Манастирски ливади - 2

• 98 460
  • 593
  •   1
Отговори
# 135
Честита радост и от нас! Жив и здрав да е  много да ви радва! Най-хубавия коледен подарък!
Весели празници! Hug  bouquet Hug

# 136
bebo*, честита рожба и тук! Да е здрав, усмихнат и щастлив Адриан, а на вас с татито да носи само радост!

# 137
Честито бебе Адриан!!! Да е жив и здрав и само радости да носи на мама и тате!

Момичета, искате ли да си направим една предколедна среща другата седмица, сряда или четвъртък? Уж прогнозите са за по-топло време, а ако вали дъжд може да идем в някой клуб. Какво мислите? Тъкмо ще си разкажем кой къде ще кара празниците Simple Smile

# 138
Добра идея, Ниста, знаеш че винаги сме "за" Simple Smile

# 139
  • София
и аз съм за
и този път ще бъда сериозна, обещавам

# 140
Супер!!! И ние сме за среща! Ще следя форума!
Поздрави!

# 141
Честито бебе Адриан, да расте безгрижен и щастлив, да радва много мама и тати!

Браво на мама героиня!  bouquet

Разкажи малко повече- как започна раждането, всичко нормално ли беше, шевове имаш ли, свиквате ли с кърменето и т.н., ще ми бъде интересно.

Като за начало нека да разкажа за самото раждане, което ми е второ, но първото не е в същата болница. Аз още от сутринта имах слаби контракции които ми подсказваха че днес ще е големия ден изчаках спокойно да зачестят до 10 мин., като в това време излизах да закарам баткото на градина,ходих до поликлиниката и пазарувах, така че почти не съм стояла на едно място. Към 14 часа обаче, вече с контракчии през 10-15 мин, започнах да се подготвям за влизането в родилното, без да знам че всичко ще се развие светкавично бързо. В общи линии бях приета в 17.40 и в 18.22 бебо беше роден  Smile  Всичко се разви невероятно бързо, болката беше огромна а раждането мина без никакви обезболяващи, явно поради скоростта на разкритие. Раждах без екип, с дежурен лекар и акушер. Някак си са успели да извадят бебо без никакви разкъсвания и съответно нямам шевове, а с баткото преди 5 год. имах 2 външни шева.
Що се отнася до кърменето, справяме се.... В началото имах мнооого кърма но нещо стана и гърдите ми омекнаха страшно, аз реших че кърмата е намаляла и започнах да дохранвам, но от два дена сме отново само на кърма и смятам, дай боже, така да продължим. Предполагам че все пак има достатъчно кърма, въпреки че не са надути като портокали  Laughing поне такива бяха в началото, направо страшна гледка  Shocked  Съдя по това че детето спи добре и се буди през 2.30 - 3 часа.
Е, от време на време бодува и се оглежда, изправям го да гледка и си пеем песнички
Още не сме излизали,но смятам че е доста студено, ще изчакам някой и друг ден за първата разходка  Peace

# 142
  • в 1001-та нощ
за кърмата - да ти кажа - основно трябва да си мнооооого спокойна, че ти стига

бъди сигурна, че малкият изяжда толков амалко, че няма как да не ти стига и гърдите ти не трябва да са препълнени

на мен дори, когато гърдите ми бяха супер меки - пак имаш емного мляко - сякаш е някъде навътре и малкият и си го изсмуква; и н амного меки гърди - като стиска и пръска  Joy

мен ме е спасявало - спокойствието - че имам мляко  Peace

като не ти е първо дете - няма какво да ти обяснявам други детайли - предполагам си наясно как да стимулираш лактацията и за регулирането й според нуждите на бебето Wink))  Hug

# 143
Bebo*, и аз раждам бързо и болката е също кошмарна, но последния път си държах на упойката и ми я сложиха на 10 см разкритие, което забави раждането, та родих за час и 20 мин Simple Smile

За срещата предлагам, сряда 15 часа, казвайте как ви е удобно и накрая ще изберем това, което е удобно на всички.

# 144
  • София, Манастирски ливади

Момичета, имаме си още едно бебче  newsm44. Вчера Моник е родила момиченце. Казва се Самуела. Незнам никакви други подробности, защото не съм си чула телефона като ми е звъняла  Embarassed, а днес още не сме разговаряли. Като науча детайли ще докладвам обаче.
Ех, много съм щастлива   bigdance2

Сега да честитя и на bebo* и бебе Адриан  smile3525 Да расте голям юнак и много да радва мама и тати.
Супер, че си родила толкова бързо. Мен ме приеха към 5 часа сутринта с контракции на 3 мин, а родих чак в 3 следобед  ooooh!
За гърдите да ти кажа, че не трябва да са твърди, когато лактацията се регулира спрямо нуждите на бебо, не трябва да се усеща дискомфорт, но това не значи, че нямаш мляко разбира се. Най-вероятно си наясно с тези неща, но все пак има доста полезна информация тук във форума.

За срещата, аз лично няма да мога да дойда, ако е в 15 часа, че моя калпазанчо спи по това време, но пък ако много се заприказвате може да хванем края  Mr. Green

# 145
  • в 1001-та нощ
Честита Самуела, Моник  Hug    bouquet  bouquet newsm76 Two Hearts newsm30 newsm32 newsm32 newsm32 newsm59 newsm18

# 146
  • на плажа
 Здравейте, момичета! Не знаех, че си имаме специална квартална темичка  Wink. Радвам се, че ви открих. Ние живеем на Сусанин близо до магазин Диели. Предполагам, че някои от вас са идвали на нашата площадчица и сме се виждали.
 Честито на майките и техните семейства за новите членове на семействата им! Да са живи и здрави!

# 147
  • София, Манастирски ливади
Идвали сме, идвалииии  Mr. Green
Добре дошла в нашата манастиро ливадска темичка. Кой е този сладур на аватара ти?

# 148
# 149
  • София
Честита Самуила на мама Моник!
Добре дошла на Ира!
Сряда ме устройва напълно

Хайде сега да се почерпите за мое здраве   party023  cook newsm38 cheers че днес одъртявам с една годинка!

Общи условия

Активация на акаунт