Есента изпращаме с усмивка, Юнчето палува без почивка! - Тема №9

• 22 117
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Опаа!  bye
С това хубаво време само щъкаме на разходки, прибираме се за манджата и после пак навън Simple Smile
В четвъртък мойта лигла прави 5 месеца и по този случай смятам да опита от картофното пюре на Хип, да видим какво омазване ще бъде Simple Smile
Зъби упорито ни мъчат, защото както си спи спокойно и изведжъж изревава и това е по няколко пъти вечер, мажа я с Дентинокс, засега върши работа  Peace
За приказването - има няколко неосъзнати "мам" и "мама", понякога се прокрадва и едно "ам ам" и  на мен толкова мило ми ставаааа  Heart Eyes
Бързо оздравяване на болничките  Hug

# 136
Привет!
Мамите, които захранвате имайте търпение ще се получат нещата, лека полека ще осъзнаят, че трябва да се гълта  Laughing
Valeria84 а защо да не му даваш мляко към 10.30??? Аз между храненията давам плодово пюре, за кисел мисля, че поне на нас ни е рано още

За говоренето - издава всякакви странно смешни звуци, най различни срички, често казва ам-ам, дори понякога мисля, че е осъзнато понеже го казва като види някаква храна  Thinking

И накрая да ви помоля да ни подкрепите в конкурса на Кикиморско царство във фейсбук  newsm80 Първо харесвате страницата http://www.facebook.com/pages/Detski-magazin-Kikimorsko-carstvo/336202923189
и после гласувате с "Харесва ми" на самата снимка http://www.facebook.com/photo.php?fbid=465597163189&set=a.46 … p;id=336202923189
Благодаря!    bouquet

Гласувайте и за другите ни съфорумчета в същата категория Симона на мама Златната, Ивайло на мама Диди24 и Александър-Борис на мама tenderseducer

# 137
Да се "похваля", че вече и аз съм в отбора на счупените колички "Hauck Malibu"  #Cussing out
Както се прибирах от кратката си разходка днес и рамата каза "храс" и това беше. Добре, че си бях вече пред нас.
Дори не се ядосвам. След прочетеното в нашата тема за същия проблем и че често давали дефект в рамата реших хич да не си хабя нервите за това. Дано новата рама е по-здрава, че не виждам как тази количка ще издържи по-тежко дете, щом се счупи от теглото на 7 кг. дете Whistling

# 138
  • малкия йеросалим
Момичета трябва ми спешно помощ  baby_neutral.Жоро от няколко часа започна да кашля много гадно и започна да отказва да суче,което според мен е  сигурен признак,че се разболява.Личната не вдига тел..Дайте ми идея с какво мога да пресека болестта.а

# 139
mama moni, не съм лекар и не мога да диагностицирам дали е вирусно заболяване или настинка, но тъй като наскоро и ние боледувахме, педката ни изписа витамин С на ампули - 2 мл. - сутрин и вечер, калциев глюконат на ампули  - по 2,5 мл. сутрин и вечер и сироп за кашлица "Стодал" 3 пъти дневно.

# 140
mama moni, моя дружка с малко бебе и по-голяма дъщеричка ми препоръча сироп Ентитус - хомеопатичен и действал доста бързо.
Бързо оздравяване ви желая!!!

# 141
и  аз се включвам в темата за захранването.Моя бебо го захраних с каша  на слънчо,безглутенова банан. минаха 10 дни и заместих и обедното хранене с пюре зеленчуково.Сутрин пие ам 140 мл. следобед ядем плодови пюрета.само в 10,30 незнам какво да му давам между храненията давах му сок ама от ден-два нещо не го желае и се чудя какво да давам дайте съвет? и още един въпрос  давате ли кисели на бебета си моя бебо на 10,11 стана на 5 месеца и ако давате кисел как купен или домашно приготвен?
Аз сутрин към 10часа давам по малко сок,наобед заленчуково пюре и следодед към 2 часа плодово пюре,но четох,че към 10часа може да се дава плодово пюре.Натали  бързо оздравяване,Мама Мони може да дадеш  окцилококцинум   Peace

# 142
В четвъртък мойта лигла прави 5 месеца и по този случай смятам да опита от картофното пюре на Хип, да видим какво омазване ще бъде Simple Smile

Etka_koketka , сакън / недей/се мъчи с това пюре.Прилича на нещо средно между туткал и грис.По-добре си го свари ти.Не можеш да го разбиеш, то може де,ама трябва да му сложиш млекце и да биеш здраво.
Безмлечната оризова каша, на нас, днес не ни хареса  SickИначе си гълташе още в началото на захранването, все едно, само с лъжица е ял до сега.Утре ще пробвам да му я направя с АМ, че днес беше само с водичка.
mama moni,дано се оправя бързо малкия и да не е нещо сериозно.

Аз сутрин към 10часа давам по малко сок,наобед заленчуково пюре и следодед към 2 часа плодово пюре,но четох,че към 10часа може да се дава плодово пюре

Това към 10 хранене ли е, защото ако е хранене, то плодовите пюрета не заместват хранене.
Valeria , между храненията си давай плодово, можеш да разделяш едно бурканче на две, за предиобед и следобед.

Последна редакция: пн, 15 ное 2010, 22:01 от ketti

# 143
За картофеното пюре на Хип трябва да го оставиш да поври добре на водна баня и се получава. После добавяш малко кърма и става хубаво.
Аз ще варя картоф тези дни, та да видим дали не е там проблема (казват, че някой деца не обичали готовите пюрета).  newsm78 Малко ме съмнява да е истина, но ще пробвам.

Иначе поръчах от mytoys-а столче за хранене, което ще дойде чак след месец обаче.  ooooh! Но нищо, току виж е прояла до тогава  Laughing

# 144
За картофеното пюре на Хип трябва да го оставиш да поври добре на водна баня и се получава. После добавяш малко кърма и става хубаво.
За кърмата съм съгласна, тя втечнявала нещата доста, заради някакви ензими.

# 145
  • Варна
Добър вечер!  Hug
Днес прекарахме хубав следобяд в морската. Павел спа почти през цялото време. Като се върнахме се събуди и го хахраних(това беше към 17,30ч.). В 20ч. го изкъпахме и го сложих на дясната гърда - започна да се изнервя, сложих го на лявата - пак. Стискам гърдата - кърма има. Слагам го пак - суче малко и започва да хленчи, да хапе и да се изнервя. Като го вдигнах се оригна, но ме съмнява да се е нахранил за 1 минута. Редувах гърдите няколко пъти - без резултат. Оставих го да си почине малко и през това време се изака. Опитвам пак - не ще. Стиснах и двете гърди - нищо не потече и го нахраних с кърмата от хладилника, която събирам. Изяде 120мл. , но можеше и още. Докато стоплим останалото обаче, заспа. И сега спи на дивана. Аз пих един чай за засилване на кърмата. Какво се случва не мога да разбера?!  Confused

# 146
Какво се случва не мога да разбера?!  Confused

цикъл?

# 147
  • Варна
Какво се случва не мога да разбера?!  Confused

цикъл?
Не, мартейка. Други идеи?

# 148
и аз си мислех за плодово пюре разделено  цяло бурканче на  2 едната половина  в 10,30 другата към 16,30,пък за кисела реших да не го давам ще редувам каша един ден и пюре, пък за сокчетата мисля да ги останя и тях като кисела на по-късен етап.

# 149
Боил често ми го прави този номер - мисля, че му е слаба струята и тогава се дърпа. Помага ако му пея успокоителна песничка или го люшкам като суче. Понякога.

Общи условия

Активация на акаунт