Есента изпращаме с усмивка, Юнчето палува без почивка! - Тема №9

• 22 113
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте!  Grinning
Табакова, и аз не мисля, че има проблем с лампата.  Peace
Лулу25, не искам да те отчайвам, но каката вече беше отбита, захранена и пак се будеше поне 10 пъти през нощта чак до годинката. А имаше и нощи с няколко часа бодърстване. Не мисля, че е толкова свързано с храната, по-скоро преживяват емоциите и събитията от деня. Борислав имаше един период само с едно събуждане към 4-5, но в момента само до 11 се буди 3 пъти, а оттам натък спирам да броя. Не е от глад, като го сложа на гърда цоква 3-4 пъти и пак се унася.
Горните постове за захранването няма да коментирам, въпреки че ме сърбят ръцете.  Hug

Да ви питам - вашите бебета как са с говоренето? Днес чух едно бебе с 10 дни по-голямо от Борето да вика "Мама"!  Crazy Вярно, че неосъзнато, ама моят само си бръщолеви на бебешки, дочува се и някоя сричка - де, ги и т.н. Ееех, нямам търпение да ми каже мамо!

# 106
Натали , трябваше да й кажеш, че добре, че не ти стига кърмата  Mr. Green, че ако ти стигаше.

Joy Joy Joy

# 107
  • Варна
ketti, и Павел така заспива от известно време. В началото и аз имах притеснения, но вече не.  Peace

Играчки във ваничката още не сме слагали. Той има само една книжка за баня всъщност. И ние не сме много напред с играчките, но на този етап мисля, че са достатъчни.  Peace

За говоренето - Павел е голям бъбривко, но е много рано за нещо съзнателно. И аз мечтая за първото "мама"!  Heart Eyes

Днес изкарахме един хубав семеен ден. Павел спа доста навън. Сега обаче се кокори.  Унесе се на гърдата и докато го сложих в кошарката се събуди. Какво ли ни готви тази нощ...  Crazy
От два дни се сърди като го сложа на дясната гърда. Подозирам, че струята там е по-слаба... Слагам го и на лявата като много започне да се ядосва.

# 108
Да ви питам - вашите бебета как са с говоренето? Днес чух едно бебе с 10 дни по-голямо от Борето да вика "Мама"!  Crazy Вярно, че неосъзнато, ама моят само си бръщолеви на бебешки, дочува се и някоя сричка - де, ги и т.н. Ееех, нямам търпение да ми каже мамо!
И Никола е така  Laughing също казва и "дха" , което е придружено с оплюване  Laughing

# 109
  • София
milkuz Светли също бръщолеви на срички първо отчетливо каза "дяди" а мината седмица"тати" . Аз изправям на майка ми косите , като и казвам че това е знак че и следващото ще е момче(нали има такава бабина девитина)   Joy

И ние сме в отбора на захранващите от утре( понеделник). Започвам с картофено пюре .

Светли е много крив и неспокоен от няколко дни. Днес купих Дентокинд и му дадох преди малко. Дано да е от зъбите та да поспи тази вечер. Изобщо не страдам отнамаляла кърма и не ми се вярва да е гладен .

# 110
Еее, Танче, браво на малкия бърборко!  Heart Eyes И аз съм го чувала това поверие, ама при нас се оказа невярно.
Ама ти верно си се навила и за четвърто! Евала!  Hug

# 111
Здравейте,
За говоренето,преди време гледахме един филм с таткото и го коментирахме(даваха някаква сватба)и нашия юнак изведнъж рече-Сватба(неосъзнато разбира се)
направо се втрештихме с баща му.И от тогава не е казвал нищо само си гука.
Напоследък е на ''мода'' да пищи и то много силно,чак преграква.
Днес изкарахме цял ден на село,такова обикаляне не бяхме правили от много време.
И какво ми се случи,бяхме компания от няколко майки и аз взех във скута ми другото дете да му се порадвам и нашия като ме видя,такъв рев му дръпна...  #Crazy Много е малък да ревнува така.  newsm78
Вие имали ли сте подобни случки?

Последна редакция: нд, 14 ное 2010, 22:46 от maroobg

# 112
Моята принцеса пищи много,казва гол,аку,гъл,хъл,ггг(и свекара и вика знам че съм Г той Георги се казва)има една думичка много странна и не мога да я напиша,ако се сетя за други ще ги напиша.

# 113
Мaya,и аз ми мина през акьла това за хранителните вещества ,но нали кьрмата сьдьржа уж всичко необходимо.Както и да е ,започвам да захранвам от утре като начало с варен картоф(от градината на баща ми),и после с пюретата.
Както вече споделих ,сьбота бяхме в Силистра а свекьрва ми и свекьра последната една седмица били болни от някакьв вирус.Дали се заразихме от тях ,или пьк от някой друг ,баткото е с 40 градуса температура, сега пак ходиха в бьрза помощ,както и снощи.Снощи му изписаха антибиотик,който аз не купих,исках да си изчакаме прегледа утре при нашата педиатърка понеже снощи нямаше температура.Обаче е трябвало да го купим,гьрдичките били чисти но ми е много кофти така като е болно детенцето пак Cry.
Аз вьобще нямам глас,само се моля малката да не се зарази.И това на изпроводяк,мьжьт ми в сряда заминава.Оплаках се Cry

# 114
Набързо, вместо запис

...предпочита някое наелонова торбичка или пък хартиени неща...

