Бродирана красота - Гоблени 78

• 107 984
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
  • софия
Здравейте момичета, някой може ли да ми каже на коя фирма е гобленът с едни пингвинчета на редица с коледни шапки?

# 571
  • Варна
Sayonara много коледно настроение има и в двете гобленчета. Много са хубави!
ФинЕти надписът на крачетата наистина е станал много сполучлив.
Иначе аз си ви чета, ама няма с какво да се хваля. Боцкам по коледния чорап, ама май няма да успея да го завърша за тази коледа!

# 572
  • БГ
sayoonara - браво , Hug  много хубави  коледни гоблени.
А бе, аз отдавна му се каня на този Дядо Коледа,ама кое по-напред.Оригинални комплектовки ли са?

ФинЕти Hug - многопочитаеми майстор Сръчко Wink - надписът е решен концептуално в рамките на модерния дизайн hahaha hahaha
( така де, нали сме интелигентни  Wink - поназнайваме едно-друго)

Момичета Hug успешен ден ви пожелавам!

На всички носещи името Анна - честит имен ден!

# 573
  • sf
Ето малко картички от мен- http://picasaweb.google.com/donsyy/Gobleni#5548606009769560354
малко са,ама за тая година толкоз  Mr. Green

# 574
  • БЪЛГАРИЯ
sayoonara - браво , Hug  много хубави  коледни гоблени.
А бе, аз отдавна му се каня на този Дядо Коледа,ама кое по-напред.Оригинални комплектовки ли са?

ФинЕти Hug - многопочитаеми майстор Сръчко Wink - надписът е решен концептуално в рамките на модерния дизайн hahaha hahaha
( така де, нали сме интелигентни  Wink - поназнайваме едно-друго)

Момичета Hug успешен ден ви пожелавам!

На всички носещи името Анна - честит имен ден!

Те това е! УчЕното си е учЕно! Требе уважение, требе респек_ ... (ма нещо след "многопочитаеми майстор Сръчко" не можЕх да разбЕрем Shocked ... я до тоа матрял не съм стигнАла  newsm78 !)

Мили именички, честит ви празник!   bouquet (И да почерпите, ей!  Wink  Joy )

# 575
  • Плевен
sayoonara -  newsm10 smile3501 smile3525 newsm51Останах без думи! GrinningКрасота и изящество!Евала за бързината ти с която ги направи! PeaceЧакам и чорапчето в най-скоро време да се появи тука! Hug
ФинЕти-  Heart EyesМое сладко изкушение Grinning!Хич не си за пренебрегване Naughty! Я виж какви красоти си завъртяла  bouquet!Като те гледам па се умислих и  реших , що не  вземем след НГ да си спретнем едно състезание  с някое гобленче ,кой по-бързо ще го избоцка !Па може и спонсор да си намерим да  награди  най- бързия:35:

Похвалих се аз в темата за подаръците,но като ми е радостно  Grinningреших да се повторя и тука ,знам ли кой чете там Thinking!Да щастлива съм че имам вече този гоблен на прекрасната фирма "Милена стил" Wink/направо съм за завиждане smile3533/ , а избродираното гобленче от  d_h_ruseva  е разкошно!  bouquetТака е когато пишеш писмо на Дядо Коледаи му се  newsm17!Благодаря ти мило момиче!  bouquet

# 576
Момичета благодаря за милите думи.
Гоблените са оригинални Дименшън. Рамките ми струваха по 15 лв. newsm51

# 577
sayoonara и аз да те поздравя за коледните красоти  Peace

Само споделям с вас...Досега не бях шила нищо оригинално Embarassed , всичко ми е било моя комплектовка, но сега шия коледните подаръци от Корделия, снежковци и да ви кажа има огромна разлика, включително и в иглата!!!  Peace

# 578
Хиляди благодарности на sayoonara за схемите    bouquet

# 579
Аз пак тук с въпрос  Embarassed
Днес си получих индийската девойка и две миниатюрни гобленчета, едното от които "Исус с венеца" /този с двата цвята/. Това, което ме притеснява е, че има контурен бод, а не съм го шила досега и не знам точно как става, поради което ме е страх да не сбъркам. Виждам по вашите творби, че сте шили с контурен бод и ще помоля някой да ми обясни. Предполагам, че първо се изпълнява всичко по схемата, а контурния се шие последен? А от къде започва и къде свършва? Ако го видя ушит, ще ми стане ясно.

# 580
  • София
Момичета ,току що получих Iris Botanical  на Ланарте-е все съм шила Ланарте ...ама такова не съм-панамата е много финна направо прозрачна и толкова ситна ooooh!,ако някой го е шил нека сподели пак през две нишки ли се шие??!!
http://www.herrschners.com/product.aspx?sku=185925&qid=
ч

Здравейте и от мен! На всички, които носят прекраснто име Анна  ЧЕСТИТО!

Разгледах гоблените в този сайт и видях един, който търся отдавна. Как си поръчвате от него?

САЙОНАРА прекрасни Коледни гобленчета. Браво на теб!

Относно контурния бод и аз да попитам, не е ли това бод "зад игла"?

И да кажа на всички, които не знаят, да не шият днес - голям празник е!

До скоро сръчни ръчички!

# 581
ИнаТ аз също ших Христос с венеца и много се затрудних с контура. На края реших да го ушия около главата, за да личи венеца и го оставих така. Ето как изглежда:

Последна редакция: чт, 09 дек 2010, 16:35 от meri1966

# 582
  • БГ
ИнаТ, контурния бод е един вид тропоска,но се шие бод до бод.Имаше много спорове затова дали е боз "зад игла".
Аз в малките ми години съм бродирала едни възглавнички на хасе с копирани фигури върху него с такъв бод зад игла - получава се нещо наподобяващо шнурче.Не мога подробно да ти обясня.В някои комплектовки наричат контурния бод така,но изпълнението на двата бода е различно.Може би заблудата идва от превода.В българската бродерия(който е шил знае за какво точно говоря).
Не откривам спор - опитвам се да обясня как аз разбирам названията.

Сега да ти споделя как и кога аз шия контурния бод - веднага щом избродирам двата цвята ,които разделя го полагам,оставиш ли го за накрая работата се усложнява и става досадна.дано съм ти била полезна и достатъчно ясна.Ако имаш въпроси - питай на лични ще ти обясня.
Имаше някъде видео клипчета и ако някое момиче ги намери нека ти ги прати на лични.
А-а-а намерих го - виж има всичко

http://video.google.com/videoplay?docid=4083760213063364333#

Последна редакция: чт, 09 дек 2010, 16:21 от di_ni

# 583
Аз го ших скоро, само че с един цвят на бяла панама. Лесен и приятен е за изпълнение. Уших си всичко по схемата и накрая направих контура. Ето две снимчици, можеш да видиш разликата между моят и този на meri1966 , аз съм шила всичкият контур и по косата, брадата, веждите и т.н.

Последна редакция: чт, 09 дек 2010, 16:33 от bi_bi_to

# 584
Di_ni, много ти благодаря! И аз така си го представях, но не мога да се ориентирам по схемата от къде започва и къде свършва един бод, колко квадратченца обхваща. Може би като ушия останалото, ще ми се изясни къде трябва да бъде контура...
Bi_bi_to, твоя го видях в албумчето ти и много ми хареса с черната рамка. Предполагам, по схемата си шила контура, как точно я разчиташ?

Общи условия

Активация на акаунт