румъния и ако имаше хормони в него, едва ли щеше да бъде допуснато на техния пазар.

Между другото давам идея и за други рекламни надписи на румънските пилета: "Чист продукт без салмонела и птичи грип", "100% отгледани с растителни фуражи", "Свободни пилета в свободни клетки" и т.н. рекламни слогани в техния стил!

# 5 869
Преди доста години съм купувала от румънските пилета и в интерес на истината бяха доста по-прилични от масовите наши. И поне със сигурност не бяха напомпани с химия за увеличаване на теглото, нещо типично у нас.

# 5 870
Нека да започне покупка продажбата директно от хора на,село.Които гледат без отрови пилета.Време е,народа да не храни големите вериги и да купува боклуци.Мое мнение.

# 5 871
подозирам, че ефектът от пилешкото не се дължи на допълнително добавяни хормони, но ще се радвам някой наистина запознат да коментира. le poulet са на градус. мисля, че това изчерпва темата.

# 5 872
  • Бургас
Нека да започне покупка продажбата директно от хора на,село.Които гледат без отрови пилета.Време е,народа да не храни големите вериги и да купува боклуци.Мое мнение.
Няма как масово да се прави, по селата вече има малко народ, възрастно население, повечето гледат малко животни, главно за  консумация  в семейството, а и с тези цени на бензина, да се плаща за всяко пиле транспорт от селото до града - не смея да помисля каква  ще е цената...

# 5 873
С цялото ми уважение, много хора на село изобщо не гледат растенията и животните си без отрови.
В голямата си част купуват готови смески за тях, без идея какво има в смеските, а за плодовете и зеленчуците си пръскат и торят смело, с каквото им е казал комшията.

Като пример ще ви дам, че много хора в Пазарджишко купуват препарати за растителна защита, съдържащи ДДТ (нелегален внос от Турция), радват се, че са "на далавера" с цената, идея си нямат какво правят, консумират си сами продукцията и я продават.

Да не говорим за "хигиената", която спазват при доенето на млякото и правенето на сирене.
С това не искам да кажа, и че масовата продукция по магазините е много хубава - просто реалностите са такива.

# 5 874
така е. виждала съм съседите на вилата ни  - единият толкова преторява, че доматите му имат вкус на лекарства. други правят сирене и кашкавал и продават яко. ако видите за каква мизерия и мръсотия става въпрос....

# 5 875
За съжаление на български производители не вярвам. Така спрях да пазарувам и от Съни фарм. Няма как пасищно пиле да добие такива гигантски размери. А и това свръхпроизводство, та чак  цяла зима да продават замразени пилета…
Поне като ще плащам скъпо, гледам да е наистина истинско. Пилешко взимам от Вивенда. Няма аналог.

# 5 876
Пилешко пазарувам само от Чифлик ливади.
Пробвах няколко други места, но се отказах.
Тази седмица за последно продават прясно пилешко, а от следващата само замразено, докъм пролетта.

# 5 877
  • Бургас
le poulet са на градус. мисля, че това изчерпва темата.

Която "Градус" беше хваната яко да пълни чекмеджето. Оттам-нататък е ясно какъв контрол се упражнява върху нея от страна на държавата. Нищо не купувам на тази фирма, колкото и да е хубаво и качествено - пилета, олио, вино... Не желая да поощрявам с парите си корупцията в България.

# 5 878
Бях дълго време клиент на Съни фарм. Купувахме наистина количества за две домакинства. Повече не съм и не искам да чуя за тях. Не знам какво се случваше, но получих развалено почерняло свинско. А на следващата поръчка(дадох им шанс) месо за готвене, което беше основно сланина и жили.
Виждам, че масово клиентите са доволни. И аз бях. Докато на два пъти не ми се случи описаното. След което ме обявиха, че лъжа. Твърдят, че са еко, но никой не е виждал сертификати или някакви документи.

И на Ливади бях член. Отказах се, след като започнаха да доставят петлета, които са почти само кости. Реално плащаш за бульон. Това можех само да направя от полученото.

От тогава предпочитам само в магазин да пазарувам и да видя какво получавам реално.

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 11:25 от Fancy

# 5 879
  • София
От склада на Сточна гара краве сирене Съединение 17.80
Козе 22-23, не запомних, защото не взех
Кашкавал Върбина обикновен 19.40
За пилетата. Според проучвания на английски от моя приятелка няма хормони в сготвеното месо. Митове са и се мултиплицират от устата на лекари и разбирачи. Тя направи проучването не само поради лична необходимост, заради своето момиченце,  а и защото отговаряше за храненето на голяма група деца. Родителите настояваха да се изхвърли пилето от менюто.
За насекомите, които ще ни пробутват да ядем нищо не казвате...

Общи условия

Активация на акаунт