Манастирски ливади - 2

• 98 472
  • 593
  •   1
Отговори
# 150
  • в 1001-та нощ
оооооооооооооооо ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,  vtrendy   newsm59 nbirthday с пожелание да слушате Тото   bouquet Hugи скоро да си поръча сестриче  Embarassed Rolling Eyes

# 151
bebo*, Моник честити бебчета, да са ви живи и здрави и много да радват мама, тати и бате smile3525
vtrendy честит рожден ден, много щастие и любов newsm67 newsm59
ИраМира добре дошла Hug На колко е Миро?
За сряда не мога да кажа със сигурност, че имам няколко ангажимента, но ако мога, задължително ще дойда Peace
Айде и другите декемврийчета да се появяват Heart Eyes

# 152
  • в 1001-та нощ
ние, не знам дали споделих - направихме един бронхеолит, който за щастие бе сполучиливо овладян в най-кратко време ... но все още се пазим  Praynig затова няма да се включим в разходката, макар, че аз едва удържам в къщи  Tired

# 153
Честита беба на мама Моник ...  newsm51 newsm30 newsm51 newsm51

# 154
Честито бебе Самуела, нека расте здрава и красива, да има много късмет в живота и много да радва мама, тати и бати!

Моник,   bouquet   bouquet   bouquet Много ми хареса името на малката. Дано раждането е било бързо и леко. Ти ще разкажеш като се появиш  Heart Eyes

Чрстит рожден ден на Vtrendi,  newsm59 Весело изкарване!

Добре дошла на Ира.

Момичета, ние няма да можем да дойдем- Кари ми е с хрема и кашлица Sad

miss_666, гледам термина ти е бил вчера, казаха ли ти до кога ще чакат бебо да тръгне сам ?

Алена, нали и Калоян беше така, на кой ден се установи бронхеолита и имаше ли някакви симтоми като задушаване или просто кашляше? Бяхте ли в болница, как е сега?

# 155
  • в 1001-та нощ
При Калоян започна със суха кашлица - около 10 дни, беше някак много лека - 5 прокашляния за деня и 2 кихания, все едно си прочиства гърлото.

После се появи мократа кашлица, все едно има в дробчетата секрет, но нямаше сополи, нито температура и беше много весел, игрив.

Като стана такава кашлица - веднага го заведох да го чуят и казаха, че има спазми, но няма обструкция. Изписаха ни инхалации, сироп за втечняване на секрета, прахчета - без антибиотик....

Най-високата му температра беше 37.5, но дишането му се влоши и тръгнаха сополите - на третия ден - започна да свири и хрипти, стана безжизнен, текат му очите....не иска да се храни, не може да се държи - пак отидохме, направиха му урбазон венозно и инхалация и го овладяха; нямаше легла да ни приемат и ни назначиха антибиотик и урбазон с идеята - ако не се подобри - на другия ден като изпишат деца - да ни приемат.

Стегнахме багажа и тръгнахме - беше по-добре - предложиха да не влизаме в болница по няколко причини:

1.   от финансова гледна точка – щяхме да оставим около 500 лв – за моя престой, за лечението …..
2.   щяха да ни изпишат за Коледа – защото пътеката е 5 дни и не може да ни пуснат по-рано – дори да е супер здрав – политика на болницата

Казаха ни, че не сме толкова зле – че хоспитализацията да е жизнено важна, а там нямат много време да обръщат внимание и всичко ще си правим сами – инхалации, процедури…..; и при положение, че имаме инхалатор в къщи и даваме лекарствата, за да не се налага да е венозно – почти няма смисъл.

Повечето хора нямат инхалатори и затова болницата става неизбежна, какво и майките са по-жалостиви и не се справят – да дават горчивите лекарства; да изтеглят сополите….

