Безвъглехидратна диета - Тема 14

• 86 916
  • 711
  •   1
Отговори
# 315
  • Бургас
Привет и от мен

На започващите диетата успех и много минусчета Hug
Lennyh   ако имаш малко кила да сваляш, 2 килограма не е зле.
Аз да си кажа днес ходих да пазаря и така ми се прияде сладичкоооо Embarassed
Бива ли още на 4 ден толкова да ми се прияжда,ама аз много си го обичам сладичкото.Срам не срам признах си, но не ядох сладко де, само една дъвка издъвках:)
Смятам да си готвя свинско с кисело зеле.Купих си и пъстърва ама тя остава за утре.

# 316
luchkata 10-12 килца не са малко ... надявах се поне половината да сваля.  Rolling Eyes

# 317
  • Бургас
Понякога има застой в свалянето и после изведнъж тръгват надолу килцата Hug

# 318

Аз да си кажа днес ходих да пазаря и така ми се прияде сладичкоооо Embarassed
Бива ли още на 4 ден толкова да ми се прияжда,ама аз много си го обичам сладичкото.Срам не срам признах си, но не ядох сладко де, само една дъвка издъвках:)
Смятам да си готвя свинско с кисело зеле.Купих си и пъстърва ама тя остава за утре.

Голям проблем имам и аз със сладкото , направо едвам издържам. Като видя нещо сладичко и ми прималява.Обаче няма да се предаваме !

# 319
Роса, а защо? Доколкото съм поглеждала в книгата на Дюкян - колата е разрешена. Да в голяма част са сходни нещата, но тази диета е малко по-рестриктивна, обаче и по-кратка - надявах се поне 6-7 килца да сборя, но ... явно белтъчните диети не са моите.
На практика от 2-та килограма почти 1.500 кг съм свалила в първите два подготвителни дни с чая и плодовете ( при това чая си го пиех с доста медец и от време на време мушвах и така по някоя лъжица).
Сега не съм хапвала грам сладичко, тесто или друг въглехидрат и свалените кила са 2 - 2.5 - толкоз  Tired
Ще я изкарам до края от единия инат, но явно ... не става при мен

Lennyh, а като беше само на плодове и чай с много мед, чувстваше ли глад? Много е възможно на теб белтъчините да не ти действат така добре, както въглехидратите. Прочети Папе (да отслабнем докато спим), може би си типа Земеделец /прочети темата и прецени/. Тогава с белтъчини няма да постигнеш същите резултати, както с въглехидрати.

# 320
bgfifi първия ден естествено чувствах глад - все пак коренно си променяш режима и стила на хранене, втория се чувствах добре. Може би бих могла да изкарам 8-10 дни на такова хранене, но смятах че доста лишава организма и не исках точно в този сезон на болести да го отслабвам, ако обаче нищо не постигна с безвъглехидратната .... май ще се върна на този вариант, поне ще ми е втръснало от месо  Peace Twisted Evil

# 321
Lennyh, режимът на Папе е много ефективен! Аз ще го правя като приключа тук...само, че аз дълго експериментирах, докато установя, че съм Номад по неговите критерии...затова се надявам този режим да ми помогне да си върна килата от преди бремеността по-бързичко, че не мога да се понасям така...ако имаш да сваляш по-малко от 10кг. горещо ти препоръчвам Папе, до лятото ще си ги свалила, че може и отгоре..аз обаче имам да се боря с повече Simple Smile...

# 322
  • Бургас
Момичета донесоха ми стевията и познайте в 100 гр продукт 98 гр. въглехидрати Sad
Изпих един чай с 2-3 грама и я оставям за след диетата.Не мисля че това ще развали диетата.
Така се бях размечтала поне кафенцето и чая да са сладички ама не би.

Лека вечер на всички  Hug

# 323
Здравейте, дами !

Желая да се включа при вас. Няколко дена хапвах само плодове, после до обед само плодове, а следобед и вечер салати, но с много сирене и кашкавал. Странното е, че кантарът не мръдна  кой знае колко, а панталоните са ми вече широки Crazy. Та реших жива-умряла да пробвам от утре вашата диета. Идва пролет и е грехота да мъкна след себе си една сурия сланинища. Целта ми е като за начало 20 килограма. Дай Боже до Великденската ми почивка да се преборя с тях. Малко е трудно като съм си вкъщи с бебето  и да се ограничавам, но няма начин. Както казват хората храната прави борбата. Обожавам плодове и не знам как ще забравя за тях. Също проблем ми е пиенето на течности. Почти не ми се пие нищо. Може цяк ден глътка да не изпия и пак няма да съм жадна.
Пожелавам успех на всички ви и се надявам, че по-старшите кучета в темата ще помагате на новите като мен Simple Smile.