само внимавай да не го оставяш без контрол и с двете неща.

За захранване съм се зарекла да не пиша. Но определено децата на майчина кърма не са като нас на вода Wink

Рая проговори в срички от събота - изведнъж като отвори една уста с ам-ам, ма-ма, мба-мба, га-га. Започва тихо да си ги говори, докато не извиси глас до викане чак. Разбира се, прави го несъзнателно.

Направихме в четвъртък първия Пентаксим. Правих курс с Фенистил преди и след това, както и с Туя и Силицеа. Ваксината мина добре.

# 115
  • Пловдив
Добро утро и от мен Hug
Бързам да се запиша и ще се връщам да ви чета,че от петък не съм чела нищо.
Ние бяхме в Трявна през почивните дни на гости на кумовете.Коцето беше много послушен,а така се притеснявах как ще му се отрази.Доволна съм от него  Grinning
Днес започвам и аз с пюретата.Приготвила съм си като за начало морков на Гербер.Да видим после дали ще го яде.Смятам да го дам преди кърменето в 12 около две лъжички.

# 116
Добро слънчево утро! Flowers Sunflower

Аз вече съм напълно зомбясала от поредната безсънна нощ. Започвам да забелязвам, че малчо се буди от глад толкова често нощем. Явно вече има нужда от повече калории ooooh! А планирам да захраня след около 3 седмици чак и не знам как ще го засищам до тогава. През деня също сучи по-начесто.

# 117
Добро утро и от нас  Hug
И ние днес започваме да се захранваме с домашно сварено картофче, нямам търпение да видя как ще реагира Thinking feeding Мисля към 11ч. да дам две-три лъжички (като в 9ч. ще закусим  Simple Smile). И в тази връзка да питам мамите, които захранвате днес, говорили ли сте с педиатрите за това с какво почвате? Аз много се чудих дали да изчакам утре, че сме на консултация, но ми се искаше понеделник да е, нов ден- нов късмет  Flutter Мисля, че тя ще ме насочи към плодовите, но аз така си реших и ще се оправдая, че вече съм дала Laughing
От днес също спирам да преварявам, да гладя всичко (само, което има нужда).
За покриването през глава  hahaha , ние така си играем, голяма веселба пада hahaha

# 118
Добро утро момичета,

вече сме на линия и ние, изпратих мъжа и каката и вкъщи започва веселбата Laughing Малката е на активната гимнастика и крещи, няма при нас срички или гукане, рядко напоследък я чувам и то все са едни животински звуци,нищо , което може да се напише.
Анджи, аз започнах миналия понеделник с морковче на Гербер, писах ви после че последва често акане и направихме почивка до четвъртъка. Тогава и дадох картоф, домашен, и до вчера давах картофче, но от готово  пюре.
Днес ще почна тиквата, а моркова ще пробвам след нея. Имам броколи, алабаш и после разни миксове. Гледах и пащърнак има, честно да си кажа на алабаша и пащърнака вкуса ми е непознат и на мен!!!
Смиланова, кажи как  въведе домата, чушката, миксирано с други или , че аз във фризера имам, но в готовите пюрета не виждам да присъстват.
Иначе хапва горкото, не  отваря оста още, държи го в устата и по някое време глътне нещо. 
Вчера сглобихме стола, то беше голямо приключение докато налучкаме частите, че то една книжка сложили, важи за всички модели явно и нищо не се разбира.  Сложихме малката, ами тя се губи в него, той огромен, но пък играс играчките отпред и сега като го види подскача и иска на него. Иначе продължавам на шезлонга, и аз гледам да държа ръце, но като ги налапа после става страшнооо.
Днес ще говоря с лекарката дали да не давам по малко и плодово след обяда, или каша да и давам newsm78 Или много бързам аз...., но ми е любопитно как ще понесе плодовото.

Иначе спи, има си нейно режимче, ляга към 21.30 или 22ч и после към 3-4 почва да шава, давам мляко и заспива до 7-8ч.

Ставам, че вече мърмори, явно и се доспа.

Хубав ден!

# 119
Добро утро!
И при нас една безсьнна нощ но не заради Ивето а заради баткото.
Ивето се сьбуди само ведньж в 5.00 да суче и заспа,а сега още спи.
С педиатърката няма да коментирам захранването,баткото трябваше да го заведа на лекар в 14.30 ,но ще го заведе баща му,защото нямам вьобще глас да говоря.Изцедих 30 мл.кьрма и сложих картоф да варя.Не вярвам да имам голям успех,едвам едвам и набутваме в устата разните му там сиропчета и пробиотици,хем са приятни на вкус.Плюе и се мрьщи даже незнам дали поема нещо.
Аз сьщо трябва да отида да ме прегледа моята докторка,но като знам каква тарапана е в понеделник сутрин и се надявам да успея след обед да се вредя,че има за днес куп задачи.Надявам се няма да иска да ми изписва антибиотик.

Общи условия

Активация на акаунт