Безвъглехидратна диета - Тема 14

• 86 737
  • 711
  •   1
Отговори
# 90
Дорис, не мисля, че Дюкан ще ти хареса, много по-труден от тази диета е повярвай ми:
1. Млечните са само обезмаслено мляко и има ограничение.
2. Месото е само пилешко и телешко- олио е забранено, тоест остава ти само скарата.
3.Зеленчуците са без олио и салатките са безвкусни и не са всеки ден.
Няма свинско, няма колбаси, няма нищо или това, което има е безвкусно поне за мен Peace

# 91
image, напълно си права  Thinking Тогава минавам на безвъглехидратна + млечни и чат пат сурови ядки.

Я си признайте пиете ли витамини? Аз си купих за диабетици подсилени с магнезии и цинк.  Flutter

# 92
Ще се включа по темата "защо са забранени млечните храни". Мен този въпрос дълго ме тормози. Разгледах множество таблици и така и не ми се видя притеснително даденото количеството въглехидрати в някои млечни храни. За всеки случай не ги консумирах и продължих да търся информация. Не съм сигурна дали ще успея да обясня тук каквото разбрах, защото хич ме няма по химия, но се надявам след мен да се включи и някой разбиращ, който да обясни на всички ни на достъпен език за лактозата в млечните храни. Най-общо казано, млечните храни съдържат лактоза (млечна захар). Лактозата е дизахарид съставен от глюкоза и галактоза. В тънките черва се разгражда на глюкоза!!! Малка част от глюкозата, както всички знаем, се превръща в енергия, а останалата част се складира (в черния дроб, мускулите и мастните клетки под формата на гликоген и мазнини) за бъдеща употреба. Смисълът на безвъглехидратната диета е точно в намаляването на мазнините, постигнато чрез максимално ограничаване приема на въглехидрати и така организма започва да черпи от натрупаните запаси! Ето един линк, обясняващ що е то въглехидрати и видове такива http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D1%8A%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D1%8 … D1%80%D0%B0%D1%82.

Ух, дано с това обяснение не объркам допълнително някай вместо да внеса яснота. Приключвам, че съм на работа.

Успех на всички Grinning

# 93
Като гледам темата не е много активна....трудна ли е диетата или заради празниците няма активност. Мисля да я почвам скоро, защото изглежда много примамлива.

# 94
bimbaaa, диетата не е кой знае колко трудна. Но празниците някак не са време за диета  Wink

Аз омазах положението покрай празниците. Предния етап на диетата ми донесе -9 килограма, от които върнах значителна част след свинското ядене по празниците. Направих многократни полууспешни опити да умра от преяждане  Crazy От утре пак съм на клона. Диетата ще е същата, но ще си самоприбавя извара и пресни бадеми чат-пат.

Има ли желаещи с мен да стартират?

# 95
Аз  Peace Но подготвителния ден не мога да го направя.Прсто не мога да не ям цял ден Embarassed Дали ще стане без него newsm78 newsm78

# 96
Може ли аз?! Висока съм 166см в момента след освинване празнично стигнах 67 кг. До преди това бях стигнала 62-63 кг с 90 дневната диета. Целта ми е поне 60 кг, ако мога. Незнам дали ще устискам със сладкото, но искам да пробвам. Именно от сладко пълнея и затова трябва да го ограничавам. Искам някак си да се науча без него да живея.

# 97
Аз  Peace Но подготвителния ден не мога да го направя.Прсто не мога да не ям цял ден Embarassed Дали ще стане без него newsm78 newsm78

Аз мисля без него....обикновено след такива дни задържам кг и не мога да сваля дълго след това.

# 98
Аз стартирам утре . Подготвителен ден няма да правя и не знам да има такъв според оригиналната идея, това може би е някаква добавка от форума.

# 99
E, значи ще сме дружно в "борбата"  Wink

Подготвителни дни не правя - целта ми е да не стресирам и без това стреснатия си организъм.

Днес съм на сърми с кайма, лук и моркови.

# 100
Добро утро момичета и Честита Нова Година!
От утре и аз мисля да се пробвам при вас!
Имам 2 въпроса-между двата цикъла от 24 дни прави ли се почивка,и какво закусвате?

# 101
Момичета аз съм тук, почнах я диетата от днес, но май съм избрала доста неподходящ ден.От както съм се събудила ме мъчат едни киселини страшна работа. Почти не мога да ям, а пък и не ми се яде. Надявам се да отцелея.Иначе си имма от новогодишната скара.

# 102
Добре дошли  Hug И много успехи на начинаещите.

Закуската, Роси**, си е както ти допада. Аз не закусвам. Пия сока на 1/2 грейпфрут и после кафе без захар. Но спокойно можеш да хапнеш плешка пържола, салата или каквото там си обичаш да ядеш.

Между двата цикъла има 10 дена почивка, в които ядеш нормално с предпочитание за разделно. Написано звучи умно, разумно и логично, в действителност тези 10 дни са "Айдееее юруууш! Ха сега да видим за какво си мечтах докато бях на диета и да се натъпча здраво с него!  Crazy" Но може пък вие да сте по-упорити и целенасочени.

# 103
Благодаря за отговорите и милото посрещане the Дорис Hug
От утре съм при вас Heart Eyes

# 104
                           Здравейте,момичета!!!

Диетата е супер!С вас съм от днес Wink

Общи условия

Активация на акаунт