А да кажа, че преди 5 години свалих 15 килограма за един месец, но само на плодове. Без никакъв спорт, но си ги получих обратно, че и отгоре щом спрях плодуването.

Имам няколко въпроса. Прочетох всичко уж много внимателно, но пак нещо недоразбрах.
Има ли ограничения в консумацията на яйцата, месото, зеленчуците?
Само три пъти ли е разрешено да се яде на ден?
С какво е по-добре да се овкусява салатата или да се изпържва месото - с олио или зехтин?
Със сол могат ли да се хапват яйцата, месото, салатите?
Цветлно зеле варено или панирано с яйца разрешено ли е ?

Благодаря предварително за отговорите !

До утре !

# 324
Здравейте, дами !

Имам няколко въпроса. Прочетох всичко уж много внимателно, но пак нещо недоразбрах.
Има ли ограничения в консумацията на яйцата, месото, зеленчуците?
Само три пъти ли е разрешено да се яде на ден?
С какво е по-добре да се овкусява салатата или да се изпържва месото - с олио или зехтин?
Със сол могат ли да се хапват яйцата, месото, салатите?
Цветлно зеле варено или панирано с яйца разрешено ли е ?

Благодаря предварително за отговорите !

До утре !

Здравей, аз не съм от старите кучета  Simple Smile, едва 5ти ден ми е, но мисля, че мога да ти отговоря на въпросите (ако все пак съм в грешка, моля някой да ме поправи Simple Smile )

Има ли ограничения в консумацията на яйцата, месото, зеленчуците?  - не, като първите дни ще ти се яде почти постоянно, но след няколко дни този "вълчи глад" ще отмине и от само себе си ще започнеш да ядеш 3 пъти на ден

Само три пъти ли е разрешено да се яде на ден? - не, ядеш, когато ти се прияде...

С какво е по-добре да се овкусява салатата или да се изпържва месото - с олио или зехтин? - няма значение за салатата, НО избягвай да запържваш месото, по добре си го опечи на фурна, грил и т.н...аз, например, си купувам понякога пиле на грил, но кожата не ям.

Със сол могат ли да се хапват яйцата, месото, салатите? - подправки ползваш на вкус, сол и т.н. всичко може...аз например честичко си подлютявам месото, защото обичам люто

Цветлно зеле варено или панирано с яйца разрешено ли е - варено да, панировки на каквото и да било НЕ.

Надявам се, че съм ти била полезна Simple Smile Добре дошла при нас и скорошни минусчета ти желая   bouquet

# 325
bgfifi , благодаря много за изчерпателния отговор  Hug.

Хайде на закуската ! Две варени яйца с малко сол и минерална вода !   chef

Какво ще хапвате за обяд?  Party

Лек ден на всички !

# 326
бяла лястовица, панирането е разрешено, но без брашно, галета и тн. или с две думи може, но само с яйца.
Пържените храни са разрешени, но пържени само в олио.
Диетата е достатъчно ощетена откъм много храни,така че не си налагайте допълнителни ограничения.
Успех с диетата Peace
И диетата няма никакви подготвителни, прочистващи и т.н. дни в оригиналния си вид!

# 327
image, аз в началото на диетата бях тръгнала да си правя кюфтета от смляно месо, забърках ги обаче после се замотах..след това вече не ми се въртяха кюфтета и взех, че бухнах каймата, както си беше омесена за кюфтета в тигана и я опържих в собствен сос (без добавка на олио или друго)...после незнам какво четох, че не трябвало да се пържи и се притесних малко, че съм объркала режима...та кажи, този начин на приготвянето на каймата, който описах позволен ли е или не е за предпочитане?  newsm78

лястовичка, много е важно да пиеш вода, поне 1,5л. на ден, за да не си повредиш бъбреците!

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 12:24 от bgfifi

# 328
Здравейте и от мен:) Втори ден и всичко е ок....и хич не ми се яде, ама аз си направих подготовка с 90 дневната и свих стомаха:)

бяла лястовица, насилвай се да пиеш първите дни вода и след това ще видиш как организма ти ще свикнеш и сама ще търсиш водата. Сложи си по една малка бутилка вода във вяка стая...да тие пред очите! Водата е изключително полезна...прочиства и се бориш с целулита:)

# 329
Аз се научих да пия вода като в офиса на бюрото си слагах вода от 1.5 л  и си надигах бутилката като се сетя. В началото пиех по чаша на ден, после стигнах д 2-3 литра само на работа.
А кюфтета може да си пържиш, няма проблем, само гледай от мляно месо и не ги овалвай в брашно.

Общи условия

Активация на акаунт