Другото най-важно нещо, което казаха за него е да се изтеглят секретите – за да не слизат към дробовете – в момента, в който му захърка носа – веднага аспиратора и спрей с морска вода – няма нужда да обяснявам каква е картинката – все едно ще колим прасенце, ама …..аз не се размеквам от такива истерии, като знам, че трябва …..

Взех един електрически аспиратор за нос – и съм много доволна; иначе това с помпането ми се вижда луда работа…той пищи и се съпротивлява, него ли да държа ….какво да правя Wink)))

секретите понамаляха почти веднага и за около ден живна – стана весел, храни се; играе си постоянно, хили се …..като напълно здрав …

първите 3 дни – ходихме всеки ден да го чуе лекарката, за да сме сигурни, че се оправя

според тях е направил алергична реакция към нещо при отслабена имунна защита от вируса – затова урбазона му подейства

аз съм имала алергия към цъфтежи (не всяка година и към различни ), а сестра ми с дишането, затова може да е нещо онаследено ….

казаха, че този вирус върлува от около 2 месеца и поваля възрастните за около 2 седмици

край мен доста хора се разболяха и ги виждам – при възрастните започва с гърлото и хремата е накрая

малкият се разболя, когато почти спрях кърменето – до тогава не е боледувал изобщо и предполагам, това, че вече не му наливам антитела му се отрази Cry

много се надявам Кари да е само с настинка – но най-добре я заведете веднага да я видят/чуят и ако се налага и имате възможност да я слушат всеки ден – че е гадна работа Cry

повечето хора с малки деца, казват, че инхалатора много помага – наистина не е нещо за без пари – но за него и електрическия аспиратор – съм много доволна; инхалаторът става и за големи; ама дано не се налага Cry

# 156
ВТренди, честит рожден ден!  Много щастие, здраве и прекрасни моменти ти желая.

Моник, честито ти бебче Самуела. Да ти е жива и здрава!

# 157
Честит рожден ден, Втренди. Да си здрава и щастлива и много да те слушат в къщи Simple Smile

Честита бебка на Моник! Да е жива и здрава, а мама и тате да си я гледат и да й се радват!

Кари и Калоян бързо да се оправят, та да са здрави на Коледа! Ще ни липсват утре на разходката!

Аз ще съм утре в 15ч в Никми,  пред кулинарния магазин, където се виждаме и друг път, здравите бебоци да идват!
Ира Мира също да заповяда Simple Smile

# 158
  • София
девойки, в тази мъгла аз Тото няма да го извеждам
така че, желая ви много щастлива Коледа!

# 159
  • на плажа
 С удоволствие бих се включила в някоя среща, но след празниците.
 Весели празници!

# 160
Алена, честит рожден ден. Бъди здрава, весела, щастлива и обичана! Наздраве.   bouquet

# 161
  • в 1001-та нощ
Благодаря за поздрава, момичета  Hug
newsm38 newsm59 newsm18 Tada Wine Glass Flowers Sunflower Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover baloni smile3510 4470

# 162
  • София
алена, честит рожден ден и от мен! желая ти много, много здраве, късмет и любов!

а сега да се похваля и аз - Тото седна сам на дивана преди малко; оставих го за малко облегнат в ъгъла на дивана и изведнъж - хоп - той се дръпнал напред и си разглежда буйките; направи го няколко пъти (е, два пъти падна и по коремче, де  Laughing)

# 163
Честит Рожден Ден, Алена, пожелавам ти много здраве и сбъднати мечти! newsm38

Браво на Тото, мисля че от сега натам  легнал няма да стои. И моята Кари по това време започна да сяда. Гръбчето на количката го бях сложила в полулегнало положение, но тя веднага се хващаше за борда и бързо се изправяше седнала. Постоянно така се возеше, беше й много интересно.

# 164
Честит Рожден Ден, Алена newsm67 nbirthday Много здраве, щастие, късмет и прекрасни мигове с Калоян smile3525
Браво на Тото вече така ще да е Peace
Моето диване има голямо желание да ходи ooooh! и само се катери по мебелите и се изправя Